Thursday, July 11, 2013

Konflik Tarawih

Assalamualaikum..

Salam 2 Ramadhan.. ^__^

Macam mana 1st day semalam? semuanya okey? Ke ada yang tetibe gastrik pukul2 petang.. haha..


lauk berbuka untuk 1st day semalam.. buat sendiri semua,kecuali kerabu tu. ada ikan masak 3 rasa, gulai ayam, sup daging...!!! dan ada pengat pisang jugak. aku berbuka dengan pengat pisang sikit.. minum Herbalife Shake.. done!! solat maghrib,isyak,tarawih..balik tarawih baru makan nasi.. tak mahu makan berat dulu, nanti masa tarawih berat mana and perut tak selesa.

Citer pasal solat tarawih...excited dan best dapat tarawih ni. tapi kebiasaanya aku berkonflik terhadap 2 perkara setiap kali p masjid,esp untk solat tarawih.mungkin orang lain pun ada masalah yang sama..

1- selalu kena sound,suruh pegi depan2..penuhkan yang kosong..!!okey,xde hal. duk depan lagi best..fokusss!! tapi masalahnya bila semua nak duk tepi dinding,tengah2 kosong..aku tak tahu nak p duk bahagian mana..

2-masalah biasa, saf tak rapat.. sejadah masing2 besar!dan duk tengah2.. kan aku rapat kekiri, ke kanan kosong. yang belakang tak nak naik..ataupun ruang tu xcukup..kata solat jemaah kan,haruslah rapat2.. at least bersetuh sikit pun jadik lah.. ni,tak nak bersentuh langsung..

tak kata orang2 tu tak tahu..mungkin ada yang tahu, ada yang tahu kena rapat2 ni..dan "rapat" tu macam mana..ada sesetengah faham rapat tu,rapat sejadah je, ada faham rapatkan kaki la,dan sebagainya. mungkin yang tahu kena bagitahu yang tak tahu..mcm tu la kan, hidup sesama muslim..apa2, pikir postive sahaja.ujian kesabaran di bulan ramadhan.. entry ni pun bukan berniat nak mengata,eh bulan puasa ni tak baik mengataa.. tapi saling memperingati..termasuk untuk diri sendiri jugak..!!

No comments:

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...