Wednesday, February 29, 2012

belum cukup lagi

bila orang prihatin n take care kat kita..rasa bersyukur sangat2..
tapi kekadang tu..rasa down je...
bila dh terlebih take care..
ok..terima kasih...
tapi jgn lah treat mcm aku ni lemah sangat2..
mcm duk kelas pemulihan je kan..
setiap orang lahir dengan kelebihan n kelemahan...
walau bnyak mana pun kelemahan aku..
tapi aku still ada aqal..fkiran..dan tahu nak pikir..
nk pikir apa y perlu aku buat..
tau pkir mcm mana nk buat..
tau pkir apa effect nnti..
n tau pkir untuk buat keputusan n pkir mana y trbaik untuk aku..
aku adalah aku..
aku tau korang nk y trbaik untuk aku..
tapi belum cukup nak memahami ap y sbenarnya ak nak..minat...!!
btw tq sangat2.... xde ape..saje nk luahkan disini..
^__________^













p/s- alhamdulilah..rasa xemo..biasanya rasa mcm stress nk marah n sangat2 down kalau berlaku gnie..
tapi..malas dh nk pkir..just senyum n think postive... gambatte!! esok final exam..  ^^

Monday, February 27, 2012

My Prince in "Rooftop Prince"

new drama my..my..my....husband...hihihihi..
ROOFTOP PRINCE.. 
akan ditayangkan pada 14 mac 2012 nie..
kena sangat la tarikh tu...
aku habis final exam 11 mac.. so dalam 12,13 g2 dh balik!!!merdeka..
dan...dan..itulah nnti keje aku... stalk..download... ^_________^
pandai cari tarikh yea...

okey..ni drama ke3 micky as hero..
sblm ni dia berlakon banjun drama nga member dbsk nye..dari tahun 2004-2006..
and as kemunculan istimewa dlm...ermmm..ok aku lupe tajuk..
citer tahun 2006 lagi..romance ape ntah..y kibum&heechul(suju) tu blakon..
seterusnya pastu dh xde..dorang workhard dgn nyanyian...
ataupun xde peluang...dia penah ckp dulu,nk berlakon..sebab antra 5 org tu,dia 
paling ok la n minat..tp xde peluang or xberpeluang..(act aku nk salahkan SM..hahaha)..
pas dia n jaejoong n junsu saman n kuar SM (kuar SM je,bukan kuar DBSK)..
aktiviti dorang as penyanyi kena sekat,hiatus,xleh kuar tv,sertai variety show n len2.. (SM y sekat)
dari c2 lah peluang dia as pelakon terbuka.. 
bermula dengan movie Japan untuk hp(ak xreti nk terangkan), beutiful love with aya..
n then trime tawaran berlakon Sungkyunkwan Skandal(SKKS).(2010)..dari c2 kot makin ramai y nmpk dia as pelakon.. dan dapat fan dari kalangan makcik2..
pas skks, 2011- miss ripley with lee da hae.. rasanya untuk 2drama ni,dia dh kumpul lebih dari 5 awards kot..

dan sekarang..2012!!!!comeback with ROOFTOP PRINCE... 
kali ni romantic comedy..kalau skks dulu mcm serius komedi kot.. hahaha..nerd n skema tp warmheart..
kalau miss ripley terlebih baik..baik sangat watak dlm tu..sopan santun je..xde rupa micky yoochun..
untuk rooftop prince,ni y aku tunggu2 kan..dia sebenarnya sangat2 funny,spontan n gila2..nakal...dengan chunface dia..suka buat muka mcm2..(thats why i love him).. hope,watak dlm drama ni mcm perangai dia..

sedikit sinopsis:
citer ni berkisahkan seorang Putera dari Dinasti Josen(300thun dahulu) yang nk mencari cintanya y hilang..pas2 dibwa ke 300tahun masa kehadapan..abad 21,kirenya pada masa skrang la..(harap korang faham).. mcm fantasy jugak.. putera ni ad guard dia 3 orang.. sorang bodyguard dia(Jung Sunkwon),sorang lagi mcm cikgu dia la(lee minho),n sorang lagi budak suruhan ala2 pa g2(Choi Woosik).. ala2 F4 la...dengan dia dtg ke 300thun kehadapan ni la y bermulanya kisah2 citer tu.. heroin adalah Han Ji Min.. mcm mana dia datang ke 300thun ni??y tu xtahu..n ofkos la semua kena tgk sndiri nnti!!!! cannot wait 14/3.. 

layan2 gmbr2 pelakonnya n sekitar penggambaran!!

ni as muka depan kot..tunggu n lihat nnti..antra watak utama..biasalah citer kan..mesti 4watak.. 2baik..2xbrape baik..  1 hero 1 heroin.. 1 pengacau..1 penggoda...


dizaman dinasti2 300thun dulu lagi ni..


f4?




tadaa~~~ imej untuk abad21..comel je 2 orang nie..


my love


ok,,aku suka n restu..cantik..


sweet..


sekitar pegambaran..


putera y lost kat tengah2 bandar..hahhaha...


3orang ni bakal diminati aku nnti..hehehe..



putera dinasti jeson dah berubah rupa!!















