Friday, February 22, 2013

HOT news!!! Kim Junsu's Daughter

Junsu dah ada anak??? DBSK/JYJ Xiah Junsu? yaaaaaaa... here..sila scroll






















sebelum tu..kot2 ada yang tak kenal Junsu lagi..

comel sangat mamat ni..yang tak kenal mybe xterasa apa.. kalau selalu tengok vid2,dengar dia nyanyi..sure cair gakkk... tapi ni kira BFF aku jela.. encik6002 barulah special skit..haha..sempat lgi..


















sambung....teruja tak nak tengok anak dia???




















































tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!







cuba korang naik balik tengok gambar atas Junsu atas tu..and turun balik tengok gambar budak ni...siyes samaa!!! mata dia..senyuman dia..cassies or junsu's fans tu mmg akan dapat kesan la,sebab hari2 tengok muka Junsu.yang 1st time tengok,sila compare2 kan..hehe..aku malas nak edit2..lagipun,gambr budak ni,tak tahu datang dari mana... and, aku syak ni anak yang disorok lbh kurang 6-8tahun lepas..or anak yoosu??hahhaa..*habislah kena maki nga Junsu bias..*
cassies, agak2 korang?? hehe...ada sape dapat info tak pasal girl ni?? comel~~!nak berkenalan..

Think too much?







2,3hari ni memang banyak benda je duk bermain2 dalam fikiran ni..macam2.. yang logik,xlogik, benda besar,kecik..penting xpenting.. semua ada..yang paling serabut kalau benda2 yang tak berapa penting masuk jugak dalam fikiran ni..huhu.. takut sampai tahap tekanan and stress!!! now 1.30am.. pagi nanti dalam pukul8.30, nak pergi seminar pengurusan stress n psikologi..^^ saje la,awal2 sem ni join event2 mcm ni,sebelum sibuk..and sebelum stress degan kerja2,baik join cara menangani stress ni... yang mana bermanfaat esok,insyaAllah akan di share,kalau sempat nak menulis panjang... ^__^ gudnite..














Tuesday, February 19, 2013

kawan baru yang mengalami krisis identiti

"kawan" ni dapat masa birthday bulan12 lepas... tapi simpan je dulu,xdeclare kepada umum.. hi2..masuk sem baru ni,baru la rasa nak tayangkan beliau secara terbuka dan jugak buat teman2 tidur kan. tak delah sepi sangat.. sapekah beliau???? new boyfriend...keke...


















































ni la dia... tapi masalahnya, aku konfius dengan  identiti pakwe baru ni.. spesis apekah beliau?? tengok panjang macam ulat..tengok duri2 kat belakang tu,macam dinasour pulak,tengok muncung tu macam burung..! betul2 mengalami krisis identiti ni.. haha..sape tahu?? xpelah..asal halal,n wat peluk malam2.. ^_^

Monday, February 18, 2013

Water

Segmen kesihatan sikit..!! Air sangat penting untuk body kita..semua tahu kot.. so,xperlu lah nak hurai pnjang2. hehe.sila la minum air banyak2. Air putih,air masak! bukan air milo,neslo,horlick..Boleh je minum air2 tu(horlic n coklat kegemaranku), tapi seimbangkan,jangan sampai 10gelas sehari..setakat 2gelas ok kot.. Yang selain tu,minum je air masak banyak2.. at least 2 liter. Aku tak boleh nak hadapi hidup sehari2 kalau tak minum air masak ni, paling2 xsempat or xde air pun, dalam 500-100ml~ tu pun sikit sangat,biasa 2-4L~ kalau x,rasa macam macam tersekat benda je kat tekak ni.letih lain macam,xde semangat.air masak atau dalam bahasa dipanggil Plain water. Bahasa buku orang panggil apa ya? air putih ke? aku biasa guna air masak jelah.dulu,housmate dengan budak johor, dia panggil air jarang? ingatkan apa air jarang tu,rupanya plain water ni la. Panggil air jarang sebab air tu jarang,lutsinar g2..boleh?haha.. sila la share dialek negeri korang panggil apa untuk plain water ni??? sepupu aku, yang kecik la ni, dia panggil "nak minum "putih-putih".. hihi...

