Posts

Showing posts from 2012

W

Image
夜空に浮かんだ 星が文字を描き出すのは
Yozorani ukanda hoshiga mojiwo egaki dasunoha
The letters that the stars created in the night sky 偶然じゃないと 今もまだ信じてるよ
Guuzen janaito imamo mada shinjiteruyo
I still believe that it is not just by chance 同じ闇の中で 同じ距離のままで
Onaji yamino nakade onaji kyorino mamade
In the same darkness, in the same distance W<ダブル>を描き続けている
W wo egaki tsuduketeiru
We are painting the W in the same way 君に見つかるように もっと輝くから
Kimini mitsukaruyouni motto kagayaku kara
We will shine more and more so that you can find us keep in mind that I love you.
keep in mind that I love you.
Keep in mind that I love you. きっ と
kitto
I wish… いつか逢えるから 瞳を閉じる度君を想う you’re everything
Itsuka aerukara mewo tojiru tabi kimiwo omou you’re everything
Our paths will cross again, I am thinking about you every time I close my eyes, you’re everything 君が居ることが 今もまだあたりまえなんだよ
Kimiga irukotoga imamo mada atarimae nandayo
It is still natural that you are by our side た だ今は君が幸せであると願い
Tada imaha kimiga shiawasedearuto negai
We can only wish that you are happy 僕らの階段を…

tahniah jelah~~

Image
bukan bertujuan nak ucap selamat hari raya atau apa2....
tapi 1 je tujuan...iaitu...nak post vid nie... hahahahaha...
SILA TENGOK~!!!!


video 2tahun lepas kot... saje tnjuk bagi... budak y sengal ubi,,,but genius~!! ^^



dkesempatan ni jugak....esok2 malas dh nak wat entry apa2... nk ucap HAPPY ANNIVERSARY KE-9 untuk DONG BANG SHIN KI.. TONG VANG XING QI.. TOHOSHINKI... or watever their name....!!! ber5,ber2,ber3... korang tetap DBSK~!!! at least for me.. ^___^ debut 26-dec-2003~!!



lawak kampus

saje je bagi title tu... sehelai muka surat majalah lawak kampus pn ak xbaca.. ha3..
yang jadi popular nya xtahu kenapa..n aku xnak ambik tahu....!!!

tapi ni saje nk citer lawak kampus versi aku....
rasa mcm dah jadi krisis identiti pulak...
pasal masalah belajar ke...masalah xde masa,asaiment,test smua tu...
rasanya satu perkara yang perlu ada bagi kehidupan seorang mahasiswa..
kalau xde benda tu..baik balik kampung jelah...duk goyang kaki..xkisah pn sebenarnya pasal tu...n bila otak kita digunakan untuk masalah belajar, aku rasa macam seolah2 diri ini sangat beharga berbaloi untuk digelar pelajar...
tapi.....but.....
bila otak akal fikiran ni terpaksa pikir perkara yang xberkaitan...tu yang jadi agak saiko jugak la...seriusly,aku xsuka nak membebankan otak aku ni dengan perkara yang remeh2...dan yang xberkaitan dengan dengan diri aku sangat...
kat U ni,semua aku anggap kawan2 aku..yes..kawan2.. kawan jelah... sekadar kawan... setakat ni xberminat untuk mencari soulmate,sahabat karib…

xingat muka sendiri

Image
tapi tadi...agak free sikit... sempat la tengok cermin dekat2 sikit..
tetibe rasa terkejut.. eh,bila masa ak tahi lalat atas bibir, bawah dagu ni..
siyes xingat....nk bengong plak duk pkir, mmg sebelum ni ada ke atau baru ada...
terpaksa tengok balik gambar2...nk pastikan sblm ni,ada ke x tahi lalat tu.. haha...
xdelah big issue sangat...just....

