Sunday, July 31, 2011

SALAM RAMADHAN !!

Assalamualaikum... salam 1 Malaysia..1 Islam..!!...


Alhamdulilah..kalau dipanjangkan umur olehNya..esok same2 lah kita menyambut Ramadhan al-mubarak.. huhu..cepat je masa berlalu.. baru je rasa puasa tahun lepas.. malam dh start solat terawih... sama2 la jugak kita mengimarahkan rumah Allah.. ni kata2 untuk aku lah jugak yea.. hahha.. insyaAllah kalau boleh nk pegi solat terawih full kali nie.. kalau boleh la.. n cube dibolehkan.. peluang sekali je setahun.. tahun depan belum tentu kita boleh berjumpe dengan ramadhan lagi.. bulan yang mulia.. penuh dengan rahmat.. bulan Allah... bukan setakat tahan dahaga,lapar je kan puasa ni.. byk kelebihan2 lain,rahsia2 n hikmah nya..so..aku pun xnk ckp pnjg..xde niat pulak nk bagi ceramah ke apa..sebba aku pun dlm golongan org2 yang masih belajar n cube nk buat bende2 nie smua..jadi nasihat menasihati, tegur menegur n saling memperingati itu amalan mulia.. sebab tu jugak la akan menyedarkan diri yang serba kekurangan ni kan... hehhee..

sedapnyeee...aiskrimmm......!!!


Tahun nie agak sedey n emo skit la... puasa kat u.. tahun lepas aku xingt plak aku puasa kat mana untuk 1st day... kat umah rasanya..xpun sempat bersahur kat rumah..huhu.. sedey2... berbuka puasa nga femily n makan masakan mak adalah moment paling best...!!!!.. lauk 2 meja.. hak2... xpe2.. nnti sempat gak seminggu puasa kat umah..n kalau xde hal tiap2 minggu aku boleh balikk... jadi disebabkan xsempat sambut 1st puasa kat umah n untuk sepanjang 3minggu puasa kat hostel nie.. maka terjadilah proses penyejatan,pendinginan, pemejalwapan, pendidihan dan seterusnya pemejalwapan sehingga akhirnya terlaksana proses pengetinan,pembungkusan bla..bla..bla... hahahhahaa...... jeng..jeng..jeng.....~~~~
hahhahaha... tu dia... gaya macam org duk obersea kan..???kan??.. nga sambal bilis, serunding..n makanan tmbhan len.. airtangan ibu katakan..dpt rasa sikit pon xpelah..kurang rindu meleleh skit.. *gaya cakp mmg..mmg mcm duk jauh kan aku nie..watnye dlm ngeri gakk*..huhu.. ade kesahh??,,, walaupun hostel blakang rumah sekalipun..selagi xleh balik berbuka kat umah..gnielah keadaanya.. lalalalalala~~~

Dikesempatan ini jugak ak nk minta maaf kat smua..bukan tunggu raya je nk mnta maaf.. nk puasa pun kene mnta maaf..sama juga dengan persiapan,., persiapan puasa pun kene se gah persiapan raya.. xg2??.. haha..ok2... sorry pada y ad terasa..aku tersalah apa2..sengaja ke x..dlm mimpi atau dlm alam nyata.. ni penting untuk kite menjalani ibadat puasa dengan tenang,aman n sejahtera..hehe.. kalau dh ramai sgt org berdendam kan..mcm xbest lah nk beramal ibadat.. ape2 salah kite nga manusia..dengan manusia la kita mnta maaf kan.. so semua, minta maaf sorry mianhe...!!!.. :-)



SELAMAT BERSAHUR..SELAMAT BERPUASA..SELAMAT BERBUKA PUASA..SELAMAT BERTERAWIH N SELAMAT MAIN MERCUN... !!!!.. --pesanan dari ketua kampung--

1 comment:

miss_ashUno said...

selamat berpuasa una >_<

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...