Monday, November 21, 2011

run~~ don't walk~~

^_________^

ni entry y diperap.. dh 2minggu kot..
banyak kot entry2 y aku tulis 2,3baris..simpan..masuk draf..
n then dah malas nk update..hhee..
tapi..citer tetap nk updateee...
meh nk citer pasal running man cast.. kepada fan baru variety show running man y baru nk kenal dorang..
kat korea banyak variety show..aku kenal pun semua disebabkan dbsk y jadi guest..
antranya..x-man,family outing..love letter..we got married(we got married dbsk xpenah masuk la).. n running man ni variety y trbaru la jugakk..tahun lepas dalam bulan ke6,7 g2..antara 8 orang cast RM ni,4 orang mmg dh biasa nga variety show.. mcm jaesuk,joongkook,haha n suk jin...
jom kite kenal sorang2..



yang ni mcm leader la kira.. the main mc.. name dia.. Yoo Jae Suk..memang laku dia ni..bnyak program n variety show y dia jadi pengacara..antranya,Running Man,Family Outing, X-man, Happy together.. kalau kat Malaysia, dia lebih kurang Aznil Hj Nawawi la.. semua orang nak.. n paling penting semua budak2 suka kat dia..

dalam RM, dia kan main,walaupun team di split 2,3.. dia tetap kena jadi Mc n kena adil..tapi kekadang giler2 gakk..mmg lucu dia ni..suka buli dongsaeng2 esp peacful Gary.. haha..nnti citer pasal Gary plak.. tapi tetap sayang dongsaeng2 dia..dia buli pun bukan dengan sepak terajang ,tp mcm abang.. just fooling around.. mcm kata org ganu.."kenat2" je.. hihihi..  pas2,dalam RM kan ada banyak games,kena lari2.. main hide n seek.. main cabut2 tag nama kat blakang..ada mission.. biasa mission dorang,walau ape jenis sekali pun permainan mesti kena cabut tag nama kat blakang.. jae suk nie lah antra y terawal kena remove tag nama..dh 40tahun kan..lari pun bukan laju sangat..hhee..sorry ajusshi.. tp adalah dlm 2,3 episode dia xkena n jadi watak utama g2..hehehe.. 
ok..nama penuh dia adalah : Yoo Jae Suk.. 
tarikh lahir: 14/8/1972.. 40tahun tahun depan..
nickname dia,Nation's MC (ni kat korea..kan dia Mc y femes kat sana), kalau dalam RM lak,nickname y member lain bagi or dia sendiri y bagi, Grasshopper,Yoo Hyuk (2,2 nama ni rasanya ada kaitan nga Family Outing..xpasti,sebab xtgk sgt FO.) n Yooruce Willis ( feeling2 mcm dia superhero la). lagu tema jaesuk-ajusshi, step by step(backstreet boy)..mmg poyo lah time kuar lagu nie.. n lagu Leslie Cheung A Better Tomorrow 2..ni lagu time dia berjaya buat sesuatu..

yang nie paling tua sekali.. 43tahun..lahir 10 may 1968. dia ni pun antara Mc y pop gakk..kalau kat korea, program2 dorang bukan 1,2 Mc.. sampai 3,4 MC,kalau variet show lagi la..smpai 10 cast. y ji suk jin mmg ada je dia dalam reramai MC tu.. hyung y klakar...haha. antara ahli jail y terawal.. jisuk jin, jaesuk n kwan soo.. kan dorang mmg main rip2 tag nama tu.. antara dia,kwan soo n jaesuk la y terawal kena rip.. the weakest member.. nak berlagak dia pandai semua tapi hampeh.. n selalu jeles nga joong kook..sebab joongkook selalu jadi leader untuk team..memang diaorg ni team x kekal..tukar member tiap2 minggu..kekadang jadi mission team.. kekadang jadi chaser team..tu y jadi best..kite xde lah jadi bias sokong 1 group je.. sejak akhir2 ni jadi 3 team,4team..xkekal.. n paling best time dorang jadi 1 team..ni biasa time cari artis jemputan n one chance..!!
ok berbalik pada ji sukjin-ajusshi nie.. member2 len panggil dia big-nose hyungnim..disebabkan hidung dia besar..hhaa..n paling tua..tulah nama glemer dia.. n paling kelakar kalau lagu tema dia " i swear...".. n ada lagi 1 lagu..aku lupa plak..nati tgk balik tajuk jap2 ag..hihih.. y biasa tgk faham lah.. kalau korang y belom tgk lagi sila la tengok.. 
Kim Jong Kook..!! t.lahir 25 April 1976..dah 35 skrang nie.. dia ada group dulu..group Turbo.. dizaman 90-an la..mmg popular..tp skang dh solo n banyak masuk variety show..1 sorang member Family Outing gak.. n x-man aku xpasti dia member atau x..tp selalu ada la..
dalam RM ..dia as The Commander.. Commander Kooks..tiap kali dia kuar mesti tagline dia kuar " SPARTA!!!!.JONG KOOK!!!.."...baik korang dengar sendiri kalau nk tahu cam mana..

