Friday, August 31, 2012

Merdeka~~!!!!

Assalamualaikum

Salam kemerdekaan negara MALAYSIA tercinta yang ke 55!!!
*semangat kan??* ^__^
alhamdulilh..tq Allah.. diberikan keamanan kepada negara kita ni..

walaupun still ada cakap2 yang kita belum merdeka sepenuhnya la..n mcm2 lagi.. tapi, bersyukur la kita dengan apa yang kita dapat hari ni..
apa yang tak kena,boleh di ubah lagi,boleh di tingkatkan..boleh di tambah, yang penting kita kena bersatu..kalau masing2 duk bercakap je lebih, mengata sana sini,tak kan jadi la kan...
dan juga...merdeka ni, tak payah la kot nk kaitkan dengan politik sangat.. sayang tak dengan Malaysia?? so, haruslah sambut merdeka ni tanpa mengaitkan dengan politik..
mungkin ramai yang menyampah bila, tema tahun ni "janji ditepati" ??.. lagu pun janji ditepati.. aku pun menyampah ..hahaha..xdelah,rasa mcm xkena tema tu..tapi nak buat lagu mana kan.. kalau xsuka,xpayah la sebut tema tu.. (aku untuk selamanya suka lagu Keranamu Malaysia and Jalur Gemilang je..bestt wei.. dan lagu baru tu, Janji ditepati eh??xpernah dengar secara detail..setakat lalu lalang depan tv/radio,trdengar... xde masa la nk streaming kat you tube,sbb tau dah xsuka kan..pas2 duk kutuk2..baik xpayah dengar)
so..kita rayakan sahaja sambutan dengan cara kita..demi negara..bukan demi parti..
duk mengata tu pun,bukan dapat apa pun.. mengata over2, duk Malaysia jugak kan.. plus, sila la sama2 kita tingkatkan diri kita,kalau nk sumbangkan apa2 untuk negara..kalau ada yang tidak kena dimata kita..cuba kehadapan,belajor rajin2,cukup ilmu, buat lah..tanpa bercakap banyak,tp xde usaha.. (aku xpandai mana..xtahu apa nak sumbangkan untk negara..so,diam2 jelah.. hahahaha..)..
apa2 pun.. I LOVE MALAYSIA!!! tanah tumpahnya darahku..!!!
sama2 kita doakan.. moga Allah merahmati negara kita, dilindungi dari segala bala bencana,kesusahan..rahmati pemimpin n seluruh rakyat.. amin~~!!

pinjam kata2 kawan aku..dia post dekat fb.. selalu sama je pkiran aku nga dia..haha..mcm ni la y aku nk cakap..tp dia post dulu.. credit to : farahin



"celebrating Merdeka simply means that I am grateful to live in this peaceful country..be grateful that our country is not like rohinga,syria,myanmar and other parts of the world..it comes with feeling of being Merdeka..u doesnt necessarily need to shout merdeka or even sing songs u dont want to..jz feel it..if u dont feel it that means u messed yr mind up with some unnecessary worries..

p/s-whther u sokong kerajaan or not,,or like the song or not,,or like the theme or not,juz feel the feeling of being free, we had Merdeka man!..it has nothing to do with menyokong kerajaan or pembangkang..it's our country!

#selamatharimerdekaMALAYSIATERCINTA =D"





#mesti ada y menyampah masuk blog aku kan.. semangat citer pasal Malaysia..tapi lagu korea jugak..haha..layan jelah.. lagu korea pun,gila korea pun.. MALAYSIA tetap no1 okey.. dunt judge book by its cover!!

No comments:

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..