baru ku sedar...
rupanya dah lama aku xtengok muka sendiri.. haha
bukanlah xtengok terus..mungkin sekilas lalu je..
dah 2 minggu kot...duk berkejaran sana sini..
bersiap p kelas pun...asal sempat je..
aku ada 1 kelebihan,iaitu confident pada penampilan sndiri... kkk..
pakai tdung,xpayah tengok cermin... pakai...n just rasa2 je...
kalau rasa mcm dah ok tu...done..!! kuar rumah...
kalau tengok cermin pn dari jauh, sekilas atau cermin gelap dari luar kelas..
untuk duduk,ngadap cermin, makeup2 tu..mmg xlah..
bukan la kata selekeh pn kuar...tapi asalkan kita selesa dengan diri sndiri..
setakat tudung senget sikit tu apa la sangat...
kekadang,aku …

bertahanlah

tinggal seminggu je lagi nak habiskan blaja untuk sem ni.. tapi still ada lagi keje2 y xdapat di settle kan..huhu.. ada lagi perkara yang perlu kepada preparation.. non-stop minggu nie...ahad-sabtu.... rehat tu ada je..memang ada sangat masa nak duduk2... tengok citer,makan ke..ada je.. tapi rehat untuk otak sama sekali xde...just rehat fizikal.. tapi,,betul la kata cikgu aku dulu.. pemandu teksi,petani ke..dorang kuar keje awal,guna fizikal, sangat2 letih tu.. tapi balik malam...dorang rehat..tidur..esok bangun alhmadulilah,segar dah.. tapi yang keje pakai otak ni.. tidur,rehat 12jam pyn xjadi... selagi benda y dpikirkan tu still xkeluar dlm otak.. malam ni,disebabkan esok xde kelas, blh la mengdap laptop skit.. sambil kena selesaikan 1 asaiment ni..huh.. skrang rasa mcm xselesa je...huhu..... yelah...pagi tadi bangun p test...pas2 sambung buat rakaman video, tengahari buta.. mengedit yang bukan senang kejenya.. sampai pukul3 lbh petang...baru sedar, hanya seteguk air masak(yang dim…

Teaser~~~

Image
p/s: tengok kat fb semua member pakat duk upload pic... sorry la,x terbuka hati lagi nk upload pic kat facebook sana tu.. hi2.. kecuali dalam kes tertentu..len kali la citer pnjang..ni je y sempat.... *bajet busy lagi....*

"Giveaway : 1st Anniversary Realiti Bukan Fantasi , Niena Sofea"

Image
dah lama xsertai giveaway.. ~~ tq niena sebab jemput.. ^^
okey..saya tag HARUNO HANA ~_^   click sini untuk join

2nd hand novels

Image
novel untuk di let go:

1- bini aku tomboy ke? (Arisa Eriza)= rm16
2- hanya kau yang tahu(Kamsiah Abu) = rm16
3- puncak kasih kita (Intan Arnida) = rm15
4- untuk awak (Teja Aulia)= rm15
5- tanya pada hati(Iman Xara) = rm15
6- seribu kali sayang (Anis Ayuni) = rm14

harga termasuk post daftar.. berminat boleh komen/tinggal msj dekat chat sblh.. ^^

ada 2 lagi novel, dia idaman hati dan encik abangku romantik,tp ada dekat hostel, kalau nak boleh book.. after 18hb baru blh post.. harga rm18..


my rules

#memang kita kawan..sama2 p kelas..gelak2..makan2 kat kafe sekali.. kekadang hangout sama2..
tapi.........sorry to say... jangan ganggu saya ketika saya berada dalam bilik!! dah mmg lagu ni perangai..bilik saya, privasi saya.. xsuka org datang lepak2,nk berbual2, mengumpat2,datang join tgk aku online apa,baca apa,tgk citer apa... pleaseee... xsuka!!
KECUALI, : dskus untuk asaiment,nak tanya hal penting,memerlukan khdmat nasihat, jika anda dijemput, my famly/bff..
sorry..bukan berlagak..tp that's me..!!!!! bukan kata tak boleh datang terus.. singgah kejap,say hye2... xperlu nak duduk,baring2 atas katil aku, citer mcm2..kena pulak time masa xsesuai..baru balik kelas,malam,hujung mnggu time nak rehat...

