Monday, April 23, 2012

Happy Cassiopeia Day~~!!

today 23 April.. bday cassiopeia..
*clap..clap..clap* untuk semua cassie n n diri sendiri..

CASSIOPEIA~~~!!!!!
kalau orang luar.. sebut cassiopeia pasti akn just bayang bintang kat langit tu.. kan belajar pasal buruj sekolah rendah dulu..

cassiopeia

tapi for us.. sebut je cassiopeia..ad makna lain..
name of our fandom~!!!
ak bukan nk brcakap pasal DBSK ni.. ari ni ari cassie.. bukan dbsk.. so,xyah citer hal dorang.. hahahah.. (mianhe oppa5)

rasanya mcm ak pernah citer je kan dlm entry2 sblm nie..
tp secara ringkas jelah nie..
yup.. cassiopeia ni nama fans untuk dbsk.. kami dipanggil cassiopeia..
why??? sebab dbsk 5 ahli.. like 5 bintang.. like bintang cassiopeia y ada 5.. bintang y menyinari g2.. n bintang cassiopeia jugak kalu korang lihat kat atas tu, mmbentuk huruf W..

ak nk ambx 1 ayat.. credit to who created this..

"cassiopeia our name.. 5 our number..W our letter..Red our colour..n today our birthday" ^_____________^

walaupun orang luar tgk..mesti akan kata..oh,xde pape pun..fandom y merugikan.. sia2 kan masa..lalai..lagho.. ak xmenafikan benda tu..ade je y betul.. tp xsemua..ad y pndai jaga masa..jga diri..ok lah, y salah tetap y salah kn.. trime je.. tp just nk ckp,dengan berkwan n masuk fandom ni..ak nk kata menyesal tu xlah kot.. sebab?? banyak sgt y aku dapat.. 1st kawan2 lah.. mmg rasa xpercaya..dpt brkwan secara maya gnie.. just on9..tnpa jumpa.. tp boleh rapat giler2.. share semua..mcm dh kenal 10thun..boleh jugak outing..kekadang col..msj..act kitaorg bukanlah brckp pasal korea..dbsk 24jam.. xjugak.. sikit je duk sembang2 secra khas pasal benda tu..tp y slebihnya merapu merepek meraban la.. fooling around each others.. citer2..mcm bgurau,untk relax2..untuk melepaskan tekanan.. sangat happy.. boleh jugak kitaorg kongsi2 tips..sebb kawan2 ni,dtg dari mcm2 latar belkang.. budaya,bhasa,negara,negeri.. so, mmg boleh brtukar pndangan.. ad masalah pada perubatan,,p cari cassie y ambx cos perubatan.. msalah agama,eh ad gak ustazah cassie..y aku kenal tu, syariah undang2 lagi tau.. hahaha..*antra cassie y ak paling rapat..rpat giler la..banyak share masalah nga dia.. *.. kitaorg jugak ad bincang2 pasal agama..macm usrah g2.. hehe.. y kurang arif,tnya pada y belajar tu..kalu dia xtau gak,dia tnya kat ustaz...pas2 kita sama2 share.. bukanlah kata 100% citer pasal korea..korea..korea.. ~!! 30% je kot ckp2 pasal dbsk tu;...

malas dh nk brcerita.. nk tnjuk gmbr sikit2.. hehe...

1st Cassie y jumpa.. zila unnie..or nama timang timangan y cik hani bagi, along.. kenapa along? sebab dia paling tua kurang muda dalam family cassie(maybe ad y lebih lg usianya,tp ni dlm lingkungan cassie y kitaorg kenal la.. hihi.) ni dlm akhir tahun 2010..jumpe kat TS..kejap je kot.. masa ni kitaorg baru brkenalan2 3,4bulan..tp dh rasa mcm 4tahun brkwan..best sangat,wlaupun kejap..

yang nie..jumpa cassie2 ganu.. sya,alia.. n mira unnie.. mira unnie tu dari johor(xsilap la),tp study kat ipg dato' razali..sekali nga mira my bff.. so dats why boleh jumpa2..happening gak.. makan2..pas2 p pntai sambil dgr lagu dbsk ofkos.. hi3..



y ni pun best gilerr gakkk~~!! ash n ha unnie.. antra y aku paling rapat.. kalu ash tu mmg dh rasa adik beradik..sebab semua boleh share nga dia.. ha unni,w/pun masa tu baru kenal gak..tp boleh geng..sebab dia sempoi,selamber.. xpuas jumpa ari tu... hope next time dpt jumpa ramai2 lagi..


