Monday, October 25, 2010

..hatiku..

Assalamualaikum...

warna kehidupan..lumrah kehidupan..asam garam kehidupan..segalanya perlu ditempuhi setiap insan..
kadang2 warna yang kita lalui begitu indah,ceria dan mewarnai kehidupan kita dengan cantik.. namun..adakalanya kita akan melalui warna yang kelam..gelap..seperti berkabung barangkali.. yang mana warna ini akan menutupi,akan menghalangi keceriaan dalam hidup kita..itulah dia lumrah kehidupan..perencah atau asam garam dalam hidup ni yang harus kita terima..

sedih???..kecewa??..marah??..segalanya sifat yang menutupi keceriaan hati kami.. segalanya berlaku dengan pantas.. kenapa susah untuk orang memahami kami? jahatkah? hinakah? terlalu jahil kah kami?... dunia sekarang hanya memandang manusia berdasarkan luaran.. bergaya..itu kaya.. pandai berkata..itu pandai.. cantik..itu baik.. teruskanlah kamu semua menghukum..teruskanlah..!!!!!!..

letih...letih..letih... aku dah penat untuk menangis..untuk terluka, hatiku sudah tiada ruang..parut2 luka hati yang lampau masih tersisa..masih tidak terubat..masih berbekas..

biarlah..xmengapa..its ok..aku hanya manusia..insan kerdil..khalifah Allah yang banyak berdosa.. segalanya mengikut takdir Allah..aku manusia yang hanya mampu merancang..namun kuasa Allah yang menentukan segalaya..aku hanya mengikut arus..mengikut ketentuan takdir..disamping hanya berdoa padaMu Ya Allah.. Kau tentukanlah apa yang terbaikku buatku.. Kau berikanlah kekuatan untukku..Kau ampunilah segala dosa2 ku yang x terkira banyaknya.. Kau tetapkanlah aku dalam keimanan, dalam rahmatMu Ya Allah.. amin...

Saturday, October 23, 2010

ARGHHHH!!

 ciri-ciri pelajar yang bagus!!!!!!!!!!!ha3.. last2 minit bru nk buat semua.. padan muka!!!!!!! ekeke...

Sunday, October 17, 2010

JYJ IN MALAYSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASSALAMUALAIKUM...

hu3..isk..isk..isk...huaa!!!!!!!!!!!......
17-oktober-2010..
my hubby chunnie dtg msia.. isk3.. my oppa jae..my oppa susu.. hu3.. nk pergi gak..tapi xleh.. hmm..tdi mmg sedih n kcewa..tp skrang dh ok la... excited pun ade bile tgk pic2 diaorg.. dgr citer dri cssie2.. tq so much my beloved cassie..friends.. FEEZ..SHA UNNIE..ZAHRAA UNNIE..ZILA UNNIE..ZAI UNNIE..KYLA..MYA UNNIE.. yg pegi showcase tu.. n AINA y dpt tgk n sambut diaorg kat airport.. hu3.. tq cos share citer, dri pg kat airport, sblm showcase, msa showcse, abis showcse n msa anta blik kat airport..sayng korang la.. cassie debaek..;-)
n kami y xleh g..just mntnteramkan diri sndiri.. me, MIRA..FATEHA..ASH.. hu3..mybe next kalau ade peluang..

mmg aku xpercaya diaorg dtg msia.. hu2..akhrnya stg gak.. wlaupun, aku xleh g.. xpe2.. sudah ckup gembira buatku.. semua citer diaorg mmg hensem sgt tgk live..mmg hensem pun kan.. he3.. esp my chunnie.. hot sangt2.. mls nk menaip pnjang2..xtau nk describekn mcm mn perasaan nie.. lyn jelh pic2 diaorg kat cnie.. ;-)

pic2 nie semua dri album cassie y pegi.. credit untuk diaorg.. unnie zila..unnie zahraa..feez..(boleh kan husna ltak pic2 ni???..ha3)


oh my chunnie!!!..tq zila unnie, snap pic nie..hu3..


cassie.. semua pic2 kt ats dri album zila unnie.. *wink2*..  

press cnfrs..msa ni diaorg sebut.. aku cinta padamu.. xcaye??? xcaye??? tengok nie..
video
mmg giler cir aku dengr nie..hu3..nk2 time my micky chunnie sebut.. fsih!!..lidah melayu.. lulus la nk duk msia..he3.. hope next korang dtg ag er.. he3..