Yang lecehnya,nak buat air masak ni..kalau kat rumah,tak pe,ada penapis air,tadah je cawan.kalau kat hostel ni,kena masakkan dulu(dalam heater la), pas2 sejukkan pulak..ambik masa 2-3jam jugak. dalam satu heater tu,muat lbh kurang 1.8L je pun..sehari,kena masak 2,3 kali air.. rajin ke xrajin,kena masak jugak..kalau x,pengsan xde air..!! kalau dah malas sangat,beli mineral water kat kafe ni..yang besar 1.5L dengan harga Rm2.. mahal jugak..tak selalu la beli..time rasa memang malas sangat2 or dahaga sangat2 beli..

Main point entry hari ni, just nak cerita aku beli 12botol air mineral..heheh..mukadimah je atas tu.. >_<

12+1
rupa 12 botol air~ extra satu atas tu dah habis,beli semalam..saje,malas nak masak air,nak sejukkan,nak masuk dalam botol lagi. So,beli jelah 1 kotak ni terus. Sangat jimat..!!berbanding beli 1, RM2.. tapi beli 12 botol ni,hanya dengan harga Rm13.90, kalau bahagi 12, dalam rm1.16 g2.. jimat sangat..rasa macam nak meniaga air la pulak, jual rm1.50..dapat untung 30sen pun ok dah..haha.. Yang jadi beban nya tadi, nak angkut 12 botol ni,bersamaan dengan 18Liter,berat tak tahu berapa,kira sediri.dari bawah ke tingkat 5!! diulangi, tingkat5! bilik aku tingkat 5, guna tangga,tak de lif..jauh sekali eskuleter.. Nasib baik roomate tolong angkut sekali..tapi,tetap berat..!!sangat gigih rasanya tadi..demi air!

#info sikit.. ada baca, setiap 25kg berat badan kita,memerlukan 1L air.. kalau 50Kg maknanya, 2L, kalau 75kg 3L..yang lain2,sila kira sendiri..tu sekurangya, kalau minum lebih lagi la bagus..! dan yang paling penting, air masak ni tidak mengandungi kalori..so,xperlu risau minum banyak2 pun..badan takkan naik..! istilah gemuk air tu,aku baca,sebenarnya adalah orang tu xcukup air.. "anda kata anda gemuk air?? solutionya, minumlah air dengan lebih banyak"! ^________^


Saturday, February 16, 2013

Packing & Kembali

Sedar tak sedar(banyaknya tak sedar la) dah 5minggu cuti..dan sudah sampai ke penghujung.Takkan selamanya nak cuti kan. Esok dah start sem baru, dan aku masih dirumah. hehe... relax la,hari pertama bukan belajar lagi. Lagipun tengok jadual, pagi esok ada kelas BI,tapi tak pasti group aku bila. Kelas BI ni dipecahkan sampai 20 group ni, ikut fakulti.. Petang tu ada kursus elektif,tapi kursus tu aku tak ambik.. Tapi,sekarang tetap tak mengemas jugak. Baju2 berkeliaran lagi, tak kemas. Alat2 tulis ntah kemana..kad matrik pun tak cari lagi kat mana aku letak hari tu. Pagi esok lah, naik bas pukul2.30, so sempat la.. bangun awal esok..hehe..

Nak cerita pasal makanan.. stock makanan yang perlu ada dalam laci kat asrama tu. nak kata wajib kan melampau pulak.. kira benda ni kena ada..kalau terputus bekalan pun,paling lama seminggu,lepas tu kena beli.. tadi keluar beli barang makanan nie...


stock makanan..seminggu je kot tahan..haha


mee segera tu WAJIB la kan..wajib ada dalam simpanan setiap student. Tak de pen pensel xpe,asal meggi ada...!! ikutkan aku suka mamee,yang xtra pedas plastik warna hitam tu.tapi tadi tak jumpa pulak kat Supermas tu("megamall" kegemaran kami sekeluarga..hihi"). kekadang ikut mood jugak, time dah bosan makan pedas, makan yang ayam&cendawan tu. Dalam gambar atas ni, tu adik aku beli, dia beli 3pack bawak p PLKN, and ada la simpan dlm 3-4 bungkus kat rumah,so aku ambik la.. dan bubur nasi??? jangan ketawa okey...feveret aku tu. aku suka bubur, dan bila jumpa ada bubur segera ni,memang hepy tak terkata. try la,best.. ada dalam 2,3 brand kot yang keluarkan bubur segera. time rasa xselera nak makan nasi biasa,bosan makan meggi je kan, bubur ni la penghiburnya..Dan ada mee segera tomyam tu.cantik tak bekas dia?sangat kaya rasa dapat makan tu..bekas dia unik..hehehe..made in thailand,ofkos la best. tu creamy tomyam. sekarang memang aku addict dengan creamy tomyam.kalau buat tomyam, akan tambah susu dalam tu.. susu segar la,bukan susu pekat.. or boleh letak santan jugak. cuba la buat, best!

