Posts

Showing posts from December, 2011

mood: R&R

Image
Esok start sem break.. seminggu je pon... tapi mood bercuti melampau2... siyes nak balik n lari dari semua benda kat u nie.. mau Rehat & Rawat diri sepenuh masa.. walaupun sekejap..asaiment,test,tesis ke.. kita rehatkan jugak jap.. kalau jenguk pun..y melibatkan survey on9..cari bahan on9 ke.. hahaha.. nak balikkkk!!!!!!

salam persahabatan untuk....

Image
act jarang berkenalan ngan cassie kat blog ni..biasa kat fb je.. semalam tertarik n menarik untuk brkenalan nga kak wana ..atau UknoWana.. hehhe.. salam perkenalan..spazz blog beliau..nmpkanya beliau sangat gilerkan Uknow Yunho.. sempena dengan perkenalan kita..nak bagi hadiah kat beliau..













+
+ + + + + + + + + + ++ +










+ + + + + + +








tadaaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~~~~ walaupun jeles..sebab saya pun bias yunho gakk..yoochun 1st, tapi yunho my scandal n my ideal husband..hhee..tapi xpelah.. bagi jee... terima lah pemberian ini dengan seadanya kak..!!! ^____^

persoalanku selama ini

akhirnya..dapat jugak maklumat pasal kod E kat makanan tu..
dah lama kan isu ni..masa aku sekolah menengah lagi..dalam form4 g2..
member2 kata makanan y ada kod E xleh makan..tp mcm confius,sebab blh dikatakan semua makanan ada kod E ,just no blakang tu je y lain.. n ad plak logo halal.. lagipun aku try surf2,xjumpe plak bukti y sahih n maklumat dari pihak y berkenaan pasal ni..xtahu,nk yakin padal logo halal tu n berserah pada JAKIM, atau mengambil langkah berhati2 tinggalkan semua makanan y ada kod E. hari ni baru dapat inform.. so,sama2 kita baca n fahami...


copy paste :

ISU KOD 'E' DALAM RAMUAN MAKANAN DAN MINUMAN


Bahan campuran makanan yang dikatakan dari lemak babi ber kod ‘E’, pernah menjadi isu pada tahun 2007 yang lalu dan masih tersebar hingga ke hari ini..


Ianya bermula dari tersebarnya email yang kononnya dari Dr. M. Anjad Khan iaitu rakan kepada Syeikh Sahib, seorang pegawai di Badan Pengawasan Ubat & Makanan (POM) di Pegal, Perancis yang membuat kajian ke atas baha…

Happy Anniversary 8th DBSK/TVXQ

Image
26 Dec.. Anniversary DBSK!! Dorang 1st debut stage pada 26 dec 2003.. so,sekrang dah 2011, dah 8tahun dorang debut as dbsk.. tapi sebelum debut tu,dorang training dalam 2tahun sama2 (except micky,dia datang tahun 2002 sebab dia dari Amerika)..so, hubungan persahabatan dorang dah hampir 10tahun!! malas la nk cakap pasal keadaan dorang sekrang..watever JYJ or HOMIN ke ape ke.. bagi aku.. DBSK adalah 5.. bukan 3,bukan 2.. DBSK stand by YUNHO,JAEJOONG,YOOCHUN,JUNSU N CHANGMIN!! 
aku kenal dbsk,bukan sekadar kenal diaorg..minat or giler diaorg..tapi banyak benda disebalik tu aku dapat..yang paling utama aku dapat persahabatan.. maybe orang kata.. "ala~~ape la sangat berkwan on9 tu..berkawan sebab korea..sebab minat korea..xde kemana nye"... hmmm,aku xnak lah kata pendapat tu salah..sebab hak masing2 nk cakap n dorang xlalui apa y aku lalui.. ape2 pun yang orang nk cakap, bagi aku.. persahabtan antara fan2 dbsk,adalah persahbatan y ikhlas+tulus.. bermula dengan bercakap pasal dbsk je..…

My Micky Yoochun Jutawan Muda~~~!!!!!

