Friday, July 30, 2010

home sweet home



salam..
Akahirnya dapat gak balik minggu nie..selepas mengalami pelbagai kesulitan..
walaupun still ada masalah n perkara yang belom di selesaikan, tp hati tetap tenang..
bleh tgk muka mak ayah..sokongan n kata2 semangat.. insyaAllah, nanti balik kampus aku akan buat yang terbaik lagi.. wlaupun just 2 hari, tp akan dimanfaatkan dengan baik.. lepas ni dah xde peluang nak balik..maybe sampai raye la plak..

moralnya..kite nie wlaupun sejauh mana n berjaya hngga bergelar datuk,pm pun, tp pleas la jangan lupa ibu bapa.. ibu bapa adalah segalanya.. serius la aku cakap, masalah sebesar gunung, bila tgk n dengar nasihat mak ayah, hti akan tenang.. wlaupun  masalah tu still xselesai.. lagi 1 doa ibu bapa.. biasanya lah, bila kita dilanda masalah n then bgtau mak ayah, pas2 mak ayah akan doa 4 kita sebenarnya, tanpa disedari masalah yg kita alami tu akan selesai ataupn sekurangnya, kita akan lega n tenang.kadang2 aku pelik gak la, mak ayah sebulan sekali telepon, tpi klau member or buayafriendsm gelifriends, 1 jam sekali.. nauzubillah, harap2 benda ni xterjadi pada aku seblum tiba masanya.. takut juga nak bercakap lebih2.. Allah ni maha berkuasa, Maha Adil..aku bukanlah baiks sangat, jahil lagi rsenya, tmbah2 dalam bab agama, masih banyak y kena blaja.. moga aku mendapat rahmatNya n keredhaan Allah.. tp just nk cakap, keredhaan Allah itu terletak pada keredhaan ibu bapa.. fikir2 n renugkan lah..

Saturday, July 24, 2010

COME BACK!!!

Assalamualaikum..
nak menangis rase tgk blog ku.. sudah lama x berupdate..mmg pelik, time free kat umah, malas giler nak mngupdate blog,tp bila dah kat kampus,start kuliah, start ada assigmant, mula lah teringat nak menulis blog.. bermacam2 cerita.. ni dah masuk minggu ke3 aku kat bumi unisza nie.. unisza ekk.. bukan udm.. ha3..ada suka,ada duka, gembira,tension..aku rasakan sem ni lebih baik dari sem2 ya lepas.. Alhamdulilah..tp still ada jugak masalah2 yang datang,.. insyaAllah aku ku tempuhi juga.. satu je prinsip hidup aku yang aku pegang sampai skang n boleh bertahan smpai skang, "setiap apa yang berlaku tu ada hikmah disebaliknya,samaada lambat atau cepat kita mengetahui apa hikmahnya tu. sesungguhnya Allah mngetahui apa yang terbaik buat kita..percaya pada qodho n qadar.. tp bukan bermksud hanya berserah,kita boleh merancang,berusaha,tp Allah yang tentukan.. begitulah juga dengan kitaran(betul ke pnggunaan kitaran ni..hik2) hidup kita.. kita xtahu apa yang akan ditentukan Allah..jadi sentiasalah berdoa padaNya untuk memberikan yang terbaik untuk kita.. insyaAllah.. aku percaya apa jua ketentuan yang Allah tentukan untukku adalah yang terbaik.. amin.. nak wat assgment.. nnti aku nk menulis lbh byk  lagi.. byk citer2.. bye..

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..