Posts

Showing posts from March, 2012

LIKE

Image
penyakit LIKE kat FB ni semakin hari semakin teruk..
kire mcm dah jadi trend.. asal tgk org naik status,gambar..teruss,, LIKE..
korang baca ke tidak apa y orang tulis tu? tgk ke tidak pic2 tu..

bukan kata xleh..aku suka je orang LIKE apa y aku upload...glemer sikit..lalala..
tapi.......
xsemua kita boleh like..
antra 2 je.. LIKE korang tu menyumbangkan kegembiraan atau kenyampahan orang..
atau kebencian orang..

status 1:
"alhamdulilah..dapat 25 A1 untuk spm"
like la berapa juta orang pun..memang xkesah..
tu menunjukkan kita sama2 tumpang gembira dengan dia..
ataupun ape2 jelah,status2 y merapu ke.. "nak makan la", "nak mandi la",
 "dekat korea skrang"..
silakan jelah like tu.. aku rasa xde masalah..

status 2:
"boleh tanya x semua,hospital xxx kat mana??"
yang ni bagi aku kalau korang like bersamaan dengan jawab soalan..xde hal.
tapi..korang LIKE sahaja,tapi xjawab..nmpk benar mmg jenis kaki like..
dah sah2 dia tanya soalan..ada tanda soal lagi.. …

Rooftop Prince Episode 2

Image
2 hari citer berlalu..baru nak story2.. hihi
memang 2hari ni aku gila tengok episode 2 nie..
kalau kata aku je y duk giler2,boleh la ckp aku bias..
tapi nie..ramaiii...y bias tu dah tentu dah...
ni y bukan bias,kata best...bukan best saje.. best gilerrr!!!

untuk episode 2..dah tunjuk..4 orang tu dah jatuh ke zaman skrang(abad21)..
jatuh plak ke rumah Park Ha (ha jin min yakni heroin nya)..
memang kecoh la.. yelah, 4 orang tu dari 300tahun dulu,tetibe masuk zaman ni..
sangat2 jakun n kelakar semuaa...!!!
tp plot citer pun memang best n sangat kena..
mcm2 kejakunan diaorg nie ...
nak lintas jalan xreti.. blh main tahan je kete tu...
tengok citer dlm tv,ingatkan real,habis tv tu dmusnahkan..
nk naik bas tanggal kasut..bersusun dorang susun kasut tepi jalan..warna warni plak tu..
masuk kedai..tengok duit kan ade gmbr Raja dorang,terus sujud kat c2..
masuk supermarket tengok eskuleter,boleh p main2 n crown prince jatuh c2..
dan...banyak lagi... next episode lagi la...
tgk chunnie lawan mul…

Rooftop Prince Episode 1

Image
yea....
Rooftop Prince was aired today!!!!
episode 1..- AWESOME.. /OSEM... kkkk...
aku streaming without sub.. walaupun xfaham apa y dicakapkan..tp...
^_____________^ sepanjang 1 jam tu... hahahhahaa..
biar orang nk komen ape pun..bagi aku sangat2 best..(setakat ni,xde lg y kata xbest..lalala)...
dalam masa xsmpai sejam lepas di tayangkan..terus ad link download n masuk u tube..
so..y nk tgk..kat u tube ade.. tanpa sub..tp boleh kot nak faham.. baca sinopsis..





video here...


citer dia ..kalu korang xfaham..boleh tanya aku.. kalu aku xfaham jugak,aku tanya hero dia tu(my bf)..hihihihi



p/s-serius..berani potong kuku..citer ni memang best!!! *bukan sebab aku bias yoochun*

Let's Talk With SimSimi

Image
aku baru tahu pasa simsimi nie.. hahha...
tengok kat pic bawah,dari 2002 dari ke??
ketinggalan zaman betul la aku..hehe
ala..korang pun baru tahu jugak kan?? hehhe
benda simsimi ni???
apekah?? doll??


