1st biskut yang dibuat untuk raya nie
adalah biskut arab..
tak tahu mimpi apa rasa nak buat tahun
nie..
senang sangat nak buat biskut ni..
aku xpernah buat sndiri sblm nie..bila try
smlm..eh,senang je pun..*berlagak disini*..hahaha..
just sediakan 3 barang!!yes..3 je..
bahan2:
1 cawan minyak sapi
3/4 gula kastor
3 cawan tepung (atau ikut rasa..kalau
still lembik,tmbh je tepung..tak payah nak skema sgt..tp adunan biskut ni mmg
agak lembut la..jgn tmbah tepung smpai keras pulak..agak2 boleh dibentuk ok
la..tapi,mmg lembut..dun't worry)..
cara nak buat : campur je semua bahan2
tu..kacau2.. bulatkan,letak dalam bekas kertas or tak nak letak pun xpe..hias
ikut suka dengan apa2 pun..xnak hias pn xpe.. bakar dlm 15minit
okey..done...senang sgt.. makan je,mmg
lembut dan cair dimulut...hehehe.. kalau beli aku rasa biskut arab ni mahal kot
sikit..sebab minyak sapi mahal brbanding dengan mentega lain.. 400gram dlm
rm14.. kalau mentega, 1kg baru rm10.. apa2 pun y penting best n puas hati
makan.. resepi di atas,diambil dari buku resepi mak aku..dh berpuluh tahun
tu..thanks to cikgu yang mengjar dulu.. moga ilmu yang diberikannya boleh
dipanjangkan dan dpt kebaikan untk beliau jua..^^
selamat mencuba!
selamat mencuba!
2 comments:
salam...knp sy wat jd keras??
minyak sapi xcukup kot... betul kan guna minyak sapi? takut tersalah letak minyak lain
Post a Comment