Posts

Showing posts from October, 2012

my rules

#memang kita kawan..sama2 p kelas..gelak2..makan2 kat kafe sekali.. kekadang hangout sama2..
tapi.........sorry to say... jangan ganggu saya ketika saya berada dalam bilik!! dah mmg lagu ni perangai..bilik saya, privasi saya.. xsuka org datang lepak2,nk berbual2, mengumpat2,datang join tgk aku online apa,baca apa,tgk citer apa... pleaseee... xsuka!!
KECUALI, : dskus untuk asaiment,nak tanya hal penting,memerlukan khdmat nasihat, jika anda dijemput, my famly/bff..
sorry..bukan berlagak..tp that's me..!!!!! bukan kata tak boleh datang terus.. singgah kejap,say hye2... xperlu nak duduk,baring2 atas katil aku, citer mcm2..kena pulak time masa xsesuai..baru balik kelas,malam,hujung mnggu time nak rehat...

#paaaaaaalinggg xsuka, bila datang tengok time aku online..chatting dengan kawan2..sbuk plak tanya..sape tu,kenal kt mana..chat pasal apa..bla..bla..

#setakat kita bersama spanjang hari ,1 kelas, 1 group,bukanlah dkira bff lagi ya.. yes,aku senang untuk baik dengan orang..tp amatlah …

Psikologi Problem?

Assalamualaikum...
Sesak nafas? nafas pendek2? rasa macam bernafas tu xlepas,xpuas? sakt atau tekanan bahagian dada?? sape yang pernah,sedang melalui simptom2 ni?? yes i did... sebelum tu.. baca artikel dibawah ni dulu :
---------
Di sini saya sertakan beberapa sebab sakit dada dan karakter spesifik yang berkaitan :
1. Masalah Jantung
• Dada terasa bagai ditekan-tekan (pressure), sesak (fullness), ketat (tightness)
• Terasa panas ( searing pain) di bahagian dada dan merebak (radiate) ke belakang, leher, dagu, bahu dan tangan (lebih spesifiknya ; tangan kiri)
• Nafas pendek dan penat setelah melakukan aktiviti biasa yang pada asalnya tidak mendatangkan sebarang kemudaratan
• Sakit dada yang menyebabkan terjaga dari tidur
• Sakit dada yang dapat dikurangkan dengan meninggikan / menambah bilangan bantal semasa tidur
• Sakit yang mengambil masa beberapa minit, kemudian hilang, dan kemudiannya menyerang semula dengan intensity yang lebih kuat (serangan kedua lebih sakit daripada serangan pertama…