Lain2 tu..macam biasa, cookies, gula2(bekal dalam kelas), coki2(sambil tengok movie..hehe), oat untuk sarapan, dan Dutch Lady Chocolate..!!memang best, minum panas or sejuk. Tak perlu tambah gula and susu. Rasanya dah ada,beli hari tu tak habis lagi,tinggal kat hostel, tapi tadi tengok ada dia bagi free shaker,terus ambik. Nak shaker tu..

Paling penting, KICAP dan SOS CHILI.. penyelamat tu. kalau makanan kat kafe xsedap, tambah kicap. Lagipun,kekadang ada xberkenan dengan lauk kat kafe and rasa bosan, beli je nasi+telur, naik makan dengan kicap. Tapi i tell u,kicap ni memang penyedap and penambah rasa. lebih kurang macam sambal belacan, tempoyak,budu..tapi susah la nak bawak benda2 tu kat hostel. sos tu pun sama fungsinya..tak delah rasa nak mengamuk sangat kalau makanan kat kafe xmenepati citarasa...

korang pulak mcm mana??apa benda wajib yang perlu ada? apa2 pun,pergi sana niat nak belajar kan..makanan2 pemberi tenaga je..kalau makan best2,tapi malas study wat pe jugak kan..kata kat aku la ni,bukan kat org len ya..hehehe..
nak p packing2 barang... jumpa di KT nnti.. ^__^

Wednesday, February 13, 2013

Saya Nak Doodle Alif Ismail



click banner diatas untuk join...
warna mata yang nak?? kalau untuk mata,tetaplah cantik warna HITAM kan..asli ^^

Sophea Natasha

sape dah tengok new baby Dr SMS?? aku memang fan Dr SMS.. dan sekarang jadi follower isteri dia.. follow kat blog jelah..hahaha... suka baca kisah2 dia.. esp anak2 dia.. Bella yang cerdik n comel, dan yang terbaru Natasha.. dah lahir 2 minggu kot, tapi dorang baru upload pic semalam..!!! cumil...mata besor

Tasha

boleh jenguk2 blog Dr Halina disini--> http://barelysupermommy.com/

Sunday, February 10, 2013

Tuhan tolong........


baca komen2 org kat u tube pasal shila hamzah tu duk nyanyi lagu ombak rindu kan..hhmmm..memang la rasa menympah jugak sebab jaja cerita peribadi,tunjuk kesedihan mcm tu pulak..tp kalau boleh y nak komen tu,biarlah berpada2 sikit..dalam keadann mcm tu,semua org memang xde pertimbangan akal..even aku xpernah rasa putus cinta,tp pengaruh novel n drama kuat,so rasa mcm faham la mcm mana putus cinta tu.. so,doakan jelah untuk dia moga diberi kekuatan.. tak perlu kot nak komen2, anak derhaka,xkenang jasa la, perempuan tak malu, and sebagainya yang mana ayat2 tu dah macam menghina dia.. masa depan kita nanti xtahu kan apa jadi? doakan untuk diri sndiri jugak,biar dijauhkan terjadi pada kita..klau terjai sekali pun, hrap kita sabar menghadapi..

untuk shila pulak...sila la bawak bertenang ye.. faham je,sebab benda ni melibatkan mak ayah, and orang yang awak sayang tu..dh janji nk sehidup semati kot..tp kalau boleh, fikir la dulu sebelum buat apa2 ya..supaya tak membawa masalah dikemudian hari, dan yang paling penting, utamakan keluarga dalam segala hal..bagi aku,xde sape yang kita boleh percaya selain dari mak ayah kita sendiri... diaorg jaga kita dari kecik,start lahir tu... jangan la sebab orang2 yang kita kenal hanya beberapa tahun,bulan,hari tu boleh menyebabkan hubungan kekeluargaan terputus..