fara unnie.. antra y paling rapat gak(act semua rapat..haha).. fara unnie ni trmasuk dlm batch awal la cassie y aku kenal.. hihi.. semuanya kenal kat facebook.. unnie y sporting giler gakk..baik,layan je adik2..agak lawak..kreatif..pandai edit gmbr.. n bisneswoman ni.. kalau y kpop lovers tu, nk beli ape2,boleh la melawat page dia.. Far-ra Aina's Korean Stuffs ..selamat membeli belah..~~!! (unnie...nak komisen~~!!.. hik3)

tu jelah antra y penah aku jumpa...sorang lagi farahin..tp xtahu kat mana gmbr nya..huhu..jumpa masa raya ari tu kat umah mira..farahin tu pun,masa mula2 aku menceburi masuk fandom cassie ni..dia la kot y terawal aku add.. hehe.. lepas add,mesti p tlis kat wall. tq AKTF..~~!1(masa ni taun 09,bulan 7-10 g2..xingt dh..)hehe..tp start rapat around tengah tahun ke akhir tahun 2010 gak.. xpe,gmbr dia ad kat bwah2 ni..nga member len.. hehe.. 

y bawah2 ni,semua pic2 outing my cassie family.. kitaorg lbh suka pnggil family...sebab rasa mcm family dah pun.. ad y dh jumpe semua..ad y belum..ad y jumpe separuh2 je..y xjumpe lngsung pun ad.. tp semua rapat~~!!

rasanya ni gathering y paling besar kot..untuk dong bang family.. best2.. jeles kot..tp xpelah,next time..akn jumpa gakk.. y hujung kanan tu,ad pin pink kat tdung, comel je kan..? hehe.. naq,geng menggila sama2 gak..dlm dbf aku+ash+mira+naq+feez..y same umur(eh,act ash n naq tua setahun,tp kira sebaya la yea..hi2)..kitaorg 5 org ni suka sgt menggila kt fb sama2..dulu la.skrang masing2 bz je.tp kalau kdg2 tu brgabung la balik.. kat SINI ak citer pasal dbf..^^ ..y belakang sblh naq tu, syamira..
dan y len2,y pegang majalah YG Homin tu ash,dh citer kan.. seblah ash, ros/ira unnie..w/pun dia jrang on9 n jrang chat nga dia,tp unnie ni kelakar n y pntg sporting..he2..seblah ha unnie, pas2 y buat sign V aida,baik je orgnya,cool.. n V sign 1 lgi our kak long..brdiri blakang 3 orang tu.. tien plg blakang..y ni geng shopping aku..bkn shopping kt mall ke ape..tp beli brg dbsk..hihi..ad pape je y baru pasal dbsk..msti msj2..mntak tlong order kan..n ad y tien belikan untuk aku..tp xleh lawan collection tien..byk giler..^^ y tngh tu kyra,my cute dongsaeng..ingt lg besday ak 2010 dlu,dia col n nyanyi besday..hihi..comel2.. n depan bell..ak n bell pun byk share benda gak..terbaikk la.. y duduk tudung kelabu tu xkenal..hahaha(nnti kt bwah ak kenalkan).. pas2 y duduk berbaris comel molek mcm nk kena pinang.. dari kiri y kecik comel tu naz unnie..cool,layan,n peyanyang? haha.. sblah tu y depan2 kek yana unnie..yana n ira unnie kwan baik..mcm kembar plak kalu 2org tu sekali..dahlah on9 sekali sekala.tp dekat dihati... ;-) .. n tudung pink tu feez~~!! da best chingu gakk..citer je apa saja kat dia.boleh jd pndengar y baik,nasihat2 dia tu bg semangat..dan sebelah zai unnie..unnie!!saranghae..haha..dh xde ayat nk ckp..sebab sama je semua.. sporting,baik,kelakar,tp blh jadi kakak,kawan,adik y trbaik..boleh brcerita segalanya2.. ^______^


another outing..(dorang selalu outing kt KL je.huhu).. y gambr ats tu..masa bulan puasa..majlis brbuka puasa ramai2.. farahin 2 dari kiri y pakai spek..
gmbr bawah ni bulan2,masa sambut besday zara unnie,pedot unnie, n ros unnie.. y tdung purple line bunga2 tu pedot unnie..(fidah act,xtau cam mana blh jd pedot..hehe)..

