Posts

Showing posts from June, 2015

#Cabaran20Hari: Menu Wajib Bulan Puasa

Image
Menu wajib bulan puasa???

Of course lah kena ada yang utama kena adaaa.....


AIR!!!!!! hahaha... (dalam gambar ni air detoks..)
mati lah aku tak ada air. Nasi xde baik. Tak kisah pon.. yang wajib air. Plain Water!!!! Air kosong.. air manis2 pun ak xlayan sangat.
Then, yang kedua:

#Cabaran20Hari: Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

Image
Nak resepi sahur paling ringkas??
i'll give to all of u. hehe..

Setahun dua ni aku start consume meal replacemant HERBALIFE.
Untuk kurus?? ye jugak.
tapi yang utama untuk kesihatan lah.
personally bagi aku, produk ni bagus untuk kesihatan.
makanan yang seimbang, cukup nutrisi untuk kita semua.
Esp time breakfast or sahur tu.
Bagi student macam aku ni, tak perlu lah susah2 nak sediakan bf.
aku jenis yang wwaaaajibbbb ambik bf. walaupun secawan susu or milo.
tapi leceh lah kalau lewat nak kena panaskan air segala.

So.. aku ambik Herbalife shake..shake..
Mungkin korang ada ambik mkanan gantian lain kan, or makanan tambahan ke.
tapi ni antara sahur and breakfast ringkas bagi aku.
untuk breakfast or sahur ni dia ada F1 dan boleh ditambah dengan F3(whey protein).
Kalau sahur aku ambik tu jelah. nak2 kalau kat rumah sewa.
ni kat kampung pun ak still ambik sebab sambil2 nak diet sikit.haha..
Senang dan ringkas.

resepi dia??

2 scoop of Herbalife Formula 1
1 scoop of Herbalife formula 3
Pla…

#Cabaran20Hari : Pengalaman Sahur

Sahur...
Kalau ikutkan aku lebih suka sahur daripada berbuka.
tak tahu nak describe macam mana.
tapi sahur tu rasa macam ada something special.
walaupun berat nak buka mata.
time kecik2 dulu memang la..susah nak bangun.
dah membesar ni makin lama makin suka suasana sahur.
and...aku makan sahur lebih daripada berbuka. (kecuali tahun ni, sebab tengah diet..hahaha).
aku rasa akulah orang yang paling lalu nak makan waktu sahur.
nasi ke roti..bagi aiskrim pun aku belasah. everything yang dinamakan makanan, maka boleh lah masuk dalam mulut ni.

Kalau nak cerita pengalaman sahur.
Banyak la version of sahur ni dari kecik sampai tua ni.
Kecik2 dulu sahur kat rumah, of course semua mak sediakan.
Eh dah besar ni pun kalau kat rumah memang mak yang sediakan juga.
Bangun ngap je.
kalau nak kira masa kecik dulu aku taklah berselera mana makan sahur.
bangun pun macam berperang rasa.
Pastu termenung je kat meja makan.
Tapi rasanya start belajar makan banyak sahur adalah waktu kat asrama.

Aku masuk asr…

1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88

Image
CLICK UNTUK JOIN!!!  last minit join..moga ada rezeki.. aminn.. ^__^

GA RAYA 2015 Blog Jaket Biru

Image
CLICK UNTUK JOIN!!!
TAGS: AQILAHVIOLET , HIDAYAHKAK GOJES

Giveaway Duit Raya Dari BBL

Image
< Klik gambar untuk join >
Assalamualaikum & hello there,


Siapa cakap bila dah besar mesti tak dapat duit raya? Sempena bulan Syawal bakal datang BBL dengan rasa gembira nak bagi duit raya kepada blogger bertuah. Cepat beratur submit entri ya. Boleh belanja diri sendiri makan aiskrim pasu.
Hadiah duit raya
Duit raya RM20  untuk 1 orang pemenang
Duit raya RM10  untuk 3 orang pemenang
Duit raya RM5  untuk 5 orang pemenang
Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

1. Add BBL di

Follow blog http://budakbandunglaici.blogspot.com/
LIKE fan page facebook.com/pages/budakbandunglaiciblogspotcom
Add Google+ plus.google.com/marouapplehijau
Add Twitter twitter.com/marouapplehijau
Add  Instagram instagram.com/marou_apple_hijau/
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway  Duit Raya Dari BBL"
3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri

Cara nak paste code dalam entri

4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)
Tu saja. Senang sangat kan.
Tarikh tam…

GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF

Image
GIVEAWAY RAMADHAN by YANIEYUSUF

#Cabaran20Hari : Erti Puasa

Bismillahirahmanirahim.

