Monday, August 29, 2011

SALAM AIDILFITRI n KEMERDEKAAN

Assalamualaikum.. ^___________^

alhamdulilah..diberi kesempatan dan dipanjangkan umur oleh Nya..
akhirnya selesai menunaikan ibadat ramadhan pada tahun nie..
xnk ckp pnjg2 disini..byk keje lagi nk buat nie..mlm raye katakan..hehe
dikesempatan ni..saya nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri semua..
nk memohon maaf atas segala salah silapku.. di blog,fb ,kat luar ke..or mana2 jelah..
kite manusia xlepas dari buat salah kan..
sama2 lah kita memaafi..n boleh sambut raya dengan tenang dan heppy..
oh..salam kemerdekaan jugak..HEPY RAYA MERDEKA!!..

salam 1 malaysia..1 islam!! 1 ummah!!

tulus ikhlas from me n keluarga.. ;-)

Friday, August 26, 2011

nampak???

hye..
nampak x kat ats ni???? hahhahaha
keje aku n adik aku aqilah .sehari duk buat tu...hak2..
cantik??? kkkkk...
ni..kalau owner da pic tvxq pakai baju melayu tu tgk..
aku nk minta maaf gune ur gmbr..jap2 tukar bhasa..

to da owner tvxq's pic above(with baju melayu)..
i'm trully sorry..using ur pic..ur pic really2 nice..
its ok??? n wanna say tq a lot 4 edited da this amazing pic.. ;-)

betul x ayat aku tu??? x?? ade aku kesahh..
y penting maksud trsmpai.. bi aku ko ok...grammar tahap cipan..
lalalalallalalala..

tq..selamat menikmati .. ;-)

Wednesday, August 24, 2011

fasa terakhir ramadhan

assalamualaikum..


dh 24hb..lagu 6 hari nk tinggalkan ramadhan.. :-(
oh bukan...ramadhan yang akan tinggalkan kita...
aku bukanlah baik sangat..alim pun x.. warak lagi la..
ibadat pun xtau takat mana.. dtrime ke tidakk..
xdelah sekuat yang lain kan.. qiam tiap2 mlm..
tapi apa y kite buat..hubungan kite dengan Allah..
biar kita dan Dia jelah y tahu kan..


tapi..serius,sedih ramadhan dh nak pergi nie..
diingati sekali lagi..aku bukan nk berlagk baik..
sebab aku xbaik pun..tp mmg perasaan ni ad..
semua orang kot akan rasakan bende nie..
tmbh2 kita yang dh meningkat dewasa nie..
zaman kanak2 remaja,mmg lah.. excited ke nk raya..
ni dh masuk dewasa..makna raya tu dh jadi lain untk kita..


ramadhan ni len..puasa ni.bulan lain pun blh puasa kan...
tapi..ramadhan..sekali je setahun..tahun depan blom tentu lagi dpt berjumpe kan..
suasana ramadhan ni sangat special.. 
ada bazar,ada terawih,ada majlis2 ilmu,ade makan2...
pahala dilipat kali ganda kn.. mana nk cari kat bulan len kan..
tapi.. adekah aku rebut bonus2 Allah bagi tu?? huhuhu...
sama2 renungkan..


walaupun tinggal 6hari lagi...
tapi masih boleh kan???
sama2 lah kita yea..esp untuk aku nie..
xkesah la..lailatul qodar dh lepas ke blom ke...
at least kite ikhlas ape y kita buat..
kalau blom,hope dipertemukan dengnnya..amin.. insyaAllah...


dlm masa 10 malam terkahir ni gak r..persiapan raya akan dilakukan kan..
yelah..xkan awal2 puasa dh nk siap semua..
bagi aku..bukan xleh//kite xleh lah nk kondem dorangg...
org duk shopping sakan..wat kuih raya..jahit langsir..tukar perabot semua..
itu mmg hak dia nk buat ape dh jadi kebiasaan,raya kene wat persiapan elok2..
so..xleh lah kata org2 nie..nk raya je lebih..xnak rebut tawaran Allah..
sepatutnya mlm2 terkahir nie duk iktikaf masjid je..
yea..mmg patot mcm tu..iktikaf masjid nk2 bagi lelaki tu..
tapi..xsemestinya dia duk bz nga persiapan raya,dia lupe semua kan??
mana tahu..malam dia bangun qiam..wat ibadat..
siang dia wat persiapan raya..nak2 bagi ppuan kan..
so..dlm hidup kite..jangn mudah nk menghukum orang..
kenal dulu..selidik dulu..kalau boleh jgn ckp ape2..
kita xtau ape sebenar2nya y berlaku kan..


