Posts

Showing posts from February, 2013

HOT news!!! Kim Junsu's Daughter

Image
Junsu dah ada anak??? DBSK/JYJ Xiah Junsu? yaaaaaaa... here..sila scroll






















sebelum tu..kot2 ada yang tak kenal Junsu lagi..



















sambung....teruja tak nak tengok anak dia???




















































tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!







cuba korang naik balik tengok gambar atas Junsu atas tu..and turun balik tengok gambar budak ni...siyes samaa!!! mata dia..senyuman dia..cassies or junsu's fans tu mmg akan dapat kesan la,sebab hari2 tengok muka Junsu.yang 1st time tengok,sila compare2 kan..hehe..aku malas nak edit2..lagipun,gambr budak ni,tak tahu datang dari mana... and, aku syak ni anak yang disorok lbh kurang 6-8tahun lepas..or anak yoosu??hahhaa..*habislah kena maki nga Junsu bias..*
cassies, agak2 korang?? hehe...ada sape dapat info tak pasal girl ni?? comel~~!nak berkenalan..

Think too much?

Image
2,3hari ni memang banyak benda je duk bermain2 dalam fikiran ni..macam2.. yang logik,xlogik, benda besar,kecik..penting xpenting.. semua ada..yang paling serabut kalau benda2 yang tak berapa penting masuk jugak dalam fikiran ni..huhu.. takut sampai tahap tekanan and stress!!! now 1.30am.. pagi nanti dalam pukul8.30, nak pergi seminar pengurusan stress n psikologi..^^ saje la,awal2 sem ni join event2 mcm ni,sebelum sibuk..and sebelum stress degan kerja2,baik join cara menangani stress ni... yang mana bermanfaat esok,insyaAllah akan di share,kalau sempat nak menulis panjang... ^__^ gudnite..














kawan baru yang mengalami krisis identiti

Image
"kawan" ni dapat masa birthday bulan12 lepas... tapi simpan je dulu,xdeclare kepada umum.. hi2..masuk sem baru ni,baru la rasa nak tayangkan beliau secara terbuka dan jugak buat teman2 tidur kan. tak delah sepi sangat.. sapekah beliau???? new boyfriend...keke...


















































ni la dia... tapi masalahnya, aku konfius dengan  identiti pakwe baru ni.. spesis apekah beliau?? tengok panjang macam ulat..tengok duri2 kat belakang tu,macam dinasour pulak,tengok muncung tu macam burung..! betul2 mengalami krisis identiti ni.. haha..sape tahu?? xpelah..asal halal,n wat peluk malam2.. ^_^

Water

Image
Segmen kesihatan sikit..!! Air sangat penting untuk body kita..semua tahu kot.. so,xperlu lah nak hurai pnjang2. hehe.sila la minum air banyak2. Air putih,air masak! bukan air milo,neslo,horlick..Boleh je minum air2 tu(horlic n coklat kegemaranku), tapi seimbangkan,jangan sampai 10gelas sehari..setakat 2gelas ok kot.. Yang selain tu,minum je air masak banyak2.. at least 2 liter. Aku tak boleh nak hadapi hidup sehari2 kalau tak minum air masak ni, paling2 xsempat or xde air pun, dalam 500-100ml~ tu pun sikit sangat,biasa 2-4L~ kalau x,rasa macam macam tersekat benda je kat tekak ni.letih lain macam,xde semangat.air masak atau dalam bahasa dipanggil Plain water. Bahasa buku orang panggil apa ya? air putih ke? aku biasa guna air masak jelah.dulu,housmate dengan budak johor, dia panggil air jarang? ingatkan apa air jarang tu,rupanya plain water ni la. Panggil air jarang sebab air tu jarang,lutsinar g2..boleh?haha.. sila la share dialek negeri korang panggil apa untuk plain water ni??? sep…

Packing & Kembali

Image
Sedar tak sedar(banyaknya tak sedar la) dah 5minggu cuti..dan sudah sampai ke penghujung.Takkan selamanya nak cuti kan. Esok dah start sem baru, dan aku masih dirumah. hehe... relax la,hari pertama bukan belajar lagi. Lagipun tengok jadual, pagi esok ada kelas BI,tapi tak pasti group aku bila. Kelas BI ni dipecahkan sampai 20 group ni, ikut fakulti.. Petang tu ada kursus elektif,tapi kursus tu aku tak ambik.. Tapi,sekarang tetap tak mengemas jugak. Baju2 berkeliaran lagi, tak kemas. Alat2 tulis ntah kemana..kad matrik pun tak cari lagi kat mana aku letak hari tu. Pagi esok lah, naik bas pukul2.30, so sempat la.. bangun awal esok..hehe..

