Wednesday, February 1, 2012

Sparta And Ace Deabakk!!!!

+
+
+
+
+


Running Man episode 79!!!
Sekali lagi debaek..!! setiap episode best sebenarnya..
Tapi dalam banyak2 tu ada y lebih2 best dari y best tu..
N ada y paling best dari y lebih best.. 3 kategori tu..
Untuk epise kali aku bagi “extra best” .. hehehe..
Sebab???????......
Ofkos sebab Running Man’s Ace n Sparta..
Diaorg menang lagi…dah lama xtengok Ace Jihyo n Sparta Kook menang sama2..
Sape y selalu tgk Running Man akan tahu la…
N y belum tgk lagi untuk episode 79 ni cepat2 download..
Penuh dramatik+suspek+neves+confius…
Tgk nnti jgn skip n cepat2kan..or tengok last terus..
Tengok dari awal smpai akhir..jgn nak cepat2kan.. nnti x surprise..

kalau nk tau why ace n sparta hepy sangat ni..tgk sendiri..

Nak citer pasal Ace n Sparta..
Why Jihyo as Ace and Jongkook as Sparta??
Jongkook sebab dia mmg Sparta.. hehee..dalam 8orang member RM tu,dia y paling kuat..
Kuat semuanya..buka body je maskulin,tapi kuat fizikal,cerdas,pkir pnjang n ad strategi2nya..
Tapi masa nickname Sparta tu bermula,sebab masa awal2 episode dulu,dia mmg menggerunkan..boleh eliminate semua member..tengok sendri baru faham.. selain sparta, jongkook gak as commander.. team Rm panggil dia comamnder..sebab dahlah garang,suka mengarah n mmg patut dia mengarah sebab dia pndai atur strategi n garang tu perlu tu sebab budak2 tu(gary,haha,kwangsoo) jenis suka main2..
Kalau Jihyo plak..my unnie.. hehehehe…
Dia lebih kurang jongkook gak..walaupun kecik je..tapi..
Licik..cerdik..pikir cepat n tangkas..pandai atur strategi..n pndai berlakon..
Dari awal2 episode ari tu mmg dh boleh nmpk.. kalau dalam team kena cari mission2..
Dia cepat selesaikan mission2 tu..susah kumpulan chaser nk kejar dia..n susah nk d eliminatekan..

Kesimpulannya.. 2 orang ni mmg best..sama licik n best..
Jihyo pun kuat,beza badan xde muscle cam jongkook je…
Kalau Jihyo n Jongkook bersama,mmg nmpk sgt hebat.kalau dorang bersama betul2 lagi best..hehe.. 

Berbeza kalau Jihyo+Gary=yes,Monday couple..agak mushy2 sikit..(oh,Monday kapel dgr kata aka ditamatkn..sebab jihyo dh reveal dia dating nga Ceo Cjes..xkesah la..lgpun Jihyo n Gary mcm cinta monyet je..like sahabat baik..)

Kalau Jihyo+Haha=ni mmg giler2..pantang jumpa..mesti gaduh..mcm musuh kot..tapi suka gak diaorg..
Jihyo+Jaesuk+Sukjin=hmmm..ni abang2 yang dh tua..haha..ibarat abang sulung nga adik ppuan satu2 nya..beza umur pun agak jauh..8-10 tahun..
Jihyo+kwangsoo=hahahha.. kakak nga adik tiri..kwangsoo mangsa buli Jihyo..adik beradik la.tapi sayang each other..
Jihyo+Joongki= Song2 sibling..ni adik beradik kandung. sayang n baik je dia nga Joongki dulu..(sebelum Joongki kuar RM)…
Ikutkan semua baik..diaorg sayang satu sama lain..just cara menunjukkan kasih sayang setiap orang tu berbeza…
Aku sarankan n promote buat kali ke10,kalau sape2 nk hiburan just untuk reles tension n nak gelak2 tengok la Running Man..aku jamin korang akan ketawa.. kawan aku y langsung xminat korea,mmg xsuke..xsuke..xsuke.. tapi sekali tgk RM,dia jadi leader skang.. ramai fan RM ni,bukan dari golongan y minat korea,drama korea or kpop.. tp just minat RM je.. lelaki pun ramai.. memang kalau tengok 1st episode agak blur2 sikit..sebab episode 1,diaorg pun xfaham mana konsep RM, n baru nk bina team,family..(episode1 jihyo xde lagi..dia bermula jadi guest untuk episode 3,pas2 jadi family RM terus..mungkin sebab kekuatan dia tu jdi team Rm ambx dia..) untuk episode ke2 keatas dh boleh gelak sakan la..(kecuali kalau anda hati batu..).. aku dulu bermula nga Dbsk la.. aktvt rutin,aku download pape je program y DBSK(homin/JYJ) jadi guest.. dlm episode 26, homin jadi guest RM..tengok y episode tu je..ak mmg xtgk sangat variety show korea..tgk pun yang dbsk penah jadi guest mcm X-man, family outing, super viking, star king n etc....pas2,bila tgk kawan aku duk setia download RM setiap minggu..cuba ambik..n try tengok dari awal..mmg agak bosan episode 1st.. aku ttp n xtengok2..sebb rasa,mesti xbest ni..episode y ad homin tu je best..haha.. pas2 time bosan,aku tengok la y Hyung Joon jadi guest plak..best plak..pas2 rasa xfaham konsep..terus tengok dari awal..start episode 1.. boleh plak gelak2 masa tgk episode 1..sebab dh klakarnya akan datang bila kita faham konsep n karakter masing2..  selain blh gelak,dapat gak ambx y mana baik..y xbaik kita buang..y eloknya masa tgk mcm mana diaorg kerjasama,semangat,kekuatan pasukan y kuat..

RM best n unik sebab ada Jaesuk=National Mc,byk idea nk buat org gelak.. Suk Jin= 20 years dalam variety show,ad klebihan sendiri.. Jongkook=selalu join variety show..xman,family outing with jaesuk n Haha..kekuatan dia,matang n kerja kuat.. Haha= hahha..gelak dulu.nama pun blh buat gelak.sama as jongkook,byk masuk variety show.. lawak semulajadi dia..perngai cam budak2.. Gary=mat hipop..peaceful Gary..lawak nga muka serius.. Kwangsoo=artis baru,walaupun selalu kena buli,tp hormat hyung2 n nunna.sgt xkisah apa y org buat..boleh buat org ketawa dg ketulusan dia. Jihyo=ppuan tp tenaga melebihi lelaki..bukan jenis artis bajet..tanpa makeup..lari sana sini,xpkir keadaan dia nmpk buruk ke comel ke.. Joongki-pretty boy,dh biasa nga tugas as Mc..aktif n otak pwer..wlaupun dia bhenti dari RM tp still ingt dia.. hihihihi… (panjang plak promote..nk citer pasal jihyo n jongkook je..tp abis p citer..hak2..maafkan saya..)… ok lh.. out dulu.. *Husna OUT!!!!...*ß-trademark RM!!


No comments:

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...