Sunday, January 18, 2015

GF outing

Semalam outing dengan my soulmate, Mira.. lama tak jumpa. last masa raya haji kot.. tapi yang sorang lagi tu lagi lama tak jumpa, Tehah..dah duk jauh kan, macam ni la..huhu..

Outing dengan Mira biasa la, niat untuk lepak2, meluahkan perasaan, cerita2 yang terpendam selama tak jumpa ni, yang mana tak dapat nak tulis detail dalam mesej. Tema outing kitaorang semalam ialah MAKAN. haha.. awal2 jumpa, Mira dah cakap, harini kita duduk,makan and borak je.. So, memang betul2 makan jelah.. sampai bandar dalam 10.30. Plan nak masuk fastfood je semua haritu..haha.. Kfc, Pizza...sementara nak tunggu lunch meal kul11, masuk kedai buku dulu.. survey2 novel.. haha.. yaAllah...baru tahu ada novel Bicara Hati 2.. sambungan dari BH 1 dulu.. betapa aku merindui Tengku Syahran and Zahlia and kembar dorang.. my feveret novel ever.. tapi tak beli punn, sebab tertinggal kad diskaun kedai buku Muda Osman tu kat rumah sewaaaa...ya,kat rumah sewa..huh.. boleh je beli macam tu je, tapi tak ada less la.. sayang pulak, haritu baru sambung card SMO untuk 5 tahun, rm15.. novel tu aku boleh dapat less dalam rm3 jugak la..and banyak lagi list novel yang nak beli ni, my feveret authors, Sha Ibrahim, Achik Lana..novel baru dorang dah keluar.. tapi rasanya nak tunggu Bauncer Buku la, sebab novel2 tu tebal semua, harga rm30 keatas.. guna BB1M jelah. Rm100 beli novel, RM100 beli buku ilmiah, RM50 alat tulis..hahaa,mohon percaya.! eh, panjang pulak citer pasal novel...

Back to topic makanan...first,lepak KFC dulu...mulakan sesi meluahkan perasaan..haha..
pastu jalan2 kejap, masuk kedai keluar kedai... kedai kain je,survey2... nak membeli hold dulu..takut x cukup duit nak makan..haha.. sebab target haritu pergi makan je... then solat zohor..
pergi minum Cool Blog, masuk kedai Rm2.. pergi hi tea secret resepi jap.. pekene cake 1 slide...
then.. boleh dikatakan dinner la jugak... masuk PizzaHut.. fuh,kat sini paling best makann..

pastu balikkk....buat balik ayam gunting, tak terus balik rumah.. singgah rumah mira.. aktivit copy mengopy bermula.. copy citer, sembang2, makan ayam gunting..haha...


No comments:

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...