Saturday, December 25, 2010

story of DBF..

Assalamualaikum.. ;-)
 dbf?? sape tahu ape dbf?? hmmm.. this is my group.. my femily group,. my cassie family group.. DONG BANG FAMILY!!..
ok, bagi orang lain, mugkin kata, ntah apa2 la..group kelab peminat dbsk..xde pape pun..semua org len ade kelab peminat.. but... ni lain.. dbf is special group,, we r not just fan club.. but more to family group.. yes, we all family.. kalau korang masuk n bace n tgk apa y kitaorg chat, mmg semua sangka kita dah kenal lama.. dah selalu jumpe.. tapi..tidak sama sekali.. kita bukan berkenalan dari luar.. tp start kat alam maya nie..maybe ade y penah jumpe..tp rmai lagi y x jumpe..

DBF nie dtubuhkan sekitar bulan10.. awal bulan 10.. y aku ingt 17hb tu dah ade, time jyj showcase.. rasanya pada hari tu, atau 16hb.. sebab y tubuhkan ni ash.. pada mulanya xbrape fham nga group nie.. first post, sudah tentu pasal showcase jyj.. awal2 tu, rmai y xreti gune..aku sendiri pun.. nk komen xreti. rupanya just tekan enter.. lama2..nk mula jdi tumpuan..sejak ade 1 case.. kat c2 lah kitaorg chat, not just ckap hal dbsk, tp hal diri, msalah personal...mmg selesa dengan ahli2 nie.. ade dlm 20 orang la. y mmg betul2 rapat n understand each other.. bahagia sangat.. me,(husna), ira, ash, feez, kyla,naq, aiena zila, zahraa, hani, naz,sha, farah aina, zai unnie,, ni yang pada mula2 tu lah..bila dh lam, ahli makin bertambah,its ok.. member2 y di add mmg sekepala, boleh diterima. antranya, pedot,hikari,rose,ain,yati unnie.. farahin..aida,aina syahirah, izzy n dongsaeng2 syiera, kyra,nana, ace, shim, min,n ramai lagi la..dh hmpir lupe..xlupe fanboy, salman chingu, pejal oppa, zack dongsaeng.. mmg kitaorg chat dengan harmony nye.. sampai buat umah baru, cos ade ade mslh nga group lama tu.. sejak kat umah baru nie, makin lame makin lain.. dh x cam dulu.. bila masuk ahli2 y x same kepala.. xrespek each other..wat kecoh.. add ntah sape2.. bukan cam femily.. semua diaorg concern..tp bukan semua la.. sesetengah..macam belle,aqma unnie, ha unnie,nana, tini,asyuraini,kinah, diaorg boleh masuk our group,,sangt2 sekepala.. he3..ade lagi, tp xboleh nk sebut semua.. y x brape aktif tu, xdelah kisah sangt, tp y datang pas2 wat masalah.. ntah lah.. lama2. kita2 orang mcm dh twar hati.. dh xbrape exctd nk masuk dbf.. mcm admin2 semua dh x rase mcm admin.. hmmm.. xtahu apa y xkena.. i miss my family back.. miss masa dulu..

 you all mesti x jangka kan apa y akn ku post kat bwah.. just nk mngimbau kenangan, zaman kgemilangan kita.. he3.. ntah la, dri dulu suke wat print paste nie.. idea dtg masa kemas2 umah dbf..nk padam sayang, saje print paste..rupanya berguna skrang.. act byk gak, tp lupe duk kat mana, y ni je jumpe.. tp ok la.. at least boleh ingt2 balik.. ^_______^

masihkah korang ing??? hahha..surat saman nie, ira n naq y selalu kene.. kk.. dah tu terus kene pantang..kesian..

semua giler2..

apa2 jelah.. kkk.. mmg mulut xde insuran semua..

rindu masa nie.. selalu meetin pasal member baru..tapis member2..ade y kene remove.. hi3..

ira kene buli.. masa ni kes naq n fara unnie y giler duk copy paste ayat.. kk

ratu like.. selain dari naq,feez,ash.. ira sorang ag.. comel kan budak topi pink tu?? he3.. oh..i miss y pakai bju biru tu.. ash, change ur pp boleh..letk pp nie..mmg best tgk..

hahahhaa..mmg gelak sakan bace komen nie..



penangan dbf..

perkra biasa bila merajuk..hohoho..



*update(10/1/2015)- rasanya situasi ni tak akan berlaku lagi..kalau ada pun tak akan sama macam dulu dah. TAPI, tak apa...tak perlu berulang pun, sebab...tetap akan tersimpan dalam hati tu as kenangan yang terindah..tetap,selamanya..!! DBF forever...

5 comments:

miss_ashUno said...

Y.Y
miss them 2...
tp skunk da lain~!!

husna said...

hu3.. len sgt skang..

Pilot Kapal Terbang Kertas! said...

hye blogger comell :))

IraMicky said...

wooooooooooooooooooooo..rndu ngan family ni..huwaaaaaaaaa..seyes..nangis skunk...

chii-maa said...

sumpah! rndu gler....rndu sgt..bla la ley kmpul rmai3 lg...huhuhu~ naq....hii~

Hati Kita

Ikhlas tu payah nak sembang. Macam mana ikhlas? Betul ke ikhlas? Tahap mana ikhlas tu?  Entah lah. Selalu...aku takut dengan setiap kata2, n...