Thursday, July 14, 2011

Alhamdulilah

^_____________________^

Alhamdulilah.. tq Allah..
atas segala2 nya..
syukur kita padaNya mmg perlu setiap saat..detik kan..
tapi kekadang kita nie..manusia..
bila dapat sesuatu y kita nampak..nak..baru ingt..
same2 la kita bersyukur..setiap saat kita nie,selagi bernyawa..
setiap saat kita bernyawa nie..maknanya kita hidup lagi kan..
maknanya Allah still bagi kesempatan untuk kita berada atas muka bumi nie..
so..bersyukur la kita.. ^___^

dalam minggu nie.. Alhamdulilah..dapat berita gembira..
dalam hidup kita nie.. kekadang Allah bagi peluang..
wlaupun pada hakikatnya kita rasa kita dh xmampu..xkan dapat punye..
tp Dia yang tentukan segalanya.. kun fayakun..maka jadilah..
dan juga...
dalam hidup kita nie.. Dia bagi kita pilihan..pengalaman..
setiap pilihan yang kita buat..bagi pengalaman berbeza..
so..atas diri masing2..nk pilih y mana..
kekadang pulak.. Dia bagi kita rasa 2,2 keadaan..
tu pun gunekan aqal yang sihat..iman..hati mana yang terbaik..
bilan kita berada dlm situasi A..kita rasa xbest.,,
so..nk masuk situasi B..adekah situasi B tu best dari A??
bila masuk situasi B y kita rasa konon2 best tu..
barulah...ohh...mcm nie.. baik aku duk kat A..
tapi..kita dah wat pilihan cenggitu..terpaksa tempuhi gak kan..
pengajaran..or mungkin hukuman..
eh..tetibe..boleh masuk balik la dlm situasi A tu..
Alhamdulilah.. ^__^
lebey kurang mcm tu lah keadaanya..
Allah akan tentukan mana y terbaik untuk kita..
dlm hidup nie kita kena pandai buat keputusan..
sekali buat..xleh patah balik..melainkan dengan kehendakNya..
untuk kita belajar..as pengalaman..
dan untuk menghargai apa yang kita dapat..
bila kita terlepas dia..baru kita menyesal n hargai..
baru rasa..buruk2 dia..dia tetap terbaik untuk aku..
jangan ingat y kita rasa terbaik tu betol2 terbaik.. 

haahhahaha...
mcm serius kan ayat..
xde pape.. pengalaman hidup..
bila banyak bende kita tempuh lam hari2 kita..
so..boleh berkata2 la kan.. hehehe...
banyak je bende y aku nk cerita..y jadi..
nanti2 la dulu..step by step..
byk bende nk buat..
bai2.. assalamualaikum..!!


No comments:

Internet

Dah lama tak lepak Cyber Cafe (CC). Now aku dekat CC. best lepak sini. Terasa keremajaan disini. Pagi2 ni tak ada orang sangat. Budak2 sek...