BONUS!!!!- ni micky sndiri y upload kat twitter dia smlm..suke je ambx gmbr2 gnie.. tu org pnggil dia "chunface"

Saturday, February 25, 2012

ustazah Fatimah Syarha

suka sangat ustazah Fatimah Syarha ni...
kata2nya..ceramahnya..sangat lembut+tenang untuk didengar..
orangnya pun lembut dan sangat2 cantik dimata aku..subhanaAllah..
selain bagi ceramah..ustazah juga ad tulis buku n novel lagi..
novel y menarik kita untuk mencari cinta y diredhaiNya.. :-)

ya...penceramah lain pun bagus..semua terbaik..
tapi masing2 ada caranya..
dan kita sebagai pendengar juga,ada minat,citarasa atau boleh kata taste..
semua ilmu yang disampaikan penceramah adalah baik+membina..
hanya y berbeza cara mereka untuk menarik pendengar..
dan minat pendengar itu sendiri cara penympaian y bgaimana dia lebih cenderung nk dengar..
ada suka dr Fazdilah Kamsah,ad suka Ustazah Bahyah,ada suka Ustaz Azhar, Ustaz don pun xkurang jugak peminatnya..dan y len2.. penceramah agama ataupun motivator len..

kalau nk dengar ceramah ustazah,boleh search dekat you tube..
ceramahnya lebih banyak kepada "cinta"..dan lebih dekat pada remaja,muda mudi...
^_____^





p/s- tengok ustazah Fatimah,teringat kat kawan aku...sahabat 1 kelas.. walaupun tidak rapat.. tapi baik... wajahany mirip ustazah..seorang yang lembut,penyayang,kata2nya berhikmah,nasihatnya penuh kasih sayang, teguran tidak menghiris hati..ayu berjilbab..menunduk pandangan pada kaum adam.. profesional.. menjaga hubungan dengn Allah dan manusia.. beruntunglah wahai lelaki y berjaya mnjadikannya suri dihatimu.. ^^ .. 

Thursday, February 23, 2012

dapat doodle..tq Apit~~

semalam kan aku join segmen saya join,pasti doodle.. sini
xsangka secepat ni Apit merangkap penganjurnya edit doodle tu untuk semua peserta..
comel sangat2... tq..tq...tq...!!!!!
http://www.fizgraphic.com/




ni yang aku..






comel kan???????? pasti n yakin..nanti aku waat header blog nie.. boleh kan apit??? ^_________^

final

Mcam2 citer..mcm2 perasaan..mcm2 pengalaman…
Sedih…sikit pun xmenipu..aku sedih…today is last day..
Last day belajar..dalam kelas untuk diploma ni…
Dalam minggu ni act 2 kelas je ada..
Ahad mmg xde kelas,isnin xde sebab subjek tu dh abis blaja..
Selasa 1 kelas je,n ari ni 1 kelas jugak,tu pun untuk test..
Kelas untuk esok dh batal..sebab dh abis blaja jugak..
Masa lect tu ckp,esok nak kelas x??okey..serius ckp mcm nk kata NAK!!
Yang lain2 aku xtau la perasaan mcm mana..
Mungkin sebab rasakan pasnie kita jumpa lagi…
Jumaat ni ad event lagi,pas2 next week jumpa untuk final exam..
Ada masa seminggu lebih lagi..
Ye,mmg blh jumpe lagi,kat luar nnti pun blh..
Tapi moments dalam kelas tu..suasana..
2tahun lebih..hampir 3tahun bersama..
Pasni dh xde dah..walaupun nnti degree masuk cos y sama,u y sama..
Tp xkan sama!!!!... 66 orang ni,xkan ada dlm satu kelas..plus akn ad student len jgak..
Wlaupun xsemua kenangan y trcipta tu manis,xsemua hepy..
Tapi..manis ke pahit ke..semuanya kenangan yang akan dirindui… =____=
Ok lah..dlm baki masa 17hari ni..sama2 kita manfaat..
Dan gud luck for final exam..yes this is really FINAL!!..final sem,final year..!!!


p/s-11/3 last exam…last semua.. ak xtau mcm mana perasaan masa tu nnti..huhuhu….

Tuesday, February 21, 2012

Saya Join, Pasti Dapat Doodle

disebabkan contest ni tamat jam 11.59 malam nie..
maka sepantas kuda,entry ni tercipta.. hehehehe..
1st tq to nienaa y tag untuk sertai contest ni...



maklumat lanjut CLICK SINI

dan disertakan detail y diperlukan pihak penganjur...

Nama Panggilan: Husna
Negeri kelahiran: Terengganu
Warna kesukaan: Ungu

saya tag:

Sunday, February 19, 2012

contest blog paling kemas

hihihi..
contest ke3 aku join ari ni..macm xde keje lain kan??
saje...pasni dh nk final exam..takut xsempat nk join2 contest/jenguk blog..

now,contest "blog paling kemas"...xtau la blog aku kemas ke tidak..
saje nak join..n paling penting untuk berkenal2 kenalan..
salam kenalan to aimi y anjurkan contest ni..tq ya..
untuk maklumat lanjut pasal contest nie...
sila:


Jom Tambah Geng Blogger

contest tambah followers lagi!!!!
jom join semua..
sama2 kite berkenalan n sharing2...
simple je contest ni....
untuk maklumat lanjut sila .....::





 Syarat-Syarat Penyertaan :
1. Wajib follow Belog Siti Nadia..
 2. Buat entry bertajuk "Jom Tambah Geng Blogger"..
3. Paste Banner yang tak berapa nak banner ni dalam entry itu..
4. Tinggalkan link belog and id fb dekat komen entri nie..
 
Hadiah-Hadiah Penyertaan :
Tempat 1st : Wang Tunai RM50 + Hadiah Sampingan..
Tempat 2nd : Wang Tunai RM40 + Hadiah Sampingan..
Tempat 3rd : Wang Tunai RM30 + Hadiah Sampingan..
Tempat 4th : Wang Tunai RM20 + Hadiah Sampingan..
Tempat 5th : Wang Tunai RM10 + Hadiah Sampingan..
Tempat Saguhati : Wang Tunai RM5 + 5 Hadiah Sampingan..


Tambah Hadiah/Penghargaan :
1) 5 Blog akan di Senaraikan sebagai Geng Blogger 'bloglist'
2) 5 Blog akan saya REVIEW sebanyak 5kali
3) 5 Blog akan saya promote di entry saya




p/s-Thanks nadia sebab buat contest ni..
jadi boleh la kite berkenalan yea.. ;-)

Tambah Follower Sampai Pengsan

dah lama x sertai contest..
kali ni contest tambah follower lagi..
disebabkan sekrang ni makin bz n xde masa sangat nk blogwalking..
so..lebih best n pantas bila sertai contest gnie..
boleh tmbh followers and kenal2.. ;-)
let's make friends bloggers.. 

contest ni dianjurkan oleh: lezza


click link kat atas untuk sertai !!!!!

