Sunday, February 16, 2014

My Fairytale.. not Cinderella Fairytale



me.. suka,kuat berangan..! tak salah berangan kan? untuk achieve satu mimpi, impian bermula dengan angan-angan.. namun kekadang ada angan-angan yang terlampau tinggi. everyday.. pejam mata and i be there. where? my fairytale land. susah nak terjemahkan. tapi 23 tahun, aku cipta land sendiri.. yang dianggap as fairytale semata-mata. bukan berseorang, with my bffs... masing-masing cipta land sendiri..dan banyak yang kami kongsikan sama-sama.. impian yang sama..atau angan-angan yang sama? impian vs angan-angan adakah perkara yang sama? ramai yang cakap impian boleh dicapai. tapi angan-angan tu hanya dalam mimpi. Now, tanpa disedari..umur semakin meningkat. tanggungjawab semakin banyak. we'r not "teen" anymore. yang punya banyak masa untuk lakarkan our fairytale.. now masa untuk realisasikan fantasi itu. last 2,3 days,we'r in trouble.. masing-masing share problem, bebanan, ujian yang dilalui.. very deep conversation.here we r, in reality world. not in our fairytale.. 23 years old.. not too young, not too old. umur yang cukup matang untuk membina kehidupan..

one of us said "our fairytale land..just in our fantasy world.." she's cannot bear it anymore. realiti terlalu menyakitkan. tidak seindah fantasy. and make me wonder, adakah kami terlalu mengharapkan and terlalu banyak mewarnai our fantasy dari realiti??

angan-angan.. terlalu banyak.terlalu tinggi..terlalu sempurna.. but i believe in my angan-angan..my fantasy. said i'm crazy or watever.. bukan fairytale seperti cinderella yang miskin,didera ibu tiri, and datang "fairy" bagi beautiful gown,shoes and kahwin dengan putera raja. nooo...i don't believe that "fairy". i have own storyline of my fairytale.  like miss Iman Evelynrose said "i don't believe in prince charming but i believe in white horse". and me said "I don't believe in Cinderella's fairytale but i believe in My fairytale because i'm a fairy and i'm a teller.."

so, boleh kan? aku teruskan berfantasy? i'll try my best to achieve and make it real..in reality world. nothing impossible.. dengan izinNya.

to my friends and me: dugaan,ujian memang datang untuk menguji.. just be strong, believe in Allah, believe in your dream.. keep thinking in positive way..


No comments:

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...