#paaaaaaalinggg xsuka, bila datang tengok time aku online..chatting dengan kawan2..sbuk plak tanya..sape tu,kenal kt mana..chat pasal apa..bla..bla..

#setakat kita bersama spanjang hari ,1 kelas, 1 group,bukanlah dkira bff lagi ya.. yes,aku senang untuk baik dengan orang..tp amatlah …

Psikologi Problem?

Assalamualaikum...
Sesak nafas? nafas pendek2? rasa macam bernafas tu xlepas,xpuas? sakt atau tekanan bahagian dada?? sape yang pernah,sedang melalui simptom2 ni?? yes i did... sebelum tu.. baca artikel dibawah ni dulu :
---------
Di sini saya sertakan beberapa sebab sakit dada dan karakter spesifik yang berkaitan :
1. Masalah Jantung
• Dada terasa bagai ditekan-tekan (pressure), sesak (fullness), ketat (tightness)
• Terasa panas ( searing pain) di bahagian dada dan merebak (radiate) ke belakang, leher, dagu, bahu dan tangan (lebih spesifiknya ; tangan kiri)
• Nafas pendek dan penat setelah melakukan aktiviti biasa yang pada asalnya tidak mendatangkan sebarang kemudaratan
• Sakit dada yang menyebabkan terjaga dari tidur
• Sakit dada yang dapat dikurangkan dengan meninggikan / menambah bilangan bantal semasa tidur
• Sakit yang mengambil masa beberapa minit, kemudian hilang, dan kemudiannya menyerang semula dengan intensity yang lebih kuat (serangan kedua lebih sakit daripada serangan pertama…

dulu sekarang

Hidup dalam kenangan??
semua orang pasti pernah melaluinya..
samaada sekejap,lambat ke..
akan ada jugak waktu2 yang kita hidup dalam kenangan..
kekadang tu..kita rindukan kenangan itu..walaupn x merinduinya orgnya..
hahaha..
contoh..sekarang,dah bertukar cos.. still rapat dengan kawan2 masa dip dulu..
makan sama2..kuar sama2.. chatting xbenti..
tapi....suasana tu tetap lain..even aku dalam cos y sama pn,tetap len..
sebab member2 dulu y bersama 3tahun dh bertukar..
bertukar U,brtukar cos, ke overseas pn ada, duk umah,kerja..
bkan kata sekarag xbest..
tp kenangan tu tetap kita kenang.. manis atau pahit...
kami bertemu dengan masing2 yang tak tahu apa2..
cari kelas,kafe,dewan,library sama2...
membesar sekali..baru lps sekolah katakan..
kenangan y xmngkin dpt dilupa..
walaupun ada juga pahit disitu..

sekarang..segalanya ok..xde masalah pun..
enjoy dengan apa y dlakukan..enjoy dgn kelas,kawan2..
just,suasana tu len..
mgkin nnti dah kerja, aku akan hidup dalam kenangan degree plak..^^

selai…

space

Image
yes..
we need some or a lot of space for ourself!!
heart,mind and soul~ they need rest..space too..
how should i explain this??

sometimes, we think so deep..
but not for ourself..
sometimes, we cry...
but not for ourself..
sometimes, we laugh..
but not for ourself..
until we realize,
we do not care on ourself

..this is the time..
we need to leave anything that not related with us..
forget anything that not related with us..
we just need to take care about ourself and they who care about us!!
^^



nothing

Assalamualaikum..
dah 2 minggu x menulis apa2.. actually ada tulis 17hb ari tu,, tp smpai hari ni xsiap2 lagi.. xde mood+xde masa+xtahu nk mula mcm mana.. sebab trlampau banyak yang ingin d kongsi.. nnti la len kali..cari masa~~
^_____^

Merdeka~~!!!!

