Wednesday, August 29, 2012

Raya dah habis~~~~

Lama cuti raya kan..macam bz sangat..
padahal 24jam on9..
just mood nk menulis malas..
ni pun malas..tp kena tulis jugakk..
tak tulis pun xpe..bukan ada orang nk baca pon..haha
tapi tak kisah la...buat untuk diri sendiri..
rujukan dimasa hadapan..
disamping ada topik sikit nak update beloggg!!!

raya..raya..raya.. dah raya ke 11 ni~!!
walaupun basi dah citer raya..
tetap rindu nk kenang balik..
hmmm.. bila nk tua remawa ni.. excited raya dah hilang..
mcm biasa2 je.. nak je,puasa 2,3bulan..
tapi..tengok adik excited..kita pun tumpang la sekaki..
aku lebih suka suasana malam raya.. rasa mcam nak malam raya tu tiap2 mlm..
sebab time tu mcm bz g2.. buat tu..buat ni..
masak..kemas rumah..gosok baju raya..bersih apa yang patot..
dari c2 la..macam rasa lah juga nak raya esok nya..



apakah ini??????? pulut semangat kah????

jeng...jeng.....
















tadaaa~~ tapai la... or tapey kot ganu kelate nya.. hihi... comel x?? ni kakak no2 aku buat.. rajin n suka bebenor tapey.. tahun lepas ada kaler merah..tahun ni xnk merah.. ni dia bg nama "Tapai 1 Malaysia".. keke
ni moden versi la kira.. letak dalam bekas...

p/s:hmm.. tak tahu la suratan atau kebetulan.. orang tua2 cakap,perempuan yang tengah period dilarang bungkus tapey.. sebab??nnti bila bukak tapey y nk masak tu..akan ada kesan..hmm..mcm merah2 g2..pernah terjadi..tp xdelah kita percaya kan..mgkin kebetulan sahaja..n org tua2 ckp mcm tu..mgkin ada sebb dia.. dan dapat tips jugak.. nak bungkus tapey ni,kena sntiasa happy n senyum..barulah,tapey tu manis..hehe.. waallahualam~~

juadaha raya yang aku buat..selain biskut raya..yang ada kat entry2 sblm ni.. tugasan aku adalah buat rendang.. hahaha.. tapi, xsempat nk ambik gambar..huhu.. dah habis licin dah..nmpk sangat sedap kan??? hehe.. tp mesti korang xpercaya,sbb xde bukti..xpe2..tahun depan buat,ambik gmbr..xpun tunggu raya haji.. semua orang cakap bestt!!! (bangga xingt)...

***nanti sambung semula...malas nk tnggu upload pic.. ^^***

No comments:

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...