waallahualam..moge2 diberikan kekuatan,kecekalan,ketabahan and kemanisan imam dari Allah..
dikuatkan diri untuk terus menghadapNya..kecekalan menempuhi ujianNya.. ketabahan dalam menjalani hidup seharian.. dan memperolehi kemanisan imam..nikmat islam.. assalamualaikum..


p/s.. ni ade info dari ikm pasal lailatul qodar.. sini ..

balik kg??? bas?? aku???



yeeeaaa.. nak balik..nak balikk..
esok...err..ari ni sebnarnya..ni pon dh kul3 ,24hb kan..
petang karang pas abis kelas kul12 aku balik..
ikut sempat....
act aku kan bukan jauh mana pon nga umah..
sejam-sejam suku g2 kalu nga kete n race betol2..
kalu nga bas dlm 1j setengah kot.. time ramai org hmpir 2 jam..
diingati..aku bukan naik bas bertiket erk.. malu kat lembu la weh dari kuala ganu balik besut nga tiket..hok2..bas tepi jalan ni je ..
sp bumi..y lalu 5,6 kali sehari.. K.TERENGGANU-K.BESUT, K.BESUT-K.TERENGGANU..
bas buruk je..(tapi smpai la selama 2thun lebih aku naik ni)..

nak tengok bas aku??? n jadual nye???


tgk kat web tu..y aku..y bawahhhhhhhhhh sekaliiii tu...hhahahhahahaha..
bas tu lah y banyak berbakti..boleh bagi aku balik kg..huk3..

mcm ni r bas aku..tapi.. buruk skit ag..ni untuk p keluar2 trgnu..


citer pasal bas nie.. mmg banyak ragam la..
dah banyak pengalaman aku tempuhi sepanjang 2thun setengh nie..(ayat bajet gilerr)..
bas lewatt??? bas xde??? trlepas bas?? semua dh kulalui..
naik bas pagi kul7???kul10??kul2?kul4??
aku kalu bab2 balik mmg selfish.. cekal..aku kuar sorang2 tunggu bas luar..
mmg xpeduli org la.. esok ni pun,ade je kwan2 aku nk balik khamis..
ok..balik la khamis..sorry la..aku tpaksa balik ari ni gok..
alasan utama aku.. kalu balik lewat aku gilerr..huahuaa..
mmg dh trkenal nga muka balik kg aku  nie.
pok guard cam dh kot..hihuhuho..

1st aku nanges sebab bas.. masa sem2 xsilap..
aku ade atvt ari khamis.. mmg plan xbalik la.. 
tetibe petang khamis tu aku sebak jeww...
xkire..xkire..jumaat pun jumaat la..
kan trganu cuti ari jumaat..so org kurang lah la nk naik2 bas nie..
mesti bas gerak lewat..
aku kuar tunggu 8pagi..tunggu2 xsmpai2..
kul9 lebey tu mmg banjir dh sorang2 kat bus stop tu..
last2 kul11 baru lah nmpk kelibat bas..isk2..
pas2 1 ag..sem lepas xsilap..cuti study weekk..
org len study aku balik..
kuar kul4 lagi..sebab bas dlm kul4.30..
sebab ni bas petang lagi aku risau kalu bas xde..
malu wok nk masuk balik..
y ni pun mmg meleleh jugak nie.. giler2 gok aku nanges..
kul6 baru bas smpaii..alhamdulilah la ade jugakk kan..
last , masa balik bulan lepas,masa tu ade member.. ok la skit..
tp aku nanges jugakk.. tunggu kul12 lagi..blh xde bas kul12.30 tu..
last2 kul3..stress giler duk tunggu tepi jalan..