Nak cerita pasal makanan.. stock makanan yang perlu ada dalam laci kat asrama tu. nak kata wajib kan melampau pulak.. kira benda ni kena ada..kalau terputus bekalan pun,paling lama seminggu,lepas tu kena beli.. tadi keluar beli barang makanan nie...




mee segera tu WAJIB la kan..wajib ada dalam simpanan setiap student. Tak de pen pensel xpe,asal meggi ad…

Saya Nak Doodle Alif Ismail

Image
click banner diatas untuk join...
warna mata yang nak?? kalau untuk mata,tetaplah cantik warna HITAM kan..asli ^^

Sophea Natasha

Image
sape dah tengok new baby Dr SMS?? aku memang fan Dr SMS.. dan sekarang jadi follower isteri dia.. follow kat blog jelah..hahaha... suka baca kisah2 dia.. esp anak2 dia.. Bella yang cerdik n comel, dan yang terbaru Natasha.. dah lahir 2 minggu kot, tapi dorang baru upload pic semalam..!!! cumil...mata besor


boleh jenguk2 blog Dr Halina disini--> http://barelysupermommy.com/

Tuhan tolong........

baca komen2 org kat u tube pasal shila hamzah tu duk nyanyi lagu ombak rindu kan..hhmmm..memang la rasa menympah jugak sebab jaja cerita peribadi,tunjuk kesedihan mcm tu pulak..tp kalau boleh y nak komen tu,biarlah berpada2 sikit..dalam keadann mcm tu,semua org memang xde pertimbangan akal..even aku xpernah rasa putus cinta,tp pengaruh novel n drama kuat,so rasa mcm faham la mcm mana putus cinta tu.. so,doakan jelah untuk dia moga diberi kekuatan.. tak perlu kot nak komen2, anak derhaka,xkenang jasa la, perempuan tak malu, and sebagainya yang mana ayat2 tu dah macam menghina dia.. masa depan kita nanti xtahu kan apa jadi? doakan untuk diri sndiri jugak,biar dijauhkan terjadi pada kita..klau terjai sekali pun, hrap kita sabar menghadapi..
untuk shila pulak...sila la bawak bertenang ye.. faham je,sebab benda ni melibatkan mak ayah, and orang yang awak sayang tu..dh janji nk sehidup semati kot..tp kalau boleh, fikir la dulu sebelum buat apa2 ya..supaya tak membawa masalah dikemudian hari…

1st Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist

Image
okey...last..segmen yang aku sertai malam ni,sebelum tidur..esok2 insyaAllah ada lagi yang join2 ni.. ^^ kali ni segmen dari Ina Sazali..thanks sebab anjurkan..

Jom JOIN Bloglist JS 2013

Image
yea...contest ke4 malam ni... sekali harung terus..time mood rajin nak join2 ni.. ^^ nak join? macam biasa, click gambar dibawah...

btw..dalam syarat penyertaan, JS nak disertakan dari negeri mana.. saya dari negeri Terengganu Darul Iman ~ ^^
syarat: i. followers blog JS.... ii. buat entry pasal segmen ni iii. link entry di kotak komen ... iv. nyatakan anda dari negeri mana?..

Segmen Saya Nak Doodle Donut By Nisha

Image
contest lagi~!!!!!jom join ramai2... Doodle Donut?mcm mana tu... boleh la join segmen ni,kot2 menang..dapat tgk mcm mana Doodle Donut tu.. thanks Nisha!! nak join, clik gambar bawah ni

Segmen Menang RM 200 by Putry Mirah

Image
sape dah duit??kot2 ada rezeki kan.. jom join segmen ni..senang saja.. tekan gambar bawah nie..


selamat berjaya..!! thanks to Putry Mirah yang anjurkan segmen ni... ^^

"Segmen: Follow Me FOllow U"

Image
Join!! saya follower ke 273~! ^__^ sape nak join, click je link atas tu.. senang saje..

Blog Feveret

korang semua ada blog yang mana hari2 buka and baca?boleh kata ikutilah perkembangan blogger tu... bila tengok blog2 remaja and sama baya dengan aku ni,ramai yang lebih cenderung baca blog2 fesyen,gaya hidup moden and lain2....xsemua la,tapi kebanyakan.. kalau tengok blogger muda mudi yang femes sekarang ni macam Maria Elena, Fatin Liyana, Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha...dan ada lah lagi beberapa orang tu,aku xingat nama.. aku baca je blog dorang2 ni..tapi xselalu.. time ingat jelah,tak pun kalau bukak netbook adik aku,terbca jugak..sebab keluar blog2 dorang ni kat depan...