Saturday, February 18, 2012

Nasi Air Sambal Sotong U'r





my feveret...
time xde selera or rasa bosan nga nasi biasa tu..
buatlah nasi air..belum smpai tahap bubur lagi nie..nasi y berair.. hehehe...
simple je..masak nasi air mcm biasa..
nl jimat,kalau dh ade nasi biasa y masak tu,ambx je yang tu..
pas2 tambah air,letak atas api..biarkan smpai jadi nasi air..
jadi xdelah lama sangat nk tunggu nasi tu lembut,sebab dh masak..(fhm ke tidak..hihi)..
yang sambal nye pun sama..
kalau y belum cuba makan nasi air with sambal/masak merah ni,cube lah..
bukan sotong je..ayam,daging pun boleh...(bukan nk bagi orang sakit makan pun kan)..
selamat mencuba~~

hepy besday jaehomin!!

hahahaahaha..
besday changmin rinie.. 18hb..
tapi aku rangkumi semua.....
besday jaejoong 26.2/4.2.. yunho 6.2...
sebab masa besday yunjae tu aku tngh bz lagi byk keje..
xde masa nak wat entry khas untuk besday dorang!!
sorry la yea.. haha..

so...
HAPPY BIRTHDAY 26TH KIM JAEJOONG..
pretty boy...!! xmacam umo 26.. 16thun ade la..


HAPPY BIRTHDAY 26TH JUNG YUNHO
orang hensem xleh show depan2.. hahhaa.. i jeles kalu ad y berkenan nnti..


HAPPY BIRTHDAY 24TH SHIM CHANGMIN..
scary n hungry maknae..

ni hadiah2 untuk kamu3....
CAKE UNTUK JAEJOONG...!!! suke hello kitty kan?? hahaha


untuk my YUNNIE BEAR!!!!


okey..ni untuk CHANGMIN!!!!.. 1 supermarket i bagi u minnie!!!!.... such as food monster!!!!!!!

Friday, February 17, 2012

emoShinki..

my dbf ash selalu guna perkataan ni- emoshinki..
dah nama cassiopeia..haruslah kreatif cipta nama2 y berkaitan nga dbsk..
emosi+dong bang shinki/tohoshinki.. jadilah emoshinki..~~!!!

okey..tu sejarah emoshinki.. hehe.. ash,izinkin una gune yea... ;-)

lately entry2 aku emoshinki..(tau..ade silent readers tetap aku..hak2..)..
n tengok gaya mcm putus cinta..???..hahhaa
no..no..no... bukan..tidak...anio..
aku tidak putus cinta sebab aku xbercinta...
biasalah,bila banyak benda terjadi..
pressure nga mcm2,semua bercantum..jadi lah g2..
its not "love",but something like that la...
crush not means "bercinta"... ^_____^
aku dh biasa nga benda nie..selalu je alami...
but this time len sikit..
ak xkesah pun crush2 nie..
tapi please,jgn buat aku tertekan n trpaksa pkir benda2 gnie..
aku just nak suka2..tp bila tibe2 jadi serius,tu y masalah..
untuk dia:
aku tau kau xde masalah..n kalau ad masalah pun,ak xtau apa masalh kau..
kau ok..xde sebab untuk aku cari pasal nga kau..
tapi.....tlong jgn libatkan geng2 kau blh??memalukan....~~~
biarkan jelah mcm ni untuk seketika...

siapakah dia?? lelaki ke perempuan?masalah apa?bagaimana?apakah??
jawapan aku...= BIARLAH RAHSIA... hihihihihihi...
pasnie,kalau boleh aku xmo emoshinki2 dah..
lupakan semua y lepas2.. bad,worst,sad,embarrassing,hurt moment..
bye..bye..bye....

modu da bye bye~ sarangdo
modu da bye bye~ ujeongdo
Feels like I’m ready ..No love I’m done with ..
keutnabeorin sarangirago haedo malhal pilyo obtjanha
modu da bye bye chueokdo
modu da bye bye seulpeumdo
Feels like I’m ready ..No love I’m done with ..
keutnabeorin sairago malhae (keutnageoya baby)



translate??
+
+
+
+
+

Bye bye to everything
Bye bye to love and everything else even friendship
Feels like I’m ready no love I’m done with
Say that it's an ended love,
There's no need for other words


Bye bye to everything,
Bye bye to memories, bye bye to sadness
Feels like I’m ready no love I’m done with
Say that it's an ended love, it's over baby

^__________________^


http://www.youtube.com/watch?v=CgFbdll2FzQ



Thursday, February 16, 2012

dia Micky ku





i love u..love u...saranghae...!!!!!!!
sorry dear..seminggu 2, saya banyak abaikan awak...
tapi awak tetap kata "xpe...i faham..banyak keje kan??"
saya jawab..ya ..tapi awak xtahu sebenarnya saya bukan banyak keje sangat..
tapi i'm in crush with someone else.. yes,he's better than u,but he cannot take care my heart like u.. 
he just make my day getting worst n worst..really2 tired..
mianhe..sorry..gomen....
kini baru kusedar..you my Micky always in my heart...non onjena..
for now..let me just love u..because i'm still not understand what "real love" means..
xkan ku curang lagi... !!! ^_____________________^






p/s-- Credit to my unnie farra y edit pic tu..!!