tu kalau nk balik kg kan..
time nk mai u ni balik pun.. 2 kali kot trkena..
terlepas bas 1, n bas xde..mai lewat..
masa sem 2 n y terbaru 2minggu lepas..
y aku balik puasa rumah tu..hahahahahha..
tapi kalau untuk mai cnie..bas lewat,xde ke.. 
xde makna aku nk nanges..hahaha..
mcm y terbaru nie..2minggu lepas..
aku tunggu bas dari kul2.15..
tp mmg masa ni aku down gilerrr..xmo g u..
malas blaja..malas puasa cnie..malas jauh nga femily..
minggu tu ade test lagi..jadi stress sangt2.. nk turun rumah pun aku nanges..
mok aku perasan je..n kate.. "minggu depan balik plak".. hehehe..
ok sambung..aku tunggu kat wakaf dekat rumah aku tu smpai kul4 lebih...
dlm hati mmg aku xse g..xmo g..tp tunggu jelah.. pas2,kak aku mai ambx,g tunggu dekat kg raja plak..
cnie ramai org skit..mmg org y tungg tu kata bas xmai2..rosak dengar katanya..
so,mok aku tinggal ak c2 dulu cos nk balik ambx adik aku..
sedey..sedey..tp hadapi jelah..
dlm kul5,mok aku aku call..kate.. "bas xmari lagi?? xpayoh naik la..lewat dh nie..(kul5 lebih dh)..nati sapa kat u lewat dah..tunggu c2..fizah(kakak aku) g ambx..kalu bas mari pun,jangn naik"...
ohh..nk wat larian berpagar je ase c2..haha.. ayat y aku tunggu2..sebab mmg aku xredha nk g tu.hak2..
balik la semula..dapat berbuka rumah 4 kali..siyes aku sensitif kalu bab2 mak ayah,femily, balik kg, kwan2 nie..so,minggu tu aku ponteng 3 kelas.. ari ahad 2,isnin 1 kelas... hihihihihhi..

so..xde bende nk story2 dah.. just hope petang karang, bas ok je ..tepat masa tiba.. so that aku smpai rumah awal..xsabo2...bnyk bende nk buat..kuih raya ofkos..kemas2 rumah(bese aku tlg tgk je)..haha.. n sambung hubungan dengan Dia..insyaAllah..moge2 xde halangan..dipermudahkan segalanya..




untuk semua..kawan2 aku.. kawan zaman kecik,tadika,sek rendah,sek men,univst tu.. selamat balik kampung.. y bawak kenderaan sendiri..drive molek.. ride carefully.. rest kalau penat.. selamat sampai ke kg halaman masing2..selamat pergi n balik.. dilindungi n dibawah rahmatNya..dengan niat ikhlas kita nak balik kg untuk menatap ayah n mak.. amin.. waallahulam..assalamuaikum w.r.b.k,t..


cerita ramadhan part 2 (BFF)



assalamualaikum..hehehhe...
beberapa hari gak x update blog nie..uh2.. 
xsempat la.. eh..bukan xsempat..malas..
bukan malas sangat..tp malas disebakan letih..
mcm2 bende kene settlekan minggu nie..
so..aku ruang memalam rehat2 jelah..
malas nk type2...
tapi..sblm ramadhan berakhir nie..masa mood ramadhan..puasa..
nak mengupdatekan jugak entry ramadhan kan...

walaupun kisah basi..dah 2 minggu kot.. 
my soul-mate aka bff mai together2 nga aku..
3hari 2 malam..y penting nye sebab nk berbuke same2 je..
kebetulan minggu tu xbalik..mira xbalik.. thah,meh g.badak ikut kwan kat umah tok dia..
so,ambx peluang ni lah nk bersama2 kan..

gilerrr..mmg aku hepy sngt2.. 1st kitaorg dapat berbuke same2 dengan keadaan gnie.
tolak keadaan kat asrama la..tu len...
ni lepak sehari2 kat bilik.. p bazar.. gelak2..luahan perasaan..tazkirah2 skit..hehe..
sejujurnya dh lame kitaorg x talking2 mcm nie.. kire cam heart to heart lah/
seblm ni.jumpe pun..outing sehari..sekali nga member2 len..
act aku sebenar 6 geng..kawan baik kawan rapat lah..
aku..mira..thah..parah..yani n nurul..balik cuti je..WAJIB jumpe..
tapi antra  6 nie.. aku+mira+thah lebih lagi rapat.. nga 3 lagi tu rapat gakk
tapi kami ber3 ni mcm lebih kuat n rapat dari segala hal..
thats why aku kata aku 3orang soulmates..just kami2 je faham..
nnti len kali citer persahbatan ini..haha..