Kalau aku...tak banyak mana pun blog yang memang kata wajib aku baca..memang ikuti betol2 setiap entry tu..korang boleh tengok dekat senarai sebelah ni, "selalu baca".. blog2 member2,cassiesteam tu lain lah, and blog matlutfi semua baca kan.. aa 3 blog mama2 disitu.. yes,suka baca blog 3 superwoman tu..semua dah berkahwin,ada anak..kebanyakan cerita pun lebih kepada kehidupan dorang, pengalama…

Maths+Me=Allergic

Image
maaf lah ya kepada cikgu2 math or penggemar subjek matematik~!!! baguslah kalau pandai math.. but not me..huhu...
semalam nak download RM..pastu, tengok saiz dia.. 1000.18MB.. gila jap rasa.. tak pernah jumpa saiz tu..1000??maknanya 1000gb ke apa.. mana la reti nak convert2 semua ni.. mintak pertolongan dengan kawan2 facebook.. cehhh, mcm2 penerangan... tambah pening lagi,sebab akal aku xtercapai nak fikir.. jawapan:"sket lagi nak 1GB... sebab conversion kilo mega giga untuk bytes tak tepat2 10^3... biasanya 1024~" otak aku blh masuk sampai, "sket lagi nak 1GB".. yang ayat seterusnya..biar jelah..malas pikir..!!

berbalik kepada cerita aku and math ni.. rasanya memang lemah sejak sekolah rendah kot.. nak blh ke bundarkan no tu,sampai darjah4 baru reti kot.. tapi,naik darjah6 dah pandai dah...sebab dapat cikgu yang sangat best.. cikgu Wan Faridah.. nak terima kasih banyak2 kat dia.. tegas and best..!! memang dapat faham habis habisan dia ajar tu..mugkin sebab takut …

Popia Pisang bersalut Coklat

Image
Panjang tajuk~~hahha..
try buat popia semalam..tapi bukan popia biasa.. kat dalam letak pisang.. lepas tu salut dengan coklat.. makan ni masa hari usahawan kat universiti.. so,try2 la buat ikut pemerhatian..rasanya betul dah cara buat..hihi..



memang nampak x menyelerakan..aku xreti bab presentation ni..tapi sedap!!!!! naik kereta drive sendiri nampaknya ni..hihi.. boleh cuba.. xsusah pun.. just perlukan:

1-banana/pisang
2-kulit popia
3-coklat masakan..(dicairkan)- (nak letak coklat cadbury pn blh kot..)

just potong pisang tu.. aku potong 4.. kalau potong 2,macam panjang sangat pulak,xmuat untuk kulit popia..tp pandai2 la kan..depend on size pisang tu... lepas tu gulung la dengan kulit popia tu.. goreng sampai warna kuning keemasan >_< .. lepas tu siramilah mereka dengan coklat!!!!!!!!!!! makann!! best..boleh la buat makan petang2..kalau rasa nak makan benda2 manis..



" Segmen Naikkan Trafik Blog Sampai BOOOMM!!!

Image
join segmen dari Afie..~ sesaje.. disamping menaikkan trafik dan tambah2 follower dan berkenalan.. thanks to Afie sebab buat segmen ni...


jom ramai2 join.. boleh click sini... http://afiekoreanlovers.blogspot.com/2013/02/segmen-naikkan-trafik-blog-sampai-booomm.html


Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Image
Dah lama x join giveaway nie...~ ni giveaway by Leeyana Amzar.. tajuk dia pun simple dan menarik.. lagu favourite??? banyak sangatttt..tapi pilih satu jelah yea.. dan juga tertarik dengan hadiahnya..memang best.. boleh join and click link kat bawah gambar tu.. lagu favourite saya ialahhh.(act susah nk pilih..sebab banyak y feveretnya)..lagu from DBSK/TOHOSHINKI~!! Love In The Ice.. suka sangat lagu..sebab lirik,melodinya yang best..dan dinyanyikan dari hati oleh dorang..!! ^___^

liriknya~!!!(lagu ni ada 2 versi..Korea and Japan..tapi saya bagi versi Japan la, dan trans kot BI jelah..)

LYRICS~!!
Tsumetai sono te kimi so seijanai Osanaki hibi hotta kizukakae Dareka wo aiseru koto osoruteru no Kotoba no uragawa se wo mukete Dakishimeta kokoro ga koori no you ni Sotto tokedasu
Daremo ga dare ka ni aisereru tameni Kono you ni inochi wa kiramekaseru no sa Sore ga moshimo boku nara Mou ichido kimi no kokoro wo Towa no yashashisa de atatameruyo
Unmei no itazura Kokoro wo itametemo Sono namida…

dapat balik

Image
dapat balik status Glitterati dari Nuffnang!!! happy la jugak rasanya.. haha... tq la yea cik nuff sebb kembalikan status saya... lepas ni xbuat dah..keke... dan...sila la bagi saya Buffered earning~~ dah 2tahun kot pasang nuffnang ni..huk3..*ayat kesian*