Wednesday, August 24, 2011

balik kg??? bas?? aku???



yeeeaaa.. nak balik..nak balikk..
esok...err..ari ni sebnarnya..ni pon dh kul3 ,24hb kan..
petang karang pas abis kelas kul12 aku balik..
ikut sempat....
act aku kan bukan jauh mana pon nga umah..
sejam-sejam suku g2 kalu nga kete n race betol2..
kalu nga bas dlm 1j setengah kot.. time ramai org hmpir 2 jam..
diingati..aku bukan naik bas bertiket erk.. malu kat lembu la weh dari kuala ganu balik besut nga tiket..hok2..bas tepi jalan ni je ..
sp bumi..y lalu 5,6 kali sehari.. K.TERENGGANU-K.BESUT, K.BESUT-K.TERENGGANU..
bas buruk je..(tapi smpai la selama 2thun lebih aku naik ni)..

nak tengok bas aku??? n jadual nye???


tgk kat web tu..y aku..y bawahhhhhhhhhh sekaliiii tu...hhahahhahahaha..
bas tu lah y banyak berbakti..boleh bagi aku balik kg..huk3..

mcm ni r bas aku..tapi.. buruk skit ag..ni untuk p keluar2 trgnu..


citer pasal bas nie.. mmg banyak ragam la..
dah banyak pengalaman aku tempuhi sepanjang 2thun setengh nie..(ayat bajet gilerr)..
bas lewatt??? bas xde??? trlepas bas?? semua dh kulalui..
naik bas pagi kul7???kul10??kul2?kul4??
aku kalu bab2 balik mmg selfish.. cekal..aku kuar sorang2 tunggu bas luar..
mmg xpeduli org la.. esok ni pun,ade je kwan2 aku nk balik khamis..
ok..balik la khamis..sorry la..aku tpaksa balik ari ni gok..
alasan utama aku.. kalu balik lewat aku gilerr..huahuaa..
mmg dh trkenal nga muka balik kg aku  nie.
pok guard cam dh kot..hihuhuho..

1st aku nanges sebab bas.. masa sem2 xsilap..
aku ade atvt ari khamis.. mmg plan xbalik la.. 
tetibe petang khamis tu aku sebak jeww...
xkire..xkire..jumaat pun jumaat la..
kan trganu cuti ari jumaat..so org kurang lah la nk naik2 bas nie..
mesti bas gerak lewat..
aku kuar tunggu 8pagi..tunggu2 xsmpai2..
kul9 lebey tu mmg banjir dh sorang2 kat bus stop tu..
last2 kul11 baru lah nmpk kelibat bas..isk2..
pas2 1 ag..sem lepas xsilap..cuti study weekk..
org len study aku balik..
kuar kul4 lagi..sebab bas dlm kul4.30..
sebab ni bas petang lagi aku risau kalu bas xde..
malu wok nk masuk balik..
y ni pun mmg meleleh jugak nie.. giler2 gok aku nanges..
kul6 baru bas smpaii..alhamdulilah la ade jugakk kan..
last , masa balik bulan lepas,masa tu ade member.. ok la skit..
tp aku nanges jugakk.. tunggu kul12 lagi..blh xde bas kul12.30 tu..
last2 kul3..stress giler duk tunggu tepi jalan..


tu kalau nk balik kg kan..
time nk mai u ni balik pun.. 2 kali kot trkena..
terlepas bas 1, n bas xde..mai lewat..
masa sem 2 n y terbaru 2minggu lepas..
y aku balik puasa rumah tu..hahahahahha..
tapi kalau untuk mai cnie..bas lewat,xde ke.. 
xde makna aku nk nanges..hahaha..
mcm y terbaru nie..2minggu lepas..
aku tunggu bas dari kul2.15..
tp mmg masa ni aku down gilerrr..xmo g u..
malas blaja..malas puasa cnie..malas jauh nga femily..
minggu tu ade test lagi..jadi stress sangt2.. nk turun rumah pun aku nanges..
mok aku perasan je..n kate.. "minggu depan balik plak".. hehehe..
ok sambung..aku tunggu kat wakaf dekat rumah aku tu smpai kul4 lebih...
dlm hati mmg aku xse g..xmo g..tp tunggu jelah.. pas2,kak aku mai ambx,g tunggu dekat kg raja plak..
cnie ramai org skit..mmg org y tungg tu kata bas xmai2..rosak dengar katanya..
so,mok aku tinggal ak c2 dulu cos nk balik ambx adik aku..
sedey..sedey..tp hadapi jelah..
dlm kul5,mok aku aku call..kate.. "bas xmari lagi?? xpayoh naik la..lewat dh nie..(kul5 lebih dh)..nati sapa kat u lewat dah..tunggu c2..fizah(kakak aku) g ambx..kalu bas mari pun,jangn naik"...
ohh..nk wat larian berpagar je ase c2..haha.. ayat y aku tunggu2..sebab mmg aku xredha nk g tu.hak2..
balik la semula..dapat berbuka rumah 4 kali..siyes aku sensitif kalu bab2 mak ayah,femily, balik kg, kwan2 nie..so,minggu tu aku ponteng 3 kelas.. ari ahad 2,isnin 1 kelas... hihihihihhi..

so..xde bende nk story2 dah.. just hope petang karang, bas ok je ..tepat masa tiba.. so that aku smpai rumah awal..xsabo2...bnyk bende nk buat..kuih raya ofkos..kemas2 rumah(bese aku tlg tgk je)..haha.. n sambung hubungan dengan Dia..insyaAllah..moge2 xde halangan..dipermudahkan segalanya..




untuk semua..kawan2 aku.. kawan zaman kecik,tadika,sek rendah,sek men,univst tu.. selamat balik kampung.. y bawak kenderaan sendiri..drive molek.. ride carefully.. rest kalau penat.. selamat sampai ke kg halaman masing2..selamat pergi n balik.. dilindungi n dibawah rahmatNya..dengan niat ikhlas kita nak balik kg untuk menatap ayah n mak.. amin.. waallahulam..assalamuaikum w.r.b.k,t..


No comments:

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...