Wednesday, February 15, 2012

mereka yang tanpa mempersoalkan siapa aku

Allah... tetap sayang n cintakan aku.. turunkan segala nikmat,rahmatNya..
Rasulullah..setia mencintai ku,merindui ku..membimbing ku untuk mecari redhaNya..
Mak& Ayah...walau seburuk mana aku..seteruk mana pun aku..tetap sayangkan.dan masih sudi untuk menjaga aku..
kakak2&adik2&keluarga...walaupun trletus perang sekali pun antra kami,tapi tiada dendam,tidak khianat, gembira dengan setiap kegembiraanku walaupun tidak diungkapkan dengan kata2..
my bff forever..tidak pernah brkata tidak dengan setiap luahan,aduan aku..y remeh,besar atau tidak penting.. ak dh anggap korang mcm adik beradik aku..

aku bukan sape2..
tidak cantik..tidak pandai..tidak menawan..
tidak kaya..tidak berpengaruh..
hanya insan biasa..
yang mungkin pada zahirnya xde apa y boleh ditonjolkan..
dan mungkin pada batinnya,ad sesuatu y boleh dibanggakan,tapi xmampu untk berikan..
kenapa mereka sudi bersama aku...sedangkan aku xde ape2??
yes...
mereka sayang aku tanpa persoalkan siapa aku..
terima seadanya.....
tq.......






p/s-i need to get myself back..

Tuesday, February 14, 2012

bila jiwa xtenang,hati x tenteram...

bila hati sakit mmg xboleh letak ubat...
betapa sakit dia,tercalar,berdarah ke...xde sape nmpk..
tapi hanya mampu dirasai..dirasai tuannya...
manusia akan menilai segalanya brdasarkan luaran..
sekuat mana pun kita menjerit,"hati aku sakit!!!"
tapi sape nk dengar?sape nk  percaya..sebab mereka  xnmpk..xrasa..
hanya Dia yang mengetahui segalanya.. hanya Dia.. =__= ...
dan insan yang mahu memahami kamu..

bila terasa xyakin..hina..rendahnya kita dimata orang..
tapi.. yakinlah..kita bukan dnilai dimata manusia..
tapi dimata Dia Yang Maha Satu.. 

bila terasa diri sendiri..
yakinkan hati ini...ingat siapa y sayang kamu..
Dia selalu cintakan,sayangkan kamu..
kekasihNya xputus2 mencintai kamu..
setiap y dilahirkan..ada ibu n ayah..
fikirkan..betapa besar cinta n kasih ibu ayah pada kamu..
untuk mengenal sahabat..carilah diwaktu kesusahan..
adakah mereka sudi mendengarkan kamu??
adakah kamu tenang bercerita kepadanya??
jika ya.. mereka juga trmasuk dalam kalangan yang mencintaimu setulus hati..
^_________________^









p/s-tutuplah hati untuk insan y tiada apa2 buatmu..tapi hanya menambahkan luka.. bahagialah dengan insan2 yang mencintaimu,kasih n sayang padamu tanpa persoalan siapa kamu,dari mana kamu,bagaimana kamu...... tenanglah wahai hati...

Sunday, February 12, 2012

abaikan

abaikan entry2 mengarut y lalu dan y akan datang..
otak aku xberapa betul 2,3 hari nie..
lagi xselesai benda2 y menyesakkan pale ni..
lagi tu la otak,minda xsettle..
nk doa cepatlah masa berlalu pun mcm takut..
takut,,nnti tiba hari tu...waaa..huhuhu..
tapi2 mcm2 mana kena tempuhi jugakk..
keje penting,xbrape penting..
benda penting ak kena pkir n ad y xbrape penting dan ad y xperlu pkir..
tapi semuanya masuk dalam fikiran lagi..
ottoke??? huahuahuahua..

soalan kaji selidik............

























































WhO LovE mE ?????????????????????


























p/s- hantar jawapan anda kerumah saya.. sebarang sms,call,mms tidak akn dilayan.. ;-)
lalalalalalalallalalal

Saturday, February 11, 2012

benda simple jadi rumit

xtau siapa y perlu dipersalahkan..huhu..
benda kecik,simple,biasa2 je..
tapi aku tepaksa tekankan otak untuk pikir benda2 tu..
bukan tekankan..tapi tertekan dgn sendiri...
dahlah banyak benda nk kena pkir..
nga tesis isnin dh kena submit...asaiment ad xsiap lagi n y akan dtg,,
test bersusun lagi kot xbuat nie..ganti kelas..prepare untuk presentation..
tapi....mungkin pada orang lain nmpk biasa n xjadi masalah..
tapi untuk aku?? benda tu besar ..tpaksa pkir2 setiap masa..
aku xpkir pun automatik akn teringat..
bila teringat,mula la gelisah,neves..serabut..serabut n serabut..
aku xperlu ingat benda tu..aku xperlu jadikan benda tu masalah..
wat to do????hope everything gonna be okey!!!..
aku just nk jalani hari2 aku dengan hepy+tenang.... ^^

Thursday, February 9, 2012

xsalah...

xsalah nak bagi pendapat..
terima kasih..
tapi..
jangan sampai mematahkan semangat orang..

Sunday, February 5, 2012

salam MAULIDUR RASUL ~~


12 RabiulAwal..adalah tarikh kelahiran Nabi Muhammad S.A.W ..
Rasulullah,Nabi kita...

sedih pada diri sendiri..tarikh kelahiran artis,berbulan sebelumnya ingat..tanda..buat persiapan..raikan...merindui mereka..lakukan segala2nya..tapi bila tiba kelahiran Rasulullah????
kalau xcuti..kalau xde iklan2 pasal maulidurasul,xde majlis2..adakah aku ingat?? 

