Posts

Showing posts from July, 2013

1st Giveaway Ramadhan Photo by iWaniE

Image
sape nak join?????banyak hadiah yang tersedia ni..nak join sla click banner tu!!
+ + + + + 
gambar yang paling saya suka sepanjang ramadhan ni ialah:
walaupun gambar ni tak cantik sangat,tapi saya suka n rasa comel je..hihi.. ni gambar adik bongsu and ayah..satu2 nya lelaki dlm adik beradik.. biasa la kan, budak2 puasa..bila bawak pergi bazar ramadhan,semua benda dia nak beli.ayah bawak dia p bazar ramadhan(dalam 4 ramadhan kalau tak silap).. balik je,tengok2 penuh tangan,siap peluk lagi..kebetulan time ni saya tengah ambik gambar baju raya,terus snap dari jauh n cepat2, kalau lambat takut habis jatuh makanan tu..
nak tag: http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/

"Segmen : Kumpul Duit Raya"

Image
Jom join segmen kumpul duit raya.. sesama click iklan masing2.. yang nak join, sila click banner kat atas tu... dan lepas tu,sama2 kita click iklan.. ^__^

my iklan.. sila klik link dibawah..sama2 jujur je. lepas klik, komen n tinggalkan link..saya akan ke entry anda..

 Click 10 iklan ni----> 12345678910
dan,boleh tolong click2 iklan nuffnang kat bawah/tepi/atas ni sekali.. :-)
thanks... may Allah bless u~~
#yang tak ada iklan pun boleh nak join, tolong click2..mana tahu menang topup dari minnie..or blh niatkan sedekah.. ^__^

sambil2 tu click iklan kat bawah ni sekali..heehe.. V

Tolong Boleh??

2 entry hari ni, semua dalam bentuk pertanyaan... korang boleh nak minta tolong..or sesape yang tersinggah blog ni.. tolong click link2 kat bawah..alaaa,click je. pas2 tunggu habis loading..tak perlu nak baca2,menulis, menghafal ke.. click je.. tak ada nak harm2 or virus2 yaa..!! pleaseee..pleasee..pleasee..hehe..

click semua ni---> 12345678910

yang bawah ni pun boleh click jugak..

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

CLICK SINI

thankssss!!! May Allah bless u all! ^__^

nampak tak?

Nampak tak betapa banyaknya giveaway aku join!! macam ni la, bila jadi penganggur full time bulan pose nie.. bagus jugak dorang2 ni buat givewaya,boleh la blogwalking sikit2.. memang setiap organizer tu takkan rugi buat giveaway,bagi hadiah..sebab akan ada untung lain lagi.. nuffnang,iklan2 len..and sponsor pun tak kurang jugak,ni tujuan promosi!!.. len kali nak buat jugak la lah giveway ni..haha.. ada orang nak join ke?? or maybe boleh jadi sponsor.. hehehe...

dalam berpuluh2 giveaway aku join ni, kalau tak sangkut walaupun satu, tak tahu la kan..memang tak ada luck namanya..aku akan stop join mana2 giveaway lepas ni.. apa2, harap2 la bertuah,sikit2 pun tak apa lah..dapat topup rm5 pun boleh.. eh, rm5 untuk aku, boleh bertahan sampai 1-2 kalau dekat U,sebab guna juga untuk contact family, msj2 kawan pasal kelas,asaiment ke.. kalau time cuti???hmmm...memang berbulan2 kot..tak ada orang yang nak msj2.. ni la untung kan, tak ada BF..hahaha..

okey baiiii...

First Giveaway by Nong

Image
CLICK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN ^^



Giveaway Rahmatnya Ramadhan part 2 by Mohd Zuhri

Image
CLICK BANNER UNTUK JOIN

Giveaway Raya By Aliya Tralala & Nabila Biela

Image
CLICK BANNER

Giveaway 10K Followers Mialiana.com

Image
Giveaway 10K Followers Mialiana.com
Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahajaFollow blogMialiana.com, Add Google+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comWajibFollow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenarai sponsor :
❤ KerinchiMyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang di…

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Image
CLICK BANNER DI ATAS KALAU NAK JOIN!! ^^

Biksut Raya Pertama

Image
Salam 10 Ramadhan..

Bukan lah excited sangat nak raya, awal2 lagi siap dengan biskut raya. Tapi excited makan tu lebih sikit.. Cookies ni aku tempah je. Order online..sekarang ni segalanya dihujung jari kan. order dari blogger, Kak D.. mak dia yang buat. aku dah pernah order tahun lepas, tapi bukan time musim raya.. memang best, coklat chips cookies ni..sebab tu kali ni berani order lagi.. order hari 1st puasa..ingatkan dapatlah hujung2 nak raya nanti..rupanya memang dah siap.. Mak Aji (mama kak D) post terus..



betul la kata Kak D, Pak Aji memang kreatif..kotak kertas pun boleh..hehe..