Image
untuk kesekian kalinya.. my crazy luv masuk paper ..sape2? ---->rujuk gmbr kat sebelah or cari entry2 y berkaitan denga  Park Micky Yoochun/Dbsk/Jyj.. selalu kalau dorang nie... (dbsk/jyj) masuk paper,mesti panjang citernya.. dorang xde menyelit2 kat news sekankang monyet..mesti masuk y 1 page full or 2 pages.. sebelum ni news pasal Jyj je.. kali ni pasal micky je.. suka2..  yelah..paper n fan kpop msia ni,mmg dorang kenal suju je..semua citer suju.. n lupa dbsk y bawak masuk kpop ke msia..1st k-pop y mai malaysia.. xpelah..(bajet sedih)..hihihihi.... kalau nak baca news tu..sila ke: http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Jutawanmuda/Article
tapi...ada 1 kesalahan y aku nk betulkan
"Dilahirkan dan dibesarkan di Seoul, Korea pada 4 Jun 1985, keluarganya berhijrah ke Virginia, Amerika Syarikat (AS) pada usianya 13 tahun. "
-pembetulan : dia lahir 4 jun 1986..bukan 1985.. (baru 25tahun tahun ni)..tp xpe..kesilapan kecil..
hahahhaa...mcm tu pun ambx kisah kan?? kkk...beselah fan fana…

"1st GiveAway by Anis and Aina"

Image
1st, tq to effa sebab tag akak dalam contest nie.. tq ya.. ni 1st giveaway dari aina n anis.. jom pakat join..


click kat kat cnie atau kat sini kalau nk tahu maklumat panjut pasal giveaway nie..

saya tag : my dbf dongsaeng Ace my real dongsaeng Aqilah CV

i want COO JYJ!!!!

Image
nak Come On Over JYJ...!!!!! sape kaya?? sape nak sponser? sape nk bagi hadiah?? sape nak pinjam???

http://jyj3.net/2011/12/20/pics-jyjs-come-on-over-dvd/ http://jyj3.net/2011/12/21/pics-jyjs-come-on-over-dvd-part-2/
teaser 1 teaser 2 teaser 3 teaser 4 teaser 5

bermula dengan bergurau akhirnya menjadi duka

xde apa nk cakap..
cukuplah dengan tajuk tu..
so..len kali..nak have fun pun pkir2 kan lah..
xsemestinya kita happy orang len happy gak..
sorry la~~~~
xkan masuk campur dah.. =_=

hujung tahun best tido je~~

sampai skrang aku still tertanya2 why jadual kuliah budak2 u berubah???
why aku perlu ada kuliah pada hujung tahun ni??
aku xtahu sebab dia atau aku xambx tahu..heehehe..tp setakat xjumpa lagi sebab2 y jadinya jadual kuliah n cuti bertukar dan jugak berlainan antara diploma dan ijazah..
dari aku start sekolah tadika umur 5tahun tahun 1996 smpai masuk u 2010.. xpenah aku sekolah hujung tahun ni..biasa akan cuti paling lewat pun akhir bulan11.. dan masuk blaja balik awal bulan1.. xpun akhir bulan12,tu pun dalam 26hb dah..tahun ni? yea..kuliah baru start sebulan.. nga test+asaiment.. huhu.. tpaksa trime perubahan ni.. 


actually..hihihihihi..aku xsuka sekolah hujung tahun..sebab........
mcm y kita tahu semua..hujung tahun musin hujan,banjir,sejuk.. jadi??? eloklah duk rumah je kan.. macam pagi kelmarin..hujan lebat gila pagi tu...hujan 1 hal..tp xpelah,gagahkan diri bangun nk p kelas.. berpayung tapi basah jugak..kelas bukan dekat,nun jauh disana.. redah 5,6buah bangunan..nga jalan,pokok2,huta…

Th@Anks!!!

Image
1st..tq banyak to my kakak roomate.. kak bib.. belikan kek besday n ala2 suprise jugak la semalam.. hihihi.. mmg xsangka la..sebab dia ada kelas smpai kul7 malam semalam.. balik2 dalam 8.15 kot.. n panggil kuar p kat ruang tamu.... ada kek.. hehee.. tq..tq.. fresh cream lagi.. strawberry !! n tq to my all housmate y join makan n tlong abiskan kek.. kak bib,kak kinah,kak ila, fadlin,izaty,ida& sue.. J4 2/5 house!!
13.12.11 , comel x tarikh?? 



selain dari kek besday to.. aku nak ucap tq semua y wish kat fb tu... femily,kekawan sek,u, dbf member n cassiemate or kpop lover...


dan antara y aku gembiraaaa gilerr gakk..bila dapat bende ni dari unni sha.. tq unnie!!! tq banyak2... bersengkang mata edit untukku..hihi.... comel+funny+terharu.. rasa betol2 my oppa5 cakap g2 untuk aku.. see my header blog??? unni sha y buat tu. credit to her..thanks unnie...!!!

xlupa jugakk..pada y msj n call aku.. qilah my dongsaeng 1st yang msj.. bff ira 1st y call,xkul12 ag.. tq yea.. 

p/s- pas ni,nk sambut nga …

remove 1 put 2 ! HAPPY BIRTHDAY TO ME!!

