Thursday, November 24, 2011

projek ilmiah

sape yang dah melalui fasa kena buat projek ilmiah?
ala2 tesis g2.. tapi kalau diploma ni dipanggil projek ilmiah..
asaiment 15helai m/s pun 1 sem ambx masa nk buat..
ni 60-80 m/s..
sape2 yang dh pernah lalui boleh la share2 maklumat..
mcm mana nak kuatkan diri??
cara2 nak buat tu,insyaAllah dah dapat..
maklumat dh ada..walaupun xpenuh lagi...
act,mmg mencabar minda n fizikal..
skrang aku baru lepas proposal..otw dalam bab 1 n 2..
proposal tu 1 sem saje buat..pegi jumpe musyrif kena reject..reject..
minggu lepas baru lepas..(maybe dia kesian kot kat aku n member)..huhu
ari ni 1 day seminar pasal penulisan projek ilmiah n tesis ni..
dapat lah maklumat2 tambahan lagi..
esp,rupanya ada kitab dalam bentuk pdf..kita just d.load..
sebijik mcm kitab asal la,sebab dia ni kira photostat je n masukkan lam pdf untuk d.load kepada semua..
alhamdulilah la.. sebab maklumat yang aku cari dalam kitab library ada yang x lengkap lagi..
ditambah dgn skrang kuliah dh start,asaiment dh ada..nnti tmbj dgn kuiz test lagi..
at least,dengan kitab on9 boleh membantu...
cabaran untuk buat projek ilmiah ni??
dalam bahasa arab+cari kitab arab+kena memahami+buat perbandingan dalam fiqh islami+keluarkan maklumat2+susun isi.... 
harap2 dipermudahkan..n y ada maklumat pasal tajuk al-laqit boleh share2 ..hehe.. maklumat pasal buku ke..
i'll do my best..!!

No comments:

Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

Hai... another giveaway. Jom join. Semoga berezeki..aminn. Click gambar diatas untuk join ya...