Monday, July 6, 2015

#Cabaran20Hari: Tetamu raya paling ditunggu-tunggu

Tak adalah tetamu istimewa yang ditunggu2 tu.
Tiap2 tahun raya, semua tetamu yang datang itu ialah yang istimewa.
Tetamu tu kan rezeki.
Biasa pagi2 lepas solat hari raya ramai orang kampung lah datang. Kawan2 mak, ayah semua.
Mungkin yang istimewa sikit kanak2 yang datang nak kutip duit raya lah.haha..
Seronok tengok dorang datang ramai2, pakai baju sedondon yang adik beradik tu, pastu sling bag yang berisi duit raya. Pakai tdung meriah2, ikat rambut pony tail. Lelaki pun comel2, innocent2 semua.
Tapi kan... 2,3tahun raya kebelakangan ni dah tak ramai kanak2 yang datang in group macam tu. Ramai kanak2, tapi datang dengan family.huhu..
Then untuk raya ke2,3,4 tu biasa sedara mara lah datang. Kawan2 kami semua.
Kalau kira semua kita tunggu2 lah dorang datang.


tapi...tapi...tapi....
raya tahun ni, tertunggu2 sorang budak tu datang.
Siti Dewi kesayangan beta. Nak tengok budak buas,nakal tu pakai baju kurung..



Baju kurung macam mana la plak dia ni pakai tahun ni. Budak ni ala2 macam tomboy sikit lah..haha.. tapi suka gincu segala tu. Just perangai dia, tahap kebuasan dia macam laki. Macam2 perangai. Tahun lepas umur 1 tahun pakai baju kurung pun jalan terkangkang kangkang je..

Dan semestinya lah, tetamu istimewa itu keluarga kita sendiri. Mak,ayah, kakak2, adik2.. asal semua ada,cukup dah rasa best. Itu yang paling penting.

p/s: tahun ni tertunggu jugak tetamu istimewa tu. Katanya pergi membawa diri. Ntah bila pulang... adakah sudi dikau bertandang ke rumah adinda?? hehehe... wait and see.. pray for the best. May Allah ease everything.. :-)



No comments:

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..