Friday, January 6, 2012

simple+ikut kemampuan+sempoi+happy always



semalam tgk running man..episode terbaru-75-..
wajib download setelah diupload..
tema semalam matematik..oh,subjek y paling aku xsuke..
ada guest minho(shinee),siwon(suju),sulli(f(x),hyorin,and sohee(wondergurls)
ak kenal minho n siwon je.. hahaha..n sulli sebab dia penah jadi guest dulu,kenal la jugak..
dh nama running man,mesti pertandingan dia melibatkan semua..
guna tubuh badan(fizikal),dan mental..n guna otak sekli..
untuk tema matematik nie..mcm biasa,dorang kena selesaikan mission2..
n then pilih 2 no d setiap check point..dan kat tempat y terakhir, dorang kena cari simbo maths..
mcm +,-,x,/,( ), n simbol2 len..banyak je kat c2..dan jugak,dengan menggunakan no2 y diaorg pilih tadi, 
bersama nga simbol2 maths y dorang cari ni,dorang kena selesaikan no2 tu biar = 1.. 
pusing la mcm mana pun,nk tmbh tolak,bahagi,pakai algebra ke,asalkan dapat jwapan 1..

member2 diaorg ni hmm..ok la kan.. jaesuk byk pngalaman,jongkook pkiran pantas,
jihyo pun sama,siwon pun aku ase cerdik gak,nga minho still student(21) mesti masih panas lagi maths tu, kwansoo wlaupun ben**,tp agak cerdik.. yang jadi masalah,gary n Haha,bukan aku kata,tp mmg geng2 diaorg gak r kata 2 orang ni IQ rendah..haha.. dh umur 32,33.. blaja pun dh lama tinggal..nga perangai childish gilerr..kurang pengtahuan,lmbt nk tangkap.. simbol square root diaorg xreti gune..(aku pun xreti),
hehhe...jadi,aku ingt group haha n gary mmg xleh buat la..sebab bukan senang,diaorg pilih no random2, pas2 kena jadikan jwapan 1..

tapi...............
jangkaanku xtepat sama sekali..last2 group haha,gary n sulli y menang!!!!..
terkejut mula2..tp bila tgk,mcm mana penyelesaian dorang..huh..tabik r...
diaorg sedar diaorg xbrape pndai,xreti nak guna simbol2 y susah...
so,diaorg just guna simbol y diaorg reti.. iatu TAMBAH(+) n TOLAK(-)...
senang kan????
group len??semua sebab otak akan genius,so pkir y tinggi2.. guna square root,guna bracket,bahagi,darab..
last2 xleh jugakk..
tu aku mcm...s.p.e.e.c.h.l.e.s.s.. 
pengajaran y aku dapat...jangan pandang rendah pada orang len..walaupun kita tahu dia xbrape bijak, or
kurang kat mana2,tp kena ingat..kita semua diberi kelebihan n kekurangan..xde sape yang perfect,cukup lengkap semua.. maybe y nie xpndai dalam belajar,tp dia pndai kemahiran,dia kreatif...
pengajaran ke2, xperlu la kita nak rumitkan keadaan n situasi.. benda senang jadi susah..
mcm group haha n gary tu,diaorg mmg hepy gud lucky,walaupun selalu kena buli pasal IQ,tp relax je..
gelak2,tukang wat lawak..kena selesaikan masalah tu pun,walaupun diaorg xpndai,tp xde stress2.. boleh gurau2 lagi..boleh nyanyi2..n last decide just guna apa y diaorg pndai..tambah n tolak..
so,kita pun mcm tu la jugak..bukan kata xperlu mencari ilmu..perlu..
tapi kalau dh dlm kes y kita xpndai...ikut jelah kemampuan kita..y penting cuba.. bukan dalam belajar je,
tp dalam menjalani hidup ni pun sama..xde ayam,makan jelah telur.. best jugak kan.. hehehehe...
kalau ikutkan dalam running man ni,dari episode1-75,banyak je benda y aku dapat.. benda xberfaedah, benda y berfaedah, ilmu ilmiah, pengajaran,pengalaman, dapat tahu benda baru..banyak sangat.. n y paling penting dapat gelak gile2 n golek2.. hahahhahaa...

layan pic2 y semalam...:
ni group jaesuk,jongkook n sohee.. mcm2 simbol kat ats tu.. bracket 2,3,nga square root n tndaa apa ntah tu..

ni group ace jihyo with little prince minho n prince siwon.. hahhaa.. rumit kan?(rumit bagi aku y xpndai maths..haha)
ni group kwang soo+big nose hyung ji suk jin and hyorin.. lagi pening.. 6 bahagi 3 pas2 tolak 8.. hahhaa..(gelak2..ingt kau pndai????)





dan ni dia..... group Haha&Gary with Sulli.. simple kan??????????
tambah n tolak jee....xyah pening2 kepala...


p/s-so??ukurlah baju dibadan sendiri sebagai konklusinya... annyeong..!!!

2 comments:

K O R I E said...

haha.. org tgok jugak yg ni smlm
plg kat klakar masa dorang kena menari unt jatuhkan kertas tu..
lawak giler yg tuh.

xsangka jugak group haha boleh menang..
hehe..

husna said...

hahah..tu la pasal..
mmg lawaks..jaesuk penuh je kertas nota kat badan dia.. nga kwangsoo wat tarian robot dia tu..hehee,,

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...