Saturday, March 10, 2012

what actually i do??



hehehehehehehe... orang len maybe study struggle kot..smpai xmakan,xtdo.. tapi aku mcm tu jelah.. len orang len kaedah kan..makan penting,mmg banyak kot abis duit untuk makan musin exam nie.. hari biasa, turun kafe sekali je t/hari..mlm tu pndai2 la..meggi,junkfood,roti ke.. tp skrang xboleh la.. kena makanan best2 je.. t/hari nasi..petang pun nasi or makann berat.. mungkin effect study banyak kot,memerlukan tenaga y lebih..   hahahhaha.. tp,mak aku kata,abis duit untuk makan xpe..jgn tahan.. ^___^

masa tengah study banyak2 sikit2 nie..baca2 nota y aku conteng kat buku,aku mmg suka tulis apa je y lect cakap, esp kalau y xberkaitan dengan tajuk pun..just untuk renungan,muhasabah.. n then terjumpa 1 pesanan dari ustaz tu y aku sangat2 respect dia..ahad ni paper dia.y mana kata2 tu berbunyi.:

" kalau kita belajar kerana dunia..maka dicabut akhirat padanya..
tapi..kalau kita belajar kerana Allah dan akhirat,maka dunia akan kejar kita "


subhanallah...~~ kekadang kita nie(rasa mcm selalu je), kalau bab nak tuntut ilmu susah nk ikhlasnya kerana Allah..esp untuk ilmu agama..belajar..belajar..belajar..sebab? t/jawab as student,nk kejar pointer 4.0, nak dapat kerja best,dapat duit banyak n disanjung... xramai y betul2 ikhlas kerana Allah.. sama2 lah kita cuba ikhlaskan belajar xkira apa jua bidang y kita belajar tu..ikhlas kerana Allah..untuk mencari redhaNya.. ustaz tu ckp jugak..insyaAllah,kalau kita belajar keranaNya, akan dapat ganjaran di dunia n akhirat.. di dunia ni,untuk cari kerja pun insyaAllah,bukan kita y apply,tp orang y datang kat kita mntak kerja dengannya.. amin~~




p/s-gambatte.. last paper ahad!!!!

No comments:

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..