Posts

Showing posts from July, 2010

home sweet home

Image
salam..
Akahirnya dapat gak balik minggu nie..selepas mengalami pelbagai kesulitan..
walaupun still ada masalah n perkara yang belom di selesaikan, tp hati tetap tenang..
bleh tgk muka mak ayah..sokongan n kata2 semangat.. insyaAllah, nanti balik kampus aku akan buat yang terbaik lagi.. wlaupun just 2 hari, tp akan dimanfaatkan dengan baik.. lepas ni dah xde peluang nak balik..maybe sampai raye la plak..

moralnya..kite nie wlaupun sejauh mana n berjaya hngga bergelar datuk,pm pun, tp pleas la jangan lupa ibu bapa.. ibu bapa adalah segalanya.. serius la aku cakap, masalah sebesar gunung, bila tgk n dengar nasihat mak ayah, hti akan tenang.. wlaupun  masalah tu still xselesai.. lagi 1 doa ibu bapa.. biasanya lah, bila kita dilanda masalah n then bgtau mak ayah, pas2 mak ayah akan doa 4 kita sebenarnya, tanpa disedari masalah yg kita alami tu akan selesai ataupn sekurangnya, kita akan lega n tenang.kadang2 aku pelik gak la, mak ayah sebulan sekali telepon, tpi klau member or buayafrien…

COME BACK!!!

Assalamualaikum..
nak menangis rase tgk blog ku.. sudah lama x berupdate..mmg pelik, time free kat umah, malas giler nak mngupdate blog,tp bila dah kat kampus,start kuliah, start ada assigmant, mula lah teringat nak menulis blog.. bermacam2 cerita.. ni dah masuk minggu ke3 aku kat bumi unisza nie.. unisza ekk.. bukan udm.. ha3..ada suka,ada duka, gembira,tension..aku rasakan sem ni lebih baik dari sem2 ya lepas.. Alhamdulilah..tp still ada jugak masalah2 yang datang,.. insyaAllah aku ku tempuhi juga.. satu je prinsip hidup aku yang aku pegang sampai skang n boleh bertahan smpai skang, "setiap apa yang berlaku tu ada hikmah disebaliknya,samaada lambat atau cepat kita mengetahui apa hikmahnya tu. sesungguhnya Allah mngetahui apa yang terbaik buat kita..percaya pada qodho n qadar.. tp bukan bermksud hanya berserah,kita boleh merancang,berusaha,tp Allah yang tentukan.. begitulah juga dengan kitaran(betul ke pnggunaan kitaran ni..hik2) hidup kita.. kita xtahu apa yang akan ditentukan …