Sunday, October 10, 2010

DR SMS part 2

Part ni xde ape pun..just nk ucp SELAMAT PENGANTIN BARU, buat dr sheikh muszphar n dr halina.. moge bahagia n perkahwinan ni bahagia hingga ke anak cucu..insyaAllah.. xsabar nk tengok ank nye.. he3

malm tu..10.10 ade bt lintas lgsung d tv3 kan..psal wedding nie.. aku berlari naik bilik tv nk tgk.. ha3.. tnggalkan member y tngah semngt nk wat asaiment.. ekeke.. peduli ape ak.. mmg grand giler.. dgn dekorasinya.. pelamin.. hu3.. paling aku suke kek dia.. wow!! kek soyuz..dengan gabungn angkswan2 dr luar kan,, dr sms tersangt lah hensem n comel.. dr halina lagi la...cantik.. sama padan..pe2 pun sekali lagi slmat pengntin bru.. moga malaysia akan melahirkan angkasawan yang lebih ramai dan berkaliber seperti dr sheikh muszapha syukor.. MALAYSIA BOLEH!!!(tibe2 semngt.. ha3)


credit to zonartis!!
mmg aku tabik la y bt kek nie.. hu3.. very kreatif..

selamat pengantin baru!!!.. credit-gua.com

DR SMS part 1

10.10.10.. perkahwinan hero melayu aku.. waaaa..... isk3.. angkasawan ngara malaysia y pertma.. DATUK DR SHEIKH MUSZPHAR SHUKOR BIN SHEIKH MUSTAPHA dgn DATIN DR HALINA BT MOHD YUNOS!!!!!!!!!!!.... HU3..

act tarikh ni gak dia naik ke angksa lepas kan.. 10.10.07.. mmg giler2 ak tnggu.. aku akan bt 2 part entry dr sms, part1 citer kgilaan ak, n part1 pasal dia kwen.. hu2.. 2 dalam 1.. ekke..saje nk imbau blik nostalgia lalu..
aku mmg minat dr sms n ikuti prkembangan dia sejak dri saringan y 4 orang terakhr angkswan tu, smpai lah skrang.. start mint of course la hensem..tp dcmpur2 dgn kecerdikan, keberniannya y luar biasa.. hu2.. dulu, mmg akan smpan smpan semua keratan berita dia..poster2 nye.. penuh.. ade dlm 1 bag citer pasal dia.. smpaikan masa sem 1, asaiment knegaraan aku, ak wat psal angkasawan, dpt a of course..ha3..yelah  mklumat semua ckup nga aku,,member2 len nk bt, xleh, diaorg xckp mklumt, rujukn,gmbr..ha3..ade korang simpan kertn2, rentetan, pic2 dia dri berlatih kat kem yuru gagarin nga dr faez, smpai lam kapal soyuz, kat angkasa..turun..waktu mndarat..smpailah balik.. citer kematian arwah adik dia semua ak ade.. ha3.. tapi, xdelah smpai berangn nk kawen..ak masa tu bru 17, dia 34.. just kagum n tabik.!!!  nk tgk koleksi2 aku?? he3..

antra surat2 khbrnye,kt bwah n kt dlm ade lg.. ni pun dh byk xde, cos gune untk asaiment ari tu..

dr sms photobook..ha3.. hadiah dr member baikku, rasyidah aka syidah y sntiasa support mnt ak..tq syidh..

biografi dr sms..




antara gmbr, kertn dlm buku nie.. he3.. byk lagi..tp xkn nk snap 1 buku..hu3..

kematian adiknya pn kitaorg smpan.. arwah sheikh mustaffa..

dr faez kena serang pun de.. hi2

kakak ipar ku..

tulisn dr sms dlm b-pop berita hrian, nnges kalu ayah ak xbeli paper ari ahad..ha3..
yang paling aku syg..semua mklmt dlm ni..he3.. ade 2, 1 dh gune untk asaiment...y nie smpan
hahahah..giler kan.. giant poster dr sms.. cam artis..

ni dlm bintang kecil..rela ak p beli bintng kecil.. kah3..

ni lam paper.. 

rasenya mcm byk lagi..dalam mangga..dalam esty.my.. tapi xtau duk mane.. ade nga adik aku kot.. cari2 xjumpe..dh lame x bukak keratn2 paper n collection ak nie.. yelah bz nga hubby baru.. my chunnie.. ekeke..