xde apa yang mampu kita lakukan di hari kelahiran baginda..
nak pergi ziarah makam baginda kah?
jadi hanya perlu mengikut segala sunnah2 baginda dan yang paling penting berselawat keatasnya...
mengenang segala pengorbanan baginda kepada umat nya ini..menghayati hadis2 dan pesanan baginda..
betapa besarnya cinta dan sayang baginda kepada umatnya..sampai di akhirnya,masih menyebut nama ummat.. ummati..ummati..ummati.. betapa risau,sedih,takut baginda untuk meninggalkan kita..bukan takut untuk meninggalkan dunia,tapi takut dan risau akan umatnya..bimbang ummatnya lalai,terpesong dan jauh dari Allah..jauh lagi baginda..
benar..segala yang Rasulullah takutkan akhirnya terjadi kini.. kita semua lalai.. lalai dari mengingatinya.. apatah lagi Allah yang Maha Esa.. masing2 sibuk mengejar dunia..mencari hiburan di dunia ini.. jarang daripada kita yang mengingati Rasulullah 24jam..seperti mengingati kekasih hati masing2..msj&call 24jam.. sedangkan Rasulullah??? padahal ini adalah cinta y sebenar2nya.. Rasulullah sangat mencintai umatnya..tapi tidak dibalas.. sedih.. amat sedih baginda disana melihat keadaan umatnya.. :-(
bermula disini..sama2 kita muhasabah diri sendiri..ditujukan buat aku yang terutamanya.. rasa diri terlalu jauh dari baginda..banyak larangan baginda y dilakukan.. terasa malu..sangat malu di satu saat nanti,di akhirat.. malu untuk berjumpa baginda Rasulullah.. kerana diakhirnya, syafaat baginda juga y kita minta untuk menampung pahala entah berapa kita dapat selama ini.. tapi,adakah baginda akan memberi syafaatnya?? ibarat kita..tiba2 ad seseorang y datang minta bantuan dari kita..sedangkan kita xkenal siapa dia..ataupun dia yang telah melupakan kita,menghancurkan hati kita,membuatkan kita sedih..adakah ad bantuan untuk si dia?? di kesempatan ini renung2kan diri kita sedalam2nya..(aku terutamanya)... terkesan anda bila baca kisah ini??....

Pagi itu, walaupin langit telah mula manguning, namun burung- burung gurun enggan mengepakkan sayapnya.Pagi itu, Rasulullah s.a.w dengan suara terbatas menyampaikan khutbah, "Wahai umatku, kita semua ada dalam kekuasaan Allah dan cinta kasih-Nya. Maka taati dan bertaqwalah kepada-Nya.Kuwariskan dua perkara kepada kalian, Al-Quran dan sunnahku.Barang siapa mencintai Sunnahku, bererti mencintaiku, aku dan kelak orang-orang yang mencintaiku akan masuk syurga bersama-samaku." 

Khutbah singkat itu diakhiri dengan pandangan mata Rasulullah s.a.w yang tenang dan penuh minat menatap sahabatnya satu persatu.Abu Bakar menatap mata itu dengan berkaca-kaca. Umar dadanya naik turun menahan nafas dan tangisnya. Usman menghela nafas panjang dan Ali menundukkan kepalanya dalam-dalam. Isyarat itu telah datnG, saatnya telah tiba. 

"Rasulullah s.a.w akan meninggalkan kita semua." keluh hati semua sahabat kala itu. Dan manusia tercinta itu hampir selesai menunaikan tugasnya di dunia. Tanda-tanda itu semakin kuat, tatkala Ali dan Fadhal dengan cergas menangkap Rasulullah s.a.w yang berkeadaan lemah dan goyah ketika turun dari mimbar. Di saat itu, kalau mampu, seluruh sahabat yang hadir di sana pasti akan menahan detik-detik berlalu.

Matahari kian meninggi, tapi pintu rumah Rasulullah masih tertutup sedang di dalamnya, Rasulullah terbaring lemah dengan keringat yang menbasahi pelepah kurma yang menjadi alas tidurnya. Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seseorang yang berseru mengucapkan salam.

"Bolehkah saya masuk" tanyanya. Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk. "Maafkanlah, ayahku sedang demam." kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu. Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya "siapakah itu wahai anakku?" "Taktahulah ayahku, orang sepertinya baru sekali ini aku melihatnya", tutur Fatimah lembut.

Lalu Rasulullah s.a.w menatap puterinya itu dengan pandangan yang menggetarkan seolah-olah bahagian demi bahagian wajah anaknya itu hendak dikenang.
"Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia. Dialah malaikat maut,"kata Rasulullah.Fatimah pun menahan ledakan tangisnya.Malaikat maut datang menghampirinya, tapi Rasulullah s.a.w menanyakan kenapa Jibril tidak ikut sama menyertainya.Kemudian panggillah Jibril yang sebelumnya sudah siap di atas langit dunia menyambur roh kekeasih Allah dan penghulu dunia ini.

"Jibril, jelaskan apa hakku nanti di hadapan Allah?"tanya Rasulullah s.a.w dengan suara yang amat lemah.
"Pintu-pintu langit telah terbuka. Para malaikat telah menanti rohmu. Semua syurga terbuka lebar menanti kedatanganmu."kata Jibril.Tapi itu ternyata tidak membuatkan Rasulullah s.a.w lega. Matanya penuh kecemasan.

"Engkaub tidak senang mendengar khabar ini?"tanya Jibril lagi.
"Kahabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?"tanyanya.
"Jangan khuatir wahai Rasul Allah,aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku:Kuharamkan Syurga kepada sesiapa sahaja kecuali umat Muhammad telah berada di dalamnya" kata Jibril.

Saatnya semakin dekat Izrail melakukan tugas.Perlahn roh Rasulullah ditarik. Nampak seluruh tubuh bersimbah peluh. Urat-urat lehernya menegang.
"Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini......." perlahan Rasulullah mengaduh.

Fatimah terpejam, Ali disampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril memalingkan muka.
"Jijikkah kau melihatku.hingga kau palingkan wajahmu, Jibril?"tanya Rasulullah kepada malaikat penghantar wahyu itu.
"Siapakah yang sanggup melihat kekasih Allah direnggut ajal?"kata Jibril

Sebentar kemudian terdengar Rasulullah memekik kerana sakit yang tidaktertahan lagi.

"Ya Allah, dasyat nian maut ini, timpakan semua seksa maut ini kepadaku, jangan pada umatku."

Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tidak bergerak lagi. Bibirnya bergetar seakan-akan hendakmembisikkan sesuatu. Ali segera mendekatkan telinganya.
"Peliharalah solat dan peliharalah orang-orang lemah diantaramu."

Di luar pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan. Fatimah menutupkan tangan ke wajahnya dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.

"Umatku! Umatku! Umatku!" Dan berakhirlah hidup manusia mulia yang memberi sinaran. Kini, mampukah kita mencintai seperti baginda mencintai umatnya?





p/s- andai Rasulullah berada disisi aku sekarang...ya Allah terlalu malu untuk memandang baginda.. malu yang teramat...apa yang dikatakan kepada baginda??kita ibarat kekasih yang curang..curang dengan kasih sayang n cinta baginda kepada kita yana xberbelah bagi.. t_________t ..yaAllah berikanlah petunjuk, jalan untuk aku   melangkah kearahMu walaupun hanya mampu merangkak,bertatih..amin~~

Saturday, February 4, 2012

meaning of the name "Rita"

dah lama aku mencari2 maksud nama Rita...
xde orang pnggil pun Rita kat aku..tapi tetap nama aku jugak..
so..kalau boleh nk tahu jugak maksudnya.. Husna maksud dah elok n cantik..
kalau boleh Rita ni xnak lah y xelok..
xde makna its okey..kira mcm perhiasan2 je.. tapi y xnak kalau maksudnya buruk..
penipu..pencuri ke ape..xkira dalam bahasa apa sekali pun..

dulu2 cari xjumpa..biasa cari y ruangan islamic name..arab name la..
mmg xjumpa..kira aku anggap rita tu bukan asal dari arab..thats why xde makna..
ad ustaz masa sekolah men kata rita ni nama india..
pas2 ustaz kat unvst ni, dia cakap xpasti sangat,tapi ad lah jugak dgr dalam arab,rita ni mcam panggilan orang arab supaya orang bagi perhatian kat dia..xpasti la maksd sebenar..sebab dlm bhsa arab sebutan sama,ejaan,titik len mmbwa maksud y len..
aku stop persoalan aku untuk Rita tu..aku anggap xde makna..n tu nama omputih..

jujur lah..pernah rasa rendah diri time nk perkenalkan nama.. rasa mcm pelik nama aku.. husn-nama dari arab n ad dlm al-Quran n selalu orang sebut,maksudnya baik, tetibe digabungkan (rita) dengan nama barat n xde pun maksud dalm arab nya.. tiap kali introduce diri, mesti cikgu/lect tanya 2x, apa??n kawan2 y 1st dengar pun aaarr??? kalau untuk x formal mmg aku ak kenalkan as husna je..
tapi lama2..aku dh xpkir pasal benda tu.. ad apa gak pada nama..mmg mmpengaruhi,tp y penting akhlak kita,diri kita.. nama baik pun kalau diri tu sendiri xnak berubah ke arah kebaikan xjadi jugakk.. lgpun aku patut hargai mak,ayah n y terlibat dgn pembikinan nama aku ni.. yelah masa tu mana org tahu sgt maksud2 nma nie..ikut je semasa tu.. aku lahir 91..lgpun cantik ape nama aku??hihihi.. unik..dalam dunia ni xtau la brape org ad nama gnie.. haha..


mlam ni tetibe nk mencari plakk..
kali ni guna y antrabangsa punya..boleh cari makna dlam semua bahasa..
arab..america..latin..spain..india..germany n len2..
search punya search.. akhirnya...

+
+
+
+


okey..nama dari Greek.. its not arabic name..
now..xkira la walaupun asal dari Greek.. ak dapat jugak maknanya.. Pearl,Mutiara.. 
ikutkan byk gak masyarakat kita guna nama y bukan dari arab.. nama melayu pun ramai..
mcm Embong,Chempaka,Intan.. tapi maksudnya baik je..nama2 bunga,n simbol/panggilan..
jadi sama lah jugak dengan aku..kira maknanya baik la tu wlaupun dari Greek..
okey..dh puas hati..pasni bila orang tanya,ape maksud rita?? aku akn jwab dengan megah.. MUTIARA!!!
gabung husna+rita= mutiara y elok  .. lalalalalalalalal~~~ (sila blah semua...)

(jgns scroll bawah nnti ad y muntah)


+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+


butiran2 mutiara y indah!! 



dilindungi oleh cengkerang y kuat lagi utuh


hadirnya mampu menyinari hidup manusia.. thats why orang sebut, mutiara kata means kata2  semangat n indah y diunngkapkan untuk memberi semangat,dan menajdi orang tu lebih kuat menjalani hidupnya.. hihihi


menyampah???tibe2 jadi berlagak kan pas tahu maksud nama.. haha..
xdelah..saje nak yakinkan diri sendiri.. lgpun sape suruh terus baca(bajet ad org nk bace), kan aku dh kata sila blah semua..not my fault.. ;-) 
kesimpulannya..xkire la apa2 pun nama kita.. hatta(jadi klasik tibe2)nama tu maksud y kurang elok pun..tapi yang penting diri kita sendiri..mmg nama tu satu doa bila org duk sebut selalu,nama tu akan dipanggil bila mengadap Allah nnti..tapi nk buat mcm mana..anggap je itu satu kekhilafan kita as manusia.. akan datang,untuk anak2 kita pilih la y terbaik.. but y still pakai nama y mana maksud xelok tu, xpe, jaga hati,jiwa kita sendiri biar menjadi y terbaik.. waallahualam~~

p/s- aku mahu menjadi sebutir mutiara yang indah y mampu menyinari orang lain..menggembira hati mereka.menguatkan mereka untuk menjalani kehidupan ini..!!!

