Tuesday, January 22, 2013

I MISS YOU

Janji tinggal janji... ingat nak update blog hari2.. tapi,ada la halangan2 tu... (MALAS y utamanya.. ^^)

okey...nak buat review pasal kdrama- I MISS YOU~ baru je habis hari khamis lepas.. dan jumaat tu,aku dah siap tengok habis! laju....tengah menganggur ni kan..
Cerita IMY ni,tema dia melodrama..ataupun dlm BM, drama yang menyayat hati g2,banyak konflik(ak trjermah sendiri)..hehe...
pelakon2 nya...~!!!

adik Yeo Jin Goo..16tahun..dia bawak watak Han Jung woo zaman remaja..suka tgk dia berlakon,mmg best.. 
ehem...sape la ni..haha....Park Yoochun.. bawak watak Han Jung Woo dewasa.. (main act)
kim sohyun..anak angkat yoochun..>< rapat bebenor dorang ni...jeles ak..tp baru umur 14 tahn ni.. budak ni, bawak watak Lee Suyeon waktu remaja..

Yoo Eunhye.. bawak watak Lee Suyeon masa dewasa.. so,dia lah heroinnya,berpasangan dengan Yoochun..

dan untuk pelakon2 lain, boleh tengok kat sini, http://asianwiki.com/I_Miss_You_-_Korean_Drama .padahal blh je bagi dari tadi..tapi,saje nak panjangkan entry,letak gambar2 ..hahaha..okey layannnn~!!!

Bermula masa umur dorang 15tahun... Lee Suyoun(LSY), masa ni, blh dikatakan dia dipulau oleh kekawan,sebab ayah dia pembunuh(padahal xpun,tp sbb polis tu buat keje xbetul). so,xde sape nak berkawan dengan dia..mmg kesian la tengok dia,dengan jiran2 pun sama,hina dia n mak dia..nasib baik mak dia jenis brutal sikit.. dan Han Jung Woo(HJW) anak pemilik bank..kaya..tp xdapat kasih sayang..ayah dia gila duit je.. dari kecik,umur 8tahun,dia dh dihantar ke Amerika.. sampailah umur 15tahun,baru balik Korea.. dia balik Korea, malam tu,dia jalan2..dan ternampak LSY kat taman permainan.. dari situ la dorang start berkawan.. LSY pulak rasa terharu n special sangat sbb HJW org pertama yang sudi berkawan dengan dia w/pun lepas tahu dia anak pembunuh... tengok la sendiri...mmg comel je dorang ber2 tu..pandai berlakon,kalau part sedih tu,blh nanges2.. 




klimaksnya, dorang kena culik, ni sebab ayah HJW tu yang gila duit,dia cederakan adik tiri dia (Joon-anak perempuan simpanan datuk HJW kot,atau mybe dah kawen..) kiranya mcm nenek tiri HJW la..haa..nenek tiri HJW ni la y upah orang suruh culik HJW..tapi LSY pn kena sekali.. dan y paling tragis, LSY kena rape.. lps tu,y nk dijadikan cerita nya, HJW berjaya selamatkan diri,tp dia xbawak kuar LSY sekali..dia kuar sorang2 je..sebb terlalu takut..tp dia tetap kuar tu untuk cari bantuan,dia call ayah dia..n ayah dia n mintak tolong selmaatkan LSY..ayah dia dtg,tp xselamatkan LSY pun..dia bakar tempat penculikan tu,n cakap penculik dah bawak lari n bunuh LSY.. tp HJW percaya..dia yakin LSY masih hidup... 14tahun dia hidup dalam bersalah,mcm orang gila cari LSY..n decided kuar dari rumah, pegi tinggal dengan mak LSY,sbb dia rasa bersalah sangat2..n janji dengan mak LSY untk cari LSY.. LSY sbenarnya selamat.. orang suruhan nenek tiri HJW ambik jaga dia..bukan sbb saja nk jaga,tp takut rahsia dorang terbongkar.. dan ada sekali masa tu Joon/Harry,anak permpuan simpanan datuk HJW..kiranya pakcik HJW la,tp muda pada dia.. Joon yang nak sangat jaga LSY,dia suka LSY..tp agak psiko sikit.. misi dia nak balas dendan pada kluarga HJW,so dorang ke Perancis, n buat LSY lupa kenangan2 silam ni... dia bagi nama baru untuk LSY , Zoe.., nama Joon jadi Harry..and makcik suruhan mak dia jadi Michelle Kim.. 14years later..... HJW dah jadi polis.. LSY as fashion designer... dorang mula bertemu balik dekat rumah Joon/Harry, sebb Michelle Kim ditemui mati dalam rumah tu...dari situ la bermula nya..banyak konflik2 y datang.. LSY yang xmengaku dia LSY sbb still ingat HJW tu sesaje tinggal dia dulu..tp HJW dari awal dah kesan, Zoe tu adalah LSY.. 


masa kena culik



Joon/Harry

dah besorr~!!
HJW tinggal dgn mak LSY.. sweet!! dia pnggil mak LSY ni, "einnn" y bermaksud "girlfriend".

tengok la sendiri..adalah banyak kes2 tu.. dengan Harry yang dendamnya mmg xluput...sakit hati tengok dia..dia dh mcm pembunuh bersiri,brape orang dah dia bunuh,y mana berkaitan dengan masa silam dia dulu..tp dlm masa y sama,kesian jugak kat dia,sebab dia jadi mcm tu,kesnya ayah HJW y tamak dan mak dia sendiri yang tamak jugak.. sampailah akhirnya,terlerai satu2 persoalan2... LSY and HJW bersatu balik..biasalah citer, mestilah bersatu  jugak last tu... cumanya,jalan citer y nk membawa kepada penyatuan tu yang berbeza.. untuk citer IMY,aku bagi 90%~!!! best!! bukan sedih semata2.. tp ada lawak jugak.. and banyak kpd terharu,nak2 terharu dengan HJW..  pengajaran pn ada. iaitu: "duit bukanlah segala2nya..kuasa bukan segalanya.. kbahagiann y penting. satu kesilapan dari kita,mgkn mmbwa khcuran untuk org lain".. ^^ tu je kot nak citer.. malas dh nk karang pnjang2.. tengok sndiri.. haha... kalau nak copy pun blh,sila dtg umah..keke.. ataupun nk mntak aku tolong burnkan dlm cd and post pn blh,tp ada charge la.. haha.. okey bai...letih dah menaip pnjang2... 

joonie...last sekali, dia mcm hilang ingatan kot..kesian,nanges tengok part dia ni..tp tetap puas hati,sbb dia xmati or masuk pnjara... bukannya salah dia 100% jd mcm tu.. dpt tgk senyuman dia akhir tu dh puas ati.. baik hilang ingatan je,dari ingat kenanga2 y menyakitkan tu... sswaa~~ ^^
kawen kan diri sndiri...ada ke...mmg gila2 kapel ni..!!! 

pas2 ambik gambar,anta ke mak,sedara2.. trkejut la famly dorang tgk kawen sndiri tetiba..haha.. tapi suuka penyepit rambut LSY tu..!!

trademark citer ni... "SSWAAA~~" kira,dia buat mcm ni,mcm nak padamkan memori2 pahit pada  org tu... 

No comments:

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...