Wednesday, October 6, 2010

PULAU KAPAS

"PENGALAMAN ADALAH GURU YANG TERBAIK"

30/9 1.2/10. ak ada camping kat pulau kapas..under ko- briged perdana.. last ko aku untuk diploma nie.. tnggu ijazah plak kalau nk ambix ko.. insyaAllah kalau ade rezeki.. act camping ni biasa la, mcm camping2 yang sebelum ni.. just kali ni teruja cos ni pertama kali dapat p pulau.. first time naik bot lagi.. ha3.. *jakun btol* mula2 naik, istighfar xbhenti.. yelah, air nie lebih mudah nk membunuh manusia.. nauzubillah..  

 
sebelum pegi..mcam 3 minggu nk g.. roti tu standby mlm2 kot lapar n bg ikan mkan nnti mase snorkling

kat jeti..nak naik bot

subhanaAllah..cantik kan

aku duk sebelah pakcik driver erk.. he3..

cantik sangat2 tengok kat tngah2 laut ni

 masa atas bot tu,  bila dah tengah2..hilang fear skit..tengok je laut..langit.. Ya Allah..subhanaAllah.. xtau nk cakap cam mane..betapa indah ciptaan Tuhan nie.. memang tenang sangat2..

dalam setengah jam g2, dah sampai kat pulau..first time jejak kaki, mmg tenang..sebab jauh dari bunyi kenderaan kat jalan..sunyi..damai sangat...
koya!!..sile abaikan.. he3..

member2

mendirikan khemah

malam menjelma..ha3..takut la jugak..tepi hutan..hu3..

first day xde apa2 sgt..dirikan khemah..group msak p masak..mandi..solat..pas isyak makan n ade aktvt skit..aktvt biasa je..ice breaking..n ape kebenda ntah 1 ag..kire cam pertolongan cemas kot.. dah name briged perdana kan.. hu3..n then tdo... lena lagi tdo mlm tu...

HARI KE-2

hari ke2 hari y dtunggu2..ha3.. cos nk snorkeling.. xpenah kan.. bila dapt peluang ni, mmg excited.. wlaupun aku agak takut..tp xpe..rase nak cuba lebih tinggi.. untuk sarapan turn group aku masak.. masak mihun goreng je.. he3.. dalam kul9 lbh naik bot p tngah laut y cari tmpat cantik untk snorkeling.. first, ats bot ok la..bila pakcik bhenti tngah2 laut mula gelabag..hu3.. cos camping sem lepas aku main tepi2 je.. tp xpe,doa byk1 n tawakal n hope xde pe2.. pakai life jacket..google..n mula turun.. mula2 bergantung kat bot..tp ngade2 p lepas..dh ketengah aku pegi..mula panik, cos rase nk tnggelam,*biasa la cos mula2,kite xleh imbang ag*..takut giler masa tu..tp cuba ingt ape y ak blaja dlm briged, "apa2 y berlaku jangan panik".. ok jangn panik.. cuba wat kuak rentang, kupu2 skit..akhrnye leh berenang g kat tepi bot..tarik nafas n tenangkan pkiran pas2 my roomate sound"husna,tengok bawah".. ak ni tngah takut2 ag,,cuba mnyelam tgk.. SUBHANAALLAH...!!!!!... xtau nk gmbrkan mcm mana.. mmg sangt2 cantik2 dasar laut tu.. penuh ikan2 berkeliaran..dengan batu karang.. on da spot aku terkejut,kaget, rase xleh angkat kepala.. sangt2 cantik.. ciptaan Allah..selama ni begitu banyak rahsia alam yang aku xtahu.. begitu banyak kekuasaan Allah yang aku xnmpak.. hu3.. tengok ikan2 tu, sangt la cantik..warna warni..bile aku pegang roti bagi..brkejaran diaorg datang makan n tergigit2 gak r tangan aku. mmg kenangan yang xleh lupe.. ni first time bg aku.. mgkin org lain lebih hebat,ak ni bru permulaan je,setakat snorkeling..hrap2 dpt peluang ag.. hmpir 2jam kat tngah laut, berenang dengan berani kesana kemari smpai letih dh xleh nk berenang..last panggil pak guard, dia dtg tarik.. ha3..*pegang jaket aku ke tau*.. ekek..naik2,loya semacam..pening.. hu3..

atas bot..kali ke2 naik dh berani pose..he3




gambar2 ni aku snap dri ats bot..kamera xde y boleh masuk air

google

abis je snorkeling ni balik...n rehat..mmg letih sangt.. pas2 mcm aktvt biasa la, sukan2..malm ade nightwalk..nasib dah ade pengalaman dulu..nightwalk sorang2.. tp y kat pulau kaps 1 group dlm 12 orang, sebab tutor xberani lepas sorang2, tempat tu agak "keras".. hu3,, mlm tu ade peserta kene timpa buah kelapa..tibe2 je jatuh,masa kitaorg duduk lpas kuar hutan.xtau la..nasib baik xde ape2, wat p klinik terus.. secara keseluruhan alhamdulilah la..smua ok.. pengalaman y manis n pengajaran y penting.. ENJOY.. layan...

rest

dimana2 sahaja aku pegi, xakan lupakan nie.. he3..

pulau kapas yang indah

no idea..ape name mkanan nie..ha3.. budak2 ni main buat je..

tenangkan fikiran

sarapan di tepi laut

bajet duk tinggi..ha3
bye2..

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...