Image
Assalamualaikum
Salam kemerdekaan negara MALAYSIA tercinta yang ke 55!!!
*semangat kan??* ^__^
alhamdulilh..tq Allah.. diberikan keamanan kepada negara kita ni..

walaupun still ada cakap2 yang kita belum merdeka sepenuhnya la..n mcm2 lagi.. tapi, bersyukur la kita dengan apa yang kita dapat hari ni..
apa yang tak kena,boleh di ubah lagi,boleh di tingkatkan..boleh di tambah, yang penting kita kena bersatu..kalau masing2 duk bercakap je lebih, mengata sana sini,tak kan jadi la kan...
dan juga...merdeka ni, tak payah la kot nk kaitkan dengan politik sangat.. sayang tak dengan Malaysia?? so, haruslah sambut merdeka ni tanpa mengaitkan dengan politik..
mungkin ramai yang menyampah bila, tema tahun ni "janji ditepati" ??.. lagu pun janji ditepati.. aku pun menyampah ..hahaha..xdelah,rasa mcm xkena tema tu..tapi nak buat lagu mana kan.. kalau xsuka,xpayah la sebut tema tu.. (aku untuk selamanya suka lagu Keranamu Malaysia and Jalur Gemilang je..bestt wei.. dan lagu baru tu, Janji …

Raya dah habis~~~~

Image
Lama cuti raya kan..macam bz sangat..
padahal 24jam on9..
just mood nk menulis malas..
ni pun malas..tp kena tulis jugakk..
tak tulis pun xpe..bukan ada orang nk baca pon..haha
tapi tak kisah la...buat untuk diri sendiri..
rujukan dimasa hadapan..
disamping ada topik sikit nak update beloggg!!!

raya..raya..raya.. dah raya ke 11 ni~!!
walaupun basi dah citer raya..
tetap rindu nk kenang balik..
hmmm.. bila nk tua remawa ni.. excited raya dah hilang..
mcm biasa2 je.. nak je,puasa 2,3bulan..
tapi..tengok adik excited..kita pun tumpang la sekaki..
aku lebih suka suasana malam raya.. rasa mcam nak malam raya tu tiap2 mlm..
sebab time tu mcm bz g2.. buat tu..buat ni..
masak..kemas rumah..gosok baju raya..bersih apa yang patot..
dari c2 la..macam rasa lah juga nak raya esok nya..




jeng...jeng.....

















p/s:hmm.. tak tahu la suratan atau kebetulan.. orang tua2 cakap,perempuan yang tengah period dilarang bungkus tapey.. sebab??nnti bila bukak tapey y nk masak tu..akan ada kesan..hmm..mcm merah2 g2..…

Salam Aidilfitri

Image
Assalamualaikum..
Dikesempatan ni,nak ucap selamat hari raya untuk semua.. mintak maaf atas segala salah dan silap.. yang tidak disengajakan,mahupun yang memang disengajakan..hehe.. buang segala api permusuhan,dendam kesumat dan xpuas hati apa2.. sama2 kita berlapang dada..dan saling memaafi.. agar aidilfitri tahun ni dapat disambut dengan penuh ketenangan n kegembiran.. yang paling penting.. moga2 kita semua dalam lindungan dan rahmat serta diberkati Allah sentiasa.. amin~~~




#jemput la mai rumah raya ni yea..yang mana mengenali..yang xkenal nk datang pun boleh..kalau xmalu la.. hahahhaa... sekali lagi, mintak maaf semua ya!!! wassalam!!

