Thursday, April 28, 2011

entry tanpa tajuk..

=________=

where?where should i go?..
where my destination?..
still..still..find myself..
where r u husna???...where r u this 2 years?
i could not see u again.....
dah mati kah?? faint? koma? tido?????


kdang2..apa y terjadi kita xleh jangka..xleh hrap..
ntah..diri sendiri xleh nk explain..cam mana nk nk org faham..

aku..aku..adalah aku..
aku ada impian..
aku ada mimpi..
aku ada cita2..
aku ada minat..
aku ada hobi..
aku ada kesukaan..
aku ada kegemaraan..
tapi..boleh ke kita dapt semua tu..??

orang kata..hidup kita mcm roda..
kadang2 kat atas..kadang2 kat bawah..hukum karma..
aku pikir.sekarang nie...aku kat mane??
rasenya kat bawah..
tapi..mampu ke aku naik atas lagi??
mcm dh penah duk atas kejap..xatas pun kire sederhana la..
skarang rase cam duk bwah sekali..
mungkin ke naik atas?boleh lagi ke??

orang kata..derita dulu baru bahagia..
aku??sekarang aku derita..
tapi..cam confius gakk...
dulu aku bahagia ke derita..
kalau dulu aku dah bahagia..
sekarang nie..kire mmg dh msa untuk aku derita lah kan?kan?

orang kata..orang kata..orang..
semua orang boleh kataa...
boleh..boleh..boleh...
tapi..tapi..tapi....
aku yang tanggung...aku yang rasa..
korang mmg patut dapat bahagia..
korang mmg patut dapat cam tu..
sebab dh mmg tu usaha korang..
xpe..aku tumpang bahagia..

aku?adakah aku xberusaha??..
ntah...nk ckp susah..xckp lagi susah..
aku cam buat keje tanpa matlamat..
eh...what?? act apa yang aku nk nie???
apa sebenarnya aku suka??
apa sebenarnya yang berlaku???????
aku xfaham la cam nie..
bengong+bodoh+bangang+gila+bengap=aku..

ok2.. sebenarnya...
aku tahu apa yang aku nak..
apa matlamat dalam hidup aku..
apa aku nk jadi..
apa yang aku suka..
tapi..cam..isyyy...boleh ke aku dapat tu??
sekarang aku dalam nie..
bende tu dalam tu..
so..aku y dalam ni nk pegi dalam tu cam mana??..
aku salah langkah ke?
aku salah plihan ke??..
weii???wei???....

semakin hari..semkin aku xnmpk mana aku y sebenarnya..o
orang lain..makin hari..makin kehadapan..
makin menunjukkan diri..
aku??makin kebelakangan..

tapi..............
ni mmg aku nk menegangkan benang y basah la nie..
tapi..aku rase disebakan aku xleh g lah..
blh je aku follow..boleh..tapi...
aku pkirkan impian aku..
rasa xde halatuju plak..
ni bukan cita2 aku..
tp aku ok je nk teruskan benda nie..
just setakat belajar la..
belajar smpai tua..
aku bersykur..bersykur teramat sangt masuk dlm nie..
banyak ilmu aku dapat..yes..serius..betol..xtipu..
aku nk teruskan dpt ilmu..aku suke..
tapi..sekarang..segalanya..
kau cakap..kau tulis..kau pndai..
kau xleh cakap kau tulis kau pandai..
kau cakap kau xleh tulis kau bodoh..
tu je..

kesimpulannya..
aku suka disini..aku suka dalam nie..
tapi..aku..still memikirkan masa hadapanku..
sampai2 down..letih..tertekan..
n dalam ni act bukan bidang aku wlaupun aku minat..
tu jew..

namun...
kuasa Dia xde sape tahu..
perancangan Dia xde sape tahu..
kita...
sebagai mahkluk Nya mampu berdoa..
sebagai hamba Nya mampu berserah..

yakin..
kuasa Nya tiada tandingan..
peracangan Nya adalah terbaik..
apa yang dia bagi..itulah yang terbaik..

sebagai hambaNya..
hanya mampu redha..tawakal..
hanya mampu menerima apa adanya..
hanya mampu tabah menerima kententuanya..

aku harap..aku berdoa..aku pinta..aku mohon..
ya Allah..Kau tentukanlah apa yang terbaik untukku..
ya Allah..Kau tabahkanlah hatiku untuk menerima ketentuanMu andai
ketentuanMu tidak sama dengan perancanganku..
ya Allah..Kau ampunkanlah dosa2 aku dengan segala kekhilfan yang mmg aku sedari..
dan Kau ampunilah andai aku bukan hambaMu yang reti bersyukur..
ya Allah..Kau tunjukkanlah jalan sebenar2 nya..seeloknya untuk aku lalui..
amin..

