Tuesday, January 15, 2013

konvo Day

Sebulan lebih sudah berlalu... my konvo..(diploma)..
tapi masih gigih ni nak bercerita... untuk catatan dihari tua..^^
Konvo tu berlangsung pada 2/12/2012... cantek tarikh..
aku kena sesi petang...so,dari rumah,bertolak dalam 9lbh g2..
smpai sana dalam pukul12 t/h, sempat la makan tengahari n siap2..
perasaan?? nak kata excited tu tidak lah... xrasa pn nk berkonvo2 nie..
bukanlah kata xrasa happy langsung...tp biasa2 je..
sekadar memenuhi syarat n untuk kenangan jugak...
mungkin jugak sebab aku still continue study untuk degree...
so...xlah terasa teruja sangat...
pape pun....tetap melapangkan dada....n enjoy my day~~

mahu citer...masa nak naik ambik dip dgn Dato naib canselor..
malu jugak la kan...berapa ribu mata tengok...org tengok aku xkisah sangat..
tapi paling kesah takut neves xtentu pasal,lalu tercabut topi, tersadung ke...malu2..
tapi alhamdulilah...ok je semua..
walaupun, mula je org sebut nama aku...n kaki melangkah tu, terus xingat apa2 dah..rasa mcm kena pukau pun ada...terus je pergi...fokus,ingt step... n mmg xingt benda len dah...kamera ke..nak senyum ke...turun tangga tu baru la sedar balik... "eh,dah ke??"... lega ~~~ and pasal gambar konvo tu...huhu.. huduh la...
photographer tu xpndai ambik...kalau gambar aku sorang huduh xpe jugak..blh kata aku bukan photogedikgenik.. tapi gambar orang lain pun sama... xmenjadi semua... semua diambil masa org x standby... kawan aku tu, daripada 6 keping gambar y dia ambik, 5 daripadanya semua pejam mata...masa nk ambik scroll, masa berjalan, masa nak turun.. just masa nak naik tu satu je ok...y len pejam mata.. aku pun ada satu tu pejam mata..masa nk ambik scroll,hmm...muka mcm apa ntah... xsanggup nk letak sini... and pencahayaan pn ada masalah kot..gelap semacam je.. xbersinar2.. haha..biar la...benda dah berlalu...at least ada jugak kenangan..tq abang n akak photographer... ^___^

lepas selesai je semua tu...dalam 4.45 petang... kuar je dewan... la...hujan rupanya..tergendala rancangan nak ambik gambar... n disebabkan dah petang jugak, ramai y tergesa2 dah...nak balik..mak ayah dorang jauh kan...semua kelam kabut.. gambar ramai2 mmg xde... ambik gambar nga kekawan sorang 2..tu pn sikit2 je..
nga family pun,sempat la 2,3 keping ambik bawah hujan...jadik lah.. nasib baik, xdelah teruja sangat sblm tu..kalu x,kecewa...huhu...
just esok tu...ada kawan aku yang xsempat pun ambik gambar masa hari konvo tu, ajak p pantai...photoshoot sana...terengganu kan dikelilingi pantai... >< ..
bergambar la kami barang sekeping dua...untuk kenangan dihari tua...
secara kesimpulannya(mcm essay dah)...okey lah...orang nak raikan kita hari tu.. so,kita pun join...tapi bukanlah rasa mcm, oh, dah konvo,sangat hebat...hari y paling gembira bagiku...tidak2... tu hanya sebagai permulaan sahaja.. permulaan untuk menempuhi lebih banyak lagi perkara mendatang... sekrang untuk degree, nnti nak buat master plak,phd ke...kerja lagi...dan...scroll tu bukanlah segalanya..bukanlah penentu kejayaan kita..tu sebagai tanda penghargaan sahaja... adakah kita dah dikira hebat dengan pegang scroll tu?,xkira la dip,degree,master ke... tak...kejayaan bukan datang dari scroll semata2..tapi dari diri kita sendiri... dan bukanlah jugak dari nabasiti je(ikut ustaz azhar)...but, dimana2 sahaja kita boleh dapat kejayaan..asalkan ada semangat n kemahuan... serta yakin dengan qadha' dan qadar Allah.. Wallahualam~~

layan pics..... ^__^

buat dekat stadium Gong Badak... dewan U tengah renovate.. 

percaya atau tidak...ni je satu2 nya gambar aku secara individu dekat tempat konvo tu... masa ni tengah hujan...gagahkan diri nak ambik gambr

tq mak..ayah... luv u~ <3 td="td">

photoshoot di pantai bermula~




bunga aku yang ada bear tu...^^

dapat jugak simpan bear n bunga sekuntum ni.. orang lain,beli bunga fresh, seminggu jelah blh simpan.. haha... y aku punya,akak ak beli, ada bear, ada bunga palsu(dari span), tapi daun2,batang dia y ori..fresh... dapat simpan yang ni pn ok lah..


2 comments:

ISs said...

Nice....taniah...

Saya Disini said...

WAH..BESTNYE TAHNIAH

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...