Posts

Showing posts from February, 2012

belum cukup lagi

bila orang prihatin n take care kat kita..rasa bersyukur sangat2..tapi kekadang tu..rasa down je... bila dh terlebih take care.. ok..terima kasih... tapi jgn lah treat mcm aku ni lemah sangat2.. mcm duk kelas pemulihan je kan.. setiap orang lahir dengan kelebihan n kelemahan... walau bnyak mana pun kelemahan aku.. tapi aku still ada aqal..fkiran..dan tahu nak pikir.. nk pikir apa y perlu aku buat.. tau pkir mcm mana nk buat.. tau pkir apa effect nnti.. n tau pkir untuk buat keputusan n pkir mana y trbaik untuk aku.. aku adalah aku.. aku tau korang nk y trbaik untuk aku.. tapi belum cukup nak memahami ap y sbenarnya ak nak..minat...!! btw tq sangat2.... xde ape..saje nk luahkan disini.. ^__________^












p/s- alhamdulilah..rasa xemo..biasanya rasa mcm stress nk marah n sangat2 down kalau berlaku gnie.. tapi..malas dh nk pkir..just senyum n think postive... gambatte!! esok final exam..  ^^

My Prince in "Rooftop Prince"

Image
new drama my..my..my....husband...hihihihi.. ROOFTOP PRINCE..  akan ditayangkan pada 14 mac 2012 nie.. kena sangat la tarikh tu... aku habis final exam 11 mac.. so dalam 12,13 g2 dh balik!!!merdeka.. dan...dan..itulah nnti keje aku... stalk..download... ^_________^ pandai cari tarikh yea...
okey..ni drama ke3 micky as hero.. sblm ni dia berlakon banjun drama nga member dbsk nye..dari tahun 2004-2006.. and as kemunculan istimewa dlm...ermmm..ok aku lupe tajuk.. citer tahun 2006 lagi..romance ape ntah..y kibum&heechul(suju) tu blakon.. seterusnya pastu dh xde..dorang workhard dgn nyanyian... ataupun xde peluang...dia penah ckp dulu,nk berlakon..sebab antra 5 org tu,dia  paling ok la n minat..tp xde peluang or xberpeluang..(act aku nk salahkan SM..hahaha).. pas dia n jaejoong n junsu saman n kuar SM (kuar SM je,bukan kuar DBSK).. aktiviti dorang as penyanyi kena sekat,hiatus,xleh kuar tv,sertai variety show n len2.. (SM y sekat) dari c2 lah peluang dia as pelakon terbuka..  bermula dengan movie Japan…

ustazah Fatimah Syarha

suka sangat ustazah Fatimah Syarha ni...
kata2nya..ceramahnya..sangat lembut+tenang untuk didengar..
orangnya pun lembut dan sangat2 cantik dimata aku..subhanaAllah..
selain bagi ceramah..ustazah juga ad tulis buku n novel lagi..
novel y menarik kita untuk mencari cinta y diredhaiNya.. :-)

ya...penceramah lain pun bagus..semua terbaik.. tapi masing2 ada caranya.. dan kita sebagai pendengar juga,ada minat,citarasa atau boleh kata taste.. semua ilmu yang disampaikan penceramah adalah baik+membina.. hanya y berbeza cara mereka untuk menarik pendengar.. dan minat pendengar itu sendiri cara penympaian y bgaimana dia lebih cenderung nk dengar.. ada suka dr Fazdilah Kamsah,ad suka Ustazah Bahyah,ada suka Ustaz Azhar, Ustaz don pun xkurang jugak peminatnya..dan y len2.. penceramah agama ataupun motivator len..
ni blog ustazah Fatimah Syarha.. kalau nk dengar ceramah ustazah,boleh search dekat you tube.. ceramahnya lebih banyak kepada "cinta"..dan lebih dekat pada remaja,muda mudi... ^_____^





p/s…

dapat doodle..tq Apit~~

Image
semalam kan aku join segmen saya join,pasti doodle.. sini
xsangka secepat ni Apit merangkap penganjurnya edit doodle tu untuk semua peserta..
comel sangat2... tq..tq...tq...!!!!!
http://www.fizgraphic.com/




ni yang aku..






