Posts

Showing posts from December, 2012

W

Image
夜空に浮かんだ 星が文字を描き出すのは
Yozorani ukanda hoshiga mojiwo egaki dasunoha
The letters that the stars created in the night sky 偶然じゃないと 今もまだ信じてるよ
Guuzen janaito imamo mada shinjiteruyo
I still believe that it is not just by chance 同じ闇の中で 同じ距離のままで
Onaji yamino nakade onaji kyorino mamade
In the same darkness, in the same distance W<ダブル>を描き続けている
W wo egaki tsuduketeiru
We are painting the W in the same way 君に見つかるように もっと輝くから
Kimini mitsukaruyouni motto kagayaku kara
We will shine more and more so that you can find us keep in mind that I love you.
keep in mind that I love you.
Keep in mind that I love you. きっ と
kitto
I wish… いつか逢えるから 瞳を閉じる度君を想う you’re everything
Itsuka aerukara mewo tojiru tabi kimiwo omou you’re everything
Our paths will cross again, I am thinking about you every time I close my eyes, you’re everything 君が居ることが 今もまだあたりまえなんだよ
Kimiga irukotoga imamo mada atarimae nandayo
It is still natural that you are by our side た だ今は君が幸せであると願い
Tada imaha kimiga shiawasedearuto negai
We can only wish that you are happy 僕らの階段を…

tahniah jelah~~

Image
bukan bertujuan nak ucap selamat hari raya atau apa2....
tapi 1 je tujuan...iaitu...nak post vid nie... hahahahaha...
SILA TENGOK~!!!!


video 2tahun lepas kot... saje tnjuk bagi... budak y sengal ubi,,,but genius~!! ^^



dkesempatan ni jugak....esok2 malas dh nak wat entry apa2... nk ucap HAPPY ANNIVERSARY KE-9 untuk DONG BANG SHIN KI.. TONG VANG XING QI.. TOHOSHINKI... or watever their name....!!! ber5,ber2,ber3... korang tetap DBSK~!!! at least for me.. ^___^ debut 26-dec-2003~!!



lawak kampus

saje je bagi title tu... sehelai muka surat majalah lawak kampus pn ak xbaca.. ha3..
yang jadi popular nya xtahu kenapa..n aku xnak ambik tahu....!!!

tapi ni saje nk citer lawak kampus versi aku....
rasa mcm dah jadi krisis identiti pulak...
pasal masalah belajar ke...masalah xde masa,asaiment,test smua tu...
rasanya satu perkara yang perlu ada bagi kehidupan seorang mahasiswa..
kalau xde benda tu..baik balik kampung jelah...duk goyang kaki..xkisah pn sebenarnya pasal tu...n bila otak kita digunakan untuk masalah belajar, aku rasa macam seolah2 diri ini sangat beharga berbaloi untuk digelar pelajar...
tapi.....but.....
bila otak akal fikiran ni terpaksa pikir perkara yang xberkaitan...tu yang jadi agak saiko jugak la...seriusly,aku xsuka nak membebankan otak aku ni dengan perkara yang remeh2...dan yang xberkaitan dengan dengan diri aku sangat...
kat U ni,semua aku anggap kawan2 aku..yes..kawan2.. kawan jelah... sekadar kawan... setakat ni xberminat untuk mencari soulmate,sahabat karib…

xingat muka sendiri

Image
tapi tadi...agak free sikit... sempat la tengok cermin dekat2 sikit..
tetibe rasa terkejut.. eh,bila masa ak tahi lalat atas bibir, bawah dagu ni..
siyes xingat....nk bengong plak duk pkir, mmg sebelum ni ada ke atau baru ada...
terpaksa tengok balik gambar2...nk pastikan sblm ni,ada ke x tahi lalat tu.. haha...
xdelah big issue sangat...just....

baru ku sedar...
rupanya dah lama aku xtengok muka sendiri.. haha
bukanlah xtengok terus..mungkin sekilas lalu je..
dah 2 minggu kot...duk berkejaran sana sini..
bersiap p kelas pun...asal sempat je..
aku ada 1 kelebihan,iaitu confident pada penampilan sndiri... kkk..
pakai tdung,xpayah tengok cermin... pakai...n just rasa2 je...
kalau rasa mcm dah ok tu...done..!! kuar rumah...
kalau tengok cermin pn dari jauh, sekilas atau cermin gelap dari luar kelas..
untuk duduk,ngadap cermin, makeup2 tu..mmg xlah..
bukan la kata selekeh pn kuar...tapi asalkan kita selesa dengan diri sndiri..
setakat tudung senget sikit tu apa la sangat...
kekadang,aku …

bertahanlah

tinggal seminggu je lagi nak habiskan blaja untuk sem ni.. tapi still ada lagi keje2 y xdapat di settle kan..huhu.. ada lagi perkara yang perlu kepada preparation.. non-stop minggu nie...ahad-sabtu.... rehat tu ada je..memang ada sangat masa nak duduk2... tengok citer,makan ke..ada je.. tapi rehat untuk otak sama sekali xde...just rehat fizikal.. tapi,,betul la kata cikgu aku dulu.. pemandu teksi,petani ke..dorang kuar keje awal,guna fizikal, sangat2 letih tu.. tapi balik malam...dorang rehat..tidur..esok bangun alhmadulilah,segar dah.. tapi yang keje pakai otak ni.. tidur,rehat 12jam pyn xjadi... selagi benda y dpikirkan tu still xkeluar dlm otak.. malam ni,disebabkan esok xde kelas, blh la mengdap laptop skit.. sambil kena selesaikan 1 asaiment ni..huh.. skrang rasa mcm xselesa je...huhu..... yelah...pagi tadi bangun p test...pas2 sambung buat rakaman video, tengahari buta.. mengedit yang bukan senang kejenya.. sampai pukul3 lbh petang...baru sedar, hanya seteguk air masak(yang dim…

Teaser~~~

Image
p/s: tengok kat fb semua member pakat duk upload pic... sorry la,x terbuka hati lagi nk upload pic kat facebook sana tu.. hi2.. kecuali dalam kes tertentu..len kali la citer pnjang..ni je y sempat.... *bajet busy lagi....*