Monday, December 30, 2013

wat da.......

Bismillah... (moga diberi ketenangan untuk menulis.......)

final exam around da corner.. dah lepas 1 paper..alhamdulilah.
tapi..time2 macam ni la kan macam2 benda berlaku. actually benda ni dah lama. lama pendam, lama simpan sorang2 or just kongsi dengan orang yang sama-sama menghadapi benda ni..

aku...sangat tak kesah kalau orang nak mengadu2 nak bercerita kat orang lain kalau benda tu memang betul!!sah!!nyata!! tapi cukup BENCI bila cerita yang disampaikan tidak bertepatan malahan jauh sekali dari cerita sebenar.. lebih tepat lagi FITNAH.. sangat la pandai kau create cerita yang menampakkan kau yang betul and teraniayai..kami yang salahh..jahat lagi zalim.. pergi citer dekat orang yang just kenal kau luaran semata-mata memang termakan la kan.. nak2 luaran kau sangat2 la "baik" "tulus" dan yang memang aku sendiri akui kau "pandai". so benda2 ni boleh mengaburi mata and hati orang len.. tapi hakikat sebenarnya orang tak tahu perangai kau sebenarnya. betul la kita xkan kenal orang tu selagi kita tak tinggal sekali.. even yang bercinta 20tahun pun takkan kenal pasangan tu selagi tak kawen dan tinggal sebumbung sebilik!! tapi perangai buruk yang kau buat tak de la kami nak citer2 sampai ke luar rumah..paling2 sakit hati pun bercerita sesama sendiri yang memang rasai sama2.. sama sekali takkan bawak keluar citer tu keluar dari bilik or rumah.. sakit hati teramat pun masih pikir untuk jaga aib orang.. yess still tolong lagi walaupun macam-mcam yang kau buatt.. pertolongan yang sikit pun kami tak harapkan apa2 balasan.. tapi ya kau balas.. balas dengan fitnah.. just know it.. patut la ada orang tengok kami2 ni sebelah mata je.. menjengkelkan?? jahat?? xpatut???

kalau kira nak mengungkit boleh sesangat.. kejadian hari tu. walaupun dalam konflik yang tak berkesudahan tapi tetap kami tetap tolong kau yang dalam kesakitan. kami simpati, kesian, risau atas dasar sifat2 kemanusiaan yang masih ada dalam diri.. walaupun banyak lagi komitmen lain dan benda yang nak kena settle.. but tetap tak sampai hati nak membiarkan "kawan" macam tu.. ok bawak p klinik!! masuk teman sampai bilik doc!!! masuk bilik kecemasan xtinggal until doc suruh keluar and bagi kau rehat untuk masuk air and ubat semua.. berapa jam kami tunggu malam ni??? almost 3 hours!!.. dahlah terperap dalam library dari jam 10pagi sampai 6 petang untuk siapkan asaiment2 (asaiment group y kau pun terlibat) sedangkan kau best2 keluar ke bandar. kami tak de ambik kisah sangat, kau kuar nak beli tiket and kami sangat tak kisah buat kerja  tak de kau pun!! dah habis semua sampai pukul6 dengan otak beku tetibe dapat panggilan  kata kau sakit??? dengan hati membara cuba tenangkan diri masing2.. takkan nak biarkan?? direct p hantar kau ke klinik.. tunggu sampai kau SEDAR.. bayang tak betapa letih kami??? balik, nak makan?? okey hantar kau balik, sila rehat dulu.. kami pergi beli makanan, tunggu order semua.. setengah jam masa habis kat kedai.. buat balik makanan untuk kamu yang sakit!! its okeyyyy..its okey...!!

esok nya?? sakit lagiii.. tapi kali ni kau cari penyakit.. diri sendiri sakit tak boleh bangun,berjalan lagi nak p kelas. berkeras!!! berjalan orang papah.. yaa, dipapah.. sampai kena ke klinik sekali lagi.. kali ni simpati aku dah kurang sebab kau yang cari penyakit.. dalam sakit hati masih lagi bertahan sabarkan diri bawak pergi klinik sekali lagi! heyy tahu tak nak kena hantar 3-4 asaiment, malam tu ada kami ada test dan tak study lagi.gara2 semalam teman kau kat klinik.. untuk kali kedua ni dah kira cukuppp baikk kami hantar kau ke klinik. nak mintak teman sampai ke akhir??? and kami kena korbankan masa,kerja and komitmen kami yang lebih besar? lagipun kita bukanlah "bestfriend" but "justfriend" yang menolong sebab masih ada perasaan kesian yang tak patut ada kot kalau nak dibandingkan dengan perangai and perbuatan yang kau dah buat kat kami sebelum ni..

disebabkan tak teman sampai habis tu.. maka terjadi cerita?? citer best sangat.. i.dengan modal tu kau canang kat semua kata kami kejam tak ambik peduli pasal kau..biarkan kau sorang2..kau teraniayai..!! jahat sangatt terasa diri ini. dah tak pikir apa yang kami dah bantu kau tu?? sedaya upaya kami bantu setakat yang termampu.. bukan tak mahu teman sampai ke hospital, tapi baaanyaakkk lagi komitmen lain yang lebih penting. bukannya kau keseorang.. kami nak kena settlekan benda2 penting ni dulu n then baru boleh ikut kau.. sangatlah tak sangka in the end kau buat cerita macam tu, "diaorang tak peduli"... kalau macam tu okayyy... mulai sekarang aku betul2 tak peduli... !!baibai!!




No comments:

GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Jom join. Hadiah misteri ni.. Bukak blog tu, boleh dengar lagu Beauty and Beat ya... hehe..