2 in 1

Image
2 biskut yang berlainan... tapi resepi yang sama.. bahan asas yang sama.. senang citer nak buatnya.. xpayah pening2 nak buat banyak kali..







buat je satu adunan terus.. pas2, bahagi 2.. 1 bahagian tambah cornflakes.. 1 bahagian lagi tmbah coklat chip+badam+serbuk koko..done.. ^^ resepi..dah tulis sblm nie...  SINI dan SINI ^__^

Biskut Arab / Suji

Image
1st biskut yang dibuat untuk raya nie adalah biskut arab.. tak tahu mimpi apa rasa nak buat tahun nie.. senang sangat nak buat biskut ni.. aku xpernah buat sndiri sblm nie..bila try smlm..eh,senang je pun..*berlagak disini*..hahaha..
just sediakan 3 barang!!yes..3 je..
bahan2:
1 cawan minyak sapi 3/4 gula kastor 3 cawan tepung (atau ikut rasa..kalau still lembik,tmbh je tepung..tak payah nak skema sgt..tp adunan biskut ni mmg agak lembut la..jgn tmbah tepung smpai keras pulak..agak2 boleh dibentuk ok la..tapi,mmg lembut..dun't worry)..
cara nak buat : campur je semua bahan2 tu..kacau2.. bulatkan,letak dalam bekas kertas or tak nak letak pun xpe..hias ikut suka dengan apa2 pun..xnak hias pn xpe.. bakar dlm 15minit


okey..done...senang sgt.. makan je,mmg lembut dan cair dimulut...hehehe.. kalau beli aku rasa biskut arab ni mahal kot sikit..sebab minyak sapi mahal brbanding dengan mentega lain.. 400gram dlm rm14.. kalau mentega, 1kg baru rm10.. apa2 pun y penting best n puas hati makan.. resepi…

Salam Nuzul Al-Quran

Image
17 Ramadhan~!!!!!
SALAM NUZUL AL-QURAN UNTUK SEMUA MUSLIM~~!!!!!!! jadikan al-quran petunjuk untuk kita semua..insyaAllah tidak akan sesat.. brape juzu' dah baca al-quran hari ni?? sepanjang  ramadhan ni??? sepanjang tahun ni?? sepanjang hidup???? (persoalan yang xperlu dijawab disini..tapi jawab dalam hati masing2..n then masing-masing tahu2 la apa yang perlu sama2 kita lakukan kan??)...




"Sesungguhnya aku tinggalkan kepada kamu dua perkara yang mana kamu tidak akan sesat buat selama-lamanya selagi berpegang dengan keduanya, iaitu Kitab Allah (Al-Quran) dan sunnah RasulNya" (Riwayat Muslim)


Perantauan

Image
Citer kecik2 dulu(xde lah kecik sangat..hahaha).. bila bulan puasa ni..buka surat khabar..tengok ruangan "salam perantauan".. ruangan yang students or yang bekerja kat overseas letak gambar dan bagi ucapan untuk keluarga kat Malaysia..sebab dorang tak boleh balik raya.. aku memang cukup teruja tengok..ni zaman sekolah rendah..habis surat khabar belek2 tengok ruangan tu.. tilik satu2 gambar dorang,sekali nga ucapan.. siap hafal nama universiti2 tu..kat England ada U apa,kat German ada U apa.. aku rasa masa tu,kira hebat saaaaaangaaatt la..dahlah study oversea..pas2 raya masuk surat khabar.. orang kampung tengok..wow!memang bangga..ni apa yang aku rasa bila tengok masa tu la..bukan kata orang2 yang post gambar tu rasa.. budak2 kan.. so,dah tanamkan cita2 dalam hati, nnti besar nk sambung study oversea..(mcm senang la kan,nk study luar negara ni).. naik sekolah menengah pun still tanamkan cita2 tu..nk p England yang utamanya.. apa y special nya pun aku xtahu..hahaha..maybe seb…