ehem..kemain aku komen..mcm ada pengalaman.. aku bukanlah peminat shila hamzah ok....tapi kenal dia sejak zaman kanak2 dulu..umur aku n dia hampir sebaya..dulu masa kecik2,umur 10-12 tahun,dia dah jadi artis kan..kira masa aku baca berita atau tengok dia nyanyi tu rasa kagum la masa..waa,sama umur,,dia dh berani nyanyi tu..tu yang ingat je dia tu.. lepas tulis semua ni,tetibe rasa shila mcm kawan baik aku pulak..hak2..  

Thursday, February 7, 2013

1st Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist

okey...last..segmen yang aku sertai malam ni,sebelum tidur..esok2 insyaAllah ada lagi yang join2 ni.. ^^ kali ni segmen dari Ina Sazali..thanks sebab anjurkan..


Jom JOIN Bloglist JS 2013

yea...contest ke4 malam ni... sekali harung terus..time mood rajin nak join2 ni.. ^^ nak join? macam biasa, click gambar dibawah...

click
btw..dalam syarat penyertaan, JS nak disertakan dari negeri mana.. saya dari negeri Terengganu Darul Iman ~ ^^

syarat:
i. followers blog JS....
ii. buat entry pasal segmen ni
iii. link entry di kotak komen ...
iv. nyatakan anda dari negeri mana?..

Segmen Saya Nak Doodle Donut By Nisha

contest lagi~!!!!!jom join ramai2... Doodle Donut?mcm mana tu... boleh la join segmen ni,kot2 menang..dapat tgk mcm mana Doodle Donut tu.. thanks Nisha!! nak join, clik gambar bawah ni

CLICK

Segmen Menang RM 200 by Putry Mirah

sape dah duit??kot2 ada rezeki kan.. jom join segmen ni..senang saja.. tekan gambar bawah nie..

tekan

selamat berjaya..!! thanks to Putry Mirah yang anjurkan segmen ni... ^^

"Segmen: Follow Me FOllow U"




Join!! saya follower ke 273~! ^__^ sape nak join, click je link atas tu.. senang saje..

Wednesday, February 6, 2013

Blog Feveret

korang semua ada blog yang mana hari2 buka and baca?boleh kata ikutilah perkembangan blogger tu... bila tengok blog2 remaja and sama baya dengan aku ni,ramai yang lebih cenderung baca blog2 fesyen,gaya hidup moden and lain2....xsemua la,tapi kebanyakan.. kalau tengok blogger muda mudi yang femes sekarang ni macam Maria Elena, Fatin Liyana, Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha...dan ada lah lagi beberapa orang tu,aku xingat nama.. aku baca je blog dorang2 ni..tapi xselalu.. time ingat jelah,tak pun kalau bukak netbook adik aku,terbca jugak..sebab keluar blog2 dorang ni kat depan...

Kalau aku...tak banyak mana pun blog yang memang kata wajib aku baca..memang ikuti betol2 setiap entry tu..korang boleh tengok dekat senarai sebelah ni, "selalu baca".. blog2 member2,cassiesteam tu lain lah, and blog matlutfi semua baca kan.. aa 3 blog mama2 disitu.. yes,suka baca blog 3 superwoman tu..semua dah berkahwin,ada anak..kebanyakan cerita pun lebih kepada kehidupan dorang, pengalaman, anak2,kerja...