comel kan???????? pasti n yakin..nanti aku waat header blog nie.. boleh kan apit??? ^_________^

final

Mcam2 citer..mcm2 perasaan..mcm2 pengalaman… Sedih…sikit pun xmenipu..aku sedih…today is last day.. Last day belajar..dalam kelas untuk diploma ni… Dalam minggu ni act 2 kelas je ada.. Ahad mmg xde kelas,isnin xde sebab subjek tu dh abis blaja.. Selasa 1 kelas je,n ari ni 1 kelas jugak,tu pun untuk test.. Kelas untuk esok dh batal..sebab dh abis blaja jugak.. Masa lect tu ckp,esok nak kelas x??okey..serius ckp mcm nk kata NAK!! Yang lain2 aku xtau la perasaan mcm mana.. Mungkin sebab rasakan pasnie kita jumpa lagi… Jumaat ni ad event lagi,pas2 next week jumpa untuk final exam.. Ada masa seminggu lebih lagi.. Ye,mmg blh jumpe lagi,kat luar nnti pun blh.. Tapi moments dalam kelas tu..suasana.. 2tahun lebih..hampir 3tahun bersama.. Pasni dh xde dah..walaupun nnti degree masuk cos y sama,u y sama.. Tp xkan sama!!!!... 66 orang ni,xkan ada dlm satu kelas..plus akn ad student len jgak.. Wlaupun xsemua kenangan y trcipta tu manis,xsemua hepy.. Tapi..manis ke pahit ke..semuanya kenangan yang akan dirindui… …

Saya Join, Pasti Dapat Doodle

Image
disebabkan contest ni tamat jam 11.59 malam nie.. maka sepantas kuda,entry ni tercipta.. hehehehe.. 1st tq to nienaa y tag untuk sertai contest ni...


maklumat lanjut CLICK SINI
dan disertakan detail y diperlukan pihak penganjur...
Nama Panggilan: Husna Url Blog: http://kontemporarigurl.blogspot.com/ Negeri kelahiran: Terengganu Warna kesukaan: Ungu
saya tag:
1- http://kesahhyayadengansidia.blogspot.com/ 2- http://tieffa19.blogspot.com/ 3- http://aqilahviolet.blogspot.com/

contest blog paling kemas

Image
hihihi.. contest ke3 aku join ari ni..macm xde keje lain kan?? saje...pasni dh nk final exam..takut xsempat nk join2 contest/jenguk blog..
now,contest "blog paling kemas"...xtau la blog aku kemas ke tidak.. saje nak join..n paling penting untuk berkenal2 kenalan.. salam kenalan to aimi y anjurkan contest ni..tq ya.. untuk maklumat lanjut pasal contest nie... sila:
CLICK SINI

Jom Tambah Geng Blogger

Image
contest tambah followers lagi!!!! jom join semua.. sama2 kite berkenalan n sharing2... simple je contest ni.... untuk maklumat lanjut sila .....::
CLICK DISINI



 Syarat-Syarat Penyertaan : 1. Wajib follow Belog Siti Nadia..  2. Buat entry bertajuk "Jom Tambah Geng Blogger".. 3. Paste Banner yang tak berapa nak banner ni dalam entry itu.. 4. Tinggalkan link belog and id fb dekat komen entri nie.. Hadiah-Hadiah Penyertaan : Tempat 1st : Wang Tunai RM50 + Hadiah Sampingan.. Tempat 2nd : Wang Tunai RM40 + Hadiah Sampingan.. Tempat 3rd : Wang Tunai RM30 + Hadiah Sampingan.. Tempat 4th : Wang Tunai RM20 + Hadiah Sampingan.. Tempat 5th : Wang Tunai RM10 + Hadiah Sampingan.. Tempat Saguhati : Wang Tunai RM5 + 5 Hadiah Sampingan..


Tambah Hadiah/Penghargaan :1) 5 Blog akan di Senaraikan sebagai Geng Blogger 'bloglist' 2) 5 Blog akan saya REVIEW sebanyak 5kali 3) 5 Blog akan saya promote di entry saya

CLICK

p/s-Thanks nadia sebab buat contest ni.. jadi boleh la kite berkenalan yea.. ;-)

Tambah Follower Sampai Pengsan

Image
dah lama x sertai contest.. kali ni contest tambah follower lagi.. disebabkan sekrang ni makin bz n xde masa sangat nk blogwalking.. so..lebih best n pantas bila sertai contest gnie.. boleh tmbh followers and kenal2.. ;-) let's make friends bloggers.. 
contest ni dianjurkan oleh: lezza

click link kat atas untuk sertai !!!!!

