Posts

Showing posts from May, 2014

..and I choose to ignore

Because....

Weak people revenge..
strong people forgive..
intelligent people ignore..

yes..because I'm intelligent.

Macam letih je nak layan benda2 yang remeh temeh.
banyak lagi benda yang nak kena pikir, buat..
boleh tak kita sama2 matangkan diri.
Act like matured one..be rational...think before act..
can we just ignore benda2 yang boleh di ignore kan..
ada problem? Ok..just talk to me.. be professional. ?
not like a coward...

tu just mukadimmah...
Ada seorang hamba Allah ni..
Tak tahu la.. macam dah kenal perangai dia..
Tapi tak mampu nak memahami..
I don't think we have problem between us..
Biasa la..misunderstanding,  penat, nak marah pun ada.
Sepatutnya aku yang marah..memang sangat geram masa tu..
aku mengaku, temper aku sangat tinggi..
tp alhamdulillah Allah kurniakan kesabaran yang tinggi jugak,,
tapi I just need to silent mode myself..
kalau aku nak marah, sakit hati, aku senyap.. bimbang takut bila buka mulut keluar benda2 yang tak sepatutnya.. sedangkan kita nak men…

birthday boy

Image
My boy birthday... 28/4
he's our precious..our treasure..and maybe he's also our pride..
love him very much..
my only one brother... little brother who's actually "big" one.. haha..
surrounding by 5 girls..err maybe woman.. 1 mom and 4 sisters..1 dad..
how you feel dik? No pressure kan?hahaaa...
btw happy birthday dik.. we still care of you like macam budak kecik although now u r 13 y.old..
Every time his birthday,  the kakak4 yang terlebih excited..
prepared cake, present, makan2, party..
tapi sekarang,boleh nampak dah.. dia malu2 untuk potong cake... bajet macho la tu. padahal masa kecik dulu req kek ben10, upin ipin, bola and macam2 lagi setiap kali birthday dia..and memang tercapai semua tu..
this year tak ada permintaan..kami kakak4 yang sediakan,tempah kek. pilih kek padang bola, matang sikit. dia ni gila bola!
okey la..next year kita celebrate di stadium tengok football match sambil makan ayam goreng jelah erk..










Bonus




budak kenit ni.. siti dewi. no..no..bu…