1- Kak D

ni blog Kak Diana Ishak,atau lebih mesra dipanggil Kak D... my top1 feveret blog.. memang best sangat2 bagi aku.. start baca blog dia tahun2009.. masa tu aku tengah nak cari review pasal produk syahirah,sebab nak guna untuk diri sendiri.. try,gugel2, jumpa lah entry dari Kak D, yang dia citer pasal dia guna produk tu.. tapi kelakar sangat baca..tertarik dengan ayat2 selamba dia..cuba lah baca2 entry2 dia yang lain,teruss tersangkut..start baca balik dari tahun 2006 tu.. sampai la hari ni still follow blog dia hari2.. kak D memang best, dia xde cover2, ayat2 dia pun main bagi tu..tapi still ada kesopanan disitu.. kalau sape baca dari dulu,tahu lah kan macam mana dia dulu..dari dia free hair and sexi mexi..sampailah berubah dah pakai tudung.. tapi,cerita,ayat dia memang power.. tambah2 boleh ambik contoh,dia ni bisneswoman.. dalam bidang sains la,jangan main2..aku pun xpasti sangat, biochem ke apa..tapi lebih kurang macam menyelidik bahan2 makanan semua tu..~ disamping tu buat bisnes lain2 jugak,macam jual tudung,cardigan, baju(dia ada tukang jahit sendiri..).. inspirasi la baca blog dia ni.. http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/

2- Kak Elly

ni geng Kak D ni..walaupun dia agak baru jugak dalam dunia blogging ni..tahun 2011 kot start..tapi tetap best baca blog dia..sama macam kak D jugak, blog dia banyak berkisar pasal anak2 dia,rutin seharian, kerja..tertarik dengan ayat2 dia.. xde cover2 jugak.. tapi kalau korang xsuka baca blog dia xpayah la ya.. mungkin bila buka tu,ada jelah kan yang macam xberkenan itu ini..just ambik yang mana positive..yang korang rasakan negatif xpayah.. just enjoy mana2 yang terbaik~!!!
http://ellyinwonderland.blogspot.com/

3- Dr Halina

Isteri Dr Sheikh Muszaphar..yang ni, tak berani la aku nak berbahasa akak pulak.hahaha.. blog dr halina ni dalam kategori mommy2 g2..sebab banyak dia share tips pasal penjagaan baby, and untuk mommy..tapi aku sukaaaaa!!!..Dr Halina pun agak kelakar jugak la bagi aku..tapi blog dia dalam english,still boleh faham la..sebab bahasa santai... suka tengok Bella,anak dia..Sophea Isabella.. dan new born daughter, Sophea Natasya.. but gambar Tasya Dr Halina tak keluarkan lagi,dia cakap nak bagi besar dulu,sebab Tasya lahir xcukup bulan act..boleh baca blog dia kalau nak tahu lebih detail.. http://barelysupermommy.com/

Monday, February 4, 2013

Maths+Me=Allergic





maaf lah ya kepada cikgu2 math or penggemar subjek matematik~!!! baguslah kalau pandai math.. but not me..huhu...
semalam nak download RM..pastu, tengok saiz dia.. 1000.18MB.. gila jap rasa.. tak pernah jumpa saiz tu..1000??maknanya 1000gb ke apa.. mana la reti nak convert2 semua ni.. mintak pertolongan dengan kawan2 facebook.. cehhh, mcm2 penerangan... tambah pening lagi,sebab akal aku xtercapai nak fikir.. jawapan: "sket lagi nak 1GB... sebab conversion kilo mega giga untuk bytes tak tepat2 10^3... biasanya 1024~" otak aku blh masuk sampai, "sket lagi nak 1GB".. yang ayat seterusnya..biar jelah..malas pikir..!!

berbalik kepada cerita aku and math ni.. rasanya memang lemah sejak sekolah rendah kot.. nak blh ke bundarkan no tu,sampai darjah4 baru reti kot.. tapi,naik darjah6 dah pandai dah...sebab dapat cikgu yang sangat best.. cikgu Wan Faridah.. nak terima kasih banyak2 kat dia.. tegas and best..!! memang dapat faham habis habisan dia ajar tu..mugkin sebab takut kot..and dia bagi banyak latihan.. kalau salah soalan2 senang,kena denda.. denda yang luar biasa..bukan rotan,berdiri atas kerusi ke apa..tapi kena menari gelek kat depan..uihh..malu la..nak2 kalau kita sorang je salah.. rasanya aku pun pernah kena kot,ingat2 lupa dah..tapi ramai2 lah.. so,dapat lah A math untuk UPSR...

