Monday, December 23, 2013

Timbul

Bismillahirahmanirahim. Assalamualaikum...

Lama rasanya tak berupdate blog ni.. bukan je xberupdate tapi jenguk pun jarang-jarang.. masih ingat kesayangan ni. walaupun sekarang tech nk semakin maju..nk berkata2 tulis je kat twitter, nak contact kekawan dengan cepat pun ada whatsap, wechat, line dll... and paling best bagi blogger yang "gila bergambar" skrang lg senang nak upload gambar2 iaitu by instagram.. n me too gila instagram. suka share pics..tp xsuka share dekat fb sebab rasa terbuka sangat.. mcm la kat blog n insta n trbuka..  kali ni bukan nk story2 pasal new tech ni.. tp sebab kenapa blog x berupdate lama ni???? bz sangat ke???? busy tak lah busy gila2.. ada time busy, ada time free.. siap boleh melayan drama, novel segala. nak kata tak ada cerita tu xjugak sebab memang baaanyaakkk sangat cerita. setiap hari ada cerita best. gatal je tangan nak menaip nak cerita semua..meluahkan yang terpendam.. tapi ada kekangan2 nya..huhu..

sem ni tinggal kat rumah sewa.. yes wifi xde masalah jugak. tapi ada la broadband ni. nak pakai topup.. and aku jenis yang tak suka benda yang ada limit.. nak buat kerja xbest. pastu pulak satu bilik tu kongsi 3.. oklah selesa xde masalah setakat nk tidur je pun.. tp ruang privacy tu agak kurang.. nak buat apa2 even ngadap laptop,main fb,tgk citer ada je kot yang intai.. dan sibuk tu ya la jugak.sem ni agak gila...sangat2 mencabar. 20jam kredit dan mcm 40jam kredit. satu subjek kerjanya bukan 1,2.. tp banyak nk kena buat. bila balik rumah tu, masa yang ada nak rehat,tidur je..or tgk citer yang boleh relax2. sebab dah tak boleh nak tengok tulisan2, nak menaip semua ni.. nak membaca pun rasa pening. dengan sebab itulah blog tak berupdate lama..

now sem ni dah habis..not totally habis.sebab belum final.sekarang study week.. tapi agak lega sebab semua kekalutan sem ni berkahir.. sem depan belum tahu lagi.. tp syukur sangat2 sebab boleh hadapi semua ni. sampai rasa nak giveup dah untk sem ni.huhu.. tapi mcm2 mana pun kita lalui jugak kan. setiap perkara yang berlaku tu, pahit ke manis ke. as pengalaman yang sangatt berharga. kalau tak lalui semua tu hidup ni mcm plain je.. sedangkan memang kat dunia ni Allah jadikan kita as khalifah sebagai tempat ujian untuk kita sementara menunggu hari keputusannya kelak.. sentiasalah yakin padaNya sebab semuanya datang dariNya dan Dia lebih mengetahui yang mana terbaik untuk kita.. jumpa lagi. hope blh update dlm masa trdekat and nak buat entry untuk citer2 lepas. dari raya haji.. hahahaa... ok bai..

No comments:

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...