ni da strongest member la..semua takut kat dia..dia ni pun mmg berani sesangat.. dalam RM Gary n HaHa yang jadi pengikut setia nie.. dorang panggil Kim Jong Kook n 2 Kids.. hehe.. Gary n HaHa kan agak rendang n perangai budak2 skit.. walaupun Joong Ki selalu masuk team Jong Kook gak,tp kalau kalah xde nye dia p marah joong ki..marah skit je.. yang paling teruk kena HaHa lah.. Gary ke-2..tp Gary xsuka melawan sangat..maybe sebab dorang 3 ni rapat kot..sblm dari RM ag..penah nyanyi sekali..duet.. nk citer kat cnie mmg xbest..kena sendiri...!!hahaa..kalau lagu untuk Jong Kook bese lagu2 pahlawan la..haa..aku pun xingt tajuk n lagu dia sendiri like loveable n kalau jiwang sikit lagu comeback to me(feat with Gary)..
ni dia Gary..nama sebanar Kang Hee Gun.. nama glemer Kang Gary..lahir 24/2/1978.. dah 33.. dia ada group gak.. group hip hop..nama group dia Leessang.. 2 member je..masih kekal smpai skrang..baru je pas wat concert tour.. Gary ni wlaupun xbanyak mulut sangat dlm RM ni..tp dia la y jadi bahan gelak.. sekali dia bercakp mmg klakar..ayat2 dia tu selamber.. gary n haha ak nmpk mmg xleh dipisahkan..betol2 baik n rapat la..smpai jong kook bengang kes dorang suka p mana sama2 ni lah y trjadi trlepas pandang masa nak kejar member lain dalam team mission.. gelaran gary dalam RM ada 2.. yang 1st, peaceful Gary..sebab?dia mmg peace..muka dia walau apapun berlaku mmg lagu tu ja..xdek perasaan..biasa..selamba..n muka xbersalah.. n gelaran lain Monday Boyfriend..hhee..y ni aku suka.. boyfriend kepada Jihyo..bukan betol la..dalam RM je..nnti lain entry aku citer pasal Monday Couple nie.. Gary ni suka usha2 Jihyo..mcm betol2 nak kot..tp Jihyo wat blank je.maybe just gimik kot..nak naikkan ranking.. xkisah la betol ke tidak,tp aku tetap suka..mmg betol2 caring kat Jihyo..hee..Jihyo natural beauty,sape xnak kan.. lagu tema untuk Gary, biasa guna lagu2 Leesang la..best lagu dorang..mcm i'm not really laughing, leesang blues, boy's who cannot leave,girl's who cannot break..(ke tertukar..hentam je)..
Ni dia mood maker RM.. Ha Dong Hoon..dikenali as HaHa je.. umor 32..lahir 20/8/1979..ni orang tua y macam budak kecik..dahlah dia agak pendek antra ramai2 tu..pas2 wat perangai macam budak2..mmg betol2 childish..kalau kena marah nga Jong Kook ke,mesti dia akan lawan balik n scream2 ala2 budak2 g2.. xsalah la nickname dia Haroro..inspirasi dari Pororo..kartun kat korea.. sebab dia selalu pakai topi mcm Pororo..hehehe.. n bawak patung Pororo masa shooting..tapi sebab dia la RM jadi ceria..nga banyak cakap..action2 dia yang kelakar..oh dia ni penyanyi gak la.. seangkatan dengan jong kook n gary.. dalam 90-an n masuk 2000 g2..ada group gak..tp skang solo n banyak sertai show gni.. perangai budak kecik ni jugak adalah suka wat drama.. adoii..kalau dh start dia ckp "action!".. mmg xleh wat pape la.. cameraman pun layankan jelah drama dia.. mcm2 jenis lakonan dah dlm RM dia buat.. tapi agak penakut orangnnya..dia berani kalau ada jong kook sebelah dia je..paling best tgk ketakutan n drama dia lam epi 51 xsilap,y RM hunting,choi minsoo jadi guest..hobi dia lam RM gak,suka cari gaduh nga jihyo tapi menang jihyo je..n member2 lain suka buli dia kalau xde jong kook.. n HaHa ni suka buli kwan soo, memandangkan kwan soo maknae RM..tp kwan soo xlayankan sangt.. mmg betol2 best la nga haha ni.. lagu tema dia selain lagu Pororo adalah Perfect Love by Lutricia McNeal..best wok lagu ni..
my unnie.. comel kan jihyo ni.. aku rasa natural beauty..tgk gmbr dia dari kecik smpai skang xberubah sngt pun..mcm kita2 lah..berubah sebab makeup n dh pndai jaga kecantikan kan..nama sebenar Cheon Seong Im.. tapi nama komersial Song Jihyo..xtau kenapa..tp lebh dikenali as jihyo..lahir 15/8/1981.. 30thun tahun ni..tp nmpk cam 20-an je..dia ni lembut n pemalu..tp dalam masa yang sama dia ni kuat.. dah lama2 lam RM, bila dia dah biasa nga member2 nie,barulah nmpk dia selesa n jadi cam adik beradik.. selain gaduh nga haha, dia suka buli kwan soo gak..haa..kesimpulannya,kwan soo mangsa buli..hik2..jihyo ni actress.. 1st tengok dia lam citer goong princess hour..wlaupun jadi watak ke2,tp aku suka dia..member ke2 yang terkuat lam RM pas jong kook.. kalau dia bergabung dgn jong kook mmg best.. kalau jong kook as sparta kooks, jihyo lak digelar ACE jihyo..dia berani..biasa dia kalau episode awal2 tu.. epi1-30 g2.. dorang byk split 2 team.. n jihyo banyak jadi team mission nga jaesuk,jisuk jin,kwansoo,joong ki n guest.. y len mmg tumbang awal2 lagi masuk jail.. tp jihyo boleh kekal smpai mission complete.. wlaupun xsemua dia berjaya,tp dalm 70% dia menang.. betol2 kuat.. selain ace jihyo..member RM gelarkan dia as Mong Jihyo.. mong tu dalam korea adalah blank,blur.. sebab dia kalau bab2 situasi semasa lambat skit.. dia blur..muka dia tu menunjukkan dia blur..blank n ofkos pndai berlakon.. kalau ada games y kena tipu2,mmg berjaya la jihyo ni.. gelaran lain gak monday girlfriend kepada gary..hehehehe.. monday je.. wlaupun gary nak jadi boyfriend tiap2 hari,tp dia cakap monday je..haa..kenapa monday??entry len la aku citer..hhee.. lagu tema untuk jihyo aku rasa xde sangat..kalau ada pun dia n gary..kebanyakan lagu leesang gak n lagu come back to me by jong koo feat gary tu..