namun begitu.......bila masuk je sekolah menengah...fail again..huk2.. tak boleh masuk langsung.. mungkin sebab cikgu??form1-2 dapat cikgu sama je..cikgu tu best,tapi xambik tahu sangat..buat latihan ke x..pas2 laju sikit..tapi xsalah cikgu la,aku yang salahnya..sebab xnak tanya,xrasa minat kot dengan nombor2 ni.. naik form3,lagi la...cikgu slow sikit..huk2..tapi boleh la sikit2..target untuk lulus je pmr.. hihi.. naik form4-5 lagi bestt!!!!!!!!!!!! cikgu lelaki..bajet sikit.. lagi la aku xblaja..diulangi, TAK BELAJAR~! masa maths adalah masa tidur..sama la dengan orang sebelah aku masa tu..tak lain tak bukan kawan baik nur amira..haha..sehati sejiwa..allergic dengan math.. berbeza dengan t-hah..dia otak maths+akaun..!! cikgu lelaki tu,memang aku ingat la..memang ingat...ingat sangat2 kata2 dia tu..disebabkan ramai dalam kelas aku ni susah pickup sikit maths(kitaorg kelas ekonomi..xde math tambah or akaun)..dia cakap "saya rasa awak semua ni,balik....dan buat solat taubat"!!!!! wow....terkesima jap.. macam terhina je rasa sebab xpandai maths ni..nak je cakap, tapi cikgu,subjek agama, bahasa arab, quran sunnah, syariah saya semua dapat A1 ~!! tapi sabo jelah~betul je apa cikgu tu cakap..mungkin ada tersangkut dosa2 mana yang maths ni xlepas2.. secara jujurnya,  dari form1-5, untuk subjek matematik, aku tak pernah dapat B~!!ya, xpernah dapat B sebab selalu dapat E,D,C~!! 30-40 markah tu kira tinggi lah.. tapi masa nak SPM tu, belajar la dengan kawan2..pilih2 soalan yang boleh score,hafal formula, cara nak kira semua tu.. untuk SPM, okeylah..lulus.. haha.. masuk U, memang aku tak pilih cos yang berkaitan dengan maths.. diploma dah lepas tanpa math.. now untuk degree,xjumpa lagi subjek math..akan datang tak tahu lah.. kalau ada pun,maybe yang basic2 jelah...

macam ni la rasa nk jawab time keluar soalan gnie!!!


sekarang ni..tahap matematik aku,tahap darjah6 jelah..sebab takat tu je yang aku dapat A and pandai..kira okey lah kan,pandai jugak basic2..tambah tolak darab bahagi, kira pecahan, peratus..basic untuk urusan muamalat harian..yang selebihnya sila jangan tanya..algebra,kira angle and adik beradiknya yang lain!!! pengakuan ikhlas jugak.. "saya tak ingat sifir"..hahaha... 1,2,10,11 lancar la.. 3,4 tahap sederhana..lambat sikit nak blh ke sifir tu.. sifir 6,7,8,9,12..out~!! ambik masa yang lama nak kira kalau tak de calculator.. . apa2 pun,setiap orang ada kelebihan dan kekurangan kan..ada yang tak suka mengarang,tapi aku suka..suka sangat soalan essay,dari soalan struktur or objektif... so,gunalah kelebihan masing2 tu untuk sama2 melengkapi kekurangan yang lain.. ^_______^


my love letter to math!

Popia Pisang bersalut Coklat

Panjang tajuk~~hahha..
try buat popia semalam..tapi bukan popia biasa.. kat dalam letak pisang.. lepas tu salut dengan coklat.. makan ni masa hari usahawan kat universiti.. so,try2 la buat ikut pemerhatian..rasanya betul dah cara buat..hihi..



memang nampak x menyelerakan..aku xreti bab presentation ni..tapi sedap!!!!! naik kereta drive sendiri nampaknya ni..hihi.. boleh cuba.. xsusah pun.. just perlukan:

1-banana/pisang
2-kulit popia
3-coklat masakan..(dicairkan)- (nak letak coklat cadbury pn blh kot..)

just potong pisang tu.. aku potong 4.. kalau potong 2,macam panjang sangat pulak,xmuat untuk kulit popia..tp pandai2 la kan..depend on size pisang tu... lepas tu gulung la dengan kulit popia tu.. goreng sampai warna kuning keemasan >_< .. lepas tu siramilah mereka dengan coklat!!!!!!!!!!! makann!! best..boleh la buat makan petang2..kalau rasa nak makan benda2 manis..



