Friday, March 16, 2012

be strong yoochunnie..yoohwannie..~~

love their brotherhood...


14 mac.. semalam..
Ayah yoochun and yoohwan passed away.. =__=
sedih tgk my chunnie..
lagi sedih...dia xde kat sisi ayah dia masa tu..
jyj kat south africa..(Chile), concert kat sana..
dari 9-14 hb..

ayah dia meninggal 14 hb..dalam pagi kot..
masa tu chunnie on plane..
dia bertolak dari Chile mlm tu lagi..
kan jauh south africa tu... berpuluh jam ambx masa..
so...dia xtau..mungkin xdpt contact atas sana..
dia tau pun last2..sblm plane land..
mcm yoohwan(adik dia.. he's new actor)..dia mmg kat seoul dh, n tgh/akan filming drama baru dia..
tapi cancel filming tu serta merta..heard, yoohwan smpai pengsan... huhuhu..
family diaorg mmg kuat.. walaupun mak n ayah dia dh bercerai...
tapi hubungan tetap baik.. yoochun n yoohwan sangat2 baik.. dengan mak n ayah dia pun.. huhu
act ayah dia mmg dah lama sakit.. dlm akhir tahun 2010 yc ade mention kat kbs..
masa dia menang award,ckp ayah dia pasti bangga tengok dia menang ni walaupun trlantar sakit..
dan dia penah gak ckp,nk cari istri cepat sebb keadaan ayah dia makin buruk.. huhu..tp xsempat..

Park's brothers with their mom..



around 4pm waktu korea.. 3pm waktu msia.. dia smapai korea..
okey..sangat bangga dengan k-cassie.. sangt2 respect..
no fancam..no crowded... dorang just duk jauh,n as tanda respect dn bagi sokongan..
y xbest nye.... media2... gilerr...semangat kot pergi tunggu chunnie smpai...
smpaikan k-cassie buat line n halang media2 ni dari nk ambx pic2..
tapi terlepas jugak r...huhu..
selama ni ada??? ada korang tunggu jyj kat airport????
ada tulis berita kejayaan dorang??? ada jemput dorang masuk tv,variety show????
tetibe...pasal berita kematian gnie..bukan main..jadi saseng plakk...
nmpk sangat xikhlas..nk tumpang populariti..sebb tau kan,rmai fan dorang nk tahu info..
fan2 pergi airport tu,duk turut sama berduka..tapi media2??? huhu..


pas2 diaorg terus ke spital st mary... n then uruskan semua2..
esok funeral...
skrang ni tngh mourning..untuk sedare2 n kawan2 dtg...
but sangat sedih baca keadaan my chunnie...
dia dari dulu mmg crybaby..
1st masuk dbsk..paling kuat menangis..
 sedih nanges,hepy pun nanges,ingt femily pun nanges(masa tu femily dia kan US lg)..
tapi..lepas kes jyj lawsuit SM,dia dh kuat..or buat kuat...sebb lepas dia lawsuit tu, dia citer,mmg dia berkurung dlm bilik sehari nanges n nanges,,sebb berpisah dgn homin..
hmpir 3thun xtgk dia nanges.. tapi sekarang akhirnya... terlalu banyak airmata plak y kuar..huk2..
xpe..biarkan dia nanges... "seseorang tu nanges bukan sebb dia lemah,tp dia dh trlalu kuat sblm ni"...

ada 1 y aku sangat2 terharu adalah pasal friendship dorang..
jaejoong n junsu mmg xtinggal chunnie.. xbalik.. dari airport,setia teman smpai skrang..
walaupun semua letih..ada hal sndiri..tp kekuatan persahabtan dorang mengtasi segalanya..
jaejoong turur serta nanges nga chunnie..ni kakak jae y tweet.. n akan wipe air mata chunnie setiap masa...isk2...



jae always beside yoochun



jaejoong&yoochun.. soulmate forever..xsilap dorang  ckp dorang adalah soulmate..
dari dulu smpai sekarang,mmg rapat n baik.. yc penah ckp,dia akan ikut kemana saje jaejoong pergi.. n jaejoong jugak ckp..dia akan bwak kemana je yc bersama dia..org y dia akan lebihkan kasih sayang dia adalah yc.. be strong jae... u r hyung now,, chunnie totally depend on u!!..
walaupun yunho and changmin xde disisi..tp aku yakin dan pasti... hati mereka bersatu....!!!!!!!



group hug


my chun...
wish u be strong..
but u can cry...cry..n cry...
release all of ur burden..
we'll (members n cassie) be there..
saranghae!!! <3

1 comment:

Haruno Hana 하나 said...

sedih nya :( be strong Chunnie :'(

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..