Posts

Showing posts from April, 2012

what is TARANTALLEGRA?

Image
meaning of Tarantallegra :

"It's a Dancing Feet Jinx. It's used to force another person's legs to begin dancing uncontrollably."

u'll know this if u watch Harry Potter..
more details about Tarantallegra u guys can visit HERE ..



but, i don't really really excited about Tarantallegra in Harry Potter..

but I or WE, excited about Tarantallegra because of ............





























THIS~~!!!!!!!!!!!!!!





WHO'S THAT?????? XIA?? NUGU????













YUP....




















HE



















IS














XIAH JUNSU IMNIDA~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hehehehe... he's going to release solo album this 15 May... and will hold da solo concert...!!!! 
COMING SOON~~~~
XIAH JUNSU/KIM JUNSU  TARANTALLEGRA




# i hate algebra..but i love tarantallegra~~!! <3

entry khas untuk Cik SEENA

Image
ok..*clap..clap..clap*.. Seena masuk blog aku..
xde keje ke?? masuk tidak di undang,lagi mau mengutuk2..
no link??bkn nama sbenar? kalau berani,letak la link ur blog,fb or watever..
haters tetap haters..cakap mcm mana pun tetap dia y betul..
tapi kan..pelik la,,still lagi ad masa nak baca entry pasal org y kamu xsuka..
eh,nama sena erk?? xke tu nama penggoda dalam citer Micky berlakon tu.. rooftop prince.. aik,kata haters,yc beat fan la..tp boleh plak tgk citer tu,tau kewujudan sena.. gigih la kamu ni..blh tabah tgk n baca citer pasal org y kamu xsuka semata2 nk mengutuk??? wat da......

malas nk layan..saje wat entry ni..untuk popularkan miss sena.. agaknya dia jeles kot, aku banyak tulis pasal MkYc je kan.. ;-)





p/s: aaa..kat chat sebelah,ad pesanan2 dari my family cassie..ad masa sila la bca.. tq sudi masuk my blog..

i'm in LOVE with.....

Image
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+











penumpuk baik untuk orang lepas bersalin

Image
sketsa di suatu petang..


melawat kakak my bff mira y baru lepas bersalin..
maka trjadilah prbualan antra 2 beradik tu..

mira: kak..mok tanye..mg hmm..hmm..aa.. mg wat numbuk xag perut??

semua y ad disitu: #&%@!**^^@)!&^@

sejenak brfikir...

her sis : BERTUNGKU?????

hahahahahaha..apela punye nerd budak tu.. tumbuk perut orang lepas beranak??? ad logik ke.. huhuhuhuhu... tu la..xprihatin n xambk tahu lagi pasal pngtahuan a, jd g2 la..  nk kata innocent xjugak.. hahahaha..











p/s= mira,mg pesan jgn letak status kat fb kan?? so,letak kat blog kire ok la kan??? kan?? hihi

jom pakat p BERSIH "duduk....."

Image
BERSIH & DUDUK RUMAH je.......  ^___________^


Happy Cassiopeia Day~~!!

Image
today 23 April.. bday cassiopeia..
*clap..clap..clap* untuk semua cassie n n diri sendiri..
CASSIOPEIA~~~!!!!! kalau orang luar.. sebut cassiopeia pasti akn just bayang bintang kat langit tu.. kan belajar pasal buruj sekolah rendah dulu..

tapi for us.. sebut je cassiopeia..ad makna lain.. name of our fandom~!!! ak bukan nk brcakap pasal DBSK ni.. ari ni ari cassie.. bukan dbsk.. so,xyah citer hal dorang.. hahahah.. (mianhe oppa5)
rasanya mcm ak pernah citer je kan dlm entry2 sblm nie.. tp secara ringkas jelah nie.. yup.. cassiopeia ni nama fans untuk dbsk.. kami dipanggil cassiopeia.. why??? sebab dbsk 5 ahli.. like 5 bintang.. like bintang cassiopeia y ada 5.. bintang y menyinari g2.. n bintang cassiopeia jugak kalu korang lihat kat atas tu, mmbentuk huruf W..
ak nk ambx 1 ayat.. credit to who created this..
"cassiopeia our name.. 5 our number..W our letter..Red our colour..n today our birthday" ^_____________^
walaupun orang luar tgk..mesti akan kata..oh,xde pape pun..fand…

semangat "like" and "share"

hari ni banyak betol rumor2..
xkira la kat facebook ke,paper ke ape..
y penting,orang skrang suka sangat share benda y ntah betul ke tidak..

yang jadi aku rasa nk menulis pasal benda ni sebab tengok berita tadi kat facebook, y mengatakan Bob Kuman meninggal.. 3,4 hari ni kan Bob minta bantuan kewangan untuk merawat sakit dia tu...
memang la dia sakit..tp aku xdapat pkir,apa masalah orang duk sebar berita kata Bob meninggal dunia.. sedangkan dia ada lagi.. motif??

sebenarnya,bukan saja kes Bob, tapi semua kes2 la..
banyak y berlaku sekrang ni..xkira kehidupan biasa,dunia hiburan mahupun politik..
ada je "rumor", "gosip" atau mungkin boleh diktakan fitnah..
ni la dikatakan ,just menerima apa sahaja..pandang sekilas tajuk berita, or tengok orang tu sebelah mata..terus judge..percaya..pas2 sebar..
kalau benda tu meragukan n x betul lagi, selidik la dulu..betul ke tidak..
bukan main terima..n share 1 dunia..
sebab tu la kot orang kita mudah ditipu..sebab xnak mengkaji .…

reason?