ini my feveret gakk.. my joongki.. dia n kwan soo maknae lam RM.. maknae tu y muda la.. nama penuh song joong ki..lahir 19/9/1985.. umo 26 skang ni..muda lagi..(ada chance!)..hihi.. joongki ni actor.. dlm RM jihyo,joongki n kwan soo pelakon.. jongkook,haha,gary penyanyi, n jaesuk jisuk jin mc.. joongki dipanggil flower boy sebab dia paling comel n hensem kan..xlah hensem tp comel as boy..nga kulit putih,halus(mcm penah rasa..hehe..ni member dorang la gtau).. dia n kwan soo kawan baik lam nie disebabkan sama umur.. tp kekadang dia buli gak kwan so..tp caring,tlong kwan soo..hug kalau kwan soo upset nga hyung5 y len tu.. selain kwang soo, joongki rapat nga jihyo..mmg apa2 je.. jihyo nonna..jihyo nonna( nonna tu kakak).. mcm adik n kakak real.. tu jugak digelar song-song siblings..dia lah jugak sebab gary jadi jeles..haha.. wlaupun ramai suka jihyo n joongki as real couple..tp aku lebih suka dia as sibling couple la..comel2.. jihyo pun take care kat joongki mcm  adik dia.. penah dia cakap joongki my dongsaeng.. gelaran lain untuk joongki, ambitious joongki..dia ni boleh dikatan xdelah kuat sangat nk lari2..tp semangat dia tu.. apa2 mmg semangat,dia nk buat dulu..laju je pegi mana2,cari mission.. active joongki gak member panngil..tp selalu kene out awal..ni time dorang 1 team cari guest.. guest y dapat mission,kena cari running ball,n kat blakang running ball tu ada nama RM member y kena out..biasa nama joongki y kena jumpa dulu.. tp wlaupun  kena out or kena rip tag nama awal2,tp at least dia dapat selesaikan 1 mission..kalau team mission kena cari 4 items contohnya.. at least joongki dapat cari 1 dulu,baru kena out.. gelaran lain, "brain joongki".. joongki mmg pndai..tempat ke2 dlm pertandingn minda apa ntah kat korea..pandai lah.. kalau bab2 susun strategi mmg bagi kat dia.. lagu tema joongki pretty boy by m2m..