Image
WARNING!!!!!**********entry ni agak membosankan n berjiwang2...xperlu baca xpe..;-) ***************
Bismillahirrahmanirahim... Assalamualaikum !!! *hihihi...sopan tetibe*



today.. 13/12~~~~ u know??? my birthday today...hehehe...mcam budak2 je.. ari ni..genap umur 20tahun!!!!!.. dah xde dah 1 kat depan..terganti nga 2.. huhuhu.. sedih plak..tapi mcm ni lah kehidupan..umur makin bertambah..bukan berkurangan..dan semakin banyak tanggugjawab untuk kita..dah bergelar dewasa..tadi kat kelas ada ustaz nasihat, umur makin meningkat,makin terhad masa kita..ibarat piramid.. kehidupan masa kecil,bayi,kanank2,duk kat bawah sekali,ruang paling besar.. masa tu,kita just jadi anak kepada mak n ayah..dan tahu main je.. meningkat remaja,naik 1 tingkat lagi..t/jawab makin bertambah..dah jadi student..maybe ada pegang jawatan2 kat sekolah/university..t/jwb pada anak buah..dah ramai kawan..t/jawab pada sahabat2.. bila meningkat dewasa pulak,jadi pekerja.. t/jwab to majikan..keluarga..bila berkahwinan,lagi2 la b…

Giveaway Akhir Tahun

Image
contest lagi!!!.. hihiih
kali ni giveaway akhir tahun dari blog kak jieda..!! tq kak sebab wat contest ni.. moga2 Allah merahmati akak n murahkan rezeki lagi..

meh kita pakat join.. sila ke : http://jieda79.blogspot.com/2011/12/giveaway-akhir-tahun.html
tq!!

segmen up follower dengan sepantas kilat

Image
wah..dah lama xsertai contest2 nie... agak menarik nie... up follower sepantas kilat??? yea..yea..

"BELOM COBA, BELOM TAW"

jom sertai ramai2..!!! korang kalau nk tahu details...click :
http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/12/segmen-up-follower-dengan-sepantas.html

gerhana bulan

Image
subhanaAllah.. tadi gerhana bulan kan... segalanya menunjukkan kekuasaan ALLAH SWT.. betapa kerdilnya diri kita. sama2 la kita renungkan n bukak mata,hati sebesar2nya untuk mengAgungkan kebesaranNya.. jangan sombong dengan apa yang kita ada,segala kemewahan,keselesaan atau kejayaan. sebab Dia y memberikan kamu itu semua n Dia y sebenarnya2 berkuasa..

kalau nk tgk pic2 gerhana tadi,boleh ke site nie...:

http://zikrihusaini.com/gambar-gerhana-bulan-10-disember-2011-seluruh-malaysia-dan-lain-lain/
n
http://www.ar-rifke.com/2011/12/himpunan-gambar-gerhana-bulan-pada-10122011.html

ujian bertulis

Image
ujian bertulis ni xde sangkut paut kat exam,test,kuiz,ujian medsi,mahupun muet.. sekadar tajuk lain dari y lain..hehe ari ni just cakap pasal benda y SUBJEKTIF..betul la kan..kalau exam,kertas subjektif kena menulis,mengarang.. sebabnya...benda2 subjektif ni adalah mengikut pandangan kita sendiri..bukan keputusan yang muktamad mcm objektif..kalau jawapan a,maka a lah even,orang tu tersalah tanda pun..
y popular kita kaitkan perkataan subjektif tu adalah denga kecantikan/kehenseman seseorang... selalu kita dengar.."gurlfriend awak cantik x?? " dia jwab "cantik tu perkara y subjektif,atas diri masing2 untuk menilai..ada bgi pandangan mata dia cantik,n ada y baginya xcantik..".. okey...bagi aku..ya..ya..mmg agak sensitif bab2 nie..sebab aku kurang cantik  ..hihihi.. tapi 1st y perlu kita ingat..kita semua ni ciptaan Allah..setiap apa y diciptakanNya adalah sempurna n cantik.. insan y dilahirkan xsempurna sifat tu,tetap insan istimewa..sesungguhNya Dia tahu mana y terbaik unt…