nak selitkan pic nie..hehe.. xingt ni dari ira or kema unnie.. why ak selitkan pic ni?? saje nk tnjuk ni cikgu2 cassie.. hehe.. mira,kema unnie,mira unnie.. kema unnie dari ipg pahang(betul kan?),tp dtg ipg ganu ari tu..sempat la jumpe mira n mira unnie..  kema unnie baju biru tu.. mcm unnie2 lain gak..same gak mira unnie.. kalu aku citer sorang2,mmg sama je..semua cassie happening n best!!!

pic ni ak rasa mcm dorang ni brcuti kat overseas plak..hahaha,,,nk2 y gmbr sebelah kanan tu..ala2 kat paris je.. hihi.. oh, nmpk x kaum adam 2 orang tu?? nnti ak citer... hehe..ad ruangan khas untuk 2 teruna tu..


yang ni masuk gmbr special.. hehe.. syg tau 2 unnie nie.. hehe.. azi unnie n sha unnie..sebab, 2orang nie 1st cassie y ak kenal,rapat..lepas aktif kat fb dlm 09.. pas2 add cassie2.. ak pn xingt mcm mana,,tp brmula nga vid2 dbsk y d upload..pas2 azi unni mai komen2..n sha unnie pn komen..dari c2 start rapat..berjela2 komen tu.. beratus kot..esok smbung lagi..lusa smbung lagi.. kbtlan masa tu masing2 free..cuti..mmg best.. 2 unnie giler micky gak.sama geng..lagi la best duk borak2..smpai la ni duk spazz sesame,nk2 nga sha unnie..hihi..hope boleh jumpa azi n sha unnie 1 hari nnti.. 


mesti pasngan soleHani trkejut tetibe ad gmbr kamu br2 ni kan.. hahahaha.. saje je nk letakk..~!!!!!!!! kk.. act, ni lah 2 unnie y mmg ak boleh giler2..sbb 2 ni sgt sporting,gila2,happening..so,kalu dorang ni..blh je ak nak wat gurau bodoh.. sbb tau dorang xambx hati..(tp pndai la kan..xsemua blh bgurau).. unnie2 len pun okey..just ak agak takut2 nk gila2 sgt..hehe.. only this 2 unnie ak berani..nak2 si baju pink tu..honey hani unnie..hihi.. can u 2 be my unnie forever? ^^


okeyy~!!!!!!!!! hahahahhaha... saat y ditunggu2..kah2..
our fanboy..ramai lagi fanboy dbsk..y baru2 aku kenal..tp xrapat sgt lagi.. 2orang ni je ak agak rapat..rapat ni xdelah rapat dari segi kedudukan,duk rapat2 ke apa..sila jgn slh faham..tp boleh la..jadi mcm kwan baik.. cute x dorang??or hensem??or cool?or gentleman??/ tp aku xtahu free ke lg nie.. huahua.. y dalam tube pelampung tu, Man.. man dunkz(betul x ak eja dunkz tu?sorry kalu salh).. ni fanboy yunho n jaejoong..admire nga dance yunho n suara jaejoong.. man ni suara dia sedap..dengar dia nyanyi lgu dbsk,boleh la..ad suara..cuma perlu digilap lagi..haha..sporting n best namja chingu.. ^^
y belakang tu.. pejal.. oh, pejal hang kenai lagi x cheq???hihi.. yelah,skrang nie dia dh brkwan nga artis.. huhu..on9 pun sat2 ja..(ttibe kuar kedah ni).. kalu korang nk tahu, pejal ni giler junsu(dbsk la), dato' siti nurhaliza n adam..~~!! pejal skrang ak rasa dh mcm PA Adam plak.. tiap2 minggu join event adam n VIP.. dats why ak ckp dia kawan artis..haha.. kat fb tu,mmg kitorg pnggil pejal kawan artis dh.. dh rapat bebenor nga adam..setiap kali jumpe,ambx gmbr sekali,pas2 dia upload kat fb..aisyy..jeles plak,ak pn minat adam.. oh,sape tgk mentor smlm? dia p,ofkos la,nk sokong anak didik adam..kamera fokus kt dia ja.. hahaha.. pejal ni pun sporting, smart.. pndai mengeluarkan pndapat.. 1st kitaorg blh kenal dia pun,dari paper tau..penulisan dia pasal dbsk masuk pape nst ke ape..xingt..tp paper omputih la.. terus gedik2 semua p add pejal.. kah2..
oh..disebabkan nk tumpang glemer..nnti aku upload pic2 pejal nga artis.. tunggu kemunculan entry brtajuk, kawanku kawan artis.. kah2... (bodek pejal la ni..hope pasnie,dia bwak jumpe adam)