Friday, February 3, 2012

wajah baru

nampak perubahan???
projek  waktu maghrib tadi..
edit blog.. not me la..
aku mana pandai n malas nk godek2 tutorial..
my adik y buat.. CV .. thanks la yea..!! hee
tapi simple2 je..untuk nmpk kelainan..
ingt nak tempah header dari pakar blog.. nk wat doodle aku sekali..
tempah dengan designer2 blog y hebat..
dh ada la surf designer2 nie..n dah berkenan nga sorang 2 tu..
coming soon nnti abis blaja nie..baru blh fokus pada blog..
^_____________^

Thursday, February 2, 2012

another cuti

okey..balik rumah lagi..
dah mcam asrama.. every two weeks..
actually nak balik every week pun blh..
tapi..need to settle mana2 kerja dulu...


rasanya lah... 
dari sem 1- 6 ni.. i think, sem ni paling banyak balik kampung..hehe..
or maybe sem 1 & 6.. sem 1 mmg patot la,balik tiap2 minggu..
sem 2,3 xboleh balik cos ada ko-ko hujung minggu.
sem4 ada kelas MUET weekend..
sem5..hmm..rasa masa jarang balik.. (jarang pun sebulan sekali la paling lama)..
but untuk sem 6 ni.. xtahu kenapa..even byk asaiment,tesis,test ke..
xkire,kalu aku nak balik,balik je..xpkir dah.. dulu pkir byk benda..
apa kata orang,kerja xsiap n mcm2 lagi.but now i need to pkir myself dulu..
y penting i happy.. ^__________^

Wednesday, February 1, 2012

Sparta And Ace Deabakk!!!!

+
+
+
+
+


Running Man episode 79!!!
Sekali lagi debaek..!! setiap episode best sebenarnya..
Tapi dalam banyak2 tu ada y lebih2 best dari y best tu..
N ada y paling best dari y lebih best.. 3 kategori tu..
Untuk epise kali aku bagi “extra best” .. hehehe..
Sebab???????......
Ofkos sebab Running Man’s Ace n Sparta..
Diaorg menang lagi…dah lama xtengok Ace Jihyo n Sparta Kook menang sama2..
Sape y selalu tgk Running Man akan tahu la…
N y belum tgk lagi untuk episode 79 ni cepat2 download..
Penuh dramatik+suspek+neves+confius…
Tgk nnti jgn skip n cepat2kan..or tengok last terus..
Tengok dari awal smpai akhir..jgn nak cepat2kan.. nnti x surprise..

kalau nk tau why ace n sparta hepy sangat ni..tgk sendiri..

Nak citer pasal Ace n Sparta..
Why Jihyo as Ace and Jongkook as Sparta??
Jongkook sebab dia mmg Sparta.. hehee..dalam 8orang member RM tu,dia y paling kuat..
Kuat semuanya..buka body je maskulin,tapi kuat fizikal,cerdas,pkir pnjang n ad strategi2nya..
Tapi masa nickname Sparta tu bermula,sebab masa awal2 episode dulu,dia mmg menggerunkan..boleh eliminate semua member..tengok sendri baru faham.. selain sparta, jongkook gak as commander.. team Rm panggil dia comamnder..sebab dahlah garang,suka mengarah n mmg patut dia mengarah sebab dia pndai atur strategi n garang tu perlu tu sebab budak2 tu(gary,haha,kwangsoo) jenis suka main2..
Kalau Jihyo plak..my unnie.. hehehehe…
Dia lebih kurang jongkook gak..walaupun kecik je..tapi..
Licik..cerdik..pikir cepat n tangkas..pandai atur strategi..n pndai berlakon..
Dari awal2 episode ari tu mmg dh boleh nmpk.. kalau dalam team kena cari mission2..
Dia cepat selesaikan mission2 tu..susah kumpulan chaser nk kejar dia..n susah nk d eliminatekan..

Kesimpulannya.. 2 orang ni mmg best..sama licik n best..
Jihyo pun kuat,beza badan xde muscle cam jongkook je…
Kalau Jihyo n Jongkook bersama,mmg nmpk sgt hebat.kalau dorang bersama betul2 lagi best..hehe.. 

Berbeza kalau Jihyo+Gary=yes,Monday couple..agak mushy2 sikit..(oh,Monday kapel dgr kata aka ditamatkn..sebab jihyo dh reveal dia dating nga Ceo Cjes..xkesah la..lgpun Jihyo n Gary mcm cinta monyet je..like sahabat baik..)

Kalau Jihyo+Haha=ni mmg giler2..pantang jumpa..mesti gaduh..mcm musuh kot..tapi suka gak diaorg..
Jihyo+Jaesuk+Sukjin=hmmm..ni abang2 yang dh tua..haha..ibarat abang sulung nga adik ppuan satu2 nya..beza umur pun agak jauh..8-10 tahun..
Jihyo+kwangsoo=hahahha.. kakak nga adik tiri..kwangsoo mangsa buli Jihyo..adik beradik la.tapi sayang each other..
Jihyo+Joongki= Song2 sibling..ni adik beradik kandung. sayang n baik je dia nga Joongki dulu..(sebelum Joongki kuar RM)…
Ikutkan semua baik..diaorg sayang satu sama lain..just cara menunjukkan kasih sayang setiap orang tu berbeza…
Aku sarankan n promote buat kali ke10,kalau sape2 nk hiburan just untuk reles tension n nak gelak2 tengok la Running Man..aku jamin korang akan ketawa.. kawan aku y langsung xminat korea,mmg xsuke..xsuke..xsuke.. tapi sekali tgk RM,dia jadi leader skang.. ramai fan RM ni,bukan dari golongan y minat korea,drama korea or kpop.. tp just minat RM je.. lelaki pun ramai.. memang kalau tengok 1st episode agak blur2 sikit..sebab episode 1,diaorg pun xfaham mana konsep RM, n baru nk bina team,family..(episode1 jihyo xde lagi..dia bermula jadi guest untuk episode 3,pas2 jadi family RM terus..mungkin sebab kekuatan dia tu jdi team Rm ambx dia..) untuk episode ke2 keatas dh boleh gelak sakan la..(kecuali kalau anda hati batu..).. aku dulu bermula nga Dbsk la.. aktvt rutin,aku download pape je program y DBSK(homin/JYJ) jadi guest.. dlm episode 26, homin jadi guest RM..tengok y episode tu je..ak mmg xtgk sangat variety show korea..tgk pun yang dbsk penah jadi guest mcm X-man, family outing, super viking, star king n etc....pas2,bila tgk kawan aku duk setia download RM setiap minggu..cuba ambik..n try tengok dari awal..mmg agak bosan episode 1st.. aku ttp n xtengok2..sebb rasa,mesti xbest ni..episode y ad homin tu je best..haha.. pas2 time bosan,aku tengok la y Hyung Joon jadi guest plak..best plak..pas2 rasa xfaham konsep..terus tengok dari awal..start episode 1.. boleh plak gelak2 masa tgk episode 1..sebab dh klakarnya akan datang bila kita faham konsep n karakter masing2..  selain blh gelak,dapat gak ambx y mana baik..y xbaik kita buang..y eloknya masa tgk mcm mana diaorg kerjasama,semangat,kekuatan pasukan y kuat..

