Posts

Showing posts from July, 2011

SALAM RAMADHAN !!

Image
Assalamualaikum... salam 1 Malaysia..1 Islam..!!...

Alhamdulilah..kalau dipanjangkan umur olehNya..esok same2 lah kita menyambut Ramadhan al-mubarak.. huhu..cepat je masa berlalu.. baru je rasa puasa tahun lepas.. malam dh start solat terawih... sama2 la jugak kita mengimarahkan rumah Allah.. ni kata2 untuk aku lah jugak yea.. hahha.. insyaAllah kalau boleh nk pegi solat terawih full kali nie.. kalau boleh la.. n cube dibolehkan.. peluang sekali je setahun.. tahun depan belum tentu kita boleh berjumpe dengan ramadhan lagi.. bulan yang mulia.. penuh dengan rahmat.. bulan Allah... bukan setakat tahan dahaga,lapar je kan puasa ni.. byk kelebihan2 lain,rahsia2 n hikmah nya..so..aku pun xnk ckp pnjg..xde niat pulak nk bagi ceramah ke apa..sebba aku pun dlm golongan org2 yang masih belajar n cube nk buat bende2 nie smua..jadi nasihat menasihati, tegur menegur n saling memperingati itu amalan mulia.. sebab tu jugak la akan menyedarkan diri yang serba kekurangan ni kan... hehhee..


Tahun nie aga…

anak angkasawa!!

Image
SOPHEA ISABELLA BINTI DATUK DR SHEIKH MUSZAPHAR SHUKOR... hahhahahaahha,. baru tahu, DATIN DR HALINA dah bersalin 21hb/julai lepas... TAHNIAH untuk dr sms n dr halina..  comel gilerrr baby nye...tembam..
kata dr sms, nama sophea tu sebab dr halina suke y bermakna cantik.. kalau isabella pilihan dr sms, sempena nama pejuang islam.. siap dah pilih nama untuk anak kedua lagi.. sophea isadora.. hohoho.. pe2 pun tahniah sekali..moge baby sihat n jadi angkawasan wanita pertama malaysia plak.. ;-)

sumber pic- fb dr sms fanclub

Giveaway Dari Korea @fasihah.com !!!

Image
excited..excited.. hahahahaha..
dapat sertai contest lagi..kali ni taruhan dia adalah brg korea??KOREA..!!..hhee
dah tau ak gilerr korea kan..

1st tq to owner blog.. ..FASIHAH coz wat contest nie.. i like.. hehhee..

untuk maklumat lanjut sila ke page dia...

click
tq.. selmat join semua.. hrap2 dapt nie..hehe..

Alhamdulilah

^_____________________^
Alhamdulilah.. tq Allah.. atas segala2 nya.. syukur kita padaNya mmg perlu setiap saat..detik kan.. tapi kekadang kita nie..manusia.. bila dapat sesuatu y kita nampak..nak..baru ingt.. same2 la kita bersyukur..setiap saat kita nie,selagi bernyawa.. setiap saat kita bernyawa nie..maknanya kita hidup lagi kan.. maknanya Allah still bagi kesempatan untuk kita berada atas muka bumi nie.. so..bersyukur la kita.. ^___^
dalam minggu nie.. Alhamdulilah..dapat berita gembira.. dalam hidup kita nie.. kekadang Allah bagi peluang.. wlaupun pada hakikatnya kita rasa kita dh xmampu..xkan dapat punye.. tp Dia yang tentukan segalanya.. kun fayakun..maka jadilah.. dan juga... dalam hidup kita nie.. Dia bagi kita pilihan..pengalaman.. setiap pilihan yang kita buat..bagi pengalaman berbeza.. so..atas diri masing2..nk pilih y mana.. kekadang pulak.. Dia bagi kita rasa 2,2 keadaan.. tu pun gunekan aqal yang sihat..iman..hati mana yang terbaik.. bilan kita berada dlm situasi A..kita rasa xbest.,, so..nk…

MALAYSIA ku ..!!

Image
SALAM 1 Malaysia.. 1 ummah Islam..!!
aisyy..ade ape sebenarnya nie eh.. pening giler tgk news2 semlm n ari nie.. sejak minggu lepas lagi kot.. ape nk jadi la semua ni.. BERSIH??apekah??.. perhimpunan haram ke halal ke aku xkesah .. tp boleh x semua2 sila guna aqal n minda cerdik anda sblm buat nie.. ade baiknya n kepentingan nye..tp sila fikir kemaslahatan gak.. niat baik..cara??..pas2 tanya balik niat tu..untuk ape?? apekah sebenar2 nya betol niat tu nk menuntut keadilan n membersihkan ape y xbersih pada kerajaan?? kalau betol2 ikhlas alhamdulilah.. kalau just ikut org n untuk kepentingan diri..renung2 kan lah..ramai y susah sebab nie..
tu bab BERSIH..bab y xbersih pun lebey kurang sama gak.. xde cara len ke blh gune?? gune sembur2 mata tu semua..sekat jalanan lain.. pas2 y siap berhimpun sama nk lawan bersih nie..xke kite tu sama gak.. group PATRIOT kalu xsilap..anda2 semua marah BERSIH berhimpun haram ni.. dah tu why anda2 semua ikut sama wat group n berhimpun gak... tu kata..2x5 semua.. semua …

THAT'S THE WAY IT IS

Image

nothing

Image
nothing to cry.. nothing to laugh.. nothing to happy.. nothing to sad.. nothing..nothing..nothing.. nothing to say...because..i have nothing..