last but not least..
aku yakin pada qodho' n qodar..
setiap apa yang berlaku ada hikmanhya..
waallahulam.. 

p/s- tq so much to my bff.. luv u so much.. mira

Saturday, April 23, 2011

HAPPY BESDAY CASSIOPEIA!!!!!!!!!!!!!



hye.... this is special entry  4 cassiopeia..
u dont know??what is cassiopeia? stand 4 what? how?
just leave my blog..or dont read this entry.. ;-)

1st..sorry..my english is bad..never write entry in english..
 but..because of cassiopeia are around da world..so..i need to write in english..
if u dont understand..just pretend to understand k..hehe.. n dont mind my grammer..
really2 bad lo..hehe...



to cassiopeia around da world..
i wish to all of u hepy besday...
we never see each other..never in verbal communicate..
but..we communicate by our heart..mind n soul..
i love u guys.. 
we never lost the trust n love to them..
keep praying n hope..
support whatever happend...
i think..i really2 lucky come in to this fandom..
we know what the friendship is..
we can laugh together even never meet..
we have same dream..hope..
whatever they say i dont care..
just cassiopeia understand cassiopeia..
if u, people in outside not really understand..plz..
plz..i beg u..just shut up..
we know what we do..
cassiopeia give me more laughter..
we r family..forever..


CASSIOPIA SARANGHAE!!!!!


Sunday, April 10, 2011

to my lovely mum!!

SELAMAT HARI LAHIR KE-46 KEPADA IBU TERSAYANGG YANG DISAYANGI LAGI DIKASIHI SEISI KELUARGA!!!!!!!!!!!!!

TO PUAN NURLIDAH...
I WISH U....:
SEMOGA DIRAHMATI ALLAH HENDAKNYA UNTUK SELAMNYA..
MOGA DIBERI KESIHATAN YANG BAIK SENTIASA UNTUK MENERUSKAN HARI2..
MOGA DIPANJANGKAN UMUR UNTUK TERUS KAMI MENUMPANG KASIH SAYANG..
MOGA DIMURAHKAN REZEKI UNTUK KAMI TERUS MERASAKAN AIR TANGANMU..
MOGA GEMBIRA DAN TENANG DALAM MNJALANI HIDUP INI...
I LOVE U..!!...



xde hadiah..xde duit..xde party untuk berikan ke mok...just kata2 y mengarut nie.. tapiii...harapan ttap ada.. perancangan seorang anak untuk mak n ayah.. ntah jadi ntah tidakk..tapi inilah y sebenar2nya aku nk lakukan untuk mak n ayah ku...walaupun aku bukan anak y solehah..xbaik skit pon..xde pahala pon dari segi kesolehan n ketaatan pada ibu bapa tu.. tapi..tetap sebagai anak wlaupun xdluahkan...inilah impianku...

1st.. diploma..insyaAllah next year..tp gtau awal2..kalau lulus insyaAllah..kalau lulus CEMERLANG xdpt janji..rase xmampu bagi.. isk3..isk..isk3...


2nd- 4thun lagi.insyaAllah jugakk...ijazah..tu pun kalu diploma lulus n ade u y sudi ambx.. huhuhu...
 

3nd-5-6tahun lagi.. kerja... xkesah keje pape pon..asal halal..

4th- nak bagi mak n ayah duit banyakkkk..banyak..banyakk...



5th-pastikan mak n ayah g haji... amin..(paling utama)..


6th-nak beli kereta.. bawah mak ayah g mana2 jew...;-)

7th-beli rumah besarr..ajak mak n ayah duk sekali..

8th-sediakan maid ramai2..biar mak duk relax je umah..ayah xpyh keje..

9th-insyaAllah..kalu ade orang nk....blh r bagi hantu..hehee.. setakat ni ade 2 calon..plih r mane ..haha...

10th-kalu ade rezeki..cucu untuk n mak n ayah..hihihihi...n insyaAllah nk jadi ibu seperti ibuku puan nurlidah..surirumah sepenuh masa jaga anak2..pndai masak..berdikari..blh anta anak2 sekolah..blh jahit baju..kemas rumah..caring..n kasih sayang yang xberpenhujung...
sekian....ikhlas dari hati..coretan dari husna...saya sangt sayangkan mak saya... selamat hari lahir ibu!!.. xmampu nk blas dengan apa2 benda..sekalipun dicampurkan semua lautan di bumi..gunung ganang menjadi 1..xkan mampu n terbalasa segala jasa..pengorbanan n kasih sayang seorang ibu.....!!

 sekian terima kasih..thank you..kamsahamnida..arigatou..syukran..
i love u mum..saranghae..aishiteru..!!!!!...

husna @unisza..10/04/11.. 1.54am

Wednesday, April 6, 2011

comeback!!..goback!!