Nasi Air Sambal Sotong U'r

Image
my feveret...
time xde selera or rasa bosan nga nasi biasa tu..
buatlah nasi air..belum smpai tahap bubur lagi nie..nasi y berair.. hehehe...
simple je..masak nasi air mcm biasa..
nl jimat,kalau dh ade nasi biasa y masak tu,ambx je yang tu..
pas2 tambah air,letak atas api..biarkan smpai jadi nasi air..
jadi xdelah lama sangat nk tunggu nasi tu lembut,sebab dh masak..(fhm ke tidak..hihi)..
yang sambal nye pun sama..
kalau y belum cuba makan nasi air with sambal/masak merah ni,cube lah..
bukan sotong je..ayam,daging pun boleh...(bukan nk bagi orang sakit makan pun kan)..
selamat mencuba~~

hepy besday jaehomin!!

Image
hahahaahaha..
besday changmin rinie.. 18hb..
tapi aku rangkumi semua.....
besday jaejoong 26.2/4.2.. yunho 6.2...
sebab masa besday yunjae tu aku tngh bz lagi byk keje..
xde masa nak wat entry khas untuk besday dorang!!
sorry la yea.. haha..

so...
HAPPY BIRTHDAY 26TH KIM JAEJOONG..


HAPPY BIRTHDAY 26TH JUNG YUNHO


HAPPY BIRTHDAY 24TH SHIM CHANGMIN..

ni hadiah2 untuk kamu3....



emoShinki..

Image
my dbf ash selalu guna perkataan ni- emoshinki..
dah nama cassiopeia..haruslah kreatif cipta nama2 y berkaitan nga dbsk..
emosi+dong bang shinki/tohoshinki.. jadilah emoshinki..~~!!!

okey..tu sejarah emoshinki.. hehe.. ash,izinkin una gune yea... ;-)

lately entry2 aku emoshinki..(tau..ade silent readers tetap aku..hak2..)..
n tengok gaya mcm putus cinta..???..hahhaa
no..no..no... bukan..tidak...anio..
aku tidak putus cinta sebab aku xbercinta...
biasalah,bila banyak benda terjadi..
pressure nga mcm2,semua bercantum..jadi lah g2..
its not "love",but something like that la...
crush not means "bercinta"... ^_____^
aku dh biasa nga benda nie..selalu je alami...
but this time len sikit..
ak xkesah pun crush2 nie..
tapi please,jgn buat aku tertekan n trpaksa pkir benda2 gnie..
aku just nak suka2..tp bila tibe2 jadi serius,tu y masalah..
untuk dia:
aku tau kau xde masalah..n kalau ad masalah pun,ak xtau apa masalh kau..
kau ok..xde sebab untuk aku cari pasal nga kau..
tap…

dia Micky ku

Image
i love u..love u...saranghae...!!!!!!!
sorry dear..seminggu 2, saya banyak abaikan awak...
tapi awak tetap kata "xpe...i faham..banyak keje kan??"
saya jawab..ya ..tapi awak xtahu sebenarnya saya bukan banyak keje sangat..
tapi i'm in crush with someone else.. yes,he's better than u,but he cannot take care my heart like u.. 
he just make my day getting worst n worst..really2 tired..
mianhe..sorry..gomen....
kini baru kusedar..you my Micky always in my heart...non onjena..
for now..let me just love u..because i'm still not understand what "real love" means..
xkan ku curang lagi... !!! ^_____________________^






p/s-- Credit to my unnie farra y edit pic tu..!!

mereka yang tanpa mempersoalkan siapa aku

Allah... tetap sayang n cintakan aku.. turunkan segala nikmat,rahmatNya..
Rasulullah..setia mencintai ku,merindui ku..membimbing ku untuk mecari redhaNya..
Mak& Ayah...walau seburuk mana aku..seteruk mana pun aku..tetap sayangkan.dan masih sudi untuk menjaga aku..
kakak2&adik2&keluarga...walaupun trletus perang sekali pun antra kami,tapi tiada dendam,tidak khianat, gembira dengan setiap kegembiraanku walaupun tidak diungkapkan dengan kata2..
my bff forever..tidak pernah brkata tidak dengan setiap luahan,aduan aku..y remeh,besar atau tidak penting.. ak dh anggap korang mcm adik beradik aku..

aku bukan sape2..
tidak cantik..tidak pandai..tidak menawan..
tidak kaya..tidak berpengaruh..
hanya insan biasa..
yang mungkin pada zahirnya xde apa y boleh ditonjolkan..
dan mungkin pada batinnya,ad sesuatu y boleh dibanggakan,tapi xmampu untk berikan..
kenapa mereka sudi bersama aku...sedangkan aku xde ape2??
yes...
mereka sayang aku tanpa persoalkan siapa aku..
terima seadanya.....
t…

bila jiwa xtenang,hati x tenteram...

