Posts

Showing posts from August, 2011

SALAM AIDILFITRI n KEMERDEKAAN

Assalamualaikum.. ^___________^
alhamdulilah..diberi kesempatan dan dipanjangkan umur oleh Nya.. akhirnya selesai menunaikan ibadat ramadhan pada tahun nie.. xnk ckp pnjg2 disini..byk keje lagi nk buat nie..mlm raye katakan..hehe dikesempatan ni..saya nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri semua.. nk memohon maaf atas segala salah silapku.. di blog,fb ,kat luar ke..or mana2 jelah.. kite manusia xlepas dari buat salah kan.. sama2 lah kita memaafi..n boleh sambut raya dengan tenang dan heppy.. oh..salam kemerdekaan jugak..HEPY RAYA MERDEKA!!..
salam 1 malaysia..1 islam!! 1 ummah!!
tulus ikhlas from me n keluarga.. ;-)

nampak???

hye..
nampak x kat ats ni???? hahhahaha
keje aku n adik aku aqilah .sehari duk buat tu...hak2..
cantik??? kkkkk...
ni..kalau owner da pic tvxq pakai baju melayu tu tgk..
aku nk minta maaf gune ur gmbr..jap2 tukar bhasa..

to da owner tvxq's pic above(with baju melayu)..
i'm trully sorry..using ur pic..ur pic really2 nice..
its ok??? n wanna say tq a lot 4 edited da this amazing pic.. ;-)

betul x ayat aku tu??? x?? ade aku kesahh..
y penting maksud trsmpai.. bi aku ko ok...grammar tahap cipan..
lalalalallalalala..

tq..selamat menikmati .. ;-)

fasa terakhir ramadhan

Image
assalamualaikum..


dh 24hb..lagu 6 hari nk tinggalkan ramadhan.. :-(
oh bukan...ramadhan yang akan tinggalkan kita...
aku bukanlah baik sangat..alim pun x.. warak lagi la..
ibadat pun xtau takat mana.. dtrime ke tidakk..
xdelah sekuat yang lain kan.. qiam tiap2 mlm..
tapi apa y kite buat..hubungan kite dengan Allah..
biar kita dan Dia jelah y tahu kan..


tapi..serius,sedih ramadhan dh nak pergi nie..
diingati sekali lagi..aku bukan nk berlagk baik..
sebab aku xbaik pun..tp mmg perasaan ni ad..
semua orang kot akan rasakan bende nie..
tmbh2 kita yang dh meningkat dewasa nie..
zaman kanak2 remaja,mmg lah.. excited ke nk raya..
ni dh masuk dewasa..makna raya tu dh jadi lain untk kita..


ramadhan ni len..puasa ni.bulan lain pun blh puasa kan...
tapi..ramadhan..sekali je setahun..tahun depan blom tentu lagi dpt berjumpe kan..
suasana ramadhan ni sangat special.. 
ada bazar,ada terawih,ada majlis2 ilmu,ade makan2...
pahala dilipat kali ganda kn.. mana nk cari kat bulan len kan..
tapi.. adekah aku rebut bonus2 All…

balik kg??? bas?? aku???

Image
yeeeaaa.. nak balik..nak balikk.. esok...err..ari ni sebnarnya..ni pon dh kul3 ,24hb kan.. petang karang pas abis kelas kul12 aku balik.. ikut sempat.... act aku kan bukan jauh mana pon nga umah.. sejam-sejam suku g2 kalu nga kete n race betol2.. kalu nga bas dlm 1j setengah kot.. time ramai org hmpir 2 jam.. diingati..aku bukan naik bas bertiket erk.. malu kat lembu la weh dari kuala ganu balik besut nga tiket..hok2..bas tepi jalan ni je .. sp bumi..y lalu 5,6 kali sehari.. K.TERENGGANU-K.BESUT, K.BESUT-K.TERENGGANU.. bas buruk je..(tapi smpai la selama 2thun lebih aku naik ni)..
nak tengok bas aku??? n jadual nye???
http://www.journeymalaysia.com/ptakualaterengganu.htm
tgk kat web tu..y aku..y bawahhhhhhhhhh sekaliiii tu...hhahahhahahaha.. bas tu lah y banyak berbakti..boleh bagi aku balik kg..huk3..


citer pasal bas nie.. mmg banyak ragam la.. dah banyak pengalaman aku tempuhi sepanjang 2thun setengh nie..(ayat bajet gilerr).. bas lewatt??? bas xde??? trlepas bas?? semua dh kulalui.. naik bas pagi k…

cerita ramadhan part 2 (BFF)

Image
assalamualaikum..hehehhe... beberapa hari gak x update blog nie..uh2..  xsempat la.. eh..bukan xsempat..malas.. bukan malas sangat..tp malas disebakan letih.. mcm2 bende kene settlekan minggu nie.. so..aku ruang memalam rehat2 jelah.. malas nk type2... tapi..sblm ramadhan berakhir nie..masa mood ramadhan..puasa.. nak mengupdatekan jugak entry ramadhan kan...
walaupun kisah basi..dah 2 minggu kot..  my soul-mate aka bff mai together2 nga aku.. 3hari 2 malam..y penting nye sebab nk berbuke same2 je.. kebetulan minggu tu xbalik..mira xbalik.. thah,meh g.badak ikut kwan kat umah tok dia.. so,ambx peluang ni lah nk bersama2 kan..
gilerrr..mmg aku hepy sngt2.. 1st kitaorg dapat berbuke same2 dengan keadaan gnie. tolak keadaan kat asrama la..tu len... ni lepak sehari2 kat bilik.. p bazar.. gelak2..luahan perasaan..tazkirah2 skit..hehe.. sejujurnya dh lame kitaorg x talking2 mcm nie.. kire cam heart to heart lah/ seblm ni.jumpe pun..outing sehari..sekali nga member2 len.. act aku sebenar 6 geng..kawan baik kawa…

cerita ramadhan part1..

Image
assalamuaikum w.r.b.k.t..


seminggu gak x update blog.. bz skit..atau buat2 bz??hahhaa.. campur nga malas sekali.. xpun time semangat nk menulis..tetibe dtg makhluk Allah..borak2..buat keje ke..xpe lah.. ;-)


alhamdulilah..dah 15ramadhan kite.. dah separuh ramadhan.. dh memasuki fasa mafgfirah..pengampunan dari Allah.. tinggal lebih kurang 14 hari lagi ramadhan nk tinggalkan kita.. huhu.. ntah ape pengisian aku selama 15hari ni..xtau nk cakap.. hrap2 diterimaNya wlaupun sedikit..amin.. n moge untuk hari ke16-29 diberi kekuatan y lebih lagi untuk berdating dengan ramadhan al-mubarak ini dengan aktiviti2 y diredhaiNya.. :-) boleh buang sifat malas..nk tdo lebey semua tu.. hohohoho..

citer2 sepanjang bulan puasa nie.. hehhee.. alhamdulilah..ade bende y heppy.. ade jugak sedih2..
puasa ke4 best gilerr..balik umah..hahha//dpt berbuke nga femily..makan masakan mak..best2.. xde bende y lebey best dari masakan mak.. mak xmasak pun xpe.. mak beli n hidangkan pun kire dh best..hihihi.. lauk penuh je …

tenress!!!!

hai tension aka stress... welcome to my life..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^__________________________^
suke nye akuuuu...puan tension n anak2 beserta cik stress with femily dtg jumpe aku.. korang ade???? hahahha..