Monday, December 26, 2011

Happy Anniversary 8th DBSK/TVXQ

26 Dec.. Anniversary DBSK!! Dorang 1st debut stage pada 26 dec 2003..
so,sekrang dah 2011, dah 8tahun dorang debut as dbsk..
tapi sebelum debut tu,dorang training dalam 2tahun sama2 (except micky,dia datang tahun 2002 sebab dia dari Amerika)..so, hubungan persahabatan dorang dah hampir 10tahun!!
malas la nk cakap pasal keadaan dorang sekrang..watever JYJ or HOMIN ke ape ke..
bagi aku.. DBSK adalah 5.. bukan 3,bukan 2.. DBSK stand by YUNHO,JAEJOONG,YOOCHUN,JUNSU N CHANGMIN!! 

aku kenal dbsk,bukan sekadar kenal diaorg..minat or giler diaorg..tapi banyak benda disebalik tu aku dapat..yang paling utama aku dapat persahabatan.. maybe orang kata.. "ala~~ape la sangat berkwan on9 tu..berkawan sebab korea..sebab minat korea..xde kemana nye"... hmmm,aku xnak lah kata pendapat tu salah..sebab hak masing2 nk cakap n dorang xlalui apa y aku lalui.. ape2 pun yang orang nk cakap, bagi aku.. persahabtan antara fan2 dbsk,adalah persahbatan y ikhlas+tulus.. bermula dengan bercakap pasal dbsk je..lama2 bertukar jadi kawan..citer pasal real life.. lama2 lagi,as sahabat..as adik..as kakak.. together we laughed..together we cried..together we shared everything..aku tegaskan sekali lagi,bukan segalanya pasal korea/dbsk..tp evrything!!EVERYTHING!!.. masalah belajar,masalah hidup,masalah agama,masalah hati perasaan.. dalam masa 2tahun mengenali dbsk nie..aku kenal cassiopeia..banyak perkara y belajar dalam hidup ni..banyak pengalaman y aku dapat.. persepsi minda kita berubah.. kami datang dari pelbagai latar belakang..keluarga,pendidikan atau karakter..dari situ kita belajar mengenali dan menghormati orang lain.. tq to all cassiopeia..!! bigeast!! malaysian's cassiopeia!! n my dong bang family!! neomu neomu SARANGHAE!!!

dan..untuk DBSK tu tersendiri.. 
tq sebab kamu saya dapat ramai kawan..
tq sebab kamu saya dapat banyak belajar/pengalaman..
tq sebab kamu saya belajar menghormati orang lain..!!

our best leader JUNG YUNHO!!
tq...i learn from u how to take care of my member n more responsible

our warm heart KIM JAEJOONG!!
tq..i learn from u how to comfort someone,be strong whatever happend

our cry baby PARK YOOCHUN!!
tq..i learn from u how to respect n appreciate someone and hv positive thinking

our mood maker KIM JUNSU!!
tq..i learn from u how to use gag to make my friends happy n life happily

our maknae SHIM CHANGMIN!!
tq.. i learn from u how to hardworking and suscess even in young age

happy anniversary to 5 of u..!!
i wish.. dbsk will comeback as 5 again..
no matter what happend..plz be strong..take care ur health..!!
remember us CASSIOPEIA..!!


1 comment:

UknoWana said...

COULDN'T AGREE MORE! salam persahabtan! ;)

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...