bila hati sakit mmg xboleh letak ubat...betapa sakit dia,tercalar,berdarah ke...xde sape nmpk.. tapi hanya mampu dirasai..dirasai tuannya... manusia akan menilai segalanya brdasarkan luaran.. sekuat mana pun kita menjerit,"hati aku sakit!!!" tapi sape nk dengar?sape nk  percaya..sebab mereka  xnmpk..xrasa.. hanya Dia yang mengetahui segalanya.. hanya Dia.. =__= ... dan insan yang mahu memahami kamu..
bila terasa xyakin..hina..rendahnya kita dimata orang.. tapi.. yakinlah..kita bukan dnilai dimata manusia.. tapi dimata Dia Yang Maha Satu.. 
bila terasa diri sendiri.. yakinkan hati ini...ingat siapa y sayang kamu.. Dia selalu cintakan,sayangkan kamu.. kekasihNya xputus2 mencintai kamu.. setiap y dilahirkan..ada ibu n ayah.. fikirkan..betapa besar cinta n kasih ibu ayah pada kamu.. untuk mengenal sahabat..carilah diwaktu kesusahan.. adakah mereka sudi mendengarkan kamu?? adakah kamu tenang bercerita kepadanya?? jika ya.. mereka juga trmasuk dalam kalangan yang mencintaimu setulus hati.. ^_________…

abaikan

abaikan entry2 mengarut y lalu dan y akan datang..
otak aku xberapa betul 2,3 hari nie..
lagi xselesai benda2 y menyesakkan pale ni..
lagi tu la otak,minda xsettle..
nk doa cepatlah masa berlalu pun mcm takut..
takut,,nnti tiba hari tu...waaa..huhuhu..
tapi2 mcm2 mana kena tempuhi jugakk..
keje penting,xbrape penting..
benda penting ak kena pkir n ad y xbrape penting dan ad y xperlu pkir..
tapi semuanya masuk dalam fikiran lagi..
ottoke??? huahuahuahua..

soalan kaji selidik............

WhO LovE mE ?????????????????????


























p/s- hantar jawapan anda kerumah saya.. sebarang sms,call,mms tidak akn dilayan.. ;-)
lalalalalalalallalalal

benda simple jadi rumit

xtau siapa y perlu dipersalahkan..huhu..
benda kecik,simple,biasa2 je..
tapi aku tepaksa tekankan otak untuk pikir benda2 tu..
bukan tekankan..tapi tertekan dgn sendiri...
dahlah banyak benda nk kena pkir..
nga tesis isnin dh kena submit...asaiment ad xsiap lagi n y akan dtg,,
test bersusun lagi kot xbuat nie..ganti kelas..prepare untuk presentation..
tapi....mungkin pada orang lain nmpk biasa n xjadi masalah..
tapi untuk aku?? benda tu besar ..tpaksa pkir2 setiap masa..
aku xpkir pun automatik akn teringat..
bila teringat,mula la gelisah,neves..serabut..serabut n serabut..
aku xperlu ingat benda tu..aku xperlu jadikan benda tu masalah..
wat to do????hope everything gonna be okey!!!..
aku just nk jalani hari2 aku dengan hepy+tenang.... ^^

xsalah...

xsalah nak bagi pendapat..terima kasih.. tapi.. jangan sampai mematahkan semangat orang..

salam MAULIDUR RASUL ~~

Image
12 RabiulAwal..adalah tarikh kelahiran Nabi Muhammad S.A.W .. Rasulullah,Nabi kita...
sedih pada diri sendiri..tarikh kelahiran artis,berbulan sebelumnya ingat..tanda..buat persiapan..raikan...merindui mereka..lakukan segala2nya..tapi bila tiba kelahiran Rasulullah???? kalau xcuti..kalau xde iklan2 pasal maulidurasul,xde majlis2..adakah aku ingat?? 
xde apa yang mampu kita lakukan di hari kelahiran baginda.. nak pergi ziarah makam baginda kah? jadi hanya perlu mengikut segala sunnah2 baginda dan yang paling penting berselawat keatasnya... mengenang segala pengorbanan baginda kepada umat nya ini..menghayati hadis2 dan pesanan baginda.. betapa besarnya cinta dan sayang baginda kepada umatnya..sampai di akhirnya,masih menyebut nama ummat.. ummati..ummati..ummati.. betapa risau,sedih,takut baginda untuk meninggalkan kita..bukan takut untuk meninggalkan dunia,tapi takut dan risau akan umatnya..bimbang ummatnya lalai,terpesong dan jauh dari Allah..jauh lagi baginda.. benar..segala yang Rasulullah ta…

meaning of the name "Rita"

