Posts

Showing posts from March, 2017

Menantu vs mertua vs ipar vs cucu. Let's spread positive vibe.

Hey...

Lately banyak pulak isu menantu vs mertua yang aku dengar, baca. Dan yang paling dekat bila member bercerita kat aku. Sesi luahan..biasalah kan antara kawan ni. Kawan aku ni kahwin dekat setaahun dah kot.. Alhamdulillah baru je melahirkan baby. Suami kerja luar.. so, balik berpantang kat kampung. To be specifict berpantang di rumah mertua. Suami dia suruh gitu..patuh dan akur jelah kan.

Aku tak rasa aku orang yang layak untuk berkata2 dan bagi nasihat kat dia. Aku sendiri pun belum kahwin, mak mertua reject awal2 kan.. hahaha. Tapi, as kawan. Dan member tu stress gila, macam nak meroyan dah tengok. Kesiann..

Masalahnya.. biasalah, orang tua ni, dengan cucu dia excited. Cucu pertama pulak tu. Kawan aku stress bila mak mertua dia duk gendeng anak tu 24jam. Bila anak nangis pulak boleh pulak kata tak apa... bukan lapar ni. Budak dah nak nangis, mesti ada benda yang tak selesa. Tapi bila kawan aku mintak, nak susukan mom in law dia tak bagi. Sampai dah anak melalak tak boleh kawal …