Wednesday, February 6, 2013

Blog Feveret

korang semua ada blog yang mana hari2 buka and baca?boleh kata ikutilah perkembangan blogger tu... bila tengok blog2 remaja and sama baya dengan aku ni,ramai yang lebih cenderung baca blog2 fesyen,gaya hidup moden and lain2....xsemua la,tapi kebanyakan.. kalau tengok blogger muda mudi yang femes sekarang ni macam Maria Elena, Fatin Liyana, Irine Nadia, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha...dan ada lah lagi beberapa orang tu,aku xingat nama.. aku baca je blog dorang2 ni..tapi xselalu.. time ingat jelah,tak pun kalau bukak netbook adik aku,terbca jugak..sebab keluar blog2 dorang ni kat depan...

Kalau aku...tak banyak mana pun blog yang memang kata wajib aku baca..memang ikuti betol2 setiap entry tu..korang boleh tengok dekat senarai sebelah ni, "selalu baca".. blog2 member2,cassiesteam tu lain lah, and blog matlutfi semua baca kan.. aa 3 blog mama2 disitu.. yes,suka baca blog 3 superwoman tu..semua dah berkahwin,ada anak..kebanyakan cerita pun lebih kepada kehidupan dorang, pengalaman, anak2,kerja...

1- Kak D

ni blog Kak Diana Ishak,atau lebih mesra dipanggil Kak D... my top1 feveret blog.. memang best sangat2 bagi aku.. start baca blog dia tahun2009.. masa tu aku tengah nak cari review pasal produk syahirah,sebab nak guna untuk diri sendiri.. try,gugel2, jumpa lah entry dari Kak D, yang dia citer pasal dia guna produk tu.. tapi kelakar sangat baca..tertarik dengan ayat2 selamba dia..cuba lah baca2 entry2 dia yang lain,teruss tersangkut..start baca balik dari tahun 2006 tu.. sampai la hari ni still follow blog dia hari2.. kak D memang best, dia xde cover2, ayat2 dia pun main bagi tu..tapi still ada kesopanan disitu.. kalau sape baca dari dulu,tahu lah kan macam mana dia dulu..dari dia free hair and sexi mexi..sampailah berubah dah pakai tudung.. tapi,cerita,ayat dia memang power.. tambah2 boleh ambik contoh,dia ni bisneswoman.. dalam bidang sains la,jangan main2..aku pun xpasti sangat, biochem ke apa..tapi lebih kurang macam menyelidik bahan2 makanan semua tu..~ disamping tu buat bisnes lain2 jugak,macam jual tudung,cardigan, baju(dia ada tukang jahit sendiri..).. inspirasi la baca blog dia ni.. http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/

2- Kak Elly

ni geng Kak D ni..walaupun dia agak baru jugak dalam dunia blogging ni..tahun 2011 kot start..tapi tetap best baca blog dia..sama macam kak D jugak, blog dia banyak berkisar pasal anak2 dia,rutin seharian, kerja..tertarik dengan ayat2 dia.. xde cover2 jugak.. tapi kalau korang xsuka baca blog dia xpayah la ya.. mungkin bila buka tu,ada jelah kan yang macam xberkenan itu ini..just ambik yang mana positive..yang korang rasakan negatif xpayah.. just enjoy mana2 yang terbaik~!!!
http://ellyinwonderland.blogspot.com/

3- Dr Halina

Isteri Dr Sheikh Muszaphar..yang ni, tak berani la aku nak berbahasa akak pulak.hahaha.. blog dr halina ni dalam kategori mommy2 g2..sebab banyak dia share tips pasal penjagaan baby, and untuk mommy..tapi aku sukaaaaa!!!..Dr Halina pun agak kelakar jugak la bagi aku..tapi blog dia dalam english,still boleh faham la..sebab bahasa santai... suka tengok Bella,anak dia..Sophea Isabella.. dan new born daughter, Sophea Natasya.. but gambar Tasya Dr Halina tak keluarkan lagi,dia cakap nak bagi besar dulu,sebab Tasya lahir xcukup bulan act..boleh baca blog dia kalau nak tahu lebih detail.. http://barelysupermommy.com/

1 comment:

CiK Bella said...

Suka blog Dr. anak dia pun Bella ><

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..