Image
dah lama x update blog..
reason??
okey,act banyak je entry y aku buat,karang dengan sepenuh hati.
tapi save kat draft..perap c2..
sebab dlm seminggu,2 ni mood xbrape okey..
banyak xkena..banyak xpuas hati.
mcm2 jadi...
so...bila rasa nk meluahkan tu,aku tulis semua kat blog..
klau tgk isu2 kat paper pun y mana y ak nk ckp,ak tulis jugakk.
tapi..ak mcm pkir2 lagi..patot ke publish ni.patot ke org baca..
last simpan jelah dulu...n xkan di publish kan kot.. hahaha
sebb tu lebih kepada meluahkan perasaan..
takut nnti ad y terasa..marah..or sensitve..

entry ni pun saje je..
just nak mengatakan aku still ada..sihat lagi..hehe..
ok,,jumpe next entry.. (kalu rajin la~~) ;-)

Got siblings, cousins or friends who just received their SPM results?

Got siblings, cousins or friends who just received their SPM results?: The SEGi Roadshow is travelling all over Malaysia (including Sabah & Sarawak) in April! Meet counsellors and discuss your study options where YOU are located! Sign up on the spot to get special rebates & a chance to win iPad 2 or iPod Shuffle.

bila xmampu bercakap,xmampu nk meluahkan,tiada y nak memahami, akhirnya,menangis adalah caranya untuk melepaskan perasaan,meluahkan rasa.. T___T

Rooftop Prince Episode 5 & 6

Image
**dah seminggu entry..xsempat2 nk publish..type sikit,upload gmbr sikit dan malas...^_____^ **

sambung..
aku just view part2 y pntg n bagi aku best..
semua best...tp antra y paling best nie.. ^^

episode 5, Lee Gak mengaku as Tae yong..
sebab..sebab dia nk siasat pada crown princess dia..
dan jugak,nk beli Rooftop so that Park ha boleh stay korea lagi..
y len2 tgk sndiri.. layan gmbar je...~~!!!







Episode 6

f4 rooftop dah bertukar wajah.. (tu je nk ckp..xtau nk citer mcm mana..hehe)










Jaejoong and Junsu in Rooftop Prince?

Image
yup... junsu and jaejoong in RP..!!! 
why?? xpercaya???
okey.....sila la tengok...............
































































see??? 








NAK LAGI BEST???























































































hahahahahahahahahahahhaha~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!










p/s- CREDIT TO DA OWNER..(in pic)~~~!!

Find a job and win RM500

Find a job and win RM500: Holy moly shmoly! We pay you RM500 when you’ve found a job through JobsCentral. All you need to do is to land that dream job, and then RSVP us here. Terms apply.

Rooftop Prince Episode 3 & 4

Image
gabung terus..!!..
sebab malas nk citer panjang2..
kena tengok sndiri baru best..

untuk episode 3..
power rangers dah bertukat wajah..



Episode 4 plak..
mcm sedih je..bukan sedih giler2.. tapi lebih kepada jalan untuk membongkar kejahatan2, kekonfiusan n kebenaran.. tp tetap bestt...!!!

dan..episode 4 ni..last dengan lee gak (crown prince)mengaku dia tae yong..(y mati jatuh dlm air tu).. kenapa?adakah?mengapa? semua trjawab dlm ep5!!

sejarah APRIL FOOL

memandangkan hari ni 1 April..
dan semua orang tahu.. 1 april..dipanggil april fool..
hari yang boleh korang bodoh2 kan kekawan korang..

tapi..
tahukah sejarah april fool tu ??
sape y cipta?? kenapa???
yang belum tahu..boleh baca.. baca dari awal smpai akhir..



_________

Tiap tanggal 1 April, ada saja orang—terutama anak-anak muda—yang merayakan hari tersebut dengan membuat aneka kejutan atau sesuatu keisengan. April Fools Day, demikian orang Barat menyebut hari tanggal 1 April atau lebih popular disebut sebagai ‘April Mop’. Namun tahukah Anda jika perayaan tersebut sesungguhnya berasal dari sejarah pembantaian tentara Salib terhadap Muslim Spanyol yang memang didahului dengan upaya penipuan? Inilah sejarahnya yang disalin kembali sebagiannya dari buku “Valentine Day, Natal, Happy New Year, April Mop, Halloween: So What?” (Rizki Ridyasmara, Pustaka Alkautsar, 2005) SEJARAH APRIL MOP Perayaan April Mop yang selalu diakhiri dengan kegembiraan dan kepuasan itu sesungguhnya berawal dari satu …

mcm kena april fool.. =____=

aigoo...mentang2 ari ni 1 april kan....!!!! download RP ep4 by torrent dengan 886mb bersamaan 720p dari jumaat pukul1.30 petang..dan siap pada 6.30 pagi sabtu..xpe sabar menunggu.. okey,lepas siap view tanpa dengar dulu,tgk ok je.. simpan untuk tgk mlm ni n tunggu sub.. dan..mlm nie..tepat jam 12,(bajet sunyi n tenteram,xde gangguan,boleh tengok dengan aman dengan penuh keterujaan)..ambik kedudukan selesa.. letak laptop elok2.. pakai earphone..bukak...dan....






damn...!!!!!!

















audio rosakk...pergerakan mulut dan audio sangat2 lari...!!! PALING BEST--->jadi SUARA KARTUN..!!!!



+__________________+