Alhamdulillah and wow!! dah masuk ke-10 kita berpuasa. 1/3 dah. Sekejap je masa berlalu. Dan tertanya-tanya pada diri sendiri. What i hv done for this 10days??? huhu.. sama-sama muhasabah diri. Hope dapat tingkatkan lagi prestasi untuk Dia dalam 20hari yang masih berbaki ni.

okey..citer pasal Erti Puasa pada aku. Erti puasa bagi aku berbeza2 masa kecil, naik remaja, sekarang dah dewasa dan mungkin tua nanti pun berbeza. Puasa tu sama. Tujuan Allah suruh kita berpuasa pun sama je sejak dahulu. Tak berubah. Tapi minda manusia yang mentafsir itu berubah, mengikut tahap pemikiran, persekitaraan, ilmu pengetahuan yang mereka miliki.

Masa kecik2 dulu. Tiba puasa rasa excited sebab fikir dah nak raya. Kalau boleh puasa nak cepat2 jela.
Puasa sekadar belajar tahan lapar dan dahaga.
Malam ikut mak pergi terawih.
Pastu main bunga api.
Hujung ramadhan excited nak buat biskut raya. Shopping baju, kasut, beg raya. Gitu jelah.. itu dalam tempoh umur 6-10 tahun lebih kurang.

#Cabaran20Hari Puasa/ Raya 2015

Image
#Cabaran20Hari untuk menguji adakah anda blogger TEGAR?
#Cabaran20Hari adalah cabaran selama 20 hari di mana setiap hari anda perlu membuat entri menggunakan tajuk yang di beri beserta kata kunci atau keyword   #Cabaran20Hari di dalam setiap entri.
Cabaran akan bermula pada hari ini, 27 Jun 2015 sehingga 16 Julai 2015. 
Wahh!! Dah mula?

Ya! 
Jom sahut cabaran ini!


Raya Giveaway by Erza

Image
1. Wajib follow blog ERZAdan google+ follower

2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 
3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"

4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!



5 langkah mudah sahaja !!!


Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com

Image
http://www.azhafizah.com/2015/06/giveaway-mega-raya-by-azhafizahcom.html
CLICK banner untuk join..
banyak hadiah menarik!!

June Mini Giveaway by Shyue Kim

Image
[Click Banner]

Syarat-syarat penyertaan :
1. Buat satu entry bertajuk June Mini Giveaway by Shyue Kim
2.Copy + Paste code dibawah
3. Follow blog Shyue Kim dan Google + Shyue Kim
4. Follow IG @bonjour_qaseh @ciknurulcloset
5. Tag 2 blogger lain pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link entry GA dan nama IG anda diruang komen entry ini

Senarai peserta akan di update semasa ke semasa. Terima Kasih cuz sudi join GA yg tak seberapa ni. ^^

First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek

Image
jom join!!

MOMMY'SIGNATURES 1ST GIVEAWAY BY EYRASAHA

Image
http://eyrasaharuddin.blogspot.com/2015/06/mommysignatures-1st-giveaway-by-eyrasaha.html
JOM JOIN!!!
moga bertuah..baby zafril pick me pleaseeee...

Segmen Blogwalking Ramadhan bersama Misya

Image

Giveaway : 1st Anniversary Yana & Dean

Image
Assalamualaikum w.b.t.
1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2015 : Alhamdulillah, hari ni genap 2 tahun usia perkahwinan Yana dengan Mr.Yogi. Suka, duka, masam, manis...berjaya ditempuhi bersama. Tapi masih jauh lagi perjalanan kami. Ulangtahun ke-2 pun, kami masih lagi berdua. Insyaallah...berkat doa berterusan daripada kami berdua, daripada ahli keluarga dan semua yang mengenali, manalah taw bila tiba waktunya nanti kan. 
Hari ini juga, dengan kalimah Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan  Giveaway : 2nd Anniversary Yana & Dean.

SENARAI HADIAH :

Wang Tunai RM30 x 1 pemenang (Top Referral)
Wang Tunai RM20 x 1 pemenang
Sehelai instant shawl benang hitam x 1 pemenang Sekotak mineral coffee x 1 pemenang BVR Collagen x 1 pemenang Topup RM5 x 1 pemenang Jeju Mask x 3 pemenang
Keychain Sarawak x 3 pemenang
*Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan menggalakkan (^^,)
TARIKH GIVEAWAY : 1 JUN ~ 1 JULAI 2015

"Raya Giveaway by Sally Samsaiman"

Image
click untuk join
Antara hadiah-hadiahnya:
Duit Raya RM 20 - 7x Pemenang Kad Raya Doodle (Handmade) -  5x Pemenang Kad Raya Sally - 15x Pemenang
 (Hadiah akan di'update' selalu jika ada penambahan)
Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Image
Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".
Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100 { Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah :
SEO
RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang
RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang
Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015

Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100
2. Follow blog sponsor irrayyan.com , Mek Zumbie , Khalid Kyle , Bahejabella , Nota Purba , B…