anda.. last....... hahahahahhaa..pic y da best mesti kena duk last kan??kan?? hihihi.. weeeee... i love 3 unnie nie.. (mesti y kanan tu perasan banyak..dia masuk 2 ruangan istmewa..tdi soleHani..) ni trio kak cik kak long kak ngah..~~!!! semua single lg.. tp xtahu available ke x.. ad sape2 brkenan??sila antar resume dulu,ak tapis.. y hujung kiri tu, zara unnie..comel kan??? kalau dengar suara pun..lagi la.. sgt lembut..orgnya pun lembut..w/pun ayat kekadang brutal gak..tp w/pun xpenah jumpa lg,tp rasa mcm dh faham zara unnie ni..lembut,sensitv,comel,manja,tp caring.. hehehe..i wish untk jumpa dia dlm msa trdekat.. ^^.. y tengah tu kak long, zila unnie.. y 1st aku jumpa tu.. nama je kak long..tp kekadang mcm adik jugak.. haha.. tp dia tetap matang,sporting,boleh masuk geng,caring sgt,n agak tegas..(kalau ad apa2 y xpuas hati,or sape2 buat silap y dia xsuka or xelok..mmg dia akn tegur..hihi..takut gak.. ayat tegas tp penuh brmakna) dan y hujung kiri tu..hmm.. skip blh x?? malas nk menaip dh.. hahahaha.. tp kan kitaorg selalu gak ckp, "kita xperlu ckp apa2..una fhm unnie kn?uni xciter pun,una faham kan??"  so,xpayah citer la.. hihihi.. hani unnie..hanixiah..ummu hani..hani uknow..byk namanya nie.. hi3.. xtau nk ckp apa..unnie y paling rapat kot.mcm tiada rahsia antra kita..g2 la lbh kurang kalu nk  dgmbrkan.



okey..ada lg y xdapat aku nk citerkan dalam ni..y xdpt nk upload pic.. sama je semua..sayang korang semua.. semua da best~~!! y ak xtersebut, xde gmbr tu.. maaf lah..ingt je kat korang.. aiena,ace,fae,gee unni, n unnie2 lain.. ramai sangat family cassie nie.. geng2 y selalu duk chat kat twitter, ramai..y duk spazz rooftop prince sesama.. kat fb pun,unnie2,chingu2 lain..nnti boleh wat gathering untuk semua malaysian's cassiopeia~~!!!!!
kalau nk sebut sorang2,,,mmg xhabis la kan.. ^^ CR pic- tp the owner

 walau apa pun orang nk kata.. y pnting kita tahu sape kita..apa y kita buat.. n xlupa t/jwab utama kita.. let's keep our love forever.. SARANGHAE~~!!!!!!!!! <3

ni lagu cassiopeia.. best sangat...^_____^

http://www.youtube.com/watch?v=fMl7vCAFjuI - LOVE MELODY
http://www.youtube.com/watch?v=tuoLuQXPRjc - ONLY FIVE FOREVER FIVE


5 comments:

missnuyu... said...

saya sukaaaa! cikgu cassies! hahahahaha! XD to be honest sayang gila korang2 suma ni. the best fam ever besides my own family :)

miss_ashUno said...

SAYANG SEMUA :D

chii-maa said...

love 4eva..!!~ XD

Anonymous said...

This page talks about several effective ways through which you can get rid of skin tags.
An individual can develop anywhere from 1 to well
over 100 skin tags. The brown-slatted background in
the image above really isn't part of the technique I was trying to demonstrate here.

Also visit my weblog: underarm skin tags

Anonymous said...

The first type is present from birth while the second type is not,
but starts to appear and proliferate as the years pass.
This is a great font for use with winter designs as you prepare all your Christmas
artwork. Click OK and wait a second or two for the effect to be applied.


My blog ... vulvar skin tags

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..