Separuh

Alhamdulilah...
dah pun sama2 kita menjalani ibadat puasa 15hari..hari ni masuk ke 16..
separuh sudaaah~~huhu.. jadi, tinggal separuh lagi sebelum ramadhan melabuhkan tirainya,dan diganti dengan Syawal..hmmm..
bukan  nk bercerita pasal Syawal..semua orang memang excited nk raya..kadang2 orang tua mengalahkan budak2..
tapi....15 hari yang berlalu ni, apa yang sudah kita lakukan??
dan untuk 15hari yang bakal kita lalui ni..apa yang akan kita buat??
persoalan untuk diri aku yang terutamanya..
kalau sebelum tak ada apa2 pengisian, sama2 lah kita isikan dengan perkara yang sepatutnya..kalau sebelum ni dah kita wujudkan banyak pengisian, tidak salah untuk kita tambah lagi dan tambah lagi kan??
apakah pengisian tu?? masing2 tahu la..aku bukan nak berceramah untuk kita buat itu,ini..tapi untuk memperingati diri aku sendiri..muhasabah diri sendiri..
kita diberikan kesempatan pada ramadhan ini, tapi, masih kan Dia akan bagi kesempatan ini pada tahun hadapan?? waallahualam.. kita mengharapkan di…

he really did......

Image
After around 3weeks no tweet..no pictures..no news:
last week: (20 JULY 2012)


Trans : TWITTER.. SHOULD I DELETE IT..???






TODAY:

Trans: REALLY, THANK YOU ALWAYS, FOR SUPPORTING AND LOVING ME ALL THE TIME..I WANT TO MEET U ALL WITH GOOD MUSIC,AND ACTING AND GOOD ACTIVITIES IN THE FUTURE..^^ ONCE AGAIN THANK YOU SINCERELY AND I LOVE YOU!!♥^^






LATER:


















































=________________________________=








it's okey..respect ur decision.. ^__^ just go everywhere u want.. just rest as much u want..just enjoy till u satisfied.. we'll stand by u~!!!



Selera Ramadhan

bulan Ramadhan..puasa..memang bulan menguji banyak perkara..
kena tahan macam2 benda..
nk dengar lagu korea pun agak2 je rasa.. hahaha.. tapi dengar jugak la kan..>_<

tapi..sejak 2,3 tahun ni.. selera mengidam teringin nafsu makan di bulan ramadhan dah makin berkurang untuk aku.. esp untuk tahun ni..
biasa zaman budak2..remaja, berbuka ni nak makan cendol,nak kuih ketayap,nak ikan bakar,daging bakar,ayam golek, itik golek, lembu golek.. macam2 jugak la request untuk mak masak atau belikan..
tapi sekarang ni, ya, aku memang suka makan..tapi untuk puasa kali ni,. tak teringin nak makan apa2... sekarang ni pun,tertanya2 juga diri sendiri, aku nak makan apa?apa yang aku terliur?? apa?? no...tak tahu..tak ada.. untuk setakat ni la.. tak tahu la kan,kot2 esok teringin apa2 pulak..hati manusia mudah berubah..tapi sepanjang 8hari berpuasa termasuk hari ni, xde la lagi craving gila2..dan bukanlah jugak mati selera terus..setakat tengok tu,macam tengok air kelapa,sedapnyaa...tapi tak ras…

Ramadhan- Projek Masak2

Image
Semalam..1st day puasa..
biasa la kan.. puasa,makanan tidak dapat dipisahkan..
kadang2 bukan nak makan sangat pun..tapi menjadi kebiasaan,adat pulak kena ada makanan tambahan yang lain..macam kuih muih,puding ke..
semalam..adik aku nak buat onde-onde atau gula melaka..
plus buat Puteri Mandi sekali..sebab adunan dia sama saja..











lepas tu..kat bawah buat puteri mandi pulak.. sama sahaja adunan dia.. cumanya, kalau onde2, bulat2 kan dan letak gula melaka kat dalam.. tapi puteri mandi, just bulatkan and penyet sikit,terus masukkan dalam air yang mendidih tu.. kat bawah nak buat mandian dia..hehehe...



saja..berkongsi aktiviti dan resepi.. bukan lah resepi sangat..sebab buat pun tanpa ada sukatan yang khas..just resepi ibu2,nenek2.. yang dah mahir..dan ajar kita dengan teknik dia jelah..campak2 dan main rasa agak... kalau nak resepi yang betul2, sila dapatkan dekat blog masakan..  ^__^ selamat berbuka!!!