4 balang= 200biji

sedap!!! dah bukak 1 bekas...dan tinggal separuh bekas dah ni... 3 bekas lagi tak tahu my mum p simpan kat mana..baik xpayah tahu..kan xsempat raya, aku duk angkut makan lepas berbuka...


kalau sape2 yang rasa nak order tu, act kak D dah tutup order kalau nak order direct dari dia..tapi masih boleh order dengan agent2 dia.. sila melawat blog beliau kalau nak tengok senarai agent..--->…

Giveaway Ramadhan By NabilaMedan

Image
GIVEAWAY RAMADHAN BY NABILAMEDAN
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Giveaway ini dianjurkan oleh NabilaMedan dan turut dibantu oleh Chocolate A MJOM Singgah Shoppe, SiGadis Yuyu, Ash SiKutu, Puteri Elaika, Fya Pelangi dan Farhan.
Hadiah-Hadiah Giveaway ini Chocolate Oreo X 1 ,Tasbih Digital X 5, RM10 *cash* X 10, Tafsir Al-Quran (Terjemahan Melayu) X 1, Tudung Bawal X 3, Special Kad Raya + Duit Raya X 4, Kad Raya Special By NM X 5, Barangan Angry Birds X 1
30 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA?

Simple giveaway by Cik Yaya #3

Image
click banner kalau nak join ^^

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

Image
Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Giveaway Kad Hari Raya Bersama akubahrain.com

Image
NAK KAD RAYA? Jom sertai segmen Giveaway Kad Hari Raya dari Dumex bersama Akubahrain.com Segmen ini akan berlangsung selama 12 hari sahaja iaitu daripada hari ini sehingga 19 Julai 2013 (Jumaat). 

 SYARAT-SYARAT : (SILA BACA DENGAN TELITI!)
(1) Follow blog akubahrain.com termasuk Google + (jikalau ada) (2) Buat entry bertajuk "Giveaway Kad Hari Raya Bersama akubahrain.com" (3) Wajib Copy dan pasteCode html Yang telah  disediakan Oleh akubahrain.com pada entry korang 
Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [Jujur]--> SINI, SINI, SINI (Tunggu sehingga habis Loading) (5) Letakkan url entry korang di blog ini --> akubahrain.com


GiveAway
kad hari raya daripada dumex akan diberikan kepada 8 pemenang yang bertuah.

Top Referral 
2 kad hari raya + RM10

Cabutan Bertuah
6 kad hari raya sahaja.

SELAMAT MENYERTAI SEGMEN GIVEAWAY

"Santai Giveaway Kad Raya 2013 by F & W"

Image
kenapa nak kad raya dari Farisha and Wid? 1- saya suka kumpul kad raya 2- sekarang dah susah nak tengok budaya hantar kad raya ni. 3- dapat jalinkan silaturrahim antara bloggers ^^

'Lucky Giveaway By Jaja"

Image

Segmen : "Kad Raya oh Kad Raya"

Image
nak join, click banner ^^

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

Image
Hadiah Top Referral - RM50 84 Hadiah untuk dimenangi
Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)
GA ini disponser oleh Emas Putih , Mialiana , Fuh.my, Media Cyber , Eizzyana , Dedeq De WishesMahamahu , Mahagosip , Baby Comel , Aik.my , Dua Qaseh , Hakimie Putra , Fiey Ahmad , Syan ,  Haryati , Kyle Kesha , Sha Dhira , LilyScaft Wall MakeOver By Na , MiszNadea , Shida Radzuan Farhan Choco .

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

Image
#click banner kalau nak join

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.


nak hadiah- kuih raya dan beg ^__^

macam-macam

Salam 4 ramadhan..

Cepat masa berlalu, dah masuk 4 ramadhan ni. tapi progress kita macam mana? masih sama dengan bulan-bulan lain? ataupun masih dengan kata2 "nanti la...esok2 aku start p terawih,tadarus..." "tunggu la 10 malam terakhir dulu.." "masih menyesuaikan diri ni..4 ramadhan baru kott..."  masing-masing muhasabah lah diri kan.termasuk diri sendiri yang terutamanya.. ^__^

Dah 2hari tak boleh tidoo ni..bukanlah tak tido terus, just kena paksa la sikit.. start malam 3 ramadhan tu. berjaga sampai sahur,subuh.. kejung je mata.. lepas subuh, dalam pukul7 tu,aku paksa gak tido,siap dengan music meditasi untuk cepat tido semua..kalau tak, tak tahu la tido. semalam pun sama, tak boleh tido sampai la sekarang..huhu.. hari ni, aku tak nak paksa2 dah. nak tunggu je bila mengantuk tu datang,dan biar tertidor tanpa disedari..haha.. apa benda la aku makan, sampai tak layu langsung mata ni..huh

2 hari ni, berlaku perubahan hormon..biasalah tiap2 bulan bagi wanit…

Konflik Tarawih

Image
Assalamualaikum..