ari khamis tu..dorang datang..memula cik ira.. pas2 thah..giler gigih aku+mira g ambx depan..
menempuhi onak dan duri..nga puasa..panas2..jalan kaki wokk.. demi kawan..
xterasa letihnya..naik bilik, lepak2,solat,rehat tgk movie..(penunggu istana)..
memula mira y excited n dia y pasang..aku duk tepi tu..
pas2 thah pas solat,dia masuk duk tengh2..n then tanpa disedari tgk2 nur amira dh tdo.. ayoyo..
petang dlm kul6.20 g2 kot..kuar p bazarr...bende paling bestt..hhahahaa..
shopping makanan xingt..tp sebab turun lewat,xleh nk lama2 sangt..sekali pusing je..
tapi penuh la tangn..hak2.. untuk berbuke..moreh..lewat malam..sblm tdo n sahur sekali..
kul3,4 baru tdo.. mcm sayang je nk lepas 1 minit tu.. xselalu dh ber3 privasi mcm nie..huk2..
layan supernatural..dbsk of kos.. pas2 smbung makan kul12 .. masa tu la bermula sesi kaunseling n tazkirah..hhaa.. mmg xsedar..byk bende kitaorg luahkan n citer2.. tgk2 jam dh kul3..huk3..

day2.. ari jumaat..full day dapat together.. bangun pon dh lewat..hahaha.
layan movie ag.. rasenya sempat abis, 3,4 citer kot..
siap2 nanges2 tgk cakerama..wlaupun dh tgk berkali2..taubat nasuha tu..
n mcm ag r..
sedar2 dh petangg.. bazar lagi kan.. hahhahaha..
kali ni kuar awal skit.. best la.. 3,4 kali pusing bazar..
shopping pun lagi banyak..kitaorg mmg xpenah nk bkire bab2 duit n sharing2 nie..
pakai beli2 je n makan same2.. seyes rindu suasana tu..
makanan bukak puasa hari ke2 je sempat snap gmbr.. sebab ade y spesel.. 
jeng..jeng..jeng..

dilihat pada mata kasar..hahha.. banyak je lagi plastik2 kecik kat celah2..kkk

ni la y spesel skit..haha.. be4 that daya,kitaorg(duit mira) beli tembikai nie(timun cina)..so digunepakai wat letak yong tau fu nk kasik spesel..hehe.. thah y ukir tu..dia kreatif skit.. ni pic kamera aku..xcantek..kam mira ok skit..

kuih muih ..moreh.. kitaorg mengadap nk habiskan 5 jenis bende nie dari kul9.45 g2 smpa ke  kul1.. haha.. sambil2 layan banjun drama dbsk masa nie..abis 3 banjun..

ni rojak i n mira punyeeee..

ni dlm kul12 g2.. hahha.. nk  blh ke abis..kah3.. beli lagi byk2..






tu jelah gmbr2 y sempat ambx.. gmbr kitaorgg??? xdenya.. xsempat nk posing2.. duk cerita je banyakkk.. xabis2..kalau ade pun y tidak menutup aurat la kan.. ;-)

last day..sabtu.. siyes sedey tahap keldai... dh nk balik semua kannnn.. memula mira..dlm kul2,30.. anta dia naik bas(xde lah jauh..5minit je tmpat aku nga dia..haha).. pas2 thah dlm kul6.45,kul7 g2.. k.long(member sek men kitaorg,1 u nga thah now) mai ambx g buke umah tok dia dulu..dorang balik dungun  pas isyak.. aku?? tekedek2 balik sesoranggg... g buke nga kawan2 aku..

pas2..naik bilikkkkkkkkkkkkk...waaaaaaaa....siyes aku nanges gilerr2...mmg xmain2 aku nanges.. sebab suasana kat tmpat aku..aku lebih rasa...dari giler2 tetibe je sunyi sepi..isk..isk.. tp think postive la kan..xkan kite nk hepy2 je.. ade hikmah semua nie.. Allah letakkan kita berjauhan untk kite lebih menghargai insan di sisi kita.. wlaupun org kata aku giler ke ape..terlalu care pada sebuah pershabatan..aku xkesah..sebb aku y rasa.. wlaupun org muak aku duk citer my bff nie.. kami ber3, ber6..soulmate..ira,teha,ira teha.. its okay... asal aku hepy.. ni je nyawa aku atas dunia ni skang.. mak ayah,adik beradik, n budak ber2 tu.. ^__________________^  SARANGHAEE!!!