Image
dah lama aku mencari2 maksud nama Rita... xde orang pnggil pun Rita kat aku..tapi tetap nama aku jugak.. so..kalau boleh nk tahu jugak maksudnya.. Husna maksud dah elok n cantik.. kalau boleh Rita ni xnak lah y xelok.. xde makna its okey..kira mcm perhiasan2 je.. tapi y xnak kalau maksudnya buruk.. penipu..pencuri ke ape..xkira dalam bahasa apa sekali pun..
dulu2 cari xjumpa..biasa cari y ruangan islamic name..arab name la.. mmg xjumpa..kira aku anggap rita tu bukan asal dari arab..thats why xde makna.. ad ustaz masa sekolah men kata rita ni nama india.. pas2 ustaz kat unvst ni, dia cakap xpasti sangat,tapi ad lah jugak dgr dalam arab,rita ni mcam panggilan orang arab supaya orang bagi perhatian kat dia..xpasti la maksd sebenar..sebab dlm bhsa arab sebutan sama,ejaan,titik len mmbwa maksud y len.. aku stop persoalan aku untuk Rita tu..aku anggap xde makna..n tu nama omputih..

jujur lah..pernah rasa rendah diri time nk perkenalkan nama.. rasa mcm pelik nama aku.. husn-nama dari arab n ad dlm al-Q…

wajah baru

nampak perubahan???
projek  waktu maghrib tadi..
edit blog.. not me la..
aku mana pandai n malas nk godek2 tutorial..
my adik y buat.. CV .. thanks la yea..!! hee
tapi simple2 je..untuk nmpk kelainan..
ingt nak tempah header dari pakar blog.. nk wat doodle aku sekali..
tempah dengan designer2 blog y hebat..
dh ada la surf designer2 nie..n dah berkenan nga sorang 2 tu..
coming soon nnti abis blaja nie..baru blh fokus pada blog..
^_____________^

another cuti

okey..balik rumah lagi..
dah mcam asrama.. every two weeks..
actually nak balik every week pun blh..
tapi..need to settle mana2 kerja dulu...


rasanya lah... 
dari sem 1- 6 ni.. i think, sem ni paling banyak balik kampung..hehe..
or maybe sem 1 & 6.. sem 1 mmg patot la,balik tiap2 minggu..
sem 2,3 xboleh balik cos ada ko-ko hujung minggu.
sem4 ada kelas MUET weekend..
sem5..hmm..rasa masa jarang balik.. (jarang pun sebulan sekali la paling lama)..
but untuk sem 6 ni.. xtahu kenapa..even byk asaiment,tesis,test ke..
xkire,kalu aku nak balik,balik je..xpkir dah.. dulu pkir byk benda..
apa kata orang,kerja xsiap n mcm2 lagi.but now i need to pkir myself dulu..
y penting i happy.. ^__________^

Sparta And Ace Deabakk!!!!

Image
+
+
+
+
+

Running Man episode 79!!! Sekali lagi debaek..!! setiap episode best sebenarnya.. Tapi dalam banyak2 tu ada y lebih2 best dari y best tu.. N ada y paling best dari y lebih best.. 3 kategori tu.. Untuk epise kali aku bagi “extra best” .. hehehe.. Sebab???????...... Ofkos sebab Running Man’s Ace n Sparta.. Diaorg menang lagi…dah lama xtengok Ace Jihyo n Sparta Kook menang sama2.. Sape y selalu tgk Running Man akan tahu la… N y belum tgk lagi untuk episode 79 ni cepat2 download.. Penuh dramatik+suspek+neves+confius… Tgk nnti jgn skip n cepat2kan..or tengok last terus.. Tengok dari awal smpai akhir..jgn nak cepat2kan.. nnti x surprise..

Nak citer pasal Ace n Sparta.. Why Jihyo as Ace and Jongkook as Sparta?? Jongkook sebab dia mmg Sparta.. hehee..dalam 8orang member RM tu,dia y paling kuat.. Kuat semuanya..buka body je maskulin,tapi kuat fizikal,cerdas,pkir pnjang n ad strategi2nya.. Tapi masa nickname Sparta tu bermula,sebab masa awal2 episode dulu,dia mmg menggerunkan..boleh eliminate semua me…

cinta dalam hati

sumber: 
http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/2529-cinta-dalam-diam.html

Bila belum bersedia melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam ... Karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ... Kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang, Kau tak mau merosak kesucian dan penjagaan hatinya..
Karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.. Menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..
Karena diammu bukti kesetiaanmu padanya .. Karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt pilihkan untukmu ...
Ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali?? Yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ... Tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah ....
Karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ... Hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata…