Posts

Showing posts from June, 2012

riang ria sambil menonton....

Image
bestnya..jadi kanak2~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!
main..main n main je.... xpayah pikir apa2...
hurmm..at least tgk citer kanak2 riang..dapat meriangkan diri sndiri jugak..
citer2 atas ni my bff mira download..best sikit tgk..
pasni nk download citer kartun len2 plak.. hihihihi....













p/s-nak kembali ke zaman kanak2.... >__<

salam Israk dan Mikraj

-27 Rejab..merupakan tarikh dimana peristiwa Israk  dan Mikraj berlaku.


Israk adalah perjalanan Rasulullah menaiki binatang (Buroq), dari Masjidil Haram,Makkah, ke Masjidil Aqso,Baitulmaqdis,Palestin.Mikraj pula ialah perjalanan dari Masjidil Aqso ke Sirotil Muntaha, langit ke tujuh.

-boleh buka link ni untuk baca lebih lanjut tentang peristiwa Israk dan Mikraj ..
banyak pelajaran,pengajaran, hikmah disebalik israk dan mikraj ini.. untuk orang yang berfikir, maka dapat menambahkan keimanan mereka.. namun, untuk yang tidak mahu berfikir dan beriman..maka hanya menambahkan kesesatan..mereka tak akan percaya pada peristiwa ini,yang dikatakan tidak mungkin berlaku..tapi, bagi Allah, segalanya adalah tidak mustahil.. ~~!!
sama2 kita ambil pengajaran atas peristiwa ini.. apa yang diceritakan kembali oleh Rasulullah, apa yang baginda lihat sewaktu Mikraj..bagaimana balasan2 untuk setiap kebaikan dan kejahatan kita di atas dunia ini.. sama2 kita saling memperingati ^^

K-pop ke aku??

Annyeonghasayo~~!!! (tetiba pembuka kata dalam bahasa korea.. )
Okey..sebenarnya dah lama benda ni terbuku dalam hati aku ni..nak mencari masa untuk menulis serta meluahkan perasaan. so,kalau siapa2 yang terbaca entry aku ni..kalau anda seorang yang hard fan of k-pop..kipas susah mati..cakap apa pun memang akan menangkan jugak artis2 kesayangan anda,rasanya lebih baik tak payah teruskan baca my entry ni.. hehe.. just luah kan..ini adalah blog peribadi aku.. bukan menghentam,tapi hanya bagi pendapat.. peace ~V~... tapi kalau yang nak baca jugak..silakan..dan yang pasti tolong baca sampai habis..ketitik yang terkahir..~~!!!!1
Untuk yang mengenali..memang tahu la kan,aku minat semua benda pasal korea..layan drama korea..memang minat korean..lagu korea..suka makanan korea..suka negara korea.. Semua orang ada minat masing2 kan..
Tapi..sekarang semua duk kecoh pasal k-pop..k-pop..k-pop..~~!!! arghh..so..annoying okey..kenapa dah macam xterkawal ni?? media pun dah fokuskan pasal k-pop,siap …

X - Y = ?

kenapa masa aku SPM dulu Jozan xwat kuar cara penyelasaian algebra nie.. huhu..
Maths mmg subjek "kegemaran" aku.. hihihihi..
and paling "best" topic algebra..
sampai la ni ak xleh faham ape guna x,y,z,a,b,c tu....
tapi bila tgk Jozan selesaikan..senang je..patot aku jwab mcm tu dlu.. hahaha..
y tgk Lawak ke der tahu la kan.. kekeke..

X-Y = ?
X tolak Y sama dengan, Y jatuh dan xleh bangun.. X dapat kuasa, jadilah X kuasa 2.
siap dengan alasan lagi.. X ad 2 kaki,so kuat sikit..berbanding dgn dengan Y yang just 1 kaki,tak boleh imbang masa X tolak,lalu terus terjatuh..hahhaha..
mcm mana tak trpikir..kalu x, A1 maths aku Spm dlu..
^_____~

Happy Birthday Yoochunnie~~!!!

Image
just simple wish.. Happy birthday to Rooftop Prince Leegak..~!! our Micky Yoochun, our Park Yoochun~~!! wish u gud luck.. happy..eat a lot..rest a lot..!! mantain handsome forever..  >___< 26 years old already uh???


















































and my editing.. all pic from Rooftop Prince Drama..new pic of him..
 da "sweetest" guy ~~!!!!!!!!!