Tuesday, August 16, 2011

cerita ramadhan part1..

assalamuaikum w.r.b.k.t..


seminggu gak x update blog.. bz skit..atau buat2 bz??hahhaa.. campur nga malas sekali.. xpun time semangat nk menulis..tetibe dtg makhluk Allah..borak2..buat keje ke..xpe lah.. ;-)


alhamdulilah..dah 15ramadhan kite.. dah separuh ramadhan.. dh memasuki fasa mafgfirah..pengampunan dari Allah.. tinggal lebih kurang 14 hari lagi ramadhan nk tinggalkan kita.. huhu.. ntah ape pengisian aku selama 15hari ni..xtau nk cakap.. hrap2 diterimaNya wlaupun sedikit..amin.. n moge untuk hari ke16-29 diberi kekuatan y lebih lagi untuk berdating dengan ramadhan al-mubarak ini dengan aktiviti2 y diredhaiNya.. :-) boleh buang sifat malas..nk tdo lebey semua tu.. hohohoho..

citer2 sepanjang bulan puasa nie.. hehhee.. alhamdulilah..ade bende y heppy.. ade jugak sedih2..
puasa ke4 best gilerr..balik umah..hahha//dpt berbuke nga femily..makan masakan mak..best2.. xde bende y lebey best dari masakan mak.. mak xmasak pun xpe.. mak beli n hidangkan pun kire dh best..hihihi.. lauk penuh je 1 meja.. lain nga puasa kat hostel.. lauk beli kan..dapat 2 lauk dh hepy..tu pun 5ringgit dh.. hohohoho...tu kat kafe.. kalau kuar bazar..huh..10ringgit sehari..duit tu 1 hal. 1 hal lagi nk memilih punye la susah..nk makan ape.nk makan ape... mcm xterliur je makanan2 tu...bila usia makin meningkat kot.. dh xpkir bende2 mcm tu.. (ayat bajet)..hak3...


ni nk citer pasal sahur...hohoho.. lagi hiba kat hostel kalu time sahur.. adussss... aku ni kaki makan..maklum la kan..xkire waktu..org len pepagi tgk nasik mcm nk berperang je.. aku belasah je.. aku makan sahur lagi byk dari berbuke tau.. berbuke aku makn skit je nasik..(sangt la...;-)) ...kat hostel ni..tgk keadaan la..kekadang beli nasi masa berbuke tu..simpan sahur..kekdang tumpang rice cooker housemate kalau time dia tanak nasik..kalau x.. susu+cornflakes.. (kacip fatimah sekala sekali) :-( 

lauk sahur aku..boleh je mcm nie..hehhehe

tapi...kalu kat hostel..berubah jadi english style la gayanya..isk2..
kalau kat umah..lauk lebih berbuke tu..kalau xabis jgn risau..aku ade.. hahhahaa.. sahur tu ,kalau xhabis pun,luak la gakk..  kalau diikutkan aku suke suasana waktu sahur.. mmg nk bangun tu mcm..err..kalau la sahur kul7..hehhe.. tp best suasanan tu..xtau nk citer..aku suke...mcm2 ragam..nk2 time kecik2 dulu..time adik2 kecik.. sorang2 nk blh ke bangun..puas berperang.. turun2 dapur..ada smbung tdo ats tangga la.. ade y tgk nasik ase mcm musuh no1 dunia je..(aqilahviolet..hak3)..aku pun sama gak dulu... turun2 n duk atas kusi, mmg terus makan..xleh org tegur.. org suruh tmbh nasik,tmbh lauk pun ase..eeee...tu dulu la.. zaman2 sek rendah,menengah bawah..
aqilah .. hehehehhehehhehe

 dulu kat asrama sekolah lagi lah.. aku duk asrama setahun je masa sek men..hahaha..masa form3..pas2 lari balik..xtahn wok..3kali sehari histeria nga kucing100,, eeeww...bukan benci..tp aku mmg xleh nga beliau..geli+alergik nga bulu2 tu+takut pon ade.. bayangkan sedap2 tgh mkan..tetibe ase ade bende cuit2 paha kite.. adoiiiiii...aku dahlah pegang kucing pun xleh..dia lak pegang aku..cuit2 lagi paha aku..mnta makanan..mmg  drama hindustan la..aku bawak tray nasik tu,makan keliling dewan makan..nmpk kucing bgn cari tmpat len..seksa betol.. dah mcm tom and jerry je ase..hihihihi..tu blom yg duk tercongok depan kite ag..sedar,angkat pale tgk dh ade depan mata..mmg jatuh jantung aku.. xtau mcm mana aku leh hadapi setahun kat hostel tu.lupe plak..5tahun y lalu..eh citer kucing ke citer sahur ni??hhaha..nnti aku wat entry kucing la..
tom tu aku.. jerry tu kucing2 sedunia nie.. (except kucing abg jae ..hik3)

