Sunday, July 1, 2012

Kim Kyung Tak Vs Lee Gak

tak ada pape..saje mau post pic y dh brzaman ni (zaman Joseon)..
hahahahahahaha..


that's Kyung Tak and Lee Gak.. Officer Guard and Crown Prince..
gambar ni JJ yang tweet,minggu lepas xsilap..gelak golek2 aku tgk..
2 cerita yang bebeza..2 watak yang berbeza..2 stesen tv yang berbeza..
tapi dorang jumpa di set penggambaran yang sama(w/pun just statue)..
JJ tweet kt bwah pic tu.. "Leegak, where's Park Yoochun??"
(Yoochun dah habis film drama Rooftop Prince..
and Jaejoong tengah film drama Dr Jin..)


Actually nak citer..
kat Korea ni..dorang ada satu perkampungan..
kampung yang berlatar belakang kan zaman dulu2..
so,kat c2 lah dorang akan buat penggambaran untuk drama2 gnie..
sebab tu memang nampak real sangat bila tgk citer y zaman2 dulu..

Nama perkampungan tu adalah.... Korean Folk Village..
"The Korean Folk Village is home to numerous collections of

Korean cultural artifacts, providing an opportunity for Korean children to

experience and learn the culture of their ancestors firsthand. The site
provides a venue to promote traditional Korean culture to both domestic and
international visitors, and provides an open-air learning place for succeeding
generations. The village has been developed to convey the wisdom and the
spirits of our ancestors to both domestic and international tourists."


so..kalau datang Korea(mcm aku tinggl kat Korea je kan,ajak orang datang)..., haruslah melawat tempat ni..untuk rasakan dan lihat budaya dorang.. rumah2, pakaian



RP drama
RP drama ^^

 


ni pic dari kawan aku yang baru balik Korea.. tq Pejal..bagi guna pic nie.. ^^
 


untuk yang suka drama historical ni.. boleh la datang sini.untung2 kalau kebetulan dorang tengah shooting,blh tgk2 sekali
 


ramai jugak kawan-kawan yang baru balik dari Korea.. ada yang p bulan 3 ari tu.. cuti sekolah..dan yang terbaru baru balik 3hari lepas.. bestnyaa.. nanti aku akan pergi jugak sana.. (Mekah 1st.. ^^ )







BONUS PICTURES~~!!!










BONUS 1- kalau dapat ni..memang aku usung wat balik la y baju merah tu.


pic.twitter.com/sglRmEl8
BONUS 2: Jaejoong tu.. ni kes jeles la ni.. dalam citer dia xde orang nak.. duk goda yeojachingu LeeGak pulak.. ^^


special picture!!!!



























tadaaaaaaaaaaa











SIAPA SAYA??????


Special punya picture... ni as Teka teki.. siapa yang dapat teka dia hebat~!!! (xde hadiah la)... 












p/s- rasa macam rojak je entry nie..mcam2 ada.. tajuk len..citer lain..pas2 gambar len.. main teka teki pulak.. hahahaha...layan jelah

No comments:

Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

Hai... another giveaway. Jom join. Semoga berezeki..aminn. Click gambar diatas untuk join ya...