y ni,aku nk citer pun rasa nk gelak..hhhahaahhaa.. aku suka ape kwan soo nie..betol2 la ni..hehe..nama penuh Lee Kwang Soo..(ke gwang soo?..mcm2 ejaan).. lahir 15 julai 1985.. 26thun..same age with joongki.. tp layanan y diterima xsebaik joongki..hahaha.. susah aku nk describe kwang soo..kena tgk sendiri baru faham..kalau ak citer ada y xcaye plak kan.. tp mmg g2 perangai dia.. kwang soo ni mcm junior y baru masuk sekolah..kena buli,n penurut je.. jenis2 kesian lah.. hahaha.. ikut je apa yang hyung2 n nunna dia kata.. tp kdanga2 lawan jugak..boleh dikatakan weakest member jugak..sekali nga ji sukjin..ahli jail terawal.. tp budak ni mcm joongki jugak,agak cerdik,tp pendapat dia member2 xlayan.hhee.. bukan lah buli xsuka,tp tanda kasih sayang..dorang sayang sebenarnya kat kwang soo ni,tp dengan cara buli2 g2,dorang tunjuk kasih sayang..hehehe.. n dia ni tinggi..mmg tinggi.. bagi aku, changmin dbsk tu dh tinggi..tp bila changmin duk sebelah dia,kecik je ak nmpk changmin.. kwang soo mmg baik..xpenah membantah..buat je apa y orng suruh..selalu nk buat terbaik..tolong hyung5 n nonna..kena marah pun xpe..tp kebanyakan sebab salah dia la..  1 episode, kwang soo,jihyo n joongki 1 team.. kwang soo kena pegi beli buku as mission dorang..kalau lmbt kena tinggal train..mmg betol2 nie.. n dia lambat,mmg variety show betol2 la..dorang kena tinggal team.. just tinggal 3 orang tu kat c2 nga kamera man..teruk kena marah nga jihyo..tp dia trima.. ada 1 episode kena masak2 mcm camping..dia group nga jong kook,jihyo,gary n guest yonghwa..kan camping,mmg dalam kawasan hutan g2.. masa nak masak,jongkook suruh buka tin..jihyo kata,pegi la cari kedai kat depan tu,mnta tolong buka kan dgn pembuka tin kan.. dia p ketuk nga dinding..habis la kemek tin tu.. berapi gak sparta kook..haha..mmg lucu kwang soo nie..innocent.. gelaran dia,selain ahli jail adalah framer kwang soo.. suka sangat buat citer bukan2 tentang member dia..y selalu kena jihyo n jong kook lah..sebab 2 orang ni suka marah2 dia kan..kira taktik balas dendam secara halus.. mcm2 dia framer..kata jihyo ni curi beg budak, pukul orang.. jong kook plak dia cakap,penah nmpk jongkook pegi kedai warnakan kuku, tgk jongkook main getah nga budak2 kg,kena tampar nga jaesuk la..hihihi..masa dia citer tu mmg serius tanpa ketawa..muka biasa je.. haha.. selain framer kwang soo.. member2 panggil dia kwang-vatar.. sebab dia tinngi mcam avatar.. penah tgk citer tu??ak xpenah gak..tp tgk lam RM la..ada dorang tunjuk skit..agak mirip..hhaa..sebab tinggi jelah..lagu tema kwang soo paling best..hehe.. mmg hafal benar muzik tu...muzik kesian.. lagu Saint Agnes n Burning Train by Sting.. try la p u tube..dengar muzik depan pun dh boleh kesian..hak2..


adehh..letih tangan menaip...hampir 2jam gak ni buat entry..sambil2 main fb..layan RM episode trbaru.. ahhh..baibai... kesimpulannya,sila tengok sendiri.. xrugi la..gelak terbahak2.. lepas stress..!!!

2 comments:

Puteri Ira said...

memang hantu running man lah mu ni na..hahahhaa

husna said...

i'm running gurl.. hahhaha..
tengok lahhhh.. aktvt y sihat...
gelak ketawa sepanjang hari!!

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..