Posts

Showing posts from October, 2010

..hatiku..

Image
Assalamualaikum...
warna kehidupan..lumrah kehidupan..asam garam kehidupan..segalanya perlu ditempuhi setiap insan.. kadang2 warna yang kita lalui begitu indah,ceria dan mewarnai kehidupan kita dengan cantik.. namun..adakalanya kita akan melalui warna yang kelam..gelap..seperti berkabung barangkali.. yang mana warna ini akan menutupi,akan menghalangi keceriaan dalam hidup kita..itulah dia lumrah kehidupan..perencah atau asam garam dalam hidup ni yang harus kita terima..
sedih???..kecewa??..marah??..segalanya sifat yang menutupi keceriaan hati kami.. segalanya berlaku dengan pantas.. kenapa susah untuk orang memahami kami? jahatkah? hinakah? terlalu jahil kah kami?... dunia sekarang hanya memandang manusia berdasarkan luaran.. bergaya..itu kaya.. pandai berkata..itu pandai.. cantik..itu baik.. teruskanlah kamu semua menghukum..teruskanlah..!!!!!!..
letih...letih..letih... aku dah penat untuk menangis..untuk terluka, hatiku sudah tiada ruang..parut2 luka hati yang lampau masih tersisa..masi…

ARGHHHH!!

Image
ciri-ciri pelajar yang bagus!!!!!!!!!!!ha3.. last2 minit bru nk buat semua.. padan muka!!!!!!! ekeke...

JYJ IN MALAYSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Image
ASSALAMUALAIKUM...

hu3..isk..isk..isk...huaa!!!!!!!!!!!......
17-oktober-2010..
my hubby chunnie dtg msia.. isk3.. my oppa jae..my oppa susu.. hu3.. nk pergi gak..tapi xleh.. hmm..tdi mmg sedih n kcewa..tp skrang dh ok la... excited pun ade bile tgk pic2 diaorg.. dgr citer dri cssie2.. tq so much my beloved cassie..friends.. FEEZ..SHA UNNIE..ZAHRAA UNNIE..ZILA UNNIE..ZAI UNNIE..KYLA..MYA UNNIE.. yg pegi showcase tu.. n AINA y dpt tgk n sambut diaorg kat airport.. hu3.. tq cos share citer, dri pg kat airport, sblm showcase, msa showcse, abis showcse n msa anta blik kat airport..sayng korang la.. cassie debaek..;-)
n kami y xleh g..just mntnteramkan diri sndiri.. me, MIRA..FATEHA..ASH.. hu3..mybe next kalau ade peluang..

mmg aku xpercaya diaorg dtg msia.. hu2..akhrnya stg gak.. wlaupun, aku xleh g.. xpe2.. sudah ckup gembira buatku.. semua citer diaorg mmg hensem sgt tgk live..mmg hensem pun kan.. he3.. esp my chunnie.. hot sangt2.. mls nk menaip pnjang2..xtau nk describekn mcm mn peras…

DR SMS part 2

Image
Part ni xde ape pun..just nk ucp SELAMAT PENGANTIN BARU, buat dr sheikh muszphar n dr halina.. moge bahagia n perkahwinan ni bahagia hingga ke anak cucu..insyaAllah.. xsabar nk tengok ank nye.. he3

malm tu..10.10 ade bt lintas lgsung d tv3 kan..psal wedding nie.. aku berlari naik bilik tv nk tgk.. ha3.. tnggalkan member y tngah semngt nk wat asaiment.. ekeke.. peduli ape ak.. mmg grand giler.. dgn dekorasinya.. pelamin.. hu3.. paling aku suke kek dia.. wow!! kek soyuz..dengan gabungn angkswan2 dr luar kan,, dr sms tersangt lah hensem n comel.. dr halina lagi la...cantik.. sama padan..pe2 pun sekali lagi slmat pengntin bru.. moga malaysia akan melahirkan angkasawan yang lebih ramai dan berkaliber seperti dr sheikh muszapha syukor.. MALAYSIA BOLEH!!!(tibe2 semngt.. ha3)



DR SMS part 1

Image
10.10.10.. perkahwinan hero melayu aku.. waaaa..... isk3.. angkasawan ngara malaysia y pertma.. DATUK DR SHEIKH MUSZPHAR SHUKOR BIN SHEIKH MUSTAPHA dgn DATIN DR HALINA BT MOHD YUNOS!!!!!!!!!!!.... HU3..

act tarikh ni gak dia naik ke angksa lepas kan.. 10.10.07.. mmg giler2 ak tnggu.. aku akan bt 2 part entry dr sms, part1 citer kgilaan ak, n part1 pasal dia kwen.. hu2.. 2 dalam 1.. ekke..saje nk imbau blik nostalgia lalu..
aku mmg minat dr sms n ikuti prkembangan dia sejak dri saringan y 4 orang terakhr angkswan tu, smpai lah skrang.. start mint of course la hensem..tp dcmpur2 dgn kecerdikan, keberniannya y luar biasa.. hu2.. dulu, mmg akan smpan smpan semua keratan berita dia..poster2 nye.. penuh.. ade dlm 1 bag citer pasal dia.. smpaikan masa sem 1, asaiment knegaraan aku, ak wat psal angkasawan, dpt a of course..ha3..yelah  mklumat semua ckup nga aku,,member2 len nk bt, xleh, diaorg xckp mklumt, rujukn,gmbr..ha3..ade korang simpan kertn2, rentetan, pic2 dia dri berlatih kat kem yur…

PULAU KAPAS

Image
"PENGALAMAN ADALAH GURU YANG TERBAIK"

30/9 1.2/10. ak ada camping kat pulau kapas..under ko- briged perdana.. last ko aku untuk diploma nie.. tnggu ijazah plak kalau nk ambix ko.. insyaAllah kalau ade rezeki.. act camping ni biasa la, mcm camping2 yang sebelum ni.. just kali ni teruja cos ni pertama kali dapat p pulau.. first time naik bot lagi.. ha3.. *jakun btol* mula2 naik, istighfar xbhenti.. yelah, air nie lebih mudah nk membunuh manusia.. nauzubillah..  




 masa atas bot tu,  bila dah tengah2..hilang fear skit..tengok je laut..langit.. Ya Allah..subhanaAllah.. xtau nk cakap cam mane..betapa indah ciptaan Tuhan nie.. memang tenang sangat2..

dalam setengah jam g2, dah sampai kat pulau..first time jejak kaki, mmg tenang..sebab jauh dari bunyi kenderaan kat jalan..sunyi..damai sangat...




first day xde apa2 sgt..dirikan khemah..group msak p masak..mandi..solat..pas isyak makan n ade aktvt skit..aktvt biasa je..ice breaking..n ape kebenda ntah 1 ag..kire cam pertolongan cemas ko…