Sunday, February 3, 2013

" Segmen Naikkan Trafik Blog Sampai BOOOMM!!!

join segmen dari Afie..~ sesaje.. disamping menaikkan trafik dan tambah2 follower dan berkenalan.. thanks to Afie sebab buat segmen ni...



jom ramai2 join.. boleh click sini... http://afiekoreanlovers.blogspot.com/2013/02/segmen-naikkan-trafik-blog-sampai-booomm.html


Friday, February 1, 2013

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar



CLICK!!!!


Dah lama x join giveaway nie...~ ni giveaway by Leeyana Amzar.. tajuk dia pun simple dan menarik.. lagu favourite??? banyak sangatttt..tapi pilih satu jelah yea.. dan juga tertarik dengan hadiahnya..memang best.. boleh join and click link kat bawah gambar tu.. lagu favourite saya ialahhh.(act susah nk pilih..sebab banyak y feveretnya)..lagu from DBSK/TOHOSHINKI~!! Love In The Ice.. suka sangat lagu..sebab lirik,melodinya yang best..dan dinyanyikan dari hati oleh dorang..!! ^___^

liriknya~!!!(lagu ni ada 2 versi..Korea and Japan..tapi saya bagi versi Japan la, dan trans kot BI jelah..)

LYRICS~!!

Tsumetai sono te kimi so seijanai
Osanaki hibi hotta kizukakae
Dareka wo aiseru koto osoruteru no
Kotoba no uragawa se wo mukete
Dakishimeta kokoro ga koori no you ni
Sotto tokedasu

Daremo ga dare ka ni aisereru tameni
Kono you ni inochi wa kiramekaseru no sa
Sore ga moshimo boku nara
Mou ichido kimi no kokoro wo
Towa no yashashisa de atatameruyo

Unmei no itazura
Kokoro wo itametemo
Sono namida no saki ni wa
Hitosuji no hikari ga
Yami no naka maiorite
Bokura wa kizukusa

Kurushii hodo ni tsuyoku kanji ya eru
Hito no nukumori

Daremo ga motteru kanashimi ya kodoku
Iyashite moraeru basho saqashiteiru
Sou kimini wa sono basho ga
koko ni arusa osorenaide
Mou mayowanaide
Boku ya mamoru

Setsuani hodo
(My Heart)
Utsukushii ai dakara
(Don’t be afraid)
Hakanai hodo
(Let u know my love)
Uruwa shii
(U know…)
Kono toki wo
(Let you know my love)

Daremo ga dare ka ni aisereru tameni
Kono you ni inochi wa kiramekaseru no sa
Sore ga moshimo boku nara
Mou ichido kimi no kokoro wo
Towa no yashashisa de atatameruyo


English trans:


It’s not your fault those hands are freezing
Borne from those childish days, you carry the scars
Are you afraid to love someone?
You pretend not to see the other side of the words
Like ice, the embraced heart
slowly starts to thaw

For anyone to be loved by someone,
Makes life in this world shine
If it was me, I’d make your
heart warm once more
With eternal tenderness

Even if fate’s mischief
pains the heart
On the other side of those tears,
A single ray of light will
swoop down into the darkness
We know

As strong as the feeling of suffering,
we can feel people’s warmth

Everyone is searching for a place
That can heal their sadness and loneliness
So… for you, that place is here
Don’t be afraid,
don’t hesitate anymore,
because I’ll protect you

My heart is pained
(My Heart)
Because this love is so beautiful
(don’t be afraid)
Even if it’s just momentarily,
(I’ll let you know my love)
This time is beautiful,
(you know…)

(let you know my love)

For anyone to be loved by someone,
Makes life in this world shine
If it was me, I’d make your heart
warm once more
With eternal tenderness


boleh dengar and tengok videonya sini....sure terpaut hati pada lagu ni..atau dengan orang2 nya sekali.. hehee..

untuk segmen ni,saya nak tag CIK HA dan CHENTA ~ 

dapat balik




dapat balik status Glitterati dari Nuffnang!!! happy la jugak rasanya.. haha... tq la yea cik nuff sebb kembalikan status saya... lepas ni xbuat dah..keke... dan...sila la bagi saya Buffered earning~~ dah 2tahun kot pasang nuffnang ni..huk3..*ayat kesian*

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..