Monday, February 27, 2012

My Prince in "Rooftop Prince"

new drama my..my..my....husband...hihihihi..
ROOFTOP PRINCE.. 
akan ditayangkan pada 14 mac 2012 nie..
kena sangat la tarikh tu...
aku habis final exam 11 mac.. so dalam 12,13 g2 dh balik!!!merdeka..
dan...dan..itulah nnti keje aku... stalk..download... ^_________^
pandai cari tarikh yea...

okey..ni drama ke3 micky as hero..
sblm ni dia berlakon banjun drama nga member dbsk nye..dari tahun 2004-2006..
and as kemunculan istimewa dlm...ermmm..ok aku lupe tajuk..
citer tahun 2006 lagi..romance ape ntah..y kibum&heechul(suju) tu blakon..
seterusnya pastu dh xde..dorang workhard dgn nyanyian...
ataupun xde peluang...dia penah ckp dulu,nk berlakon..sebab antra 5 org tu,dia 
paling ok la n minat..tp xde peluang or xberpeluang..(act aku nk salahkan SM..hahaha)..
pas dia n jaejoong n junsu saman n kuar SM (kuar SM je,bukan kuar DBSK)..
aktiviti dorang as penyanyi kena sekat,hiatus,xleh kuar tv,sertai variety show n len2.. (SM y sekat)
dari c2 lah peluang dia as pelakon terbuka.. 
bermula dengan movie Japan untuk hp(ak xreti nk terangkan), beutiful love with aya..
n then trime tawaran berlakon Sungkyunkwan Skandal(SKKS).(2010)..dari c2 kot makin ramai y nmpk dia as pelakon.. dan dapat fan dari kalangan makcik2..
pas skks, 2011- miss ripley with lee da hae.. rasanya untuk 2drama ni,dia dh kumpul lebih dari 5 awards kot..

dan sekarang..2012!!!!comeback with ROOFTOP PRINCE... 
kali ni romantic comedy..kalau skks dulu mcm serius komedi kot.. hahaha..nerd n skema tp warmheart..
kalau miss ripley terlebih baik..baik sangat watak dlm tu..sopan santun je..xde rupa micky yoochun..
untuk rooftop prince,ni y aku tunggu2 kan..dia sebenarnya sangat2 funny,spontan n gila2..nakal...dengan chunface dia..suka buat muka mcm2..(thats why i love him).. hope,watak dlm drama ni mcm perangai dia..

sedikit sinopsis:
citer ni berkisahkan seorang Putera dari Dinasti Josen(300thun dahulu) yang nk mencari cintanya y hilang..pas2 dibwa ke 300tahun masa kehadapan..abad 21,kirenya pada masa skrang la..(harap korang faham).. mcm fantasy jugak.. putera ni ad guard dia 3 orang.. sorang bodyguard dia(Jung Sunkwon),sorang lagi mcm cikgu dia la(lee minho),n sorang lagi budak suruhan ala2 pa g2(Choi Woosik).. ala2 F4 la...dengan dia dtg ke 300thun kehadapan ni la y bermulanya kisah2 citer tu.. heroin adalah Han Ji Min.. mcm mana dia datang ke 300thun ni??y tu xtahu..n ofkos la semua kena tgk sndiri nnti!!!! cannot wait 14/3.. 

layan2 gmbr2 pelakonnya n sekitar penggambaran!!

ni as muka depan kot..tunggu n lihat nnti..antra watak utama..biasalah citer kan..mesti 4watak.. 2baik..2xbrape baik..  1 hero 1 heroin.. 1 pengacau..1 penggoda...


dizaman dinasti2 300thun dulu lagi ni..


f4?




tadaa~~~ imej untuk abad21..comel je 2 orang nie..


my love


ok,,aku suka n restu..cantik..


sweet..


sekitar pegambaran..


putera y lost kat tengah2 bandar..hahhaha...


3orang ni bakal diminati aku nnti..hehehe..



putera dinasti jeson dah berubah rupa!!















BONUS!!!!- ni micky sndiri y upload kat twitter dia smlm..suke je ambx gmbr2 gnie.. tu org pnggil dia "chunface"

3 comments:

Haruno Hana 하나 said...

comelnya yoochun XD~~~ haha

Spudin said...

Korean ..wah ..i like ...but ...i like ..hahaa

husna said...

haruno hana..hehhee..mmg dia comel sentiasa...manis..cute..tp boleh jadi hensem.. hehehe..

spudin- but????? betul ke like korea ni..lelaki jarang minat citer2 korea,melainkan variety show running man je..

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...