Posts

Showing posts from October, 2013

Survivor

Bismillah..

Alhamdulillah masih diberi kesempatan olehNya untuk meneruskan kehidupan ini. Walaupun lately macam2 terjadi..nanti2 la cerita.. tapi sebenarnya dugaan, cabaran tu semuanya datang Allah. bila dilanda apa2 musibah, walau masa tu hati kita sakit, marah, takut and etc, tapi berbaliklah pada Allah..

Seminggu dua ni rasa serabut,banyak masalah. mula2 masalah biasa2 sahaja, dengan study,kawan..sehinggalah bila muncul satu dugaan yang kita rasakan amatlah besar sebab tak pernah melaluinya. rasa tertekan sangat, letih, semua rasa bersatu sampai satu tahap tu dah tak ada rasa untuk dirasai.. kosong..!! tapi sila la sedarkan diri sendiri. pertama ingat Allah.. dia sentiasa ada untuk kita..yakin dengan sepenuhnya tanpa zhon.. yakin 100%. walaupun kita rasa tertekan sebab mak ayah,family kita jauh..rasa tak boleh nak handle benda tu, tapi Allah sentiasa ada bersama kita. bila kita yakin, insyaAllah akan rasa selamat. ujian yang Dia bagi tu pasti ada hikmahnya..ada sebab..bila fikir ma…

bertujuan untuk?

tulisan ini hanya ditulis sekadar untuk meluahkan isi hati.. dengan penggunaan ayat yang tersendiri..mungkin tidak akan difahami.. anda punya pilihan untuk meneruskan pembacaan atau tidak...

aku paling tak suka dengan orang suka bermuka-muka..!!!! sama jugak dengan jenis yang ramai pasangan. dah berpunya, tapi mata tak boleh nak kontrol.. sehingga menimbulkan kekeliruan pada orang lain... mohon terasa bagi yang berkenaan!!! same kes dalam hal2 lain..towards special one or kawan, bff sekalipun kenalan biasa..sila nyatakan hajat mahupun tujuan anda yang sebenarnya...tak perlu guna pelbagai hint, body language dari kejauhan..mungkin apa yang anda nak sampaikan tu difahami dengan maksud lain oleh orang lain!!! bagi aku la kan, dalam apa-apa keadaan, hubungan (tak kira antara siapa dan siapa) masalah yang selalu terjadi adalah disebabkan komunikasi. berlaku salah faham komunikasi disitu.. mungkin kamu gembira dengan tindakan kamu ini.. best permainkan? pergunakan? hanya untuk menguji atau.…