RM best n unik sebab ada Jaesuk=National Mc,byk idea nk buat org gelak.. Suk Jin= 20 years dalam variety show,ad klebihan sendiri.. Jongkook=selalu join variety show..xman,family outing with jaesuk n Haha..kekuatan dia,matang n kerja kuat.. Haha= hahha..gelak dulu.nama pun blh buat gelak.sama as jongkook,byk masuk variety show.. lawak semulajadi dia..perngai cam budak2.. Gary=mat hipop..peaceful Gary..lawak nga muka serius.. Kwangsoo=artis baru,walaupun selalu kena buli,tp hormat hyung2 n nunna.sgt xkisah apa y org buat..boleh buat org ketawa dg ketulusan dia. Jihyo=ppuan tp tenaga melebihi lelaki..bukan jenis artis bajet..tanpa makeup..lari sana sini,xpkir keadaan dia nmpk buruk ke comel ke.. Joongki-pretty boy,dh biasa nga tugas as Mc..aktif n otak pwer..wlaupun dia bhenti dari RM tp still ingt dia.. hihihihi… (panjang plak promote..nk citer pasal jihyo n jongkook je..tp abis p citer..hak2..maafkan saya..)… ok lh.. out dulu.. *Husna OUT!!!!...*ß-trademark RM!!


cinta dalam hati

sumber: 


Bila belum bersedia melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam ...
Karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...
Kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang,
Kau tak mau merosak kesucian dan penjagaan hatinya..

Karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu..
Menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..

Karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..
Karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt pilihkan untukmu ...

Ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali??
Yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...
Tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah ....

Karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...
Hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...
Bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap pada-Nya??

Dan jika memang 'Cinta Dalam Diammu'  itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam ...

Jika dia memang bukan milikmu, Allah, melalui waktu akan menghapus 'Cinta Dalam Diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...

Biarkan 'Cinta Dalam Diammu'  itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...

Cintailah ia dalam diam, dari kejauhan, dengan kesederhanaan dan keikhlasan...

Ketika cinta kini hadir tidaklah untuk Yang Maha Mengetahui saat secercah rasa tidak lagi tercipta untuk Yang Maha Pencipta izinkanlah hati bertanya untuk siapa ia muncul dengan tiba-tiba...mungkinkah dengan ridha-Nya atau hanya mengundang murka-Nya...

Jika benar cinta itu karena Allah maka biarkanlah ia mengalir mengikuti aliran Allah karena hakikatnya ia berhulu dari Allahmaka ia pun berhilir hanya kepada Allah..

" Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran Allah ." (QS. Adz Dzariyat:49)

" Dan kawinkanlah orang-orang yang sendirian diantara kamu, dan orang-orang yang layak (berkawin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba-hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan kurnia-Nya. Dan Allah Maha luas(pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui. " (QS. An Nuur: 32)

" Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir. "  (QS. Ar-Ruum:21)

Tapi jika memang kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah... berdo'alah... berpuasalah...

" Wahai kaum pemuda, siapa saja diantara kamu yang sudah sanggup untuk menikah, maka menikahlah, sesungguhnya menikah itu memelihara mata, dan memelihara kemaluan, maka bila diantara kamu belum sanggup untuk menikah, berpuasalah, karena ssungguhnya puasa tersebut sebagai penahannya " (Hadist) "

" Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk. " (QS. Al Israa' :32)

Cukup cintai ia dalam diam...
bukan karena membenci hadirnya.. .tapi menjaga kesuciannya bukan karena menghindari dunia... tapi meraih surga-Nya bukan karena lemah untuk menghadapinya.. .tapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus dan menyelusup..

Cukup cintai ia dari kejauhan...
karena hadirmu tiada kan mampu menjauhkannya dari cobaan karena hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan karena hadirmu mungkin saja akan membawa kenelangsaan hati-hati yang terjaga...

Cukup cintai ia dengan kesederhanaan...
memupuknya hanya akan menambah penderitaan menumbuhkan harapan hanya akan mengundang kekecewaan mengharapkan balasan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan...

Maka cintailah ia dengan keikhlasan...
karena tentu kisah Fatimah dan Ali bin Abi Thalib diingini oleh hati... tapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi...?

"...boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. " (QS. AlBaqarah:216) "

" Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezki yang mulia (surga)" (QS.An Nuur:26) "

Cukup cintai ia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan...
karena tiada yang tahu rencana Tuhan... mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan karena hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikan... serahkankan rasa yang tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memilikinya biarkan ia yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya...

" Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga. " (Umar bin Khattab ra.) ..


p/s= ni xde kaitan antra y hidup n mati..semua orang penah ad pengalaman gnie.. normal.. just perkongsian untuk semua n peringatan untuk diri sendiri.. ^___________^

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...