Salam 2 Ramadhan.. ^__^

Macam mana 1st day semalam? semuanya okey? Ke ada yang tetibe gastrik pukul2 petang.. haha..


lauk berbuka untuk 1st day semalam.. buat sendiri semua,kecuali kerabu tu. ada ikan masak 3 rasa, gulai ayam, sup daging...!!! dan ada pengat pisang jugak. aku berbuka dengan pengat pisang sikit.. minum Herbalife Shake.. done!! solat maghrib,isyak,tarawih..balik tarawih baru makan nasi.. tak mahu makan berat dulu, nanti masa tarawih berat mana and perut tak selesa.
Citer pasal solat tarawih...excited dan best dapat tarawih ni. tapi kebiasaanya aku berkonflik terhadap 2 perkara setiap kali p masjid,esp untk solat tarawih.mungkin orang lain pun ada masalah yang sama..
1- selalu kena sound,suruh pegi depan2..penuhkan yang kosong..!!okey,xde hal. duk depan lagi best..fokusss!! tapi masalahnya bila semua nak duk tepi dinding,tengah2 kosong..aku tak tahu nak p duk bahagian mana..
2-masalah biasa, saf tak rapat.. sejadah masing2 besar!dan duk tengah2.. kan ak…

say Alhamdulillah

Image
Assalamualaikum..

Salam 1 Ramadhan..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..
Syukur kepada Allah kerana masih diberi peluang untuk bertemu dengan Ramadhan Kareem pada tahun ni..Bulan yang penuh dengan keberkatan. Setiap amal ibadat, kebajikan, kebaikan yang kita lakukan pahalanya digandakan. Sama-sama lah kita muhasabah diri..ambik peluang ni untuk dekatkan diri kepada Allah dengan lebih erat,akrab lagi.. insyaAllah..

So..citer pasal puasa.bagi aku, excited puasa lebih lagi dari raya.. sebab raya biasanya meriah 2,3hari je.kalau puasa ni sebulan. Macam2 acara,kelainan..

1- Sahur : ni memang kegemaran aku sejak 3,4tahun ni..tak boleh miss sahur. mungkin ada termiss,tapi sekali,dua. zaman muda remaja dulu (sekarang I baru 22 ya), mungkin la agak "mengamuk" sikit time sahur. tak boleh orang tegur..haha.. bila dah umur 15tahun keatas tu,dah matang.. dan suka sahur sejak duk asrama form3. belajar makan pagi.. bila masuk U lagi la menghargai waktu sahur tu, sebab kat hostel …

Shopaholic in Rantau Panjang

Image
Sabtu lepas ke Rantau Panjang. Sape pernah pegi sana? dekat Kelantan, sempadan Thailand. Tempat bebas cukai.. kalau dah bebas cukai mestilah ramai nak pergi sebab bajet barang kat sana semua murah.. tapi...tidak jugak sebenarnya. Ada yang murah, tapi ada jugak yang harganya lebih kurang sama dekat tempat2 lain. dekat pasar-pasar yang berdekatan dengan rumah anda. so,pandai2 lah survey.. yang murah tu memang murah..

Sebelum sampai rantau panjang, ke area tempat membeli belah tu, singgah dekat orang jual dodol dan serunding yang popular. dengar kata pernah masuk TV.. Dodol&Serunding Kampung Laut.. memang diakui, best! nak2 dodol tu. aku ni bukanlah pencinta dodol yang setia..makan2 macam tu.sebab manis gula tu..tapi dodol Kg Laut ni rasa dia lemak manis. rasa lah sendiri.. siap boleh jenguk dapur/kilang tempat dia kacau dodol tu..


kat bawah tu tempat dia. agak tersorok sikit..tapi kalau bungalow pengusaha dia ni besar n boleh nampak lah..

serunding daging,ayam,ikan... daging tu pula…

SpartAce again~~!!

Image
Setelah beberapa bulan buat survey.. dari entry sebelum ni here . Tak sangka, ramai pulak fans SpartAce couple ni (SA couple). Tengok dekat senarai popular entry sebelah ni----->, entry tu berada ni no3.. hahaha.. ingatkan aku sorang je kot yang menggila.. rupanya ramai jugak yang gigih search..



aku suka couple ni, selain dari dorang berdua ni as the strongest member, tapi jugak sangat natural bila bersama.. tak ada script, no loveline, n not for show sake.. perangai lebih kurang sama, walaupun ada jugak yang tak sama.. dengan ketidaksamaan itu, maka membolehkan dorang saling melengkapi..hahaha.. and dorang ni sweet yang amat bila berdua. Kalau yang follow RM tahu la kan perangai JK n Jihyo macam mana dengan member2 lain, esp to kwangsoo..mangsa buli dorang..hahaha(dalam RM jelah, kalau kat luar dorang rapat n baik je)
boleh dikatakan dorang berdua ni alpha member kat RM. tapi.......bila dorang berdua, alahaii...... layan jelah gambar2 nie...


ni fancam.. masa dorang dekat airport ^…