1...2...3...

annyeonghasayo,,,!!!!!!!!! husna imnida... COMEBACK!!
lama x mengaupdate blog.. cam bese,, malas+line u xok + bz(y pasti bukn bz study)...

hmmm.. act banyak bende yang nk cakp..nak tulis..nak luahkan..nk story2 kan.. tapi dh jadik cam cerita terkumpul kan.. ade y hilang dh citer tu..xingt..xpanas dh..n dh meresap lam hati..
ce cite..ce citer..!!


mcm2 suka duka.. stress study xsoh kate.. mmg menggilakan.. aku bukan budak pndai.. org len dh chapter3..kite chapter 1 terkial2.. nk mghafal..2,3minggu blom tentu ingt.. masuk exam..pndai mengarut jew.. dpt markah,tgk rezult rendah dari org sekeliling.. mmg pabo,, huahuahua.. ikut hati bhenti je terusss..tapi..tapi..putus asa bukan sifat aku..cam2 mana pon kene hbiskan jugak..dh abis baru pkir perancangn len.. huhu.. hrap2 aku mmpu teruskan n lulus.. x cemerlang pn xpe la.. isk3..

NAK A GAKK!!!


pas2..pasal org sekeliling..hmm..manusia..perangai len2..kite xleh nk ikut khendak org sokmo2.. kite ade hati sndiri..privasi..yes..dulu aku suke mcm nie..tp bile dh lame2.. mangkin aku mmg jahat..syaitan jadi org tengah atau mmg dia y salah.. tp dsnini..biarlah aku letakkan diri aku y salah.. hehee.. aku dh letih nk hidup asyik pkirkan perasaan org..sedangkan kite mengis xde sape yang tahu.. xfham apa yang ada lam hati aku.. so..biarkanlah begini.. xperlu rapat2 sgt.. setakat baik2 dh la yea..

NK JADI SELFISH..NK JADIK SELFISH!!



n then..pasal oppa5 smestinya.. hahaa. jyj tngah worlwide konsert..baru selesai kat bangkok 2hari,, ciss,,jeles nk gilerrr..... jiran je tu.. bangkok p..malaysia xp.. isk3..serius aku jeles2 .. hrap diaorg dtg msia 4 konsert nie.. wlaupun tipis..tp hope da miracle.. (adekah aku pergi kalau diaorg dtg??? jeng..jeng..jeng..)...
homin....hmm...makin howt.. nk2 di yunho.. giler hesem..mmg dh lame hensem..tp makin hensem.. giler bayang aku dibuatnye.. yunni..chunnie.. always no1 dihatiku.. dioarg bz nga realty show kat korea.. mcm2.. trbaru masuk heroin.. hrap2 jyj akan dijmput gak untk rncng2 tu..rindu nk tgk..esp hepy together..xman.. tapi..aku lbh prefer TVXQ as 5 la.. junsu..yoochun..jaejoong..changmin..yunho!! tvxq5rever!!..

I WANT 5 OF THEM!!!


2 minggu lagi final exam.. next week dh final kuliah..pas2 study week seminggu.. sempat ke aku?? huk3.. ntah lah.. tapi..ak akan cuba biat y terbaik..harap2 dijauhkan dari segala godaan dunia..hiburan..at least semntara study week smpai abis exam 4/5 nie..xsabar nk cutiiiii!!!!... mcm2 nak buat rumah..!!
 dah r.. nk study lakkk..byk gilerr kene bace.. hafal.. kalau tmbah 3thun ag.. sure kat spital bahagia aku.. isk3.. sejujurnya..ikhlas..aku blaja ilmu agama esp, untuk ilmu aku.untuk khidupan aku.. bukan nk masuk examm.. tu time ujian aku xleh jwabb..*yeke??atapun mmg pemalas??...**yelah jugak..mmg pemalas..tp y aku ikhlas blaja sebab ilmu tu ikhlas la*..ok3.. moge segalanya lancarr...Allah permudahkan urusan aku.beri y mana terbaik untuk aku.. tq..!!.. annyeong..sayonara.. GOBACK!!...

BNYAJ BENDE Y AKU KENE PKIR..RANCANG..HUH..!!

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..