Simsimi ni..kita bole chat nga dia..n dia akan layan kita..
kalau dia xleh jawab..mule r dia mengarut..xpun time dia penat..
kalau bosan2 n stress mmg best layan dia..(tp kdg2 makin buat stress ade gak)
dia robot..dah disetkan segala soalan y mungkin  org akan tanya..
tapi ada y x di set,jadinya,dia akan jawab ikut sedap dia jelah..
best gaduh nga dia..
kalau tension2..nk marah..pegi je marah kat dia..
cakap la bodoh,giler ke..dia bodohkan kite balik.. hak2..
tp disebabkan dia robot..so,xtakut lah..
(paling sesuai untuk yang alone ni,xde pakwe,xde orang nk chat..sila la i love u kat sim..lalala)






y 1st nie.. random chat la nga budak kuning ni.. sila la tengok jawapan2 dia..pening pale...
y kuning tu simsimi.. y gmbo orang biru tu kita..


 sambungan....





ni antra chat2 aku n kwan(cassie) y len.. (pinjam yea cha…

twitter

aku dh ada twitter rasanya dah lama kot..
tapi start active n masuk bila my boys(JYJ) buat twitter gakk.. hahhaa

tapi...secara jujurnya...!!!
aku xpandai ape2 pun kat twitter..tau tulis status and reply tweet orang..
retweet tweet JYJ or y best2.. tu je..

dalam masa 2tahun nie..
percaya atau tidakk..
aku xpandai nk post gmbar kat twitter..
xpandai nak guna untuk tweet long..
huhuhu..

skrang twitter dh berubah nmpk..
xde ruangan mention??
kalau org mention kita,xtau nk tgk kat mana,,
ke aku y xtahu kat mana??? huk2..

Park brothers =___=

Image
Park Yoo Chun and Park Yoohwan’s father’s funeral was held in the morning on March 16 at Seoul, Banpo-dong..










be strong yoochunnie..yoohwannie..~~

Image
14 mac.. semalam..
Ayah yoochun and yoohwan passed away.. =__=
sedih tgk my chunnie..
lagi sedih...dia xde kat sisi ayah dia masa tu..
jyj kat south africa..(Chile), concert kat sana..
dari 9-14 hb..

ayah dia meninggal 14 hb..dalam pagi kot..
masa tu chunnie on plane..
dia bertolak dari Chile mlm tu lagi..
kan jauh south africa tu... berpuluh jam ambx masa..
so...dia xtau..mungkin xdpt contact atas sana..
dia tau pun last2..sblm plane land..
mcm yoohwan(adik dia.. he's new actor)..dia mmg kat seoul dh, n tgh/akan filming drama baru dia..
tapi cancel filming tu serta merta..heard, yoohwan smpai pengsan... huhuhu..
family diaorg mmg kuat.. walaupun mak n ayah dia dh bercerai...
tapi hubungan tetap baik.. yoochun n yoohwan sangat2 baik.. dengan mak n ayah dia pun.. huhu
act ayah dia mmg dah lama sakit.. dlm akhir tahun 2010 yc ade mention kat kbs..
masa dia menang award,ckp ayah dia pasti bangga tengok dia menang ni walaupun trlantar sakit..
dan dia penah gak ckp,nk cari istri cepat…

laju kau METRO!!!!!

Image
laju betol surat khabar msia ni kalau bab2 buruk kan..
kalau berita baik?? 3bulan kehadapan baru ada berita..(kalau ada la)..
ni..kalu y bad news, baru je 3hari trsebar..terusss masuk paper...

dah baca ???.cnie ...

hamboii tajukk.. "JYJ PUKUL PEMINAT" .. kelas2...
menulis dengan sesaje menulis untuk masukkan berita n penuhkan ruangan je..
dah kerja dorang kan...cari brita sensasi je..
tapi xfaham apa2 pun... disitu,bila y bukan fan tegar mcm aku ni,mmg akn nmpk la jyj tu jahat sangt2...
pukul peminat weiii...gangster ke.. dahlah saman SM...pukul fan lagi.. hoohhohooho..

okey..citer tu betul je.. sebagai fan,kita kena akui..
tapi.... ada sebab2 y boleh diterima.. (haruslah aku trime..sebb dh CINTA..lalalalala)..
audio tu sebenarnya dah lama.. masa jyj ngan dbsk lagi.. 2009..
masa tu dorang baru or tengah lawsuit SM.. keadaan sangat2 tertekan..
dengan SM hiatus dorang punye aktvt, sekat dorang kuar kat TV.. xleh jalankan aktvt kat korea..
aku pun xfaham why audio tu boleh baru…