Wednesday, September 15, 2010

SHINKI GURL

hye..
hari yang paling gumbira.. ha3.. aktvt wajib..outing with frends,,no boy k.. just gurls..
act hangout with frends ni  bukannye 1 msalah..kdg2 sekarang orang salah tafsir, klau kuar, kate p berhibur, sosial.. hmm..sgalanya bergntung pada aktvt kite. just nk reles tensen.. bagi aku, insan y terpenting dlm hidup ni of course la pertama parents n adik beradik, n then kwan2 rapat n baik nie..sehati sejiwa.. dah anggap diaorg mcm femily.. adik beradik aku.. mira..thah..parah..yani  n aku. just yani x join kali ni..

aktvt kitaorg biasa la..mula2 smpai dah snggah kfc..ha3..copy mengopi..sudah tntu story dbsk kan.. ekeke.. pas2 cam biasa, mkn2, solat,jalan2,,window shopping.. petang baru balik..mmg biasa mcm tu.. plg awal kul5.. ha3.. yelah, pasni susah mau jumpe..tnggu cuti akn dtang la.. hu3.. SARANGHAE!!!

makanan wajib


pose jgn lupe..ha2..

my2 beloved frends.. miran n teha

control ayu

dekat masjid tau.. hik3

ala2 puteri g2
we r CASSIOPEIA..
tu jelah aktvt kitaorg.. ha3...

Friday, September 10, 2010

SELAMAT HARI RAYA!!!!!!!

SALAM..
selamat hari raye semua.. moga raya tahun ni memberi kegembiraan dan kebahagiaan pada kita semua..
raya aku?? hmmm...biasa je..mcm biasa..semakin besar makin kurang rase kemriahan..sebabnye........... duit raye xleh... ha3.. duit raye paling sikit thun nie.. xtau nape.. semua xbg.. huk3.. xpe2.. mlas nk menaip pnjang2..letih.. last.. selamat hari raya.. MAAF ZAHIR & BATIN..

jemput la makan yea..semua aku buat.. ha3..




Saturday, September 4, 2010

raya vs ibadat!!

Alhamdulilah, dah balik rumah, n semua family dah sampai.. hrap2 tahun ni dapat sambut raya dengan gembira, meriah n paling penting mendapat keredhaan Allah..


lagi tnggal lbh kurang 5 hari nk sambut raya.. semua pnduduk kat bumi ni y akan sambut raye, mesti dah mula membzikan diri masing2 untuk sambut raya.. tukar perabot, susun atur perabot kat umah so that, orang y dtg dpt suasana baru.. bukan apa takut tetamu dtg n kata, eh, same je cam raya tahun lepas, 10 tahun lepas.. ha3.. xkurang jugak yang nk menceriakan rumah dgn pasang lampu lip lap..(ngeri korang pnggil pe?ye la kan lip lap).. ni untuk memeriahkan suasana n malam2 mnjelang raya, cam ade perbezaan skit nga mlam2 lain..
selain tu, mmg ramai yang buat biskut raye(termasuk aku).. ramai gak sbenarnya yang beli, tunjuk2 je kan, xperlu penat2 buat, maybe lbh murah kot.. tp bg aku, kalau buat sndiri ni, dia lbh rasa kmeriahan nk raya ni, semangat tu ada.. suke buat, bila tgk org makan n suke.. bagi kat sedare mare, balik hostel leh kongsi nga member..dpt rasa kepuasan tu..

Tapi...walaubgaimanapun kita semangat nk mmeriahkan raya, tp jangn lupa t/jwab kita as hamba Allah.. kalauu tgk, akhr2 gnie la rmai yang xpergi masjid, solat terawih sbab bz nk wat persiapan raye, sepatut nya akhr2 ni la kita melipat gnda kan ibadat kita.. ramadhan just dtng sekali sethun, dgn beribu kberkatan , kebaikan y dlakukan akan dpt pahala berganda2, dan paling penting mencari lailatur qodar.. xslah untuk buat prsiapan raye ni, tp eloklah seimbangkan dgn ibadat n perlu lebh pada ibadat kita.. actually ni aku tujukan buat diri aku sndiri n as renungan bersama2.. aku pinjam kata2 junior aku jap(slalu bg tazkirah kat surau), "renung2 kanlah, fikir2 kanlah, selamat beramal.. ".. thanks..

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...