berbalik pada suasana kat asrama sekolah..mestilah kene ikut peraturan..hostel unvst ni xde nye peraturan2,bgn sahur kul baper.. kul4.30 ke kul4 pagi,xingt dh(byk bende aku xingt)..dengar la loceng asrama bunyi..mok gerak sahur.. kitaorg panggil makcik2 tukang masak untk ktaorg tu mok..(yakni mak/mama/ummi/mommy).. loceng tu mmg kuat gilerr..kalau xsedar tu..mmg keturunan badak sumbu la..so,turunlah kite ni terkedek2 p dewan makan..just sarung jubah n tudung,nga muke giler,ambx tray n beratur..mmg xramai mana y bertur sahur..tp mok pndai gok..time sahur ni la dia masak best2..ayam.. kalu sistem asrama..dlm sehari tu kita makan ayam/ikan.. kalu t/hari dh ayam,makan malam ikan la..begitu lah sebaliknya..sama gak masa sahur.. waktu sahur mok masak ayam..kirenya buke nga ikan..hahhaa..taktik nk tarik anak2 bgn sahur..budak2 ni bile dengar member2 gtau lauk ayam,terus bgn..tp ade gak la hari2 nye..makan ayam je sahur n berbuke..xde lah kejam mok tu, bagi lauk berbuke y xmenepati selera anak2 kan..kenangan2 dulu..at least aku tulis kat cnie..untuk mmperingati diri sndiri gak nnti kan..
kot2 ade y xkenal tray..hahha..tp tray aku plastik je dulu..kaler biru..

 y penting xkire aku berada dimana2..aku penah bersahur kat asrama sek,asrama unvst,umah tok sedare depan umah n coming soon kat mana2,,aku akan tetap homesick.. hahhahhaha...byk je ag nk citerr...tp dh lewat plak...type dari pas terawih ag..tp buat bende tu..bende nie..smbung2 skit2.. last2 dh kul12 lebey..huhuhu... nk citer moment best..aku n geng berbuke sekali..ala2 cuti2 soulmate ver ramadhan weekend ri tu..tp next entry la.. hehe.n citer hiba+best aku time nk mai hostel balik ri tu.. hahhaa.. esok2 lah sambung..kire ni citer sahur jelah dulu..haha nitezzzzzz.... salam !!..


btw...sebagai perkongsian ilmu..nk kongsi kelebihan bersahur..dari hadis2 nabi(ambx dari metro)..




Berikut adalah enam kelebihan bersahur di bulan Ramadhan.
  1. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Bersahurlah kamu kerana sesungguhnya bersahur itu adalah berkat
  2. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Hendaklah kamu Bersahur kamu kerana ia adalah makanan yang berkat
  3. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Perbezaan antara puasa kita orang Islam dengan puasa ahli Kitab ialah kita makan sahur
  4. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Memakan sahur itu boleh memberi kekuatan untuk berpuasa pada siang hari dan qailulah (tudir sekejap) pada siang hari (sebelum Zohor) boleh memberi kekuatan untuk qiamullail – hadis dari Ibnu Abbas
  5. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Sesungguhnya Allah dan malaikat berselawat ke atas mereka yang bersahur – hadis dari Ibnu Umar
  6. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Sentiasalah umatku itu dalam keadaan kebaikan selama mana mereka menyegerakan berbuka dan melambatkan sahur
  7. Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud : Sahur itu berkat, oleh itu janganlah kamu meninggalkannya walau pun dengan meminum seteguk air kerana sesungguhnya Allah dan malaikat berselawat ke atas mereka yang bersahur.


just copy paste..hehehe.. sumber asal.. harian metro on9 .. tq..

Sunday, August 7, 2011

tenress!!!!

hai tension aka stress...
welcome to my life..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
^__________________________^

suke nye akuuuu...puan tension n anak2 beserta cik stress with femily dtg jumpe aku.. korang ade???? hahahha..

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..