Posts

Showing posts from November, 2011

Salam Maal Hijrah

Image
rasanya belum terlambat nk ucapkan SALAM MAAL HIJRAH untuk semua..
moga tahun baru ni lebih baik dari tahun sebelumnya..!!!
apa yang xelok,sama2 kita baiki..cuba baiki.. untuk aku sendiri terutamanya..
cari kekuatan untuk berubah..insyaAllah..xperlu terlalu drastik kan.. pelan2.. ;-)
"kekuatan xperlu ditunggu,tapi perlu dicari"
^___________^

projek ilmiah

sape yang dah melalui fasa kena buat projek ilmiah?
ala2 tesis g2.. tapi kalau diploma ni dipanggil projek ilmiah..
asaiment 15helai m/s pun 1 sem ambx masa nk buat..
ni 60-80 m/s..
sape2 yang dh pernah lalui boleh la share2 maklumat..
mcm mana nak kuatkan diri??
cara2 nak buat tu,insyaAllah dah dapat..
maklumat dh ada..walaupun xpenuh lagi...
act,mmg mencabar minda n fizikal..
skrang aku baru lepas proposal..otw dalam bab 1 n 2..
proposal tu 1 sem saje buat..pegi jumpe musyrif kena reject..reject..
minggu lepas baru lepas..(maybe dia kesian kot kat aku n member)..huhu
ari ni 1 day seminar pasal penulisan projek ilmiah n tesis ni..
dapat lah maklumat2 tambahan lagi..
esp,rupanya ada kitab dalam bentuk pdf..kita just d.load..
sebijik mcm kitab asal la,sebab dia ni kira photostat je n masukkan lam pdf untuk d.load kepada semua..
alhamdulilah la.. sebab maklumat yang aku cari dalam kitab library ada yang x lengkap lagi..
ditambah dgn skrang kuliah dh start,asaiment dh ada..nnti tmbj dgn kuiz test lagi..
a…

cepat lah sub~~

Image
semalam sambil2 dengar bola(dengar ok..bukan tengok...)..sambil2 ak streaming running man epi69.. kkkkk....tapi xabis pon..line sesangat la slow kat cnie kan.. ada 3 part kat kshown.. aku tgk dalam 10minit 1 part..pas2 tgk part2,3 plak.. sebab kenapa aku xsabar2??
+ +
+
+
+
+
+
+
+
bagi fan running man tegar mmg tahu la sebab apa kan.... because of.. +
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+  CHOI MINSOO!!!
eh..eh..jangan salah faham lak..bukan kata aku jatuh cinta kat choi minsoo-ajusshi tu.. tidak sama sekali... tapi disebabkan ke"power"an dia muncul lam running man.. gmbr atas ni episode 52-running man hunting.. choi minsoo hunting 7orang running man member base on number dorang..tempat kejadian kat thema park.. seblum smpai sana, 7member tu ada main game,mcm main dadu la..y kalah dia no1.. n bila smpai kat thema park,dorang ada mission la,kena cari crowns.. tapi disebalik tu.. minsoo kena tangkap 7orang ni mengikut nombor dorang.. mmg menyeramkan..ala2 death bell..yang mati ikut ranking kepandai…

kelam kelabu

semua manusia atas muka bumi mesti ada matlamat dalam hidup masing2 kan..
semua nakkan yang terbaik untuk diri masing2..
kita cuba merancanga masa depan sendiri..walaupun pada hakikatnya ditentukanNya..
tapi x salah untuk kita merancanga..biar kita jelas apa yang kita nak..
bila dah jelas,kita akan usaha+doa+tawakal..insyaAllah perancangan Allah sama dgn perancangan kita..
beruntung lah bagi yang berjaya mencapai matlamat dia tu..

tapi..mcm mana pulak dengan insan2 yang masih xtahu dimana dia nanti?
dimana silapanya?mungkin banyak kesilapan...
tapi bukan bermakna tidak merangka masa depan..
adakah tersilap langkah?adakah tersilap perkiraan?adakah tersilap jangkaan?
dia ada matlamat..dia ada minat..dia ada perkara y ingin dicapai..
dia nak kebahagiaan..dia nak dihormati..dia nak buat sesuatu y boleh dibanggakan..
dia ada kelebihan sendiri..manusia dilahirkan dengan kekurangan dan kelebihan tersendiri..
tapi dia tiada ruang..tiada kesempatan menunjukkan bakat dia..
yang mampu dia lakuka…

tahniah!!

alhamdulilah...!!
MALAYSIA BOLEH!!!!
tahniah buat team MALAYSIA!!.. menang gold untuk bola sepak sukan sea vs indonesia.. walaupun aku xtengok..hehee.. tapi mengikuti je..ikuti dengan sorokan n tepukan dari budak2 u ni.. blok hostel aku ni sebelah kafe je..ada 4 tv kat kafe tu..  n segenap penduduk u aku tertumpu kat kafe tu..ada y layan kat bilik tv d blok je.. tapi kalau nak kemeriahan y melampau2 mestilah kena turun ke kafe..
so..aku dengar jelah sorokan dorang tu..mcam histeria sorang..xkire ppuan,llaki.. sekali dengar screaming,aku check fb,tgk perkembangan.. sampai lah tahu menang penalti... huh..kuat giler dorang bersorak nga bunga2 api sekali.. aku ni minat la jugak bola..tapi nk tengok dari awak smpai ke akhir tu berat hati skit.. takut kalah.. memang takut..aku jadi STRESS..hahaha.. baik xpayah tgk.. tunggu keputusan je..
kepada team Indonesia..dunt sedey2 la.. hihihi...adat permainan kan..kalau semua menang,mana y kalahnya kan.. relax2..cool je k.. team korang pun terbaik jugak..just xde …

run~~ don't walk~~

Image
^_________^
ni entry y diperap.. dh 2minggu kot.. banyak kot entry2 y aku tulis 2,3baris..simpan..masuk draf.. n then dah malas nk update..hhee.. tapi..citer tetap nk updateee... meh nk citer pasal running man cast.. kepada fan baru variety show running man y baru nk kenal dorang.. kat korea banyak variety show..aku kenal pun semua disebabkan dbsk y jadi guest.. antranya..x-man,family outing..love letter..we got married(we got married dbsk xpenah masuk la).. n running man ni variety y trbaru la jugakk..tahun lepas dalam bulan ke6,7 g2..antara 8 orang cast RM ni,4 orang mmg dh biasa nga variety show.. mcm jaesuk,joongkook,haha n suk jin... jom kite kenal sorang2..


yang ni mcm leader la kira.. the main mc.. name dia.. Yoo Jae Suk..memang laku dia ni..bnyak program n variety show y dia jadi pengacara..antranya,Running Man,Family Outing, X-man, Happy together.. kalau kat Malaysia, dia lebih kurang Aznil Hj Nawawi la.. semua orang nak.. n paling penting semua budak2 suka kat dia..
dalam RM, dia kan …

uhh

dia mai plak dah...
syuhh...~~~blah2...p jauh2....

sediakan sampan sebelum banjir~~

Image
dah bulan november..2minggu lagi bulan dec..(bukan nk mention besday aku 13/12 nie..eh ter mention lak..hihi)..
but pasal masalah cuaca..musim..bencana n etc..
so..hope semua prepare..
nak2 yang kawasan penempatan dia tu mmg tempat rasmi kene banjir..




dalam minggu nie memang hujan hari2.. behenti kejap2 je..
bangun je pagi..memanggg~~huh..aku mmg spesis y xleh dengar air hujan..
air hujan tu bagi aku mcm alunan muzik y mengulit untuk tido..automatik akn jadi nk tido je..tarik kain lagi..
but kene bangun la jugak kann..demi t/jwb as hamba kepada Pencipta Yang Maha Satu...
kalau time kat umah,cuti ke ak xkesah sgt..sebab pas subuh blh smbung tidoooo lagi..
tapi ni dh ade kat "rumah ke2"..bermula lagi kisah suka duka as student kan..
minggu nie 1st week untuk sem ni..xde kelas sgt..
aku mai cnie pun ari isnin dh.. petang tu p kelaz..lect masuk sat..mcm bese.. ckp2 kosong dulu awal2 nie.. n tukar2 jadual ikut selera masing2..pagi semalm kelaz kul9..dengan hujan n sejuk redah jelah p kelaz.…

final year final sem

--macam sekejap je... skrang dh masuk sem akhir..sem6..huhu..--

banzaiii!!!

Image
what to do????
LAYAN DRAMA ..y tertangguh dulu2 tu... best2.. protect the boss, pasta, brilliant agency, sweet spy, plan b.. n movie2 melayu,china,omputih..semua sekali...
RUNNING MAN...mmg dh giler nga team running man nie.. show korea.. mmg lawak,lucu, giler2.. start tgk masa homin jadi guest.. pas2 ambx nga member y rajin d.load running man, dlm 60 episode lbh kurang.. marathon tgk n gelak habis habisan... mmg best sgt.. masa kat hostel smoai kul2,3 pagi aku duk suke sorang2..sabar jelah roomate ku..hihi.. kat umah ni pun same.. ni smpai epi58 dh tgk.. total smpai minggu ni dlm 66epi kot.. y ade nga aku nie smpai epi64.. get ready 4 download la pas nie..hehhe..


MAIN GAMES.. banyak giler games nk kene habiskan.. farm frenzy 1,2 , 1st cluss flurry, cooking acedami, cooking dash... n sebagainyaaa... lepas stress...!!
COOKING...cehh...hehehe..lama dh tunggu saat2 ni..time cuti la nak try resepi2.. ak nk try buat smua bende y ak rasa